Vârsta de pensionare a românilor va crește, urmând ca aceștia să iasă la pensie mai târziu, chiar dacă potrivit statisticilor, speranța de viață în România se află într-o scădere continuă.

Românii vor ieși la pensie mai târziu. Ce spune șeful Casei de Pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a transmis că vârsta de pensionare a românilor va crește. După cum prevede acest lucru PNRR-ul, vârsta de pensionare între femei și bărbați va fi egalizată. Prin urmare, femeile vor fi nevoite să se pensioneze și ele la vârsta de 65 de ani.

Această schimbare însă se va face eșalonat până în anul 2035, fără o creștere bruscă. În prezent, femeile se pensionează la vârsta de 62 de ani și urmează să crească treptat până în 2030, la 63 de ani. După care, din anul 2025, femeile vor putea ieși la pensie la vârsta de 65 de ani, la fel ca bărbații.

Potrivit datelor, un român care a avut un salariu mediu net pe economie, adică 4.000 de lei pe lună, după 35 de ani de contribuție la stat, ar urma să aibă o pensie de 1.275 de lei. Baciu a mai menționat faptul că o egalizare a vârstei de pensionare, asumată în PNRR, va fi atinsă eșalonat până în 2035.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr și main: polymanu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri