Numai un intelect masculin incetosat de dorinta sexuala poate numi sexul subdezvoltat , ingust in umeri , lat in solduri si scurt in picioare drept sex frumos ; caci numai prin mijlocul acestei dorinte apare impresia de frumusete.

Adevarul femeii

Defectul fundamental al caracterului femeii este lipsa unui simt al justitiei. Acesta isi are originea , de la bun inceput si in primul rand , in lipsa ei de ratiune si de capacitate a reflectiei , dar este accentuat de faptul ca , ca sex slab , ea inclina sa se bazeze nu pe forta ci pe viclenie ; de aici provine subtilitatea ei instinctiva si tendinta ei indestructibila de a spune minciuni .Caci, asa cum natura a dotat leul cu gheare si dinti , elefantul cu colti de fildes , mistretul cu colti , taurul cu coarne si sepia cu cerneala , la fel a echipat femeia cu capacitatea disimularii ca mijloc de atac si aparare , si a transformat acest dar intr-o forma de putere , asa cum a inzestrat barbatul sub forma tariei fizice si a puterii de a rationa. In acest fel, disimularea este innascuta in ea si, in consecinta , poate fi regasita atat in cea mai proasta cat si in cea mai isteata femeie. Apelul la disimulare in orice ocazie este un lucru la fel de natural pentru femeie ca si la un animal care recurge la mijloacele lui de aparare atunci cand este atacat ; iar atunci cand procedeaza in acest fel , ea simte , intr-o anumita masura, ca nu face nimic decat sa isi exercite drepturile. O femeie intru totul sincera , care nu practica deloc disimularea , este poate o imposibilitate ; din acest motiv , femeile pot descoperi disimularea altora si, din aceasta cauza, nu este bine sa incerci sa apelezi la ea in cazul lor. Iar acest defect fundamental al femeilor , impreuna cu tot ce este asociat cu el , lasa cale libera falsitatii , lipsei de loialitate , inselaciunii , ingratitudinii, etc. Tocmai de aceea, se ridica un semn de intrebare asupra posibilitatii de a le permite femeilor sa faca vreun juramant.

Farmecele feminine

Numai un intelect masculin incetosat de dorinta sexuala poate numi sexul subdezvoltat , ingust in umeri , lat in solduri si scurt in picioare drept sex frumos ; caci numai prin mijlocul acestei dorinte apare impresia de frumusete. Mult mai potrivit decat sexul frumos , femeile ar trebui etichetate ca sexul "inestetic" .Ele nu au vreun simt real sau receptivitate nici pentru muzica , nici pentru poezie, nici pentru artele plastice ; daca pretind ca poseda asa ceva , ele nu fac decat sa mimeze astfel incat sa se faca placute. Acest lucru apare datorita faptului ca sunt incapabile sa aiba vreun interes obiectiv, pur si dezinteresat , asupra vreunui subiect, iar cauza rezida , cred, in cele ce le voi spune mai departe. Barbatul se straduieste in orice pentru a avea o dominatia directa asupra lucrurilor , fie prin intelegerea lor , fie prin subjugarea lor. Dar femeia este , oriunde si intotdeuna, orientata doar catre o dominare indirecta , care este obtinuta prin intermediul barbatului , el fiind singurul dominat direct de catre femeie. In acest fel, este in natura femeii de a considera orice drept un mijloc de a captura barbatul , iar interesul ei in orice altceva nu este decat disimulat , fiind doar un drum ocolit pentru cochetarie si mimica.

Absenta duhului (geniului)

Nimeni nu se poate astepta la ceva de la femei daca se ia in considerare ca cel mai eminent cap al intregului sex slab s-a dovedit incapabil sa ajunga la cel putin o singura realizare cu adevarat mareata , autentica si originala in arta , ori sa creeze ceva cu o valoare neperisabila ; acest fapt se intrevede cel mai evident in pictura , femeile nefiind in stare sa deprinda tehnica acestei arte .Ele se ingramadesc sa picteze cat mai mult , dar nu exista nici o opera plastica de valoare realizata de catre femei , pentru ca le lipseste intru totul obiectivitatea mintii , o calitate pe care pictura o necesita in primul rand. Exceptiile izolate si partiale nu au cum sa contrazica regula ; femeile , ca si intreg , sunt si raman incurabile si absolute filistine .Astfel, gratie absurdului aranjament prin care impartasesc rangul si titlul sotului lor , ele nu fac decat sa-l imboldeasca pe acesta catre ignobilele lui ambitii.Ele sunt " sexus sequior" , sexul inferior in orice privinta .Trebuie sa fim indulgenti fata de slabiciunea lor , dar a le onora este ceva ridicol peste masura si ne diminueaza chiar si in ochii lor.

Venerarea insipida a femeilor

Oamenii din antichitate si din Orient au stiut cum sa considere femeia ; ei au fost constienti de locul potrivit al unei femei cu mult mai bine decat noi , cu galanteria franceza veche a noastra si insipida venerare a femeilor care a inflorit datorita stupiditatii crestino-teutonice si care a servit numai pentru a le face pe femei mai nerusinate si arogante , amintindu-ne uneori de maimutele sacre din Benares care , constiente de sanctitatea si inviolabilitatea lor , si-au luat libertatea de face tot ce poftesc.

Monogamia si 'filles de joie"

In partea noastra monogama a lumii , a te casatori inseamna a-ti imparti drepturile si a-ti dubla indatoririle. Dar , daca legea le permite femeilor drepturi egale cu barbatii , ar trebui sa le ceara sa aiba si aceleasi capacitati de gandire ca si ale barbatilor. Cu cat aceasta lege le garanteaza femeilor mai multe drepturi si privilegii care depasesc abilitatile lor naturale , cu atat mai mult se micsoreaza numarul femeilor care pot avea parte de aceste beneficii ; asa ca cele care raman pe dinafara sunt lipsite de drepturile lor in favoarea acelor putine care primesc aceste privilegii ; intrucat , datorita pozitiei speciale de care se bucura femeile , ca o consecinta a monogamiei si a legilor care o insotesc , care le pun pe aceeasi pozitie ca si si barbatii (lucru ce nu corespunde realitatii) , barbatii prudenti si grijulii ezita de multe ori inainte de a face un astfel de sacrificiu , ce presupune intrarea intr-o intelegere inechitabila .In acest fel , in relatiile poligame , orice femeie poate sa aiba grija de ea insasi , dar in relatiile monogame ele sunt limitate si raman o multime de femei fara sprijin care nu fac decat sa vegeteze ca fete batrane si , in cel mai rau caz , sunt obligate sa se supuna unor munci grele pentru care nu sunt potrivite ca si constitutie , sau devina "filles de jois" (prostituate) , a caror viata de "placere" , potrivit circumstantelor, este necesara pentru satisfacerea barbatilor a caror sarcina este de a mentine virtutea acelor femei favorizare de soarta . . In Londra exista 80.000 de prostituate si ce rost ar avea ca ele sa se sacrifice pe altarul monogamiei ? Aceste femei sarmane atarna in balanta inevitabila si complementara a "doamnelor" europene , inzestrate cu atata aroganta si ifos. Din punctul de vedere general al femeilor , monogamia este asadar un real beneficiu ; intrucat , nu apare nici un motiv rational pentru care un barbat nu si-ar lua o doua femeie pentru ca cea dintai sufera de o boala cronica , sau este infertila , ori a ajuns in timp prea batrana pentru el.

Nici un argument in plus pentru monogamie

Nu exista nici un argument contra poligamiei ; ea este intalnita in fapt oriunde si singura intrebare este cum sa o reglementam. Cu totii traim in poligamie , cel putin pentru o vreme si pentru a ne simti bine. De vreme ce fiecare barbat are nevoie de mai multe femei , nu ar trebui sa fie nimic care sa il limiteze sa fie liber, atata timp cat el poate intretine mai multe femei. In egala masura , acest lucru ar insemna ca el sa aduca femeile la nivelul pozitiei sale indreptatite si naturale , adica sa le subordoneze , si sa purceada catre abolirea legii "doamnelor" , cu pretentiile ei ridicole de respect si veneratie ; in acest caz , vor exista doar femei si nu vor mai aparea "femei nefericite" , de care Europa este incarcata in prezent.

Proprietate si mostenire

In India , nici o femeie nu este independenta ci , conform legii lui Manu , ea este sub conducerea tatalui ei, sotului ei, fratelui sau fiului ei. Desigur , este un lucru revoltator ca ea sa se jertfeasca pe rugul sotului ei decedat , dar este , de asemenea, strigator la cer , ca ea sa risipeasca banii defunctului ei barbat cu concubinii , bani pe care decedatul s-a straduit toata viata sa ii faca pentru a le aduce ajutor copiilor lui. Fericiti sunt acei ce stiu sa mearga pe drumul de mijloc , "medium tenuere beati".

In aproape toate natiunile , stravechi sau moderne , chiar si pe timpul hotentotilor , proprietatea revine mostenitorului pe linie masculina , si numai in Europa are loc o deviere .O abatere care nu se intampla , totusi , in randul nobilimii.

Proprietatea , care a le-a cerut barbatilor atat de multi ani de munca si stradanii , si a fost castigata cu pretul depasirii unor mari dificultati , poate sa ajunga oare in mainile unor femei, care prin lipsa lor de ratiune , ajung sa o risipeasca in scurt timp sau intr-un mod prostesc ? Acest lucru este o nenorocire si ceva gresit , intamplat adeseori , care ar trebui impiedicat prin limitarea drepturilor femeilor de a mosteni. In opinia mea , cel mai bun aranjament ar fi ca femeile , indiferent daca sunt vaduve sau fiice , sa nu primeasca mai mult decat le trebuie pentru a-si duce traiul zilnic sau a plati datoriile proprietatilor , iar restul de capital sa fie indreptat catre descendentii pe linie masculina. Oamenii care fac bani sunt barbatii , si nu femeile , si de aici rezulta ca femeile nu sunt indreptatite nici sa primeasca neconditionat o posesiune , nici sa fie invrednicite cu administrarea uneia . Atata vreme cat banii, in adevarata acceptiune a cuvantului , sunt destinati sa ajunga la ele ca si mostenire , ele ar trebui sa nu dispuna de ei dupa bunul lor plac. In acest caz , ar trebui ca un administrator sa le tina sub control , atat pe ele cat si pe copiii lor, ca sa se evite cat de cat cheltuirea nejustificata a banilor.

Femeia este un animal cu par lung si idei scurte.
Daniel71
Postat pe 22 Iulie 2012 14:48
Vaaaiii.... ca tot imi dau silinta sa citesc ce ai scris,da` cred ca o sa pastrez lectura asta pentru serile lungi si ploioasa de toamna.
Rotty
Postat pe 22 Iulie 2012 15:20
Daaa... A ramas mouse-ul blocat pe... Copy-Paste...
Ophiuchus
Postat pe 22 Iulie 2012 15:24
Numa` titlul m-a extenuat...
Rotty
Postat pe 22 Iulie 2012 15:28
"nici o femeie nu a reusit sa realizeze ceva de o valoarea..neperisabila"... Da, barbatii E pictori mari: un homosexual la Vatican a pictat Capela Sixtina... Cata stralucire de geniu trebuie sa fi avut, de'o conduita morala nemaintalnita....
b727ana
Postat pe 22 Iulie 2012 15:40
Bre, omul asta a suferit profund din cauza unei/unor femei si asta e modul lui de a se "recladi" - parerea mea
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 16:01
panty, lasind subiectivismul - e un punct de vedere, la care cred ca ar trebui venit cu argumente, nu cu pus mainile in sold.
Exact asta sustine, si vad ca asta se dovedeste...
quasaria
Postat pe 22 Iulie 2012 16:06
De la: panty_C, la data 2012-07-22 16:01:41Bre, omul asta a suferit profund din cauza unei/unor femei si asta e modul lui de a se "recladi" - parerea mea


Sigur de... bun si inteligent ce-a fost...
Modul de a se "recladi" din moloz?! Caramizile lipsesc la el cu desavarsire...
Ophiuchus
Postat pe 22 Iulie 2012 16:11
Corect Q, dar, crede-ma, mi-e greu sa scriu acum, asa cum o faceam pe vremuri...nu vreau sa comentez - tine de viata personala - va mai citesc uneori dar...no comment...

Mainile in solduri? Cine, cine? Nu asta am vrut - nu-mi sta in fire...
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 16:14
Ophiuchus, fiecare are un mod de a-si regasi (sau nu) un echilibru de care are nevoie pentru a putea merge mai departe dupa un "tsunami"...
"Cladeste" un edificiu din idei pe care se sprijina...isi cauta un nou mod de abordare/perceptie a lumii, a realitatii
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 16:20
panty, stii ca nu la tine ma refeream. Doar ca sint sigura ca urmeaza o gramada de comenturi cu valeleu, valelelu, ca sa demonstreze femeile ca-s obiective si au argumente...:-) Citeodata si mie mi-e mila de specia asta a noastra. :-) Cu toata parerea de rau.
quasaria
Postat pe 22 Iulie 2012 16:27
Q,
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 16:35
Sunt convinsa de asta, panty_C... Era doar un mod rautacios de a ma exprima... Probabil nu mi-a trecut inca... rosul din fata ochilor cand am vazut atatea idei ( care personal am senzatia ca nu-i apartin, doar ca se regaseste in ele si le foloseste - se poate sa ma insel ) postate pe atatea topicuri deschise unul dupa altul... Aceleasi idei, de altfel... Sincer , nici nu am avut rabdarea sa il citesc in intregime... Vorba lui Rotty, poate intr-o zi cu ploaie...
Ophiuchus
Postat pe 22 Iulie 2012 16:35
ophi, pe scurt, e ca femeile n-au produs opere de arta si sint neste legume incapabile sa judece, sa fie obiective si interesate de altceva decit sa agatze unul, sa creasca copii + maruntisuri.
Ca sa fiu sincera, foarte multe, cele mai multe pisi adolescente se incadreaza in tiparul "sa fim frumoase pt supravietuirea speciei",cele mai multe femei la virsta la care au copii vad doar copii + mincare + barbat, fara sa fie preocupate de altceva. A, si de aspectul propriu, in mai mica masura.
Si, cam la toate virstele, statistic vorbind, sint mult mai ... cum sa le spun... limitate la citeva subiecte?

Bine, am intilnit si exceptii care bateau orice barbat la cour dpdv capacitate, cultura si sfera de interese...dar fara sa vorbim de exceptii... si fara sa o luam personal... oare numai mie mi se pare ca exista o urma de adevar in romanele lui nenea asta? :-)
quasaria
Postat pe 22 Iulie 2012 16:48
nici eu n-am avut rabdarea sa le citesc in intregime dar mi-am facut o parere - din moment ce le scrie aici si le repeta, iar si iar, inseamna ca incearca sa se convinga pe sine de ceva anume...
n-a folosit ghilimele deci...(sincer, ma indoiesc si eu, dar...)

nota:
1.repetarea unor idei misogine pe mai multe topicuri si monologul pe ele, ma face sa mi se para ca vad imginea in oglinda a unui alt personaj, vechi pe aici... - Irinuca...

2.provocarea prin preluare fara ghilimele a unor texte cu multi "spini", de pe net, ma duc cu gandul la un alt personaj, cu multe fete si foarte vechi pe aici... - multi vor sti la cine ma refer

mna, acestea fiind zise, eu va urez o seara placuta!
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 16:49
P.S.

Q, eu traiesc, de multa vreme, cu impresia ca societatea e in continua involutie

si am descoperit si sursa: "Dezastru femeile puse la zid de Arthur Schopenhauer" - Citat din Arthur Schopenhauer, Viata, amorul, moartea (editura ANTET, pp.46 si urm.).

"Capitolul Femeile:
A trebuit ca spiritul barbatului sa fie intunecat de iubire ca sa numeasca frumos acest sex de talie mica, cu umeri stramti, cu soldurile largi si cu picioarele scurte. Toata frumusetea femeii sta in instinctul amoros.

Intreaga conformatie a femeii arata ca n-a fost facuta pentru marile realizari ale spiritului sau ale trupului, ci numai pentru propasirea speciei................." etc, etc, etc...
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 16:58
Pentru conformitate:

http://20octombrie.wordpress.com/

articol scris in data de 22.10.2011

Daniel poate fi autorul blogului

dar acest comentariu va fi sters, desigur...
panty_C
Postat pe 22 Iulie 2012 17:00
De la: panty_C, la data 2012-07-22 16:49:17nici eu n-am avut rabdarea sa le citesc in intregime dar mi-am facut o parere - din moment ce le scrie aici si le repeta, iar si iar, inseamna ca incearca sa se convinga pe sine de ceva anume...
n-a folosit ghilimele deci...(sincer, ma indoiesc si eu, dar...)

nota:
1.repetarea unor idei misogine pe mai multe topicuri si monologul pe ele, ma face sa mi se para ca vad imginea in oglinda a unui alt personaj, vechi pe aici... - Irinuca...

2.provocarea prin preluare fara ghilimele a unor texte cu multi "spini", de pe net, ma duc cu gandul la un alt personaj, cu multe fete si foarte vechi pe aici... - multi vor sti la cine ma refer

mna, acestea fiind zise, eu va urez o seara placuta!


Sper sa mai revii cat mai curand.Seara frumoasa iti doresc....
Rotty
Postat pe 22 Iulie 2012 17:11
probabil...dar noi l-am citit
Eugenia_
Postat pe 22 Iulie 2012 17:13
De la: quasaria, la data 2012-07-22 16:48:43
"... oare numai mie mi se pare ca exista o urma de adevar in romanele lui nenea asta? :-)"


Nu! Stiu ca este chiar mai mult decat o urma de adevar. Tocmai de aceea nici nu simt nevoia sa vin cu argumente contra... Doar ca aceste adevaruri sunt despre oameni (femei, barbati) cu exceptiile de rigoare, cum bine spuneai. Poate ca si la Irinuca mai gasim cate o urma de adevar , fara insa sa fiu de acord cu ce sustine ea...
Este adevarat ca poate sunt mai multe femei in postura asta si ca poate sunt mai multe minti luminate printre barbati... Asta nu inseamna, din pacate, ca toti barbatii sunt destepti si nici ca toate femeile sunt niste... pisi agatate de gatul... desteptilor...
Ophiuchus
Postat pe 22 Iulie 2012 17:20
nu. Vorbim doar de majoritati... Si probabil e vorba mai mult de cultura decit de structura, dar...
quasaria
Postat pe 22 Iulie 2012 17:33
Mda...Parca am mai citit minunatia asta de text! Ok, ia-te la tranta cu Dumnezeu nu cu femeile, cu Creatorul si nu cu creatul! In alta ordine de idei lumea in care (nu) traim e o lume a barbatilor si se cam vede cu ochiul liber cum e, cat de corecta e, cat de pasnica, dreapta si linistita...
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Iulie 2012 20:13
De la: panty_C, la data 2012-07-22 17:00:41Pentru conformitate:

http://20octombrie.wordpress.com/

articol scris in data de 22.10.2011

Daniel poate fi autorul blogului

dar acest comentariu va fi sters, desigur...


BINGO... !!!

nimic nou sub soare......
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2012 00:06
nimic nou...doar unu' care a spus niste adevaruri incomode... dar incontestabile, pt. maj. vietuitoarelor din jur...
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2012 03:14
Pai eu zic sa nu te grabesti prea tare ...inca un frustrat care a ramas la stadiul de feudal atoatedemolator...in viata viitoare o sa fie femeie,drept penitenta!
liliak2
Postat pe 27 Iulie 2012 21:41
frate, alt topic?? ti-am spus pe celalalt sa pleci intr-o vacanta, sa te tratezi. lasa-ne...lasa-ne. PS- oricum nu citeste nimeni ce scrii, mai bine fa-ti un jurnal, poate da de el pisica din dotare si isi arunca ochii pe el
MARILENA_25
Postat pe 28 Iulie 2012 08:25
Cauta cu rabdare ca mai are vreo doua cu aceeasi tema.
Rotty
Postat pe 28 Iulie 2012 08:31
Eu zic sa te izolezi....suntem prea multe si te facem sa...suferi.Pe noi nu poti sa ne extermini dar tu mai ai o sansa.
andi81
Postat pe 28 Iulie 2012 20:50
se prea poate sa fii gay tu si sa fii in etapa aceea in care negi asta!!!!
anareaua
Postat pe 29 Iulie 2012 15:54
In general citesc si chiar daca parerile mele sunt pro sau contra,nu postez.
Darrrrrrrrr,tipul asta chiar m-a enervat.Daca nu ar fi ei, SUPERIORII nostri ce ne-am face oare ???
Cu siguranta esti ,inteligent,frumos si tot ce-si poate dori o femeie!!!FRUSTRAT!!!!!!!!!
kudika085454
Postat pe 29 Iulie 2012 19:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
anunt umanitar! dovedeste ca ti pasa!!! 1 De la: Iryna_Iry 5 Septembrie 2012 11:36
legarea trompelor 3 De la: garbo057460 3 Ianuarie 2012 19:16
Nostalgia trecutului 42 De la: liaiedera 23 Iulie 2010 21:55
demoralizat 22 De la: Scorpio13 20 Februarie 2010 17:21
Barbatul Fecioara 30 De la: garbo_6586 20 Septembrie 2018 04:55
Setari Cookie-uri