28 Aprilie 2023 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Sezonul cald se apropie cu pași repezi, iar aceasta este perioada potrivită pentru a face diverse amenajări la interior și la exteriorul casei, în curte sau grădină. Dacă ți-ai propus anul acesta să-ți amenajezi un colț cu piscină, iată mai jos câteva aspecte de care să ții cont.

Poți construi în regie proprie sau să apelezi la profesioniști

Dacă te numeri printre persoanele care doresc - și se pricep - să-și construiască singure o piscină, trebuie să știi că acest fapt are unele avantaje și dezavantaje.

Printre cele mai importante avantaje se numără faptul că:

  • Bugetul va fi unul mai redus, la jumătate sau chiar la o treime comparativ cu o piscină construită de un profesionist;
  • Vei cunoaște foarte bine piscina, astfel încât, în cazul unei defecțiuni, vei ști rapid unde este problema și cum să o remediezi;
  • Vei putea alege orice formă de piscină dorești. Totuși, este recomandat ca, dacă nu ai foarte multă experiență, să nu alegi o formă prea complexă;
  • Vei putea alege orice fel de finisaje îți dorești, de exemplu, gresie piscina în culoarea preferată.

Pe de altă parte, construirea unei piscine în regie proprie vine cu o serie de dezavantaje:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  
  • Este un proiect mare - poate să dureze și trei luni -, deci trebuie să fii pregătit să investești o parte din timpul personal;
  • Există riscul de a face greșeli majore, mai ales dacă nu ai cunoștințe în materie de zidărie foarte ample. În principiu, erorile de construcție pot fi corectate, dar acest lucru atrage după sine costuri suplimentare.

Așadar, trebuie să cântărești bine toate avantajele și dezavantajele, înainte de a decide dacă vei construi piscina singur sau vei apela la un profesionist.

Cum să decorezi zona din jurul piscinei

Este recomandat ca, înainte de a te apuca să construiești piscina, să te gândești puțin și la zona din jurul ei, care trebuie să arate frumos și primitor.

Vegetație și decorațiuni

Este recomandat, în primul rând, să te gândești ce fel de plante vei folosi pentru decorarea acestui colț. Poți alege arbuști veșnic verzi, alături de specii cu aspect mediteraneean, de exemplu, palmieri, măslini, leandru, rozmarin. Folosește ghivece mari sau mici din diverse materiale naturale, precum ceramica, teracota sau coșurile împletite.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Nu uita să te interesezi și de modul lor de îngrijire. Dacă nu ești foarte priceput, este recomandat să optezi pentru specii care nu sunt foarte pretențioase.

Multă umbră

Zona de șezlonguri trebuie să includă și un spațiu la umbră, iar, în acest sens, poți folosi umbrele de soare, pergole, copertine, orice ți se pare că s-ar potrivi cu gusturile tale.

Mobilier de grădină

Dacă ai o familie numeroasă sau te întâlnești des cu prietenii, vei avea nevoie de un mobilier de grădină, cu o masă mare și scaune, pentru prânzuri și cine lângă piscină sau, de ce nu, pentru un cocktail. O canapea cu saltele moi poate să fie, de asemenea, potrivită, pentru a te relaxa lângă piscină.

Saltele gonflabile

Pentru o tușă amuzantă, nu uita de colaci și saltele gonflabile clasice sau cu diverse forme (mai ales dacă ai copii).

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Un sistem de iluminat

Cel mai probabil, în nopțile fierbinți de vară, vei dori să faci o baie în piscină. Sau poate vrei să organizezi o petrecere la piscină. Un sistem cu becuri led, felinare decorative și ghirlande cu lumină solară sunt opțiuni excelente pentru a ilumina piscina.

Singur, cu prietenii sau cu familia, momentele petrecute la piscină sunt mereu relaxante și distractive. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să faci din piscină piesa centrală din curte, care va atrage toate privirile.

Sursa foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri