unde gresim? sau ce nu stim?

citeam forumul si m-am tot gandit. ne invartim in jurul unor situatii de viata, ne dam cu parerea, ne certam. si totusi :) parca lipseste ceva. ne despartim fara sa vrem in tabere: femei contra barbati. noi ii aratam pe ei cu degetul si ei au grija sa ne aminteasca ca ne-am ingrasat.

poate, daca tot ne-am intalnit pe aici, am putea sa aflam niste pareri strict generice asupra unui mod de a reactiona, de a intelege sau de a gestiona o anumita situatie , fara sa ne referim la un caz particular . ca, de acolo , incepe balamucul. iar pe tabere, iar pe pozitii de razbel..



am citit ce a scris pe alt topic gianiblue si chiar m-am gandit mult la ce a spus ea. citez

"Experienta tuturor dovedeste ca, mai ales barbatii, reactioneaza numai la fermitate. Reactioneaza intr-un fel dorit sau contrariul. "


uite, eu as vrea sa aflu de la barbati. daca intr-adevar e asa. intreb asta pentru ca , de e asa, stiu si eu unde am gresit in fosta mea casnicie.

as mai avea intrebari. poate au si fetele sau chiar baietii . fara patima fara teorie. as vrea ceva sincer :)
si_totusi
Postat pe 4 August 2008 15:56
Din pacate, zic eu ca n-ai sa "auzi" din tastele unui barbat ca reactioneaza la fermitate. dimpotriva iti va tine o intreaga teorie despre femeia dulce si blanda, care-i asteapta acasa seara parfumata si cu masa pusa...
Iarasi dn pacate, realitatea ii contrazice...
Am generalizat, dar e doar parerea mea.
mina
Postat pe 5 August 2008 11:47
Multumesc, si totusi. Vreau sa argumentez putin afirmatia mea cu fermitatea lui peste prajit. A fi ferma nu inseamna a fi nefeminina, rea, catza. Ci doar fiind ferma vei avea parte de adevar. Cine vrea sa se legene in speranta ca lucrurile stau altfel si nu chiar asa cum le simte... De ce sa stai in expectativa? Credeti ca daca le lasati impresia de pisicute, ei vor fi de 10 ori mai indragostiti de voi? Nici vorba. Sper ca stiti si regula regulilor comunicate din start. Prea multi oameni isi ascund intentiile "multiplicitare" dupa afirmatia "nu am stiut ca asta vrei, crezi, simti, intentionezi". Eu sunt pentru a fi ferma. Cine simte si vrea sa faca un lucru - va raspunde pozitiv. Cine se complace intr-o situatie care devine - cu ocazia fermitatii - "complicata", o sterge cat ai clipi. La ce este buna minciuna? La nimic. Duce doar la pierdere de vreme,nervi si incredere. Nu sunt adepta armoniei care se bazeaza pe musamalizare. eu sunt pentru armonia reala bazata pe comunicare, negociere, angajamente luate in serios, colaborare.
gianiblue
Postat pe 5 August 2008 14:23
mina, cam asta cred si eu.
si_totusi
Postat pe 5 August 2008 18:13
gianiblue,eu mi-am facut tot felul de ganduri. mereu ma gandeam ca sunt dura. mi se spunea ca-s intransigenta ca pentru mine exista alb si negru si vezi doamne, griul e culoarea normala. poate asa o fi insa, cum sa vezi griuri colorate cand, in fata e un negru din acela noapte adanca ? cum sa-l decolorezi in asa hal?

si eu zic ca si tine. armonia inseamna a vibra la unison, nu defazat.daca ceva se rupe, apoi fara vorbarie multa, fara certuri si fara reprosuri fiecare sa-si caute culorile sau nonculorile ce-i priesc
si_totusi
Postat pe 5 August 2008 18:28
si totusi, esti de o intelepciune de invidiat. Nu-ti ascund ca aceasta cale este mai grea. Si ti-o spun din cunostinta de cauza. Dar este cea mai buna. Si... ce vine greu are sanse sa plece greu. Si ce vine usor pleaca la fel de repede. Pana la urma trebuie sa o luam logic: avem nevoie de exact o singura persoana sa vibreze cu noi si pentru noi. Nu de tot mapamondul. Ce rost are sa incercam sa placem tuturor - dezicandu-ne de noi insine si mergand pe niste sabloane cand noua nu ne trebuie decat o singura, unica intamplare? Nimeni nu poate sa fie altcineva decat este. Ce rost are disimularea temporara? Doar amana un inevitabil. Deci sa ne cautam culorile potrivite.
gianiblue
Postat pe 6 August 2008 13:54
am tot citit pe forum postari de genul" daca as sti ca sotul meu s-a indragostit l-as intelege si as accepta..." sau punere la zid precum" cum sa ai o legatura cu un barbat insurat..." cred ca , atunci cand nu traiesti efectiv niste momente de viata, poti avea astfel de atitudini. e si omenesc. daca eu sunt fericita, daca cel de acasa imi ofera stabilitatea emotionala , pot face teorie si filozofie ca e pe gratis. ce te faci cand, meteoritul cade taman in punctul fix si anume moalele capului? nu mai prididesti sa tot iti pui comprese pe cucuie ; atitudinea despre lume si viata se schimba total. parca nu ai prea intelege cum ,omul care ieri iti spunea ca esti viata lui, azi descoperi ca are si alta viata , in cu totul alta dimensiune cu a ta.si atunci, parca acceptul acela nu ar mai fi asa de neconditionat. altruismul cade si nu mai privim asa de detasat viata. la fel si cu cea iubire interzisa. e adevarat. nu e normal sa te legi la cap daca nu te doare, nu e moral, nu e corect . insa, daca se intampla ? si se intampla. culmea e ca , oameni ce spuneau ca nu vor face niciodata asta au cazut in pacat. cred ca , dincolo de convieniente morale, sociale sau cum mai vrem sa le denumim, suntem noi- cu trairile si clipele noastre de ratacire, fericire, implinire, deziluzie.. naiba stie daca tot ce facem e corect insa, una stiu. de multe ori, nu putem controla ceea ce simtim si ce vrem, ceea ce e bine sau rau, ceea ce e permis sau interzis. astia suntem, astia defilam.
si_totusi
Postat pe 11 August 2008 17:05
Cine spune "daca as sti ca sotul meu s-a indragostit l-as intelege si as accepta..." ori nu-si iubeste sotul ori simte ca nu e iubita si e dependenta de acel om intr-un fel sau altul .Cale de mijloc nu exista.

Eu cred ca sufletul omului mereu isi cauta jumatatea indiferent de regulile societatii; si mai cred ca noi fiind intr-o continua evolutie daca odata ce-am ales pe "cineva-ul" acela cu C mare sa fie alaturi de noi o viata nu avem intelepciunea si dorinta continua de a evolua in aceeasi directie ,vom incepe sa avem drumuri diferite . Si-atunci apar fisurile si rupturile.
Si mai cred ca femeile au un rol important in face o relatie sa mearga tocmai prin sensibilitatea pe care o poseda, pt ca sesizeaza mai usor deraiajele. Din pacate daca nu reusesc sa se faca intelese la timp nu se rezolva mare lucru . Pt ca mereu e nevoie de doi ca sa pastrezi un drum.

Si iarasi as spune ca asa ca si voi nu cred ca are rost sa fii cine nu esti ca sa faci cuiva pe plac. Poate vei reusi dar cu siguranta nu vei fii fericita pt ca acea persoana nu esti tu ; iar acel om care iubeste acea persoana care te prefaci a fi nu te iubeste PE TINE . Deci e un joc fara sens...pt ca in final iubirea este scopul . Acum ar mai ramane intrebarea daca iubim ca sa fim iubiti sau iubim pe acea persoana langa care simtim ca suntem un intreg.Eu cred ca sunt situatii f diferite si cred ca in adolescenta iubesti mai ales pt ca te simti iubit e ceva nou ce ti se-ntampla iar mai apoi vine cealalta iubire...
blanca
Postat pe 11 August 2008 18:05
Vad ca nu prea mai ziceti nimic asa ca pt ca sa va destindeti va scriu un banc oarecum pe tema:

Dou prietene:
- Drag, spune i tu, nu e viaa asta groaznic? Ori de cte ori dau i eu de un brbat cumsecade, descopr c fie el e nsurat, fie eu snt mritat!

blanca
Postat pe 12 August 2008 12:04
mielutza, ai dreptate. cam slaba miscarea


spuneam pe forum ca suntem buni numai la a da sfaturi . si primul in ierarhie este cel gen " comunicati, discutati". toate bune si frumoase. ca sfat, e bun insa, cand e vorba chiar sa comunicam si sa spunem ceva legat de modul nostru de a gandi, e greu. la modul general e usor sa batem campii . cand e o dezbatere, putini se incumeta. de fapt, cred ca noi nu stim sa comunicam. ni-i teama sa ne recunoastem vulnerabilitatea, greselile,erorile. sau , pur si simplu, ni-i teama ca vom fi contrazisi. ne place sa ne simtim alde "stie tot ". din experienta mea, stiu ca multi oameni nu-si pot sustine un punct de vedere. aici e aici. spunem ceva si, daca "sar" ceilalti pe noi, trebuie sa venim si cu argumente. buba mare !!! pentru ca,sunt destui care "recita" ; suna bine o fraza, au prins din zbor o idee, au vazut ca un anumit tip de gandire e acceptat, apoi... spun poezia.


si_totusi
Postat pe 12 August 2008 17:40
Si totusi , cred ca ai atins un punct sensibil..

E-adevarat ca nu prea stim sa comunicam ...dar e bine ca macar avem dorinta&intentia de a ne gandi impreuna cu altii la probleme care ne framanta. Chiar daca se intampla ca discutiile sa devieze sau sa se infierbante uneori peste masura cine va avea ochi sa vada va observa ca ideile interesante si poate solutiile( pt unii) apar doar cand se discuta civilizat , ca nu agresivitatea si intoleranta sunt cele pe care se poate construi.Si e deja un pas .
Eu nu combat disputele , cand spun asta - in ele, daca sunt facute cu inteligenta, poti sa-ti slefuiesti ideea pe care vrei s-o exprimi pana la detaliu.
.
Mereu mi-am imaginat discutiile intre oameni , ca pe un joc in care un grup priveste un obiect ( sa zicem imaginea unei cladiri ) asezati in cerc in jurul obiectului .Ceea ce vad ei este diferit din cauza unghiului diferit din care privesc . Tot ce spune fiecare este adevarat desi diferit de punctul de vedere al celorlalti . La modul simbolic putem spune ca toti vorbesc despre acelasi Adevar ( obiectul), si ca el poate sa aiba aspecte f. diferite .E f usor de intuit ca schimband distanta de la care privesti o sa ai o alta perspectiva asupra acelui adevar, mai cuprinzatoare cand distanta e mai mare ( adica atunci cand te detasezi), si , la fel ,ca schimband "locul " de pe care privesti s-ar putea sa ai surpriza unei schimbari totale de perspectiva!! Si totusi ( ce-mi place numele tau !! ), e vorba despre acelasi adevar !!!

blanca
Postat pe 12 August 2008 19:37
si totusi,

vad ca nici un barbat nu a avut curajul sau interesul..:-) sa raspunda intrebarii tale..Si eu eram curioasa sa aud raspunsul. Este fermitatea un buton, care apasat mai puternic declanseaza anumite reactii din partea barbatului? Eu inclin sa cred ca da..doar ca, in functie de noroc, reactiile pot fi de mai multe feluri..
dede
Postat pe 19 August 2008 00:14
Fetelor, subiectul este foarte interesant. Imi pare rau ca nu am participat in ultima vreme. Deh, munca, etc. Boon. Este bizar ca barbatii nu participa la discutie. Este o ocazie minunata pentru a arata cu degetul unde gresim. De aceea (pentru ca ei nu apar...) si pentru ca am citit pe un forum un comentariu al unui barbat CONCLUZIONEZ: BARBATII NICI NU STIU CE NE REPROSEAZA. Particularizand, fostul meu sot mi-a zis ca nu stie de ce ne despartim, ca el nu are nimic de reprosat (DAR ASTA NU INSEMNA CA MA VOIA TOT RESTUL VIETII LANGA EL...). Barbatul de pe nu stiu care forum a spus foarte bine: NOI, BARBATII, NU STIM DE CE NE LEGAM DE O FEMEIE. LA NOI SE INTAMPLA SI GATA. NU NE INTREBAM, NU URMARIM ASTA. Sa nu cadem in plasa personajului barbat al lui Camil Petrescu din "Ultima..." pentru ca numai cativa barbati au acea noblete sa transforme un flirt intr-o dragoste mare izvorata dintr-un mare proces de autosugestie. 99% DINTRE BARBATI PLEACA IMEDIAT CE AU SIMTIT CA NU E CAZUL SA RAMANA IN RELATIE (d.p.d.v. emotional). daca au si alte interese, desigur ca ei pleaca cu sufletul dar nu si fizic. SE FOLOSESC CAT POT...
Asa ca nu va mai reprosati ca nu s-a lipit un barbat de voi. Asta se intampla sau nu. Ca daca ar fi carentze in atitudine, etc VA POT ARATA ZECI DE CAZURI IN CARE ITZI VINE SA-I SPARGI CAPUL INDIVIDEI DE PROASTA, CATZA SI INGALATA CE ESTE SI TOTUSI ARE UN BARBAT LIPIT DE EA...
Q.E.D.
Relaxati-va si DACA ARE DE APARUT ACELA, EL - VA APAREA. daca nu, nu si basta!
gianiblue
Postat pe 20 August 2008 11:17
si eu as fi fost curioasa sa vad si parerea unui barbat.cica atunci cand e vorba de o discutie in contradictoriu, femeile sunt mereu in ofensiva si barbatii in defensiva. cum aici nu e vorba de un fapt concred ci, numai de pareri personale, lumea nu e interesata.

referitor la fraza " daca au si alte interese, desigur ca ei pleaca cu sufletul dar nu si fizic. SE FOLOSESC CAT POT..." asa e. aici e putin de gandit. femeile care sunt inselate, mintite dar care spera ca ceva se va schimba daca iarta, se inseala amarnic. ala sta cu ele din interes, obisnuinta sau pur si simplu ca-i convine situatia. daca femeiea ii tot da mii de sanse, i-a pus dumnezeu mana in cap. trai pe vatrai pentru el.

valabil si viceversa

de asta nu sunt eu de acord cu sintagma "ambii poarta o vina" . in astfel de cazuri, vina e unilaterala. celalalt e doar victima unui anumit comportament si are doar 2 variante:ori accepta si se va autosugestiona ca va putea indrepta situatia ( lucru ce nu se va intampla ) ori ia decizia de a se desparti .
si_totusi
Postat pe 21 August 2008 12:36
Hello. Sunt relativ nou in schema. Am deschis acum acest topic si n-am inteles care-i treaba cu fermitatea. Lamuriti-ma si pe mine care e ideea de la care s-a pornit discutia asta. Thx.

Postat pe 7 Septembrie 2008 14:32
Michael, ideea era ca, o femeie poate gresi daca nu da dovada de fermitate in relatiile cu un barbat?
cand spun fermitate ,ma gandesc la acel ceva ce poate insemna uneori intr-un fel de jandrm. adica strict la intelesul acela de hotarare neclintita.
de ce intreb asta?
de multe ori, finetea, toleranta, increderea , nu cumva sunt receptate de catre barbat drept lipsa de vointa, lasitate, frica ,nesiguranta, lipsa de interes?

intreb si eu. din ce vad si citesc pe aici, observ ca voi ganditi diferit de noi femeile. poate de aici pleaca majoritatea neintelegerilor intre barbati si femei. de la un mod diferit de a recepta o anumita situatie

hai sa luam un exemplu minor. te hotarasti subit sa nu spui ce leafa ai si nici sa nu mai pui banii la comun pentru casa. eu , consider asta o lipsa de incredere. adica, ce daca imi spui cate e salariul? ce daca lasi banii in casa cum ii lasai pana acum? doar nu te socotesc cat iti tragi pentru buzunar si nici nu-ti verific fluturasul. plus ca , nu-s cheltuitoare.

asadar, te las pe tine sa-ti dai seama ca nu e corect ce faci sau te pistonez si-ti dau ultimatum ca sa lamurim imediat aceasta problema?


si_totusi
Postat pe 8 Septembrie 2008 13:16
Daca stiu ca am dreptate si mi se impune ceva cu fermitate - ceva ce nu-mi convine - stiu totodata ca se exercita asupra mea o forma de control ori de manipulare si nu pot decat sa contrabalansez situatia in favoarea mea. Daca sunt convins ca gresesc, atunci caut sa-mi revizuiesc comportamentul vizavi de problema respectiva. Problemele in sine nu exista. Noi suntem cauza lor, dar si solutia.

Postat pe 9 Septembrie 2008 03:29
E simplu sa fac filosofie. Pana la urma e cum dicteaza logica sau...chimia

Postat pe 9 Septembrie 2008 10:48
clar. am aflat cred, raspunsul. daca e vorba de chimie....e bine sa fii ferma
si_totusi
Postat pe 9 Septembrie 2008 14:46
hehe..eu cred ca pana la urma fie ca e vorba de logica fie ca e vorba de chimie...tot la fermitate se ajunge..deci, "si totusi"..e bine sa fim ferme, nu? :-)
dede
Postat pe 9 Septembrie 2008 17:43

Postat pe 9 Septembrie 2008 18:44
se pare ca Michael e de acord..
dede
Postat pe 10 Septembrie 2008 01:09
Daca nu se incearca deloc exercitarea vreunei forme de control asupra mea ori manipulare intr-o relatie, eu nu incerc deloc sa joc la avantaje sau sa am ascendent asupra partenerei, adica las TOATE armele jos si raman descoperit, i.e. fara garda. Voua nu va recomand totusi sa lasati garda jos in fata barbatilor, pentru ca majoritatea incearca sa controleze situatia, iar o femeie fara garda in fata unui barbat e victima sigura - scrie pe ea "pierdere de razboi". Trebuie sa ai ochii cat cepele intr-o relatie, ca sa nu ti se serveasca vreo "prajitura" de la care sa ti se aplece. Ca pricipiu director al unei relatii, ca si in viata, intre pace si dreptate aleg pacea.

Postat pe 10 Septembrie 2008 16:28
Intr-o reletie o femeie poseda anumite arme sau trucuri una dintre acestea este si fermitatea dar folosita cu proportie adica a nu se exagera niciun barbat nu cred ca isi doreste un alt sef in casa caci din cate se spune ei sunt stalpul si capul unei familii.Din cate observ la aceasta discutie interesanta participa duar un barbat De ce ?nu se ntreaba nimeni ?doamnelor cred ca acest raspuns il aveti fiecare
yavrum
Postat pe 10 Septembrie 2008 17:02
Nu pot sa zic ca am un gen aparte de femeie care ma obsedeaza, dar in general mai bine ma simt cu una care-mi sare-n brate si e mai lipicioasa, decat cu o tipa care da cu pumnu-n masa si zice: "Distruge-ma cu tupeul tau. Hai sa te vad cata smecherie ai in cap!" (Pentru pisicoase necunoscatoare: Da, exista si femei din astea! ) Morala: Mai bine mitzaita, pisicoasa si mieunata, decat scapata din ringul de wrestling O femeie poate sa aiba o atitudine dura si sa fie sexy, dar daca o face pe Nikita...

Postat pe 11 Septembrie 2008 11:43
Imi place cum se-anima discutia cand apare un barbat !! .
Sa ne traiesti michael!! Sa-ti mai sugerez o tema , doua??
blanca
Postat pe 11 Septembrie 2008 19:09
Sa traiesti si tu Mielutza si sa traim cu totii. Daca vreau subiecte noi? Cat mai multe!!!! Fara numar

Postat pe 11 Septembrie 2008 21:49
oare de ce m-a dus gandul la cea mata blanda care....
si_totusi
Postat pe 11 Septembrie 2008 21:55
Hmm. Cred ca pot sa-mi dau seama care zgarie rau si care nu. Sau te gandesti la altceva la ora asta. Nici nu e 11 trecute fix

Postat pe 11 Septembrie 2008 22:14
SI TOTUSI esti prea tare!! te descrii la profil ca fiind o scorpie? Deja incepe sa-mi placa. Scorpia blanda zgarie rau

Postat pe 11 Septembrie 2008 22:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu pot avea orgasm 129 De la: KNIGHT_31 2 Septembrie 2010 19:49
cum gasesc o garsoniera:D 19 De la: Annna_Maria7 28 Septembrie 2010 13:38
Papadia 1 De la: garbo001263 24 Aprilie 2009 00:09
Sa mai lupt pebtru casnicie? 79 De la: Ioana007 6 Aprilie 2009 15:30
casatoria ıntre persoanele de acelai sex.. 68 De la: mia79x 7 Iunie 2009 14:00
Setari Cookie-uri