5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

28 Aprilie 2023 publicat în Spiritualitate 1939 share-uri

Pe 5 mai 2023, ora 20:33, la 9 minute după o eclipsă lunară prin penumbră, se formează și aspectul de Lună Plină. Vorbim de o Lună Plină în Scorpion care cade la 14 grade în semnul Scorpionului și formează o opoziție cu Soarele în Taur, o lună care ne va ilumina sufletele prin unele schimbări pentru a ne învăța lecția emoțiilor și a inimii ușoare.

Este o eclipsă cu un rol important în seria de eclipse care au avut și au loc pe axa Scorpion – Taur în perioada noiembrie 2021- octombrie 2023. Chiar dacă, poate, nu este la fel de intensă precum o eclipsă totală de Lună, această eclipsă penumbrială de lună potențează efectele Lunii pline în Scorpion, iar minunatele sincronicități și coincidențe ale universului nu încetează să ne uimească.

Astfel, Luna plină în Scorpion are loc în luna a 5-a a anului, chiar pe 5 mai, la gradul 14 (dacă aplicăm procedeul reducției numerologice 14=1+4=5). Observăm astfel tripla apariție în contextul acestei Luni Pline a numărului 5, ceea ce înseamnă că energia numărului 5 se adună energiei cosmice a acestui eveniment și o influențează. Numărul 5 în sine este încărcat cu o energie înaltă, transmite o dorință interioară puternică de libertate, curiozitate, este despre schimbări, motivare și determinare, despre noi posibilități și noi modalități de a explora viața, este despre accentuarea spiritului nostru aventurier și ludic, despre imaginație, despre curajul nostru de a face schimbări pozitive și de a ne adapta noilor circumstanțe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Pe de altă parte, o eclipsa de lună, fie ea și prin penumbră, nu are neapărat o energie facilă, nu ne este ușor să ne jucăm, să nu tratăm lucrurile cu gravitate sau să ne simțim sufletul ușor atunci când are loc. Știm deja că în timpul unor astfel de evenimente pot fi aduse la final unele lucruri, situații, colaborări, contracte sau relații, că au loc evenimente care ne transformă, ne schimbă sau ne “obligă” să facem un pas înainte înspre evoluție sau înspre noi direcții de viață dacă cea în care ne aflăm ne “usucă” spiritual în loc să ne facă să creștem.

Mai mult, în timpul Lunii pline în Scorpion, Uranus, planeta schimbării și a inovațiilor, este și ea puternic iluminată și activă, propagând un val de schimbări neașteptate sau bruște și iluminând totodată acele aspecte ale vieții noastre care sunt deja instabile (și nu vrem să recunoaștem asta), care trebuie supuse schimbării căci altfel nu se poate.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate
Foto: Emily Stile /Shutterstock

Se prea poate ca această eclipsă de lună în penumbră să vină la pachet cu emoții profunde și adânci, să sape înăuntrul nostru, în trecutul nostru, în umbrele noastre, în subconștientul nostru, dincolo de suprafețe și de ceea ce se vede. Să nu ne mire dacă în perioada următoare aflăm unele secrete din trecutul nostru sau lucruri aproape incredibile din trecutul unei persoane dragi nouă. Suntem însă pregătiți să aflăm adevărul gol-goluț sau ne vom simți deranjați de el, nepregătiți, vulnerabili, triști, dezamăgiți în fața lui? Da sau nu, acest context numerologic a lui 5 este aici ca să ușureze un pic din această energie greoaie a eclipsei de lună, să o facă mai jucăușă, și să ne facă să percepem totul ca pe niște experiențe de viață cu care jonglăm și ne jucăm și din care nu avem decât să învățăm.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Scorpionul este o zodie emoțională, iar emoțiile noastre au tendința de a lua amploare și ele sub aspectul de Eclipsă “penumbrială” și Lună Plină în Scorpion. Nu este momentul să cugetăm asupra emoțiilor și revelațiilor noastre, ci să vorbim despre ele, să le ventilăm și expunem, căci cer cu putere a fi exprimate. Doar că este neapărată nevoie să o facem într-un mod diplomat, asumat, calm, cu grijă pentru sufletul nostru și delicatețea de a nu-i răni pe ceilalți. Să nu dăm frâu liber nervilor noștri, să abordăm orice situație cu înțelegere și calm, să încercăm să evităm să punem paie pe foc în anumite conflicte și nici să nu le întreținem, să renunțăm la orice ispită sau tendință de a-i manipula sau controla pe ceilalți pentru a obține mai repede și mai facil ceea ce ne dorim. Nu aceasta este calea cea autentică și adevărată și nici nu ne-ar face mai fericiți.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte
Foto: Adnin Mourin /Shutterstock

Pe de altă parte, este bine să fim atenți și la modul în care gestionăm polaritatea axei Scorpion –Taur (spuneam mai devreme că Luna în Scorpion formează o opoziție cu Soarele în Taur) și să gestionăm în echilibru aceste două energii contradictorii. Taurul guvernează FORMA, materia și banii, bunurile personale, valorile în care credem, este axat pe siguranță și posesiuni materiale, în timp ce energia Scorpionului este una transformatoare, îi place să distrugă FORMA și status-quo-ul existent, starea de ceea ce este, să aducă schimbare, transformare, are în vedere mai degrabă bunurile comune decât cele individuale.

Taurul este fericit și se bucură de micile plăceri și bucurii ale vieții, în timp ce personalitatea fascinantă a Scorpionului vrea să sape dincolo de ele, caută mistere, lucruri intangibile, complexe, care nu se revelă cu una, cu două. Așadar, nu neglijați nici nevoile personale căci este posibil să se nască frustrări și nefericiri, dar nici nevoile celor de lângă voi, ale celor pe care îi aveți în apropiere, îi iubiți sau cu care colaborați și lucrați. Balanța între a acumula și a împărtăși trebuie atinsă pentru a ne fi bine, trebuie să ne îmbunătățim deopotrivă starea materială, dar și starea emoțională, iar aici includem deopotrivă relația cu noi, dar și cu ceilalți.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Conform https://cafeastrology.com, persoanele cel mai puternic influențate de Luna Plină în Scorpion sunt persoanele cu planete personale și unghiuri de 10-20 grade în astrograma natală în zodiile fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Lună plină cu folos și bucurie, dragilor 🟡!

Foto fr si main: iWUTJRW /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri