1 Mai 2023 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Mobilierul reprezintă o parte esențială a oricărei case și poate să fie cel care transformă aspectul și funcționalitatea unei camere. Înainte să alegi mobilierul pentru fiecare încăpere, este important să îți stabilești nevoile, preferințele personale și un buget.

Dacă alegerea mobilierului ți se pare o sarcină dificilă, acest ghid îți va oferi sfaturi utile despre cum să mobilezi fiecare cameră a casei tale.

1. Mobilarea dormitorului

Dormitorul este camera în care te relaxezi și îți reîncarci bateriile pentru o nouă zi și, de aceea, piesele de mobilier trebuie să fie practice și confortabile.

Patul este elementul cel mai important. Alege unul confortabil, suficient de mare pentru a avea un somn odihnitor. Dacă dispui de un dormitor mic, alege un pat cu picioare, deoarece se va crea iluzia unui spațiu mai aerisit. Dacă îți dorești mai mult loc de depozitare, alege un pat cu sertare pentru a economisi spațiu în restul camerei.

Dacă nu dispui de o cameră separată pentru dressing, pe lângă pat trebuie să ai suficient spațiu de depozitare pentru hainele și accesoriile personale. Comodele, dulapurile și noptierele sunt alte elemente esențiale în mobilarea dormitorului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. La nivel european, românii dispun de cel mai puțin spațiu în locuințe. Specialiștii Mobexpert îți arată cum să maximizezi fiecare mp disponibil pentru a răspunde tuturor nevoilor tale Ce este un pat copii Montessori și care sunt avantajele sale? Electrolux continuă demersurile de promovare a educației alimentare sustenabile în școlile din România și pentru al doilea an consecutiv susține împreună cu AIESEC programul Food Heroes

Pentru a transforma aspectul acestei încăperi adaugă elemente de decor, precum perne decorative, pături, tablouri și alte obiecte care să se potrivească cu stilul general al camerei.

2. Mobilarea băii

Baia reprezintă un loc destinat relaxării și îngrijirii personale, de aceea, trebuie să fie practică și să aibă suficiente locuri de depozitare. Este important să alegi piese de mobilier baie rezistente la umiditate, iar dacă îți dorești ca spațiul să pară mai aerisit adaugă un sistem de iluminat și oglinzi.

Pentru mai multă funcționalitate, adaugă accesorii suplimentare, precum suporturile pentru prosoape, periuțe de dinți și organizatoare pentru produsele de îngrijire personală.

3. Mobilarea bucătăriei

Bucătăria este și ea o cameră importantă din casă, în care mobilierul trebuie să fie unul practic, care să ofere suficient spațiu de depozitare.

Peste 30 de psihoterapeuți vor aborda teme despre cuplu și parenting, într-o nouă serie de evenimente Săptămâna PSI Editura Librex lansează ,,Primul minut“, cel mai valoros ghid pentru o comunicare clară și concisă la locul de muncă Cum ne influențează arhetipurile și inconștientul colectiv și cum să le folosim pentru a ne îmbunătăți viața

Pe lângă electrocasnice, care sunt esențiale în toată casa, în bucătărie este recomandat să alegi dulapuri cu multe spații de stocare. Poți lua în considerare și opțiuni suplimentare de depozitare, precum organizatoare, sertare și rafturi suspendate pentru a maximiza spațiul disponibil.

Pe lângă acestea, poți adăuga o masă, niște scaune și accesorii precum:

- suporturi pentru tacâmuri,

- organizatoare pentru ustensile,

- organizatoare pentru mirodenii.

4. Mobilarea livingului

Livingul este camera în care vei petrece, probabil, cel mai mult timp și de aceea trebuie să alegi un mobilier estetic, confortabil și practic.

Canapeaua este elementul cheie al acestei camere, așa că, alege una confortabilă, care să se potrivească cu stilul casei. Scaunele și fotoliile sunt și ele importante deoarece oferă suficient spațiu pentru membrii familiei sau pentru oaspeți. Poți achiziționa și o măsuță de cafea pentru a avea un loc de servit băuturi și gustări.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Horoscop de Lună Plină: Top 4 zodii pe care Luna Plină le influențează cel mai puternic în următoarele 14 zile. Vor trece prin mari schimbări! Luna Plină în Fecioară din 7 Martie 2023: vibrație vindecătoare, eliberatoare și echilibrantă

5. Mobilarea biroului

Dacă lucrezi de acasă sau ai nevoie de un spațiu în care să rezolvi anumite sarcini sau să fii creativ, amenajarea unui birou este esențială. Elementele principale din această cameră sunt scaunul și biroul. Alege un scaun de calitate, foarte confortabil și un birou adaptat nevoilor tale.

Poți, de asemenea, să mai adaugi dulapuri și măsuțe suplimentare în funcție de ce activitate desfășori.

6. Mobilarea camerei copiilor

Pentru camera copiilor trebuie să alegi un pat și o saltea extrem de confortabilă. Dacă ai doi copii, poți achiziționa un pat supraetajat.

Pe lângă pat, alte elemente importante sunt dulapul de haine, noptierele și biroul.

7. Mobilarea holului

Holul este încăperea care te întâmpină atunci când ajungi acasă și ar trebui să aibă un cuier, o oglindă, un pantofar, un corp de depozitare vertical și diferite elemente de decor, în funcție de gusturile tale.

Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Ghid Astrologic de buzunar: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei Pești Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

În concluzie, mobilierul casei reprezintă o parte din personalitatea ta. Atunci când îl alegi, asigură-te că este unul de calitate, durabil și se potrivește cu nevoile tale și ale familiei.

Sursa foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri