4 Mai 2023 publicat în Spiritualitate 18 share-uri

Într-o lume modernă și agitată, adesea ne confruntăm cu stres, anxietate și o lipsă de împlinire profundă în viața noastră. Deși mulți oameni caută soluții în lumea materială, cum ar fi succesul profesional, averea sau puterea, acestea pot oferi doar satisfacție temporară și nu pot împlini nevoia noastră fundamentală de a găsi sens și scop în viață. Astfel că mulți dintre noi se întorc către spațiul spiritual pentru a găsi pacea interioară și împlinirea profundă.

Există multe modalități de a integra principiile spirituale în viața noastră modernă. În primul rând, putem începe prin a învăța despre diversele tradiții spirituale și înțelepciunea lor. Acest lucru poate implica citirea unor cărți, participarea la discuții și evenimente cu teme spirituale, sau găsirea unui mentor spiritual care ne poate îndruma pe acest drum.

Cum aplicăm tehnicile spirituale în viața modernă?

În viața modernă în care suntem mereu pe fugă, aplicarea tehnicilor spirituale poate fi o provocare și totodată o modalitate eficientă de a ne îmbunătăți starea de bine și de a ne ajuta să ne concentrăm mai bine asupra obiectivelor noastre. Iată câteva modalități prin care putem crește spiritual, chiar și atunci când nu avem timp sau stresul zilnic pare să ne doboare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Meditează

Meditația este o modalitate excelentă de a reduce stresul și anxietatea și de a îmbunătăți capacitatea noastră de concentrare. Există o varietate de tehnici de meditație disponibile, iar găsirea uneia care funcționează cel mai bine pentru tine poate fi de ajutor.

Poți să meditezi prin concentrare, însă aceste tehnici pot fi uneori dificile pentru începători, sau poti „medita activ”, prin realizarea unor activități care iți mențin toata concentrarea, astfel încât nu te mai gândești la grijile tale.

De exemplu foarte apreciată este meditația prin dans.

Practica Mindfulness prinde tot mai mult teren, existănd ghiduri care te ajută să îți descoperi și creezi modalități prin care poti practica mindfulness în viața de zi cu zi.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile
Foto: Microgen/ shutterstock.com

Yoga

Să practici Yoga este o modalitate excelentă de a combina mișcarea fizică cu meditația și concentrarea mentală. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a stării de bine în general, în timp ce, de asemenea, contribuie la reducerea stresului și anxietății.

Există mai multe tehnici de yoga, unele mai calme, actele mai active. Poți încerca câteva tipuri de practici yoga pentru a te hotărî care ți se potrivește mai bine.

Astăzi există și multe tutoriale online la dispoziție, devenin o practică accesibilă chiar și atunci când nu ai timp să participi într-un grup.

Lectura cărților spirituale

Mulți lideri spirituali au realizat cărți ce stau astăzi căpătâi celor care își doresc să recapete armonia în viață.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Unele dintre acestea abordează dezvoltarea personală si tehnici de îmbunătățire a calității vieții, altele îți oferă sfaturi sau vorbe ale marilor întelepți ai lumii.

Aceste cărți te ajută să înțelegi mai bine de ce ai nevoie în acest moment al vieții tale.

Rugăciunea

Rugăciunea poate fi personală sau colectivă, și poate fi făcută într-un loc sacru sau în orice alt loc în care te simți confortabil.

Puterea rugăciunii este recunoscută de mii de ani si demonstrată tot mai mult în zilele noastre, pornind de la influența deosebit de puternică a gândurilor și credințelor noastre asupra vieții pe care o ducem.

Îți recomandăm două articole care îți pot răspunde la unele întrebari legate de rigăciune:

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Rugăciunea din inimă: Ce semnificație are 'îmbrățișarea degetelor' atunci când ne rugăm?

Rugaciunea, calea spirituala catre subconstient si energiile superioare

Ziua de odihnă = Ziua doar pentru tine

Pentru mulți, ziua de odihnă este o modalitate de a se reconecta cu ei înșiși și cu ceva mai presus de ei. Aceasta poate fi o zi în care te concentrezi pe activități care îți aduc bucurie și relaxare, cum ar fi lectura, plimbările în natură sau petrecerea timpului cu familia și prietenii.

Sau poate alegi să ai activitați pentru tine, prin care simți că te dezvolti ori alegi să practici un hobby.

Această zi este si nu este de odihnă, este de fapt un timp pentru tine, pentru sufletul tău, în care numai tu alegi ce să faci. Poate ai de vindecat o rană, poate ai amânat o promisiune față de tine. Acum este momentul să te concentrezi pe aspectele sensibile și vulnerabile din viața ta.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Este ziua în care poți să faci ce vrei și nu ce trebuie. Dar ce anume ai vrea să faci? Iată cum deja te mobilizează să te înțelegi mai bine, să te descoperi, să găsești ce te mulțumește, ce îți aduce fericirea și împlinirea.

Sursa foto articol: Evgeny Atamanenko/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri