Te-ai gandit ce s-ar intampla daca 1 din cei 10 copii nascuti prematur ar fi al tau? Ce ai face? Cu siguranta ti-ar fi placut sa aiba caldura si un strop de culoare la terapie intensiva... Ti-ar placea sa stea confortabil pe pernite/ saltelute special facute pentru ei, nu pe improvizatii din cearceaf, sau doar cu cate o setata uriasa in piciorusul sau mic, pentru ca cealalta soseta nu exista.

Un articol de Diana Gamulescu - Experta Garbo.ro

www.micolino.ro

_____

Fenomenul prematuritatii afecteaza din ce in ce mai multe familii iar numarul beneficiarilor este din ce in ce mai mare. Un subiect fragil, atrage implicarea multor persoane, companii, organizatii non-guvernamentale care isi doresc sa aseze Romania pe harta tarilor cu o rata mica de nasteri premature.

Gandindu-ma la faptul ca in Romania, se nasc peste 20.000 de copii inainte de termen iar mai mult de 1 milion dintre aceștia mor, n-aveam cum sa raman pasiva, ci sa contribui cumva la sprijinirea acestor bebelusi care se grabesc sa vina mai repede pe lume.

Experienta personala m-a facut sa constientizez cat de important este sa lupt in continuare pentru acesti Super Eroi care ne ofera lectii de viata demne de scenariul unui film. Zis si facut: astazi sunt vicepresedintele Asociatiei Unu si Unu, afiliata la EFCNI (The European Foundation for the Care of Newborn Infants) si derulam in premiera in Romania programe de sustinere a prematurilor si parintilor lor, atat pe perioada spitalizarii, cat si dupa externarea acestora de la neonatologie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie


Foto: Shutterstock.com; bebelus prematur; manuta

Foto homepage: bebelus prematur

Pe parcursul proiectelor desfasurate, am reusit sa gasim solutia pentru a le aduce caldura si un strop de culoare in viata acestor eroi de doar cateva sute de grame.

Anul trecut am reusit sa aducem zambet si speranta pe chipul a sute de parinti cu copii mici, mici, mici din sectiile de neonatologie din Bucuresti dar si din alte orase: Craiova, Constanta, Bacau, Targu Mures. Am plans si am ras in acelasi timp cu parintii care-si vegheau zilnic bebelusii care luptau cu viata. Noi, le-am adus seturi de botosei si caciulite dar si cuiburi pentru incubatoare inedite, vesele, colorate ce le-a ridicat moralul si care a determinat pe toata lumea sa priveasca cu optimism spre viitor. Detalii despre proiect: unusiunu.com

Nimic nu e mai dureros decat sa-ti vezi copilul in sectia de neonatologie, unde patutul lui este de fapt incubatorul plin de fire, tuburi si alte echipamente care il ajuta sa devina mare, sanatos si puternic. Ei bine, am reusit sa contribuim la imbunatatirea starii de spirit a parintilor, la dotarea incubatoarelor cu diverse cuiburi care sa ii imbratiseze la propriu pe bebelusi si sa le ofere caldura necesara. De ce sa nu continuam cu aceste actiuni? De ce sa aducem un strop de caldura si culoare in viata si mai multor parinti cu prematuri?

Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Nimic nu ne impiedica iar in 2015 continuam sa daruim speranta si in spitalele cu sectiile de neonatologie de gradul al III-lea din intreaga tara, urmand sa mergem in: Arad, Timisoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Suceava, Galati, Bucuresti Municipal, Bucuresti Bucur, Bucuresti Giulesti.

Foarte multa lume ne intreaba cum ne pot ajuta, cum se pot implica in proiectele noastre, cum pot fi partasi la salvarea acestor bebelusi si ne bucura sa observam spiritul de solidaritate al oamenilor.

Daca si dumneavoastra va inscrieti pe lista celor darnici va informam ca pana pe 25 mai se desfasoara campania de 2%. Ce inseamna acest lucru?

Ca puteti sa redirectionati 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Unu si Unu si sa le oferiti astfel „ Fire de dragoste” bebelusilor internati la neonatologie.

Atentie: Nu platiti nimic in plus, este vorba doar despre taxa aferenta impozitului pe venit pe care dumneavoastra o platiti catre stat.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Alegerea va apartine! Detalii despre procedura si formularul aici: https://unusiunu.com/2lasuta/ .

****

Cu o experienta de peste 11 ani in domeniul relatiilor publice, Diana Gamulescu a ales calea antreprenoriatului si a infiintat o companie prin intermediul careia comercializeaza produse dedicate bebelusilor cu varste intre 0 si 6 luni. Brandul sau, Micolino.ro, se diferentiaza pe piata prin solutiile oferite parintilor care au bebelusi prematuri sau gemeni. Mai multe detalii despre afacerea sa puteti afla accesand www.micolino.ro.

Incepand din octombrie 2013 Diana Gamulescu se implica si in proiecte sociale, ca memebru in Asociatiei Unu si Unu (www.unusiunu.com), organizatie neguvernamentala care deruleaza programe dedicate prematuritatii si multipletilor.
In ultimii ani Diana Gamulescu a coordonat comunicarea pentru organizatii precum Fundatia Dinu Patriciu, Nissan Romania, Goodyear Dunlop Tires Romania, Indesit Company, Piraeus Bank, Amadeau Romania etc si a gestionat cu succes proiecte care au presupus lansari de produse locale si internationale, targuri si expozitii, campanii ample de comunicare, proiecte in sectorul neguvernamental etc .

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri