Dacă în vremea adolescenței credeam că iubirea romantică alături de bărbatul vieții mele reprezintă sursă fericirii în viață, ei bine toți anii pe care i-am strâns până acum mi-au adus nenumărate tipuri de iubiri și lecții pe masură, care mi-au îmbogățit sufletul, mi-au oferit o rază de lumina în întuneric și m-au învățat să îmi îmbrățișez suferințele. Iubirea, draga mea, e lecția divină și puterea supremă în viața aceasta ce acum îmi pare atât de scurtă.

Număr deja câteva decenii bune de când părul meu a încărunțit, de când am depășit fricile bătrâneții, de când mi-am aceptat durerile fizice și nu numai, de când energia mea vitală se traduce în emoții.

Așadar, am învățat...

... Să iubesc schimbarea.

Să găsesc liniștea, pacea și bucuria într-o lume pe care n-am putut să o înțeleg tot timpul a fost slalomul maturității mele. Și asta îți doresc și ție, draga mea nepoata, să poți să îți extragi puterea din durerile vieții, să poți să folosești adaptarea pentru a depăși obstacolele, să găsești schimbarea ca pe o provocare și oportunitate spre a rămâne pe calea ta. Schimbarea ne scoate din confort, dar nu este rea. Este normală.

... Să iubesc familia mea.

Dacă în tinerețe vedeam în special imperfecțiunile relației mele cu ceilalți membrii ai familiei, cu timpul am început să observ doar ce era bun în relațiile noastre. Apoi am trecut de la observator la om al faptelor, întrucât am început să cresc și să dezvolt tot ceea ce era mai frumos și mai bun în aceste relații. Astăzi pot spune că am fost un om atât de norocos să am o familie atât de frumoasă și să fiu atât de iubită! Și așa sper să te simți și tu!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

... Să iubesc sincer și să iert.

Iubirile adolescenței și primei mele tinereți au fost cu adevărat furtunoase. După fiecare despărțire simțeam ură, gelozie, dorință de răzbunare, dorință ca celălalt să mă regrete, de parcă doar eu aș fi fost singura femeie extraordinară din viața lui. Ei bine nu eram. Ba aș putea spune că fiecare femeie este extraordinară în felul său. Cu timpul am învățat să iert și să accept ușor că, la un moment dat, nu mai sunt omul potrivit pentru celalt. Și invers. Toate aceste sentimente negative doar mă răneau și mai tare.

... Să iubesc armonia și să am grijă de starea psihică a celor dragi.

E așa valoros un scurt telefon ca celălalt să simtă că te gândești la el, e așa valoroasă o mică atenție ca celălalt să se simtă iubit. E așa important să mă gândesc la ce simt cei dragi din jurul meu când eu am anumite acțiuni. Așadar am învățat să nu mă cert în fața copiilor, dar nici să evit discuțiile în contradicotriu cu soțul, care sunt firești realizate în armonie, căci suntem doi oameni diferiți și deci, din când în când, gândim difeit și avem concepții care nu mai sunt comune. Asta ne face unici, iar modul în care ne acceptăm și ne îmbrățișăm diferențele demonstrează iubirea noastră.

Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Am învățat să nu plec niciodată fără să nu-mi sărut copiii, chiar și dacă dorm. Să îi îmbrățișez când au nevoie și să le ofer toată dragostea mea chiar și când o refuză. Căci acelea vor fi momentele de care își vor aminti mai târziu, ca adulți, când vor traversa perioade grele și bagajul lor emoțional le va aduce în față amintirea iubirii.

Da, poate că una dintre cele mai importante lecții ale iubirii pe care vreau să o dau mai departe este aceea că tot timpul să avem grijă de starea psihică și emoțională a celor dragi. Și nu este culmea deloc că toate acestea devin reciproce în timp.

... Să MĂ iubesc

Pentru mine a fost un drum lung să mă descopăr, să îmi găsesc identitatea și valorile interioare, să ajung să mă iert și să mă iubesc. Să mă apreciez, să am grijă de mine, să îmi dau voie să nu mai pot. Să învăț să mă mai pun și pe mine pe primul loc. Să îmi acord timp să am grijă de frumusețea și sănătatea mea. Și asta îți doresc și ție, draga mea nepoată, să nu uiți niciodată ce ființă minunată ești și să nu renunți să îți urmezi visurile.

Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

... Să iubesc tot ce-i mai bun în oameni.

Ca să pot astăzi să vorbesc despre puterea prieteniei, am învățat lecția cunoașterii oamenilor, care vine la pachet cu dezamăgirea, trădarea, răzbunarea, refuzul și ignoranța. Dar am avut noroc să întâlnesc și mulți oameni minunați, lângă care m-am simțit extraordinar și de la care am învățat atât de multe. E bine să le oferim celor din jur deschiderea noastră, doar așa îi putem cunoaște mai bine.

Sursa foto: Roman Samborskyi/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri