18 Iulie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Expertul Garbo in fitness si nutritie ne vorbeste despre specificul alimentatiei in functie de anotimp.

Dieta VARA

Vara este momentul ca mancarea sa nu mai constituie o prioritate- caldura de afara provoaca indigestie doar la pronuntarea cuvintelor de genul carne, sosuri, prajeli si apare nevoia de produse racoritoare, parfumate care sa hidrateze.

Aveti grija sa consumati multe lichide, protejati-va pielea de soare, iar din punct de vedere alimentar multumiti-va cu preparate simple, adica legume si fructe proaspete, produse lactate degresate si carne alba (pui, peste, curcan). Din cauza caldurii digestia este mai lenta si mai greoaie prin urmare evitati grasimile, prajelile, branzeturile fermentate , mezelurile, carnea rosie, produsele fainoase (paste, oua) cu exces de sosuri, dulciurile elaborate cu multa crema, produsele de patiserie.

CUMPARATURI PENTRU VARA

1 ROSIILE contin potasiu, vitamina C, fibre si sunt cea mai bogata sursa naturala de licopen, un fitonutrient care protejeaza pielea de imbatranire si de actiunea nociva a razelor ultraviolete. Nu lasati sa treaca nici o zi de vara fara sa mancati rosii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

2 DOVLECEII- cu 94% apa, sunt saraci in calorii, dar bogati in acid folic, vitamina C, potasiu si betacaroten (provitamina A). Ajuta la slabit si la eliminarea retentiei de apa din tesuturi, au actiune antioxidanta si de mentinere a sanatatii pielii si mucoaselor.

3 CASTRAVETELE este bogat in apa si extrem de sarac in calorii, fiind leguma potrivita pentru rehidratare si racorire pe timpul verii.

4 ARDEIUL GRAS indiferent de culoare este o sursa excelenta de vitamina C, vitamine din grupul B (B6 si acid folic), potasiu, magneziu, fier si calciu. Este bogat in bioflavonoide, pigmenti vegetali care previn cancerul, antioxidanti si steroli vegetali cu efect benefic asupra sanatatii.

5 VINETELE sunt bogate in fibre si antioxidanti si sarace in calorii, cu conditia sa nu fie prajite sau amestecate cu mult ulei. Datorita texturii spongioase pot absorbi o cantitate mare de grasime, de aceea consumati-le in tocanite, la cuptor sau coapte la gratar cu zeama de lamaie si foarte putin ulei.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri