26 Aprilie 2024 publicat în Spiritualitate 12 share-uri

“Karma nu este nici pedeapsă, nici recompensă. Este dezechilibrul pe care îl ai de adus... la echilibru. Nu există nimic în mod inerent greșit sau corect, mai bun sau mai rău. Sufletul nu este interesat de astfel de concepte morale umane. Sufletul caută doar experiența care duce la creșterea maximă.”  Kintarian Amaru

Descoperiți un text care circulă pe internet și pe rețelele social media și care îi aparține lui Kintarian Amaru, vindecătoare și autoare din zona spiritualității. Kintarian Amaru scrie și pentru fiercesoulfire.com, blog de sănătate și wellness, și actualmente trăiește în Peru.

Kintarian Amaru: Există două moduri prin care Sufletul poate experimenta creșterea maximă aici, pe acest Pământ: Prin iubire și prin durere

,,Karma nu este nici pedeapsă, nici recompensă. Este dezechilibrul pe care îl ai de adus... la echilibru. Nu există nimic în mod inerent greșit sau corect, mai bun sau mai rău. Sufletul nu este interesat de astfel de concepte morale umane. Sufletul caută doar experiența care duce la creșterea maximă.

Există două moduri prin care Sufletul poate experimenta creșterea maximă aici, pe acest Pământ. Prin Iubire și prin durere. Dintre cele două, durerea generează o creștere mai mare și mai rapidă, deoarece ființa este nevoită să se schimbe, să se transforme și să crească sau să piară suferind.

Dragostea este mai ușoară, de departe mult mai confortabilă și mai plăcută. Dar sinele inferior poate rămâne blocat în zonele de confort pentru prea mult timp și acest lucru duce la stagnarea creșterii sufletului. Prin urmare, sufletul va prefera adesea experiențele dureroase, deoarece sunt mai eficiente în a-i oferi acel ceva la care aspiră.

Fără durere ar exista foarte puțină creștere a Sufletului în această lume. Acesta este motivul pentru care există lumină și întuneric. Este funcția primordială a întunericului de a împinge, de a pune presiune, de a enerva, de a speria, de a frustra și de a trezi oamenii la acțiuni constructive și pozitive.

Foto: Alexander Beker /Shutterstock

Oamenii nu sunt cești de porțelan care se sparg la cea mai mică presiune. Sunt diamante brute care așteaptă să fie presate, împinse și lustruite până la maximum de strălucire, claritate și adevăr.

O vrem sau nu, durerea este o necesitate în această lume. Suferința este necesară doar în timp ce servește creșterii Sufletului. Oamenii rămân adesea blocați în bucle de suferință inutilă, pentru că le alimentează lipsa de cunoaștere a Sinelui și le perpetuează iluziile de victimizare și neputință. Astfel, încep să-i învinovățească pe „alții”, evitând în același timp responsabilitatea de sine absolută a suveranului, a creatorului de liber arbitru care sunt ei cu adevărat.

Este o școală pentru zei această construcție a realității. Și este nevoie de multă creștere a sufletului și multă conștientizare a ceea ce cineva este pregătit aici și pretutindeni să FIE ca Eu creat de Dumnezeu.

Și singurul mod de a cunoaște este făcând și fiind.

Prin urmare, fiecare dintre noi trebuie să fi experimentat tot ce este de experimentat din toate unghiurile posibile înainte de a putea simți cu adevărat compasiune pentru toată lumea și pentru orice.

Este o școală grea. Nu este o plimbare prin parc. Și fiecare dintre noi aici prezent ne-am înscris de bună voie înainte de a intra pe băncile ei."

~ Kintarian Amaru

Sursa: text via Facebook

Foto fr si main: Imagine de Leonardo de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri