23 Aprilie 2024 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Pentru un plus de diversitate culinară, din când în când poți găti preparate din bucătăria internațională. Gătitul unor rețete noi și deosebite îți poate oferi ocazia să explorezi și să descoperi cultura culinară a altor țări sau regiuni, să încerci noi arome, gusturi și combinații de ingrediente.

Astăzi, îți prezentăm 4 idei de rețete mexicane gustoase și ușor de preparat.

1.Chilli con carne

Chilli con carne este o rețetă tradițională, de origine mexicană, constând într-un preparat picant din carne tocată de vită, fasole roșie, ceapă, ardei iute și condimente aromatice, precum chilli, boia, oregano și cimbru. Acest fel de mâncare este adesea servit cu orez sau mămăligă și poate fi garnisit cu brânză rasă, smântână și avocado. Este popular și apreciat în întreaga lume pentru gustul său bogat și aromat.

Dacă vei căuta o reteta de chilli con carne, vei vedea ca are un mod simplu de preparare. Avantajul este că poți adăuga sau modifica legumele și condimentele, pentru a personaliza rețeta după gustul tău. Este o mâncare savuroasă, perfectă pentru serile reci de iarnă sau pentru cinele în familie sau cu prietenii și care te va încânta cu siguranță cu aromele sale intense.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

2.Quesadilla

Quesadilla este un alt preparat tradițional mexican, realizat dintr-o tortilla (o lipie subțire de porumb sau făină de grâu) umplută cu brânză și alte ingrediente, apoi pliată în jumătate și prăjită până când brânza se topește și tortilla este crocantă. Este o rețetă simplă și ușor de pus în practică, perfectă pentru cinele rapide sau pentru mesele în grabă.

Poți personaliza quesadilla după preferințele tale, adăugând diverse ingrediente ca și umplutură, cum ar fi pui, carne de porc, legume, frijoles refritos (fasole prăjită) sau sos picant. Combinația de brânză topită, tortilla crocantă și umplutură gustoasă oferă o explozie de arome și texturi delicioase.

Un avantaj al acestei rețete este acela că poate fi adaptată pentru vegetarieni, vegani, diete fără gluten sau fără lactate, în funcție de preferințele alimentare ale fiecăruia. Un alt avantaj este faptul că, datorită formei sale plate și compacte, quesadilla este ideală pentru a fi luată ca pachet la muncă sau în călătorii și mâncată direct cu mâna, fără a fi nevoie de tacâmuri.

3.Fajitas

Fajitas este un preparat celebru datorită versatilității și aromei bogate. Este foarte popular în restaurantele mexicane din întreaga lume, fiind apreciat pentru savoarea lui intensă și pentru platingul inedit. Ingredientele principale sunt: fâșii de carne (de obicei carne de vită sau pui) prăjite cu legume (cum ar fi ardei, ceapă și ciuperci) și condimente, servite însoțite de tortilla caldă. Ca și garnitură, poți adăuga sos de brânză, guacamole, smântână sau salată.

4.Guacamole

Guacamole este o pastă sau un sos cremos obținut din avocado copt zdrobit și aromatizat cu usturoi, ceapă, coriandru proaspăt, roșii, suc de lămâie sau lime, sare și uneori chili sau alte condimente. Este versatil și delicios și poate fi folosit inclusiv ca gustare sau ca aperitiv în bucătăria mexicană.

Pentru consistența cremoasă, alege avocado bine copt. Există mai multe metode prin care poți identifica dacă un avocado este potrivit pentru consum. Acesta este de obicei de o nuanță închisă de verde sau chiar maro. Va avea o culoare uniformă, fără pete verzi prea deschise la culoare. Apasă ușor pe el cu degetul. Dacă simți că este ușor moale înseamnă că este copt. Dacă este prea tare îl poți ține câteva zile în casă, la temperatura camerei, până când va fi gata de consum.

Bucătăria mexicană este renumită pentru aromele sale bogate și complexe, oferite de condimentele specifice, cum ar fi chili, coriandru, achiote, epazote, etc. Aceste arome, adesea intense și picante, oferă preparatelor mexicane un gust autentic și interesant. Încearcă și tu și alege preparatul favorit.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri