18 Iulie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Expertul Garbo in fitness si nutritie ne vorbeste despre specificul alimentatiei in functie de anotimp.

6 CAISELE, PIERSICILE SI NECTARINELE isi datoreaza culoarea portocalie cantitatii mari de betacaroten, contin vitamina E fiind singurele produse neuleioase care au vitamine liposolubile. Sunt fructe cu un continut caloric redus si cu indice glicemic mic, zaharul din compozitia lor se absoarbe lent si de aceea pot fi folosite in cura de slabire.

7 PEPENELE GALBEN SAU ROSU este constituit in proportie de 95% apa, fiind un aliment hidratant si racoritor pentru sezonul de vara. O felie de pepene galben (150g) furnizeaza 2500 micrograme de betacaroten, adica intreaga doza zilnica necesara, dar si alte bioflavonoide si fitonutrienti benefici. In pepenele rosu, pe langa provitamina A, gasim si licopen, un pigment cu efect antioxidant si de protectie a pielii impotriva actiunii razelor ultraviolete. Atentie la cantitatea de pepene pe care o consumati, limitati-va la 1-2 felii/zi daca aveti probleme cu silueta sau folositi-l pe post de gustare, neasociat cu alte alimente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

8 FRUCTELE DE PADURE- zmeura, mure, fragi, afine-sunt extrem de bogate in antioxidanti cu proprietati tonice, antibacteriene, anticanceroase si de combatere a imbatranirii. Continutul crescut de vitamina C, potasiu, acid folic si fibre le recomanda pentru mentinerea siluetei, prevenirea constipatiei si a retentiei de lichide. Fructele de padure au un aport caloric redus, iar cantitatea mare de antioxidanti si bioflavonoide din structura lor le transforma din alimente in adevarate medicamente.

9 IERBURILE AROMATICE- faceti un obicei din a inlocui sarea din mancare cu condimente naturale: rozmarin, cimbru, oregano, patrunjel, marar, usturoi, ceapa, hrean etc. Acestea dau aroma si savoare superioara alimentelor, stimuleaza digestia si previn retentia de lichide pe care sarea o poate induce temporar.

10 ULEIUL DE MASLINE EXTRAVIRGIN consumat crud si in cantitate redusa asigura aportul de vitamina E, un antioxidant cu rol esential in protectia celulelor impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi.
11 INGHETATA- este desertul cel mai sigur pentru silueta si gustarea ideala pentru vacanta. Portia corecta este de 1-2 cupe fara sosuri si toppinguri suplimentare sau o inghetata pe bat/ la cornet.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri