25 Aprilie 2024 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Puteți avea un decor spectaculos pe masa de Paște din living, pe o comodă sau în orice colț din locuința voastră alegând drept piesă centrală un “pom” de dimensiuni mici sau rezonabile realizat din diverse crenguțe (de salcie, de vișin sau cireș înflorit, de forsiţia, tuia, crenguțe complet neînflorite, nuiele etc) amplasate într-o bază - un vas sau o vază umplute cu apă, pietricele sau chiar bomboane colorate, în care să atârnaţi ulterior ouă decorative false.

DESCHIDE PREZENTAREA

Aceste ouă suspendate de crenguțe pot fi realizate din hârtie sau carton pictat, lemn sau ceramică ușoară, plastic reciclat sau chiar din aluat copt (da, puteți chiar coace în cuptor aceste decorațiuni), după preferințe sau ce aveți prin casă și care să vorbească totodată despre primăvară și sărbătoarea naturii în acest anotimp. Bineînțeles că acest concept nu este o noutate în ciuda aspectului contemporan al acestor copaci de Paște. Ei sunt inspirați din Ostereierbaum, o tradiție germană veche de secole de a decora copacii cu ouă.

Puteți adăuga printre crenguțele de care sunt suspendate ouale decorative de Paște (în nuanțe pastelate pentru accente vesele sau în nuanțele lor naturale pentru a crea un décor mai rustic și natural), și crenguțe cu bumbac (dacă dispuneți de așa ceva) pentru un efect mai deosebit sau chiar luminițe subtile. Ouăle pe care le atârnați de crenguțe trebuie să fie ușoare, așa că plasticul, lemnul sau hârtia decupată sunt materialele preferate pentru a realiza un astfel de pom de Paște, un fel de alternativă a pomului de Crăciun.

În magazine se găsesc și ouă în formă de iepuraș pentru un aspect mai “năzdrăvan” al pomului de Paște sau, dacă sunteți iscusiți, puteți realiza chiar voi origami în formă de iepurași. Pentru inspirație, v-am pregătit câteva exemple de copăcei de Paști decorativi în vază. Succes la decorat cei mai frumoși copăcei cu ouă de Paști!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri