Moda trece, însă anumite piese reuşesc să treacă de bariera timpului şi să rămână în prim-plan pentru zeci, chiar sute de ani. Când vine vorba de decade ale modei, anii ’60 s-au făcut cu siguranţă remarcaţi, în special prin promovarea eleganţei, dar şi a printurilor şi formelor ieşite din comun, precum cele geometrice.

Dacă vrei să invoci puţin din stilul anilor ’60 în ţinutele tale de vară, ca să obţii un look retro şi feminin, iată de ce accesorii ai nevoie:

Perlele

Un simbol al feminităţii, perlele te pot ajuta să obţii un look retro şi classy. Îndreaptă-te către coliere, cercei sau brăţări cu perle naturale ori de cultură, pe care să le asortezi cu rochii mini, fuste plisate şi topuri în nuanţe uni sau jeanşi şi cămăşi. În prezent, găseşti accesorii cu perle ce se pretează atât pentru ţinute de zi, cât şi pentru ţinute de seară.

Eşarfele cu buline

Eşarfele de dimensiuni mici pline de culoare, cu buline sau chiar cu modele geometrice sunt numai bune pentru ţinute inspirate de modă anilor ’60. Le găseşti uşor, în magazinele de fast-fashion, la branduri pret-a-porter sau chiar pe siteuri vintage. Combină-le cu rochii delicate, fuste mini, salopete elegante sau jeanşi şi balerini din lac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Pălăriile de paie

Un alt simbol al anilor ’60, pălăriile din paie rămân un accesoriu cool chiar şi-n ziua de azi. Dacă îţi doreşti o combinaţie perfectă de retro cu modern, combină-le cu rochii vaporoase, sandale gladiator, rucsacuri de damă sau ţinute de plajă. Pentru a le asorta uşor, achiziţionează modele în culori precum bej, negru sau maro.

Ochelarii de soare cu rame groase

Ochelarii de soare sunt un must pentru sănătatea ochilor tăi, dar te ajută şi să alcătuieşti ţinute fresh de vară. Stilul anilor ’60 a adus în prim-plan ochelarii cu rame groase, de culoare neagră, maro sau roşu închis. Astfel de modele se găsesc ușor și astăzi, atât la branduri celebre, cât și-n magazinele fast-fashion. Poarta-i cu ţinute elegante, de la rochii lungi şi până la fuste din satin sau în combinaţie cu accesorii moderne precum rucsacul de damă.

Bentiţele colorate

Accesoriile pentru păr au devenit parte din lumea modei acum mai bine de 100 de ani, însă doar câteva modele au reuşit să rămână emblematice. Bentiţele colorate reprezintă o piesă excelentă pentru outfituri retro, inspirate de anii ’60 şi ’70. Combină-le cu topuri bandeau, rochii cu croi drept, balerini din lac sau genți Michael Kors crossbody.

Brăţările colorate din lemn

Anii ’60 sunt despre culoare, atât în design interior, cât şi-n artă sau modă. Brăţările colorate din lemn te pot ajuta să obţii un look retro şi cool, mai ales dacă porţi haine negre, bej sau albe. Cauta modele simple, groase, în culori vesele, precum oranj, roz, galben, verde sau roşu. Poartă-le cu rochii lungi şi mulate, jeanşi şi cămăşi din în, dar şi alături de alte accesorii cool, precum lănţişoarele fine, ochelarii de soare aviator sau rucsacurile de damă mini.

Cerceii cu forme geomtrice

Formele geometrice s-au făcut remarcate în anii ’60, mai ales în sfera accesoriilor. Dacă vrei să porţi cu tine o mică bucăţică a acelor ani, atunci optează pentru cercei cu forme geometrice, fie din metal, fie din lemn. Îi poţi asorta cu rochii negre, cămăşi albe şi jeanşi bleu sau salopete din denim.

Genţile din paie

Moda genţilor de damă din paie a început în anii ’50 şi ’60, dar ele rămân cool şi astăzi, mai ales pentru outfituri de inspiraţie retro. Genţile din paie sau ratan sunt perfecte pentru ţinute de vară, fie că le porţi cu jeanşi scurţi şi tricouri, fie că le porţi cu rochii vaporoase. Dacă îţi doreşti un model care îmbina noul şi vechiul cu succes, încearcă un rucsac de damă din paie.

Pentru un touch retro în ţinutele moderne, include în colecţia ta accesorii precum eşarfele cu buline, ochelarii de soare cu rame groase şi genţile din paie.

Foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri