"Religia, o fraza de dansii, inventata..."

Daca as vorbi despre alta planeta ma gandesc ca ar trebui sa fiu un mitoman in masura sa inventez o relatie de natura spirituala intre noi si planeta respectiva. Vorbesc de planeta noastra in niste limite culturale care imi apartin. Acordul sau dezacordul apare din cunoastere, sau acceptare. Deoarece nici unul dintre noi nu este perfect, actul de cunoastere este distorsionat.Scopul nostru ca locuitori ai planetei este sa depasim crizele noastre culturale si sa incercam sa traim armonic unii cu ceilalti.Mai mult atat sa respectam aceeasi armonie cu craca pe care stam, deoarece daca o taiem singuri s-ar putea sa cadem, iar poanta este ca nu stim cum si in ce vom cadea.
Specificul acesta, ma refer la violenta, este o caracteristica a lumii vii.Este trist dar lumea in care traim este aceea a unor specii agresive.Agresivitatea este acoperita de cultura dar nu inlocuita de aceasta.Aceasta stare explica de ce Cristos a fost rastignit pe cruce, de ce s-au facut faradelegi in numele religfiei, desi interesele erau cat se poate de laice. Violenta colcaie in jurul nostru sub forme varii si justificata de explicatiile uneori de-a dreptul paranoice sau hilare pe care le dam ca scuze faptelor noastre reprobabile.
garbo172845
Postat pe 9 Februarie 2011 15:30
In ciuda a lucrurilor rele crezute si spuse despre religie, ea are si niste lucruri bune. A reusit sa creeze un protocol pentru momentele importante ale vietii omenesti : nastere, casatorie, moarte. A reprezentat un factor de progres de la formele barbare ale constiintei omenesti la cele crestine.
Cele zece porunci ale Decalogului, isi pastreaza actualitatea si in zilele noastre, in ciuda faptului ca intentiile pozitive sunt incalcate si iese o minunatie de aiureala din care nimeni nu mai intelege nimic., Sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu-ti exploatezi aproapele, sa nu traiesti in promiscuitate, etc.
Ca nivel cultural, preotii au reprezentat un varf de lance in diferite culturi. Ei sunt cei care au adunat in jurul lor oamenii simpli si i-au educat, invatandu-i sa scrie, sa citeasca sa fie mai buni, mai umani.
Ca in orice se intampla pe lumea asta, uneori lucrurile bune se amesteca cu cele rele in asa masura, incat parerile sunt impartite.Aceasta stare creeaza suspiciuni.Partea cea mai negativa a relatiei spirituale cu Dumnezeu, nu se naste din credinta in Dumnezeu, cat din faptul ca incercam, dincolo de a proiecta intamplarile vietii noastre sub semnul divinului sa folosim existenta discutabila a lui Dumnezeu in scopuri care de multe ori nu ne onoreaza.Ca sa ma exprim mai simplu, incercam sa-l manipulam pe Dumnezeu potrivit intereselor noastre.
Nu Dumnezeu ne face viata grea si abate asupra noastra nenorocirile.Noi ne facem viata grea din cauza ca deciziile noastre sunt de cele mai multe ori nefericite.
Daca cineva trece pe rosu si il calca masina, cu ce este Dumnezeu vinovat de prostia omeneasca?
garbo172845
Postat pe 9 Februarie 2011 20:23
eeexact... ! si atunci, ce propui... ?
barboneli
Postat pe 10 Februarie 2011 15:22
Barboneli...
Tu esti, tati? Sau tanti 559 ori cat o avea in nickname?
Thor_again
Postat pe 10 Februarie 2011 15:26
Draga Nae Nae

Eu iti dau dreptate, referitor la carti, sunt scrise de oameni.
Dar spune-mi si mie concret unde vrei tu sa ajungi cu ideile tale despre tot ce scri tu aici.
Esti oarecum inversunat pe asa zisa religie, ai si un motiv anume?

Eu nu sunt religioasa, nu merg la biserica. Oricum religia este ceva, credinta este altceva.
Sunt de acord ca religia este un mijloc de manipulare a oamenilor, iar bisericile sunt tot niste institutii unde isi exercita meseria cei carora le place religia.

Vroiam sa stiu ce vrei tu mai exact, avand in vedere tema topicului>

Numai bine
garbo001390
Postat pe 7 Aprilie 2011 22:45
pai toti sfintii bisericii au fost doar pt ei....Nu stiu ce sa zic,nu cred ca ei au avut o viata frumoasa....Sa tii supararea in tine sa nu te exteriorizezi.Au suferit in ei.....Dar nu stiu de ce au facut asa....Pt ca Domnul Iisus nu a fost asa....El s-a exteriorizat,el era sincer....Dar mutora le este frica sa fie sincer....Sa aiba o parere proprie si sa nu ii lase pe altii sa ii otraveasca gandirea pozitiva....Nu zic,,,toti oamenii facem greseli dar este cel mai bine sa luam unii de la altii doar lucrurile pozitive si daca cineva cineva incearca sa te doboare sa iti strice gandirea ta,,nu trebuie sa ii lasi...Pt ca oamenii negativi sunt distrugatori
ingerasulluptator
Postat pe 7 Aprilie 2011 23:48
Cred ca Nae_Nae ne-a parasit.
Nu da nici un semn de viata.
Asa ca garbo001390 sunt sanse foarte reduse sa poti obtine raspunsurile solicitate.

P_Mihaela
Postat pe 19 Mai 2011 21:27
Pentru P Mihaela

Am observat c ne-a prsit Nae Nae, poate revine la un moment dat.
S-au exist posibilitatea s se fi sturat de tema aceasta.
garbo001390
Postat pe 20 Mai 2011 16:18
De la: garbo001390, la data 2011-05-20 16:18:43Pentru P Mihaela

Am observat c ne-a prsit Nae Nae, poate revine la un moment dat.
S-au exist posibilitatea s se fi sturat de tema aceasta.



]ca Nae Nae ne-a parasit, imi pare si mie rau.... dar ca tema asta nu.... imi pare si mai rau !!!
barboneli
Postat pe 21 Mai 2011 15:41
Mai lasa-ti mai pe Nae in pace,,poate a ramas si el fara cuvinte...dar sunt eu pe aici,motanul danila
ingerasulluptator
Postat pe 21 Mai 2011 15:44
Motane Dnil

Atunci rspunde tu n locul lui Nae Nae, vezi mai sus.
nelegi de fapt ce a vrut omul acela s zic??

Numai bine

garbo001390
Postat pe 23 Mai 2011 11:00
De la: garbo001390, la data 2011-05-23 11:00:12Motane Dnil

Atunci rspunde tu n locul lui Nae Nae, vezi mai sus.
nelegi de fapt ce a vrut omul acela s zic??

Numai bine

ingerasulluptator
Postat pe 23 Mai 2011 16:30
Fumezi cam mult, mai bine
garbo001390
Postat pe 25 Mai 2011 14:34
on topic:

http://www.youtube.com/watch?v=JdXqcdqvZ_4
Ciresica
Postat pe 25 Mai 2011 20:57
Duhul sfant vine in suflet pt iubirea de fratelePt rugaciunea celor care te ocarasc si iti doresc raul..Sa iti iubesti vrajmasii.Curatirea se face daca iubesti pe fratele si te stradui sa iti stapanesti resentimentele gandurile rele si sa le faci buneSa te rogi la Dumnezeu sa iti dea iubire pt aproapele.Si duhul sfant vine in suflet pt iubirea de aproapele,chiar si pt cei care te urascSi duhul sfant se tine pt pt iubirea de aproapele..Sa faci binele.Sa sfatuiesti mereu de bine,chiar daca tu esti sfatuit de rauSa te rogi la Domnul sa iti dea iubirea in suflet si sa iti vindece neputintele.Pt ca chiar daca omul se curata de rautate,,,dar raman neputintele.Facand binele si nedorind raul nimanui in tii pe Dumnezeu in tine ca sa te construiasca,,,sa iti vindece neputintele si sa devii un om desavarsit..perfect fara neputinte..Pt ca asta inseamna un om desavarsit,perfect,fara neputinteDar pt asta trebuie sa insisti in bine sa nu superi pe Dumnezeu..Si sa il rogi din tot sufletul sa vindece neputintele tale si sa te ajute sa devii un om normal cu calitati umane sa devii perfect adica fara neputinte.

00 i Rate This

Rspunde
irina says:
martie 30, 2011 la 7:12 pm
Dumnezeu iubeste pe cei care iubesc pe aproapeleSa nu judeci pe nimeni,,,sa nu doresti raul nimanui.Si ai sa simti cat te iubeste Dumnezeu pe tine si iti va lumina mintea.Dumnezeu iubeste pe oamenii care il iubesc si care iubesc pe aproapele..Sa il iubesti pe aproapele asa cum te iubesti pe tine insuti.

00 i Rate This

Rspunde
irina says:
Comentariul tu e n așteptare.

martie 31, 2011 la 11:24 am
daca omul nu invata smerenia,iubirea si nerautatea,Domnul nu-i va da sa-l cunoasca.Dar sufletul care a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfant,acela e ranit de iubirea Lui si nu-l poate uita,ci,ca un bolnav care-si aduce aminte mereu de boala lui,,asa si sufletul care iubeste pe Domnul isi aduce aminte intodeauna aminte de El si de iubirea Lui pentru intreg neamul stramosesc.

00 i Rate This

Rspunde
irina says:
Comentariul tu e n așteptare.

martie 31, 2011 la 11:25 am
Iubirea nu se ingrijeste de vreme si are intodeauna putere.Unii cred ca Domnul a suferit pentru oameni din iubire,dar cum nu gasesc aceasta iubire in sufletul lor aceasta li se pare o poveste de demult.
Dar cand sufletul cunoaste iubirea lui Dumnezeu prin Duhul Sfant,atunci el simte lamurit ca Domnul este pt noi un Tata,cel mai apropiat,cel mai bun si cel mai drag,si nu este fericire mai mare decat sa iubesti pe Dumnezeu din tot cugetul tau,din toata inima ta si din tot sufletul,asa cum a poruncit Domnul si pe aproapele tauca pe tine insuti.
Si cand aceasta iubire este in suflet,atunci toate bucura sufletul,dar cand o pierde,omul nu-si mai gaseste odihna,se tulbura,si se supara pe ceilalti,atunci cand este suparat pe ei si nu intelege,ca el insusi este vinovat,a pierdut iubirea lui Dumnezeu si a osandit si urat pe aproapele sau.
Harul vine de la iubirea de fratele si se pastreaza pt iubirea pt fratele;daca nu iubim pe fratele harul lui Dumnezeu nu vine in suflet.
Daca oamenii ar pazi poruncile lui Hristos,ar fi raiul pe pamant si cu putina osteneala toti ar avea indeajuns tot ce le e de trebuinta si Duhul lui Dumnezeu ar fii viu in sufletul oamenilor,fiindca El insusi cauta sufletul omului si vrea sa vieze in noi;dar daca nu se salasuieste in noi,aceasta e numai din pricina mandriei mintii noastre.


ingerasulluptator
Postat pe 25 Mai 2011 23:31
Sa vina Nae Nae inapoi. Cel putin cu el se poate sta de vorba
garbo172845
Postat pe 26 Mai 2011 21:53
Ca sa nu mai deschid alt topic,ca n-are sens,profit de cel prezent ca sa va invit sa va spuneti parerile despre o declaratie aparuta in ziare pe 17 mai, a uneia dintre cele mai instruite minti ce se poate intalni la ora actuala pe pamant...
Este vorba de astrofizicianul englez Stephen Hawking , care uimeste lumea cu convingerile sale stiintifice...voi posta articolul ca sa va fie mai usor sa va exprimati o opinie cat mai la subiect...

"S-a demonstrat tiinific: Nu exist nimic dup moarte.

Cel mai cunoscut cercettor britanic face o nou declaraie controversat, catalognd raiul i viaa de apoi drept o poveste cu zne pentru oamenii crora le este fric de ntuneric. ntr-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian astrofizicianul Stephen Hawking a povestit despre cum e vzut viaa din scaunul

cu rotile n care este imobilizat de aproape cinci decenii. n declaraia care atest fr echivoc respingerea oricrei consolri religioase, eminentul fizician, citat i de EVENIMENTUL ZILEI, spune c dup ultima plpire a creierului nu mai urmeaz nimic.

Stephen Hawking (69 de ani) mrturisete c, pentru el, creierul este, de fapt, un computer n toat regula: un computer care nceteaz s mai funcioneze atunci cnd componentele sale se defecteaz. Nu exist nici Rai, nici via dup moarte pentru computerele defecte; Raiul i viaa dup moarte reprezint o poveste cu zne pentru acei oameni care se tem de ntuneric. n loc s cutm semne ascunse n viaa de apoi, mai bine cutm cea mai mare valoare a aciunilor noastre din viaa actual.

De altfel, anun JURNALUL NAIONAL, pe aceast idee va insista i n zilele urmtoare, n cadrul conferinei Google Zeitgeist de la Londra, unde Hawking va ine o prezentare cu tema: De ce suntem aici?. Abordat din punct de vedere tiinific, rspunsul va porni de la teza conform creia micile fluctuaii cuantice de la facerea Universului se afl la originea galaxiilor, a stelelor i, n cele din urm, a vieii oamenilor.

Hawking, amintete ROMNIA LIBER, a fost diagnosticat la vrsta de 21 de ani cu boala neuronului motor, trind de atunci ntr-un scaun cu rotile aproape paralizat. Doctorii se ateptau ca aceast boal incurabil s l ucid n civa ani, ns Hawking spune c aceasta i-a permis s se bucure mai mult de via.

Pe de alt parte nu este prima dat cnd cercettorul britanic face declaraii controversate legate de biseric i via. CURENTUL susine c ultima sa carte, Marele Model, n care susine c explicaia tiinific despre apariia universului este suficient, iar teologia i existena lui Dumnezeu nu este necesar, a strnit revolta credincioilor. Apoi n cartea sa O scurt istorie a timpului" din 1988, Hawking scria c descoperirea teoriei despre orice - un setde ecuaii care descrie fiecare particul i for din ntregul univers - ar nsemna triumful final al raiunii umane - pentru c atunci oamenii ar cunoate mintea lui Dumnezeu.

adaug linkul...http://ziarero.antena3.ro/1305613789-S-a_demonstrat_stiintific_Nu_exista_nimic_dupa_moarte

ei? cat sa credem in declaratia acestei minti posesoarea unui suflet chinuit?

oare nu se leaga cu ultimele informatii aparute pe internet...america recunoaste existenta extraterestrilor? adica..tot ce citisem cu 20 de ani in urma despre desertul Nevada...iaca,este adevarat...si am putea considera ca toate cartile parute pe tema farfuriilor zburatoare,nu-s simpla fictiune...

astept parerile dvs...
O_K
Postat pe 26 Mai 2011 22:29
hai sa-l parasim pe dumnezeu pt ceva vreme ca este ocupat sa salveze lotul constanta...sa-l scoata pe saracul handicapat vantu...sa tina carma unei corabii al carei carmaci si-a pierdut un ochi...iar secundul e prea mic si nu vede marea......
si sa ne ocupam noi de treburile lui ramase neelucidate...
O_K
Postat pe 26 Mai 2011 22:39
Ok .. eu sunt de acord cu existenta unor lumi extraterestre. Mi se pare egoist sa spunem ca suntem singuri in univers ... si daca ne punem un pic mintea la cotributie cucerim universul.

In legatura cu "viata de dupa" latura afectiva a mea . isi doreste sa existe ..si cine nu doreste asta?(chiar daca nu recunoaste ) sa existe posibilitatea reintalnirii. Eu vorbesc din punctul meu de vedere. Sunt altii care doresc sa mai traiasca o viata, si inca una .... eu nu ... doar prin prisma revederii celor dragi.
Latura rationala ... gandeste exact precum astrofizicianul ... ca suntem niste organisme care traiesc atata timp cat nu exista defectiuni .... apoi se opresc ... si atat.
cricat
Postat pe 26 Mai 2011 22:56
Hawking, in opinia mea ar putea fi pus cam pe acelasi loc cu Einstein. Din pacate sursele citate ar putea sa il decredibilizeze in ochii profanilor, al celor care nu au habar ce geniu este.
In realitate mesajul s-a inteles un pic eronat, dar nu e de mirare cu presa din ziua de azi. Da, in regula, nu exista viata dupa moarte in sensul propovaduit de popi si alte specimene. De altfel nici nu ar avea cum sa existe, fiinta vie transformandu-se dupa moarte. Intregul univers este constituit din materie, energie, antimaterie si asa numita materie neagra, despre care inca se fac de abia primele descoperiri, si asta tot datorita cercetarilor si demonstratiilor lui Hawking.
E mai greu pentru o minte obisnuita sa inteleaga notiuni de fizici superioare, mai pe inteles pana si omul este constituit din materie si energie supuse unor transformari continue. Una se tranforma in alta si invers. Cam asta se intampla si cu materia din om. La nivel cosmic, energia nu are "constiinta" sau "spirit", si probabil ca mesajul care se transmite este ca asa numitul spirit sau suflet revine la forma de energie, fara constientizarea acestei stari.
Thor_again
Postat pe 26 Mai 2011 23:08
Oamenii nu inteleg ca ei fara de Dumnezeu sunt doar niste distrugatori....Oamenii se strica unii pe altii...In loc sa se construiasca unii pe altii....Daca oamenii s-ar pocai de toate cele rele si atunci Dumnezeu le-ar lumina mintea ar intelege cat de neputinciosi suntem noi oamenii fara ajutorul lui Dumnezeu...Fara ajutorul lui Dumnezeu oamenii nu pot fii intelepti,nu pot trai in pace si armonie unii cu altii....Pt ca omul fara credinta are doar ganduri rele....Fara ajutorul lui Dumnezeu noi nu putem fii corecti si buni unii cu altii...Pt ca noi suntem slabi si neputinciosi,,,nu avem intelepciune ca sa invatam din greselile noastre.....
ingerasulluptator
Postat pe 26 Mai 2011 23:24
Faptul ca Hawking nu crede in Dumnezeu nici nu e de mirare. Sunt pre putini cei care "loviti" de soarta mai cred si spera in Bunul Dumnezeu.
Dar, pe de alta parte chiar el ar trebui sa fie primul care sa-i multumesca lui Dumnezeu pentru ca desi lovit de o incurabila boala a avut sansa materiala de a-si oferi atita tehnologie incit sa-si poata exprima ideile savante, sa studieze si sa inspire atita lume.

Nu i-am citit nici o carte pentru ca le-a citi sotul meu pentru mine, am vazut citeva documentare cu el, este exceptional, mult deasupra lui Eistein daca pot sa zic asa si sunt sigura ca atunci cind va fi sa-si dea sufletul, acea ultima respiratie, plina de energie, care este numita VIATA nu o sa se eterizeze si cumva va merge intr-o alta dimensiune, in Rai poate si atunci va intelege ca chiar si un on de stiinta de valoarea lui face greseli.
Ciresica
Postat pe 26 Mai 2011 23:28
pai oamenii care au idei savante se cred inteligenti si cred ca ei nu au nevoie de Dumnezeu...Dar ideile savante pe care le stie un om fara credinta sunt lumesti....Pt ca si un om savant fara credinta din punct de vedere umanitate este varza
ingerasulluptator
Postat pe 26 Mai 2011 23:41
Exceptand-o pe Luptatoarea mancatoare de fasole cu branza parmezam, afirmatia lui Hawhinks este un pic colaterala:
"S-a demonstrat tiinific: Nu exist nimic dup moarte."
I-auzi braul. Haide sa va dumiresc.Exista natura fara viata, explozii solare, radiatii, astri, planete s.a.m.d. tot tacamul. De asemenea separat de asta exista natura cu viata, cu pomi, capre, insecte, urechel;nite si alte forme, spre exemplu, niste mormoloci care se cred filozofii lui peste din care boaba de mazare este Luptatoarea cu biscuitii.Bun.Daca va intreb cand a aparut viata, care este momentul aparitiei ei in raport de acel sistem opus ei fara viata, o sa-mi spunetri ca ceva mai tarziu pe scara evolutiei universale.Asta inseamna ca poti sa te scobesti in urechi cu gaurelele de la pantofi sau sireturile de la bretele.N-ati inteles nimic nu-i asa?Pai asta se intampla din cauza filozofiei lui nea Gogu care v-a infundat urechile cu guma de mestecat.Ori ar trebui sa stiti ca numai un sistem material viu poate da nastere unor sisteme vii.Notiunea de viu este inventata de noi pentru a explica de ce ni se scurg ochii dupa tanti Leana, si de ce ni se inrosesc urechile cand vedem ca i s-a ridicat rochita mai mult decat mercurul de la termometru intr-o zi de vara. Un oarecare savant a spus un lucru foarte misto:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, TOTUL SE TRANSFORMA.
Viata este la un moment dat una dintre formele pe care o ia materia si energia in decursul transformarilor.Aceasta inseamna ca dupa ce ajungem in stare de harca , aceasta stare este o forma cei drept respingatoare pentru noi cei obisnuiti sa bem lapte praf sau vin de Patarlagele.Dar si aceasta forma filozofica foarte imputita si respingatoare a firii, se modifica in timp si redevine in forme de materie si energie care vor actiona fie pe cont propriu, fie in combinatii interesante ca la jocul de poker.
As vrea sa nu uitati nici o clipa, ca suntem parte componenta a naturii, a experientelor ei si ca nu are de ce sa ne deranjeze ce face ea din moment ce facem parte din ea insasi.Ceea ce acum istoria omeneasca conserva sub forma unor simboluri , mai tarziu nu vor mai avea importanta din moment ce nu vom sti cine va fi mai tarziu sa citeasca in ce limbaj o va face si daca este interesat de problema sau cat de mare este gura cu dinti din plexiglas al amantei sale.
garbo172845
Postat pe 27 Mai 2011 09:08
Luptatoarea lui Ardei copt.Te ridic la rangul de Cascaval.Crezi ca merge cascavalul cu varza, ca eu nu am incercat.
garbo172845
Postat pe 27 Mai 2011 11:15
SUPERFRAGILISTIC

"Este un fals cam fals "o bomboane
cumprat pepeni lor de la Mandy
Hari cari Bloody Mary
stau "de lng dinte zn
pilot un Rasta
el este anti-paste
vremea e bine
pregateste-te pentru ciudat
suntei pe cale de a merge
Superfragilistic
haide hai sa zboare
superfragilistic
ct de mare este mare?
Un bondari citit de albine palma mea
un sitar strummed un trantor
o stewardes din Lauderdale
ghea servit crema de conuri
totul a fost nedureros
simit bine toat lumea
la o sut de mii de metri
un milion de mile un lambou or braele tale
permite "du-te
Superfragilistic
haide hai sa zboare
superfragilistic
ct de mare este mare?
Cerul a devenit violet verde
apoi ne-am mutat la o alt dimensiune
cnd am ajuns la un alt spaiu
ai putea simi aproape tensiune
umplute cu nuci de cocos calada
ecran gigant, arat nu-stop
nchide ochii
lambou bratele
lambou dumneavoastr aripi
S mergem "
ratuscaceaurata
Postat pe 27 Mai 2011 11:30
nu stiu daca merge ........
jeanette40
Postat pe 27 Mai 2011 11:58
Este ce afirmasem inainte.Lumea este nebuna. Mai ales cand se apuca sa scrie versuri.
garbo172845
Postat pe 27 Mai 2011 13:58
"o lume nebuna,nebuna de legat".!...??....?..asa ca in film?oare cat de alb este negru?
ratuscaceaurata
Postat pe 27 Mai 2011 14:53
De la: garbo172845, la data 2011-05-27 11:15:45Luptatoarea lui Ardei copt.Te ridic la rangul de Cascaval.Crezi ca merge cascavalul cu varza, ca eu nu am incercat.
pai daca tu asa crezi este problema ta...Eu nu cred asa ceva....Si iti tine parerile idioate pt tine si poti sa dispari pe planeta marte cu ele..pt ca pe planeta pamant nu mai este loc pt din aia ca tine
ingerasulluptator
Postat pe 27 Mai 2011 15:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Despre actul sexual 11 De la: narcysa 28 Noiembrie 2010 10:09
Cumpara un buchet de flori si ajuti la plantarea unui copac 1 De la: Floriaana 25 Aprilie 2012 16:22
UNDE SUNT BARBATII DIN ROMANIA ? 36 De la: VOIAJOR 24 Octombrie 2012 13:24
Un tata are doar datorii fata de copilul lui? 127 De la: KNIGHT_31 14 Decembrie 2010 19:42
IMPORTANT...SPUNETI NU VACCINULUI ... 31 De la: Anouk 16 Ianuarie 2010 20:08
Setari Cookie-uri