6 Aprilie 2022 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Adela Bâlea este prima femeie pompier din România, care și-a dorit cu orice preț să practice această meserie. De-a lungul timpului, Adela Bâlea a întâmpinat multe piedici în cariera sa, iar acum s-a stabilit la catedră, acolo unde predă chimie.

Adela Bâlea are 60 de ani și este prima femeie din România care a îmbrățișat meseria de pompier. Ea s-a luptat de-a lungul anilor cu discriminarea și a muncit din greu pentru a-și îndeplini visul.

Prima femeie pompier din România

Adela Bâlea a absolvit Facultatea de Chimie, materie ce i-a atras atenția încă de când se afla în școala gimnazială. Pentru că a avut rezultate excepționale, Adela Bâlea a fost ulterior angajată de un detașament de pompieri, fiind responsabilă cu prevenirea incendiilor.

De-a lungul carierei sale, Adela Bâlea a întâmpiat multe piedici pentru că este femeie. Cea mai mare dezamăgire a fost pentru Adela Bâlea faptul că, după 11 ani de activitate, aceasta nu a putut avansa în funcție, deși toți superiorii îi recunoșteau meritele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

”Ce să caute fetișcana asta, de 27 de ani, 60 de kg. Însă, dacă nu mă angajau pe mine, pierdeau postul. Și atunci, col Vornicu a zis «Lasʹ o că până în vară pleacă singură. M-am impus prin cunoștințe, am învățat rapid toate procedeele tehnologice. Știam foarte bine legislația în ceea ce privește prevenirea incendiilor. Dacă aveai un eveniment la vremea aceea nu te baga pe neglijență în serviciu, atunci zicea subminarea economiei naționale. 25 de ani nu mai vedeai lumina zilei”, a povestit Adela Bâlea, scrie retetesivedete.ro

După această întîmplare, prima femeie pompier din România și-a dat demisia, iar acum poate fi găsită la catedră, acolo unde le predă copiilor tainele chimiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri