Prima femeie care și-a pus amprenta pe domeniul geriatric românesc. Ana Aslan, doctorul care a inventat produsul-minune Aslavital

24 Martie 2022 publicat în Lifestyle 135 share-uri

Ana Aslan a fost un medic român în gerontologie, specializat pe tratamentul cu Gerovital. Ea a inventat și distribuit produsul minune Aslavital, brevetat și introdus în producția industrială în 1980.

Ana Aslan s-a născut la 1 ianuarie 1897 la Brăila într-o familie cu părinți de origine armeană. Studiază la Școala Centrală de Fete din București și se înscrie la Facultatea de Medicină Umană. Deși mama să se împotrivea categoric dorinței Anei Aslan, aceasta i-a dat acceptul pentru a studia medicina, după ce fiica sa a intrat în greva foamei.

În Primul Război Mondial, Ana Aslan s-a ocupat de îngrijirea soldaților răniți de pe lângă Iași.

Prima femeie care a produs un tratament minune anti-îmbătrânire

Ulterior, ea s-a întors la București și a lucrat cu marele neurolog Gheorghe Marinescu.

În primii ani ca doctor, Ana Aslan a lucrat la Spitalul Filantropia, Spitalul CFR, Clinica Medicală din Timișoara și la Institutul Clinico-Medical al Facultății de Medicină din București.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Din 1949, Ana Aslan devine Șeful Secției de fiziologie a Institutului Endocrinologic din București. De aici cariera sa de gerontolog prinde aripi și își concentrează toată atenția pe afecțiunile reumatice.

În 1952, Ana Aslan prepară vitamina H3, numită și Gerovital, produs geriatric brevetat în peste 30 de țări. Câțiva ani mai târziu, în 1980, ea a inventat împreună cu farmacista Elena Polovrăgeanu, produsul geriatric Aslavital.

Citate Ana Aslan

  • Sa fii vesnic tanar nu inseamna sa ai 20 de ani, inseamna sa fii optimist, sa te simti bine, sa ai un ideal in viata pentru care sa lupti si pe care sa il cuceresti!
  • Nu se moare de bătrâneţe, ci de boală.
  • Sportul este un izvor de sănătate şi prospeţime, un factor de longevitate.
  • Numai nebunii nu se tem de nimic.
  • Nu regret nimic, nici lupta pe care am avut-o, nici că sunt singură, nimic! Da, eu aşa sunt!

Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei

Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri