8 Decembrie 2023 publicat în Social 48 share-uri

De-a lungul timpului, PENNY a dezvoltat și implementat strategii și proiecte pentru a atinge obiective ambițioase în ceea ce privește responsabilitatea socială, sub unul dintre cei trei piloni cheie - Angajați și societate. Pentru a respecta misiunea de dezvoltare durabilă, alături de partenerul Habitat for Humanity, PENNY depune eforturi constante în trei dintre cele cinci direcții operaționale: „Responsabilitate socială”, „Comunități locale”, „Educație și conștientizare”.

Proiectele desfășurate alături de Habitat for Humanity sunt doar câteva dintre exemplele prin care PENNY încearcă în permanență să fie mai aproape de comunitate și de copiii defavorizați din țara noastră. Acest parteneriat reflectă loialitatea față de asociație și de cauzele pentru care PENNY și Habitat for Humanity lucrează împreună încă din 2016.

Cele mai recente realizări

În septembrie 2020, Habitat for Humanity a inaugurat Centrul Bufkids care are rol de afterschool, pentru a oferi o șansă mai bună la educație copiilor din două comunități vulnerabile ale orașului Buftea – Flămânzeni și Buciumeni.

În ianuarie 2022 au fost începute lucrările la a doua clădire, unde se vor regăsi o bucătărie și o cantină pentru elevii care vin frecvent la centru. Pentru o mai bună concentrare la teme și orele suplimentare, aceștia au nevoie de cel puțin o masă sănătoasă și consistentă pe zi. Implicarea PENNY a fost firească, fiind partenerul strategic în acest proiect. PENNY a oferit proiectului, pe lângă implicarea financiară, întregul sprijin acolo unde a fost nevoie.

Angajații PENNY au venit periodic să dea o mână de ajutor la finalizarea cantinei. Aceștia au lucrat alături de echipele de pe șantier, respectând principiile de eficiență energetică pentru a menține costurile pentru utilități cât mai mici. Astfel și cei 50 de elevi beneficiari din comunitate învață cum să fie prietenoși cu mediul.

De asemenea, clienții PENNY pot sprijini constant acest proiect prin campaniile de loializare cu acumulare de puncte, cum ar fi cea de anul acesta - „Descoperă lumea cu fiecare pluș!”, prin care fiecare jucărie cumpărată a însemnat o donație pentru cantina din Buftea. Cu ajutorul implicării clienților, proiectul se poate finaliza în 2023, iar cantina va putea oferi o masă caldă zi de zi copiilor de la centru.

Angajamentul față de societate – o responsabilitate pe termen lung pentru PENNY România

Implicarea în comunitate este prioritară pentru PENNY în dezvoltarea strategiei de sustenabilitate, iar responsabilitatea socială se traduce prin investiții integrate în comunități. Angajamentul PENNY România depășește granițele businessului principal, orientându-se către dezvoltarea economică și socială a comunităților. Prin parteneriate cu organizații neguvernamentale, compania investește în proiecte care sprijină educația, sănătatea și dezvoltarea copiilor și tinerilor. Un studiu SROI (Social Return on Investment) în 2022 reflectă impactul real al acțiunilor de responsabilitate socială, evidențiind angajamentul constant al companiei față de societate.

Prin inițiativele sale sustenabile și angajamentul față de comunitate, PENNY România își dorește să arate că un model de afacere sustenabil poate aduce beneficii atât mediului înconjurător, cât și comunităților locale. Mai multe informații despre acțiunile și strategia companiei pot fi accesate răsfoind Raportul de sustenabilitate pentru anul 2022.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri