E ilegal sa scrii fictiune daca seamana cu realitatea?

da cine i vorba????iaso?????
nazirra
Postat pe 28 Septembrie 2009 15:21
e greu la tine acolo...
iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 15:31
ie draga ca e luni....!!!!!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 28 Septembrie 2009 15:32
pai..cand esti asa,mai bine taci,sa nu obosesti...

iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 17:21
ilsi,

ce faci mami?dormi? ca te vaz prin tribuna.

ia mai baga talica o nuvelica,pana ne mai scuturam noi nitel,hai ca stiu ca ai...
iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 17:53
Ce sa dorm, iaso, ca de-abia venii de la scoala, treburi, acum profit ca sunt fetele la sala si le folosesc si eu computerul.

Am incercat pe cea cu "Coditza" care imi place mult, dar nu am reusit sa postez decat o parte din ea, ca restul nu a vrut sa mai intre.
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 17:57
incearca acum ca si eu m-am distrat la ea,dar nu-i stiam sfarsitu'....
iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 17:58
ce zici ca imi apare "raspunsul tau a fost adugat cu succes" si, in realitate nu apare nimic?
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:04
e ceva "ocult" aici, ca sa citez pe cineva...
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:05
puica,

e clar...contine un cuvant care il cenzureaza garbo.
ia vezi r.a.h.a.t. e pe acolo,sau kko?

iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:06
nu crez, da' ma uit...
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:08
ilsi, am patit si eu asa - a trebuit sa "rup" textul in mai multe bucatele ca sa intre...
panty_C
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:09
nu vrea sa intre nici macar un paragraf mic...si nu am cuvinte desucheate pe acolo...
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:10
bine,as putea sa-ti insir o gramada de cuvinte pe care nu le inghite site-ul,da' mi-e rusine...

problema este ca unele sunt chiar nevinovate,ia vezi tu un cuvintel p-acolo mai ciudat, care poate semana cu te miri ce organ...
iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:11
e vorba de un caine vagabond, nu inteleg, nu e chiar nimic de taiat...
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:13
da, vre-un cuvant care in context e nevinovat dar in alte situatii e interpretabil...asta trebuie sa fie...si este la inceput - daca nu-ti ia prrimul paragraf...incearca sa bagi urmatorul paragraf si pe urma modifici...- nu stiu, zic...
panty_C
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:14
am patit si eu ilsi ,draga..

si erau cuvinte chiar nevinovate...au un vocabular de doi lei...
iasomia
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:14
asa ceva nu se poate...am schimbat zeci de cuvinte si, degeaba...nu intra si pace...
sa incerc sa sar un paragraf...
Toata ziua pzea aprig teritoriul Negoietilor, dar seara, apucturile de cine vagabond l duceau tot pe strzi. κi cuta gaca i pornea cu ea s hoinreasc prin cartierele nvecinate. Dimineaa se ntorcea vlguit i nfometat, se odihnea puin, pentru ca apoi s-i fac datoria de cine de curte.

Asta pn ntr-o zi, cnd l-a clcat o main care venea cu vitez. A intrat chioptnd pe poarta pe care a deschis-o cu mare greutate, cu laba i cnd Sandu l-a vzut, cu capul plin de snge, l-a dus imediat la veterinar.

Dar n-a mai fost nimic de fcut pentru ca, n impact, i fuseser afectate organele interne i leziunile i-au cauzat moartea.

S-a chinuit cteva zile, dar a murit demn, nescond nici un ltrat, doar, din cnd n cnd, ofta ca un btrn care nu mai poate de oboseal. L-au ngropat n spatele casei i i-au pus o cruce cu poz ca s nu-l uite niciodat.
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:27
ce cuvant o avea paragraful anterior de nu vrea sa intre?
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:29
Cu cinele, pe care l chema Codi, se ducea zilnic la coal. Mai bine zis cinele l conducea pe el. Dei era un cine vagabond, era foarte detept. Odat l-au accidentat copiii de la blocurile din faa casei lor i Codi s-a aciuat, de atunci, la ei n gradina. L-au ngrijit, l-au hrnit i a devenit cinele lor credincios.
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:32
Evrika1 Am gasit cuvantul, era in loc de gradina, asta era, incepea cu trei litere nasoale, dar e cuvant normal pentru locul din fata casei...sa-i dau mai departe ca poate sa supara pe mine si nu mai imi ia nimic...

Mitza l ndrgise mult pe Codi i tot timpul fcea comparaii cu el: ct era de cuminte, de sritor, de asculttor, cum avea grij de toi. Numai el prea s-o neleag. Uneori stteau de vorb i cinele se uita n ochii ei, de parc i tia toate necazurile.

Cu toate c, la nceput, nu fusese prea ncntat cnd Sandu adusese n cas o gur n plus, acum, cnd Codi nu mai era, l considera ca pe copilul ei pe care l-a pierdut.

Dupa ndelungi discuii, au hotrt cu toii s aduc un nlocuitor pentru cel pierdut, Codi al doilea. Era un cel micu, alb cu negru, care se nvrtea n jurul cozii i ltra ct era ziua de lung dup psri, mute, i, uneori, cnd se micau frunzele n btaia vntului, parc vedea stafii.


- Ce cine prost, ziceau toi vecinii cnd l vedeau pe Codi al doilea, care nu merita s poarte numele primului.
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:35
Mitzei i era tot mai ruine de alegerea fcut (dar parc era singura!) aa c l bga pe Codi al doilea n cas, s nu-l mai vad nimeni i s rd de ea. Nelu i mai ddea cte un picior, cnd era beat, de-l arunca drept n mijlocul gradinii, dar Mitza venea i-l lua repede ca s nu-l vad cineva.

Casa n care sttea Mitza a nceput s se degradeze an dup an; n-o zugrvise niciodat n 40 de ani i nici nu fcuse vreo reparaie la ea.

Tavanul i czuse i pusese niste cartoane n loc, iar cnd ploua, tot podul era plin de lighene ca s opreasc inundaia camerelor. Pe perdelele pe care nu le splase niciodat timp de 40 de ani ca s nu se rup, zicea ea- , ncepuser s se plimbe obolanii, aa c pisicile aveau dup ce s alerge toat ziua.

Pe ziduri crescuse iedera, iar printre crmizile exterioare care se crpaser i cdeau uneori cu mare zgomot, se zreau smocuri de iarb. Cteodat, noaptea, la lumina fulgerelor, obolanii agai de perdele semnau cu nite stafii.

Ce destin! Din luxul de altdat, Mitza mai avea doar cteva tablouri autentice, un Luchian i un Grigorescu, salvate pentru c erau agate sus de tot, pe perei, n locuri inaccesibile animalelor, altfel amanetase i frigiderul i televizorul, dup ntoarcerea lui Nelu la fosta soie, c o lsase fr nici un ban n cas.

Dac ar fi tiut c Nelu e nsurat, punea i ea ceva bani de-o parte, dar aa, era lefter i nu avea nici o ans pentru viitor.

ntr-o noapte l vis pe Jean. " Mitzo, Mitzo, n-am fost noi fericii mpreun? De ce a trebuit s te ncurci tu cu netrebnicul sta? Uit-te n ce hal te-a adus! Ai grij de copii, Mitzo!"

Cnd se trezi, gsi pe perna ud de lacrimi, fotografia lui Codi.





sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:38
Asta-i!
Hai ca venira fetele si ma trimit la plimbare...
Ma duc sa ma chinui la PC-ul meu...
Wait for me, please!
sora_ilsi
Postat pe 28 Septembrie 2009 18:40
un lupan fericit...

era o seara frumoasa de iulie cand, venind de la servici, sotul m-a anuntat ca are pentru mine o surpriza. nu stiam despre ce este vorba si, cum mie imi plac foarte mult surprizele, eram nerabdatoare sa aflu ce are pentru mine. cand, in sfarsit, a aparut, m-am uitat la mainile lui. am fost un pic dezamagita cand am constatat ca nu are nimic pentru mine. nici o sacosa de cadouri, nici o cutie, nici macar o banala sacosa de un leu cu ceva in ea, macar o legatura de marar...acolo

mi-am ridicat ochii tristi catre el. a facut o mocuta draguta si mi-a zis sa iau loc pe un scaun. da...da...sa nu ma loveasca socul cand imi va zice ca, desi a promis, nu are nimic pentru mine. l-am vazut ca deschide geanta si, de acolo, scoate ceva negru. negru, pufos, moale, cald, cu o incredibila burtica rozalie, un nasuc rece si cei mai tristi ochisori din lume.

era un pui de catel..sotul meu ma anunta solemn: " e pui de ciobanesc german!" ma uit cu atentie la mica mogaldeata speriata din bratele mele si i-am dat replica: "asta? maidanezul asta? tu nu vezi ca e negru si urat si mai are si dunga asta alba pe piept??fii serios! asta nu e ciobanesc cum nu sunt eu mama lui stefan cel mare!"
tutankhamon
Postat pe 28 Septembrie 2009 21:13
am si eu unul care are 11 luni si cred ca 80 de kg!
mi-e atat de drag...
n-am crezut niciodata ca o sa iubesc un amarat de caine aproape la fel de mult ca pe copilul meu!!!
garbo015564
Postat pe 28 Septembrie 2009 21:19
am uitat e dr house pe axn
garbo015564
Postat pe 28 Septembrie 2009 21:23
"ba da! ai sa vezi! ca acuma l-am luat de la mamica lui, care e o frumusete si e 100% ciobanesc german!"

asa a inceput povestea lui cindy in familia noastra. nu va pot spune ce am ras pana i-am ales primul nume: spoty....credeam ca e baietel....dar doctorita veterinara ne-a lamurit ca nu era ceea ce gandeam noi chestia aia mica si paroasa de sub coada...apoi m-a chinuit o dupa-amiaza intreaga sa ii schimb numele in cindy, pentru ca deja raspundea la terminatia numelui..

dupa ce i-am facut deparazitarea interna, a inceput sa creasca si sa arate ca un lupan. urechile mari si frumoase au stat la inceput blege si atarnande, balanganind atunci cand am inceput sa o scoatem afara dupa ultimul vaccin. picioarele subtiri si nesigure au devenit, in timp, ditai laboantele, cu pernute moi si generoase. blanita i s-a deschis la culoare, incet-incet, capatand aspectul de ciobanesc german. ochisorii de lapte seamana acum cu cei ai lupilor salbatici. limbricul de coada de atunci este acuma o carma puternica, necesara in toate salturile si giumbuslucurile.

sta acuma langa mine si ma priveste gales. parca ar sti ca scriu despre ea. asteapta papica. stie ca dupa ce mancam noi, va primi si ea un castron plin cu mancare gatita. si mai stie ca, mai tarziu, tati o va scoate pentru plimbarea de seara. iar cand stapanii se vor baga in pat, va astepta cuminte ca ei sa adoarma, pentru ca, smechereste, sa se suie langa ei si sa se intinda pe salteaua moale si confortabila....
tutankhamon
Postat pe 28 Septembrie 2009 21:37
totosoaicoooooo...baga mama continuarea ca asa promisesi...ca il duc eu pe naica la spital si ii bagi tu pe gat colonelului o gagica....hai...baga textul ...
tutankhamon
Postat pe 29 Septembrie 2009 10:29
bun..ia sa vaz...

ilsi,

ai reusit pana la urma...te-ai gandit sa scrii literatura pt copii?
esti mai expresiva asa...

si nu o spun la misto,lit. pt copii trebui sa fie captivanta, altfel nu stau plozii linistiti.

tuta,

tu clar ai nevoie de teme date de altii,e f dragut ce ai povestit,dar cand primesti tema, esti o adevarata forta a naturii,cand povestesti ceva personal esti mai molcoma....
ce ai zice de un pic de intospectie?
tutulica,

eu cred ca tu ai o durere in sufletel acolo nestiuta de nimeni....

iasomia
Postat pe 29 Septembrie 2009 10:58
iaso....da...e posibil...

si nu stiu...poate sunt modesta...prea modesta in ceea ce ma priveste si priveste viata mea particulara....nu prea dau asa usor din casa...
tutankhamon
Postat pe 29 Septembrie 2009 11:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Protect Your iPad With iPad Case 1 De la: garbo182414 14 Ianuarie 2011 14:07
De ce oare barbatii nu sunt interesati de lucruri sprirituale si nici pe femei nu vor sa le lase ca sa fie mai destepte ca ei 5 De la: ingerasulluptator 13 Decembrie 2011 22:59
Rezista relatia de cuplu cand sotul este mai mic cu 12 ani??? 43 De la: daria_pet 27 Aprilie 2011 10:16
Ajutor..... 1 De la: cris1980 27 Octombrie 2010 11:10
si barbatii atentioneaza...... 23 De la: ratuscaceaurata 9 Noiembrie 2011 00:58
Setari Cookie-uri