E ilegal sa scrii fictiune daca seamana cu realitatea?

naica mai scuipa in san inciudat si isi impreuna mainile a rugaciune....o boamba exploda in apropiere....cu soapta tremurata reusi sa ingaime...tatal nostru carele esti in ceruri.....o alta boamba exploda si mai aproape.....auzi cum ii rani pe colegii lui din batalionul celalalt....unul tipa de durere....piciorul meeeeuuuu...piciorul meeeeuuuuu.....

faca-se voia ta......un suierat prelung si, in fata lui, dincolo de transeu, exploda inca un obuz.....picau obuzele astea ca tzantzarii afumati de tusa virutza cu carpa inmuiata in gazolina... doamneee....mai multe ca in celelalte zile....

si ne iarta noua gresalile noastre.......tiuitul prelung il auzi ca prin vis, si bubuitul suna atat de aproape...se ghemui instinctiv la pamant, cu capul prins intre maini.....aproape urla acuma rugaciunea, cu saliva curgandu-i din gura....lacrimile i se innodau in barba si parca ii venea sa faca pipi.....

in numele tatalui, al fiului si al duhului sfant.....amin.....isi facu cruce cu mana tremurand.....toate bombele cazusera pe langa el... in par si pe haine avea numai pamant sarit de la exploziile lor....mainile erau negre de pamantul amestecat cu lacrimi si saliva....constata ca de frica facuse pe el si acuma ii era rusine sa se ridice in picioare sa vada cati dintre camarazii sai mai traiau....

era constient ca acest atac cu bombe fusese cel mai tare de pana acuma si cel mai violent....incet, isi sterse cu dosul palmei fata prafuita si inamolita de lacrimi amestecate cu tarana....apoi, cu ochi umezi, incepu sa se uite in jur....in dreapta lui era fanica...baiatul de la casa de alaturi....il luasera cu el o data....

gaura din pieptul fraged al baietanului ii dezvalui lui nae organele sangerande amestecate cu mizerie..... nu mai traia.....probabil ca murise instantaneu.....murise cu ochii larg deschisi, indreptati spre cer......o intrebare eterna era pe chipul lui - de ce doamne????......lui nae i se facu brusc rau.....mirosul de sange ars, sange proaspat ars il nauci de creieri....facu doi pasi si voma din adancul stomacului.....voma pana isi simti gustul amar al bilei.....amar si verzui....

lacrimi.....lacrimi...asta era acuma pe fata lui....multe lacrimi.....cazut in fund in propria urina, nae se uita acuma in jurul lui, unde era numai moarte.....din cati fusesera in cele doua batalioane, erau numai o mana de supravietuitori..ii puteai numara pe degete.....obuzele inamice sfarsisera viata a atator baietani nevinovati, cu suflete candide....
tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 16:20
Sunteti grozave toate si am citit tot cu placere
nelly05
Postat pe 26 Septembrie 2009 16:35
ioi,tutulico..
cine s-ar fi gandit ca un medic stomatolog poate reda atat de profund realitatea din transee...
zici ca esti trimis special..reporter d-ala..

o sa-i dea lacrimile lu' sister, cand l-o vedea pe naica pishulit asa,si necajit.

brava!...



super-imaginatie,esti tare de tot fetita...
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 19:52
tutanko...
da' di ce nu zisesi si cate masele avea in gura al' de deceda eroic,mami?


radiografie curata,nu alta!
preciouss
Postat pe 26 Septembrie 2009 19:56
multumesc fetelor...imi plac la nebunie filmele de razboi...nu ca mi-ar place chinul prin care trec amaratii aia in transee...ci incerc sa-mi imaginez cam ce e in sufletul lor....iar faza cu pisulica e de la mine....eu asa as face daca as fi acolo...
tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 20:30
Superb, dragi forumisti! (iertati-ma ca va "dragesc" si sper sa nu ma afurisiti pentru asta cum o facu cineva mai deunazi) Sunteti super talentati! Zambile, nu te-am suferit eu pe la Doamne-Doamne, dar aici esti total, fratelo!

Imi cer scuze ca de-abia acum mi-a venit randul la computerul fetelor, ca al meu, cu criza asta, n-am reusit sa-l schimb si dureaza mult pana ce pot sa raspund.

Imi dati voie sa plagiez si eu cate ceva din ce ati postat pe la nuvelica mea? Dar sa nu-mi cereti si bani pentru asta, daca se poate, si nici in judecata sa nu ma dati, ca am copii de crescut...

Spuneti-mi, totusi, aveti de gand sa-mi transformati nuvelica in roman?

sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 21:58
Wife, am postat aici doua nuvelici si mai incerc una pe fragmente mai mici, ca ieri nu a vrut sa intre integral.
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:00
baga sorela,

ma dor ochii de cand ma uit dupa tine,ai vazut ce lume talentata p-acilea?

dap,
zambilu' e total...
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:03
CODI


Nu mi-am putut imagina niciodat ct zbucium sufletesc se afla n fiina aceea mrunt, care trecea n fiecare diminea prin faa geamului meu, n drum spre munca de fiecare zi.

- Unde ai plecat, Mitzo, cu noaptea-n cap? o ntrebam stereotip i la fel mi rspundea i ea.

- Parc n-ai ti unde. Mai am civa ani pn la pensie. i-apoi bodognea ca pentru ea: " Dac oi mai apuca-o".

ntr-o zi, mama mi-a spus povestea ei.

- tii, draga mea, Mitza provine dintr-o familie foarte bun. Prinii ei au fost oameni cu carte, au avut case. Vezi, casa asta veche n care stm noi, a fost casa lor. Bunicii ti au cumprat-o de la ei acum 40 de ani, cnd Mitza s-a cstorit cu Jean, cum i spunea ea soului ei pe care, de fapt, l chema Ion.

Era biat bun, dar nu era ntreprinztor, aa cum i-ar fi dorit ea. i plcea doar s repare maini, s le defac i s le fac la loc, dac mai tia cum, dac nu, le ducea la un atelier i i le mai nsila cte un mecanic.

Cumpra numai rable: Trabant-uri, Wartburg-uri, le dezmembra, le vopsea i apoi le revindea. Dac lua n plus civa lei, de-o cafea, era mulumit.


Mitza i-a druit lui Jean doi copii, un biat i o fat, splcii ca ea i plini de bube. Fceau urticarii din orice. Jean i iubea i le cumpra de toi banii pe care-i cstiga la Negru-de-fum, jucrii.

Cnd Jean s-a mbolnvit, Mitza a cheltuit cu el toi banii care-i mai rmseser din averea Negoietilor, dar degeaba. Jean a murit la 38 de ani i i-a lsat pe cei doi copii mici i fr nici un sprijin.

Mitza, rmas vduv de tnr, a trebuit s se angajeze n locul lui, pentru c pensia de urma a copiilor era prea mic pentru a se putea ntreine.


Fiul ei, Sandu, a motenit pasiunea lui taic-su pentru maini vechi, dar nu numai att. Era mort i dup motociclete i pn nu le desfcea i lustruia pies cu pies nu se lsa. Cu ele nu circula mai mult de o sptmn i iar le fcea bucele.

Noi mai rdeam si strigam dup el "Pr, pr, pr"( imitnd pornirea nceat i zgomotoas a rablelor lui), dar el nu se supra, era fericit cnd putea s mai asambleze cte una.
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:07
Mitzei i era tot mai greu s-i creasca, s asigure banii necesari cheltuielilor casei, aa c le-a gsit un tat, pe Nelu, pe care ntr-o zi l-a adus acas i acolo a ramas. Numai c tipul, om harnic i cumsecade, n general, prinsese patima beiei, spre deosebire de Jean, care nu punea alcool pe limb.

Cand venea acas beat, ipa la Mitza, o njura i, uneori, o mai i btea. Se mai supra ea pe el, dar l ierta, c a doua zi nu mai tia nimic, muncea mult, era priceput la toate i aducea bani n cas.


Sandu si Geta, copiii Mitzei erau mari iubitori de animale. Aduceau acas tot felul de lighioane: pisici, cini, sticlei, erpi, aveau colecie de pianjeni, rme i gndaci. Sandu umbla cu un arpe de ap n buzunar. Uneori l scotea i-l arunca ntr-o bltoac de pe strad s se mai distreze i el puin. Apoi l lua, l tergea uor cu o batist i-l ncolcea iar n buzunar.
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:13
Nu vrea sa intre mai departe nici macar un paragraf.
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:20
mai stai nitel...

noi am prins drag de naica,ia sa mai dai niste date,ca sa stie fetele cum sa dezvolte...si baietii,binenteles..
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:22
Va e dor de Naica?
Intr-o buna zi, Naica, pleca la Bucuresti cu trenul. Fiind ranit la piciorul drept, il urca pe bancheta din fata lui ca sa stea in pozitie dreapta. La o oprire brusca, geamantanul scorojit din lemn zbura din plasa si ii cazu direct pe picior. Un urlet infiorator, mai ceva ca sirena trenului, scula tot compartimentul in picioare.
- Of, ca mai bine il lasam langa mine. Asta mai lipsea. Sa ma stie tot trenul ca vin din razboi.
Trenul porni mai departe, dar la urmatoarea oprire brusca, unui calator ii zbura din mana geamantanul si acesta ateriza, unde credeti? Tot pe piciorul ranit al lui Naica. Din nou acelasi urlet zgudui tot trenul.
- Parca e un facut. Oi fi gresit cursa?!isi zise Naica oftand de durere.
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:36
asa sorela,

mai cu stari,mai cu viata..

iesi dintr-o anumita liniste,ca sa-i zic asa....
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:46
ramas singurul supravietuitor din batalionul sau, nae hotara ca inca nu era timpul sa se intoarca acasa numai cu gradul de simplu racan...asa ca merse la colonel, cu gandul sa il roage sa-l ajute sa faca scoala de aviatie. dar colonelului i se facu mila de el si, decat sa-l lase sa plece iar pe front unde putea sa moara, il lua sub aripa lui protectoare si il facu ordonanta sa.

printre alte misiuni, nae o primi pe cea mai grea...sa aibe grija de pisica doamnei..o matza alb cu negru, cu ochii verzi ca doua smaralde, pufoasa si rasfatata si careia doamna ii spunea "fetita" mea...el era responsabil ca micutei bestiute sa nu-i lipseasca nimic...

el trebuia de doua ori pe zi sa o perie atent cu o perie de argint, ca blana sa fie moale si pufoasa la atingere... el trebuia in fiecare zi sa aranjeze funda roz ce impodobea zgardita aurie cu clopotel... si tot el trebuia sa picure, dupa urechile blanoasei, in fiecare dimineata, cele doua picaturi de parfum fin, adus de domnul colonel tocmai din franta....

dar, intr-o zi stapana pleca la parinti, tocmai la braila...si, dupa cateva zile o telegrama spulbera linistea casei....doamna cerea pisica..frontul era prea aproape de bucuresti si era riscant pentru o doamna sa calatoreasca singura..

asa ca nae, imbracat in uniforma noua de ordonanta, avand in brate cosuletul cu pretioasa incarcatura, fu urcat in vagonul de clasa I a primului tren care pleca spre braila...

ajuns la destinatie se opri pentru cateva secunde sa-si ostoiasca o sete ucigatoare pe care o avea in gat....puse cosuletul cu mitzi la picioarele ciusmelei si se apleca sa bea...cand se ridica, matza nu mai era nicaieri....

umbla habauc cateva ore prin zona de langa gara, intreband pe aproape toti oamenii daca nu vazusera o pisicutza alb cu negru, cu funda roz...din pacate nimeni nu o vazuse pe mitzi...parca intrase in pamant...desnadajduit si speriat se indrepta resemnat spre casa unde stateau parintii stapanei....avea sa-i cada la picioare si sa-si ceara iertare ca nu fusese atent....avea sa cada in genunchi sa ii ceara stapanei sa ii...sa o roage cu lacrimi fierbinti sa intervina pe langa domnul colonel sa nu il dea pe mana curtii martiale....

spasit, intra in curtea binecunoscuta si intinse mana sa traga de clopotelul de la intrare...usa se deschise brusc si un chip familiar ii zambi....inima i se facu cat un purice si auzi ca prin vis pe doamna vorbind....nu prea intelegea ce ii spune....ceva cu ...pisichier, pezevenghi, fete, plimbare.....nu mai intelegea nimic.....obosit si nauc cazu lat la picioarele femeii care abia apuca sa cheme servitorii sa o ajute....

se trezi intr-un pat proaspat, care mirosea a lavanda si a curat...era imbracat intr-o camesoaie lunga....si, langa el....pe pat...bestia....pisica....era acolo....ii venea sa chiuie, sa topaie, sa urle de fericire ca matza aia nenorocita venise singura la destinatie pana la urma....

la fel avea sa-i spuna ulterior si stapana....mitzi fugise din cosulet si, ca niciodata, napadita de dorul dupa stapana hotarase ca e mai rapida decat nae...si ajunse inaintea acestuia acasa...

tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:57
tutu,

bravo ,guritza...asa te vreau la foc automat,ce repede iti vin ideile...

esti tare...
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 22:59
Bravo, Tut!
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:01
multumesc fetelor....multumesc

iaso...daca am un text dupa care sa ma inspir, roman in cinci volume ti-l fac...scanteia imi trebuie numa....

ilsi, iubita mea surioara...sper ca nu te superi, pui, ca m-am jucat si eu putin cu cuvintele....daca am gresit cu ceva, ma iarta......si da..ilsi...poti folosi ideile mele de aici, pentru ca de fapt, ideea principala e a ta.....tare m-as bucura sa faci o nuvela despre taticul tau.....m-as bucura tare mult sa stiu ca ii cinstesti astfel memoria....nici nu mi-ar trebui bani.....
tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:04
nu se supara,unde pui ca lu' sorela ii plac si povestirile de amor..

ia sa bagati cand mai aveti inspiratiune.
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:07
inseamna ca a "gustat" iubirile coanei jupanese, sotia ovreiului batran....
tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:09
in mod sigur,dar asa este ea mai timida si inchisa in ea, cand este vorba de bunaciuni,lasa ca isi da ea drumu',nu sorela?...
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:11
Da, desi femeia era foarte credincioasa, o gospodina desavarsita de la care mama mea a invatat multe mai tarziu, cand s-a casatorit cu tata si au stat si impreuna la ei. Si erau destul de varstnici. Eram mica la moartea evreului, si ce imi amintesc vag e ca jupaneasa ma simpatiza tare mult si o distrau teribil copilariile mele.
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:13
mami,

e fictiune....
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:15
curata fictiune, Iaso!
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:17
imi dau seama la stilul tau.. cand ai citit..ioi,mor acilea de ras,te si vad....ehe,he,he....
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:19
pot sa spun ca si eu aseara cand scriam ma sufocam de ras si nu puteam tasta de ce-mi trecea prin minte???
tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:21
nu pot sa va spun cand am intrat eu si am citit ce-ati postat radeam in hohote de m-au intrebat fetele ce-am de rad de una singura la calculator? aveti o imaginatie debordanta...
sora_ilsi
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:23
si inca ce idei mai am si ce-mi mai bubuie mintea.....
tutankhamon
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:27
ilsi,sper ca nu esti suparata pe mine,dar m/a enervat rau pisica...
elodia
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:27
si nu numai,sorela..

se pare ca ne-am gasit cativa aici, care stim ce-i aia viata misto...bine,unii s-au gasit mai demult...

hai mos ene pe la gene....
iasomia
Postat pe 26 Septembrie 2009 23:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna ziua 5 De la: elisabeta_boia 27 Noiembrie 2011 10:15
Minciuna si tradarea intr-o relatie 27 De la: Dor_marunt 16 Martie 2010 18:55
Ce iubesc femeile?Ce le face fericite pe femei? 117 De la: angel_forever 15 Iulie 2010 19:33
santajul.proxenetism.lezbi. 6 De la: CARMENMIRELA 11 Mai 2015 09:26
totul despre cainiii labrador 41 De la: Flory70 25 August 2012 10:17
Setari Cookie-uri