cınd trebuie sa le vorbim copiilor despre sex?

Nu exista o varsta exacta la care ar trebui purtata aceasta discutie, cert este ca ea trebuie sa aiba loc. Este bine ca copilul sa stie de la parinti ceea ce este sexul, chiar daca pare una dintre cele mai dificile misiuni. Insa daca ei cresc si nu stiu ca mama si tata au un timp special pe care si-l dedica doar lor, atunci ei vor stii cum stau lucrurile doar din zvonuri incomplete.

Un copil bine informat va stii sa se fereasca de sexul neprotejat si va avea respectul de sine necesar. Intotdeuna este bine sa le vorbim copiilor despre sex cat mai repede posibil.

Trebuie sa fie o discutie normala, iar copilul sa fie incurajat sa puna intrebari ca sa il puteti lamuri. Actul sexual este un fapt normal de viata de aceea nu ar trebui sa ne fie rusine sa vorbim cu copii nostri despre asta.

Postat pe 15 Noiembrie 2008 01:17
cand am nascut am citit tot ce mi-a cazut in mana pt a sti sa-mi cresc copilul si am inteles ca un copil trebuie invatat de cand stie sa vb...nu trebuie sa minti copilul ca l-a adus barza...el trebuie sa stie cum a ajuns in familie si bineinteles trebuie sa tinem cont de varsta dar nu sa-i mintim si atunci cand cresc mai mari si au nevoie sa sa inteleaga sexualitatea trebuie sa o invete de la parinti asa cum este corecta nu de la filmele de pe net sau tv...o sexualitate sanatoasa formeaza tineri sanatosi una bolnava distruge viitorul ...fiecare parinte hotaraste care este metoda potrivita si aici difera in functie de ce au invatat ei si de unde.
yzabela_03
Postat pe 25 Noiembrie 2008 09:50
depinde cand vrei sa afli lucruri noi!
chibritzel
Postat pe 26 Decembrie 2008 20:27
Mi se pare corect.Cu mijloacele acestea de informare in masa, parerea mea este ca puteti afla noutati in materie de sex, apeland la copii Dvs.
Ioana007
Postat pe 27 Decembrie 2008 08:04
o discuie cu copii despre sex ????? waaaauuuu, s nu facei aa ceva, lsai-i s nvee singuri, s se simt prsii, sau doar atunci cnd fiica v spune c s-a jucat cu un obiect ciudat de form fusiform i a rmas,nici ea nu tie cum, dar i se umfl burta fr s mnnce. Trezii-v , suntem n mileniul 3, dac nu tii cum cerei ajutor, dar nu-i lsai s nvee complet aiurea-n tramvai, v e fric s le spunei, oare de ce ???, din cauza educaiei primite ???, pi, asta ncercm s nu mai repetm greelile prinilor
casperphantom
Postat pe 27 Decembrie 2008 23:35
Ioana007, ai vzut recent un film porno ???, pen'c astea nu au scenariu, exist foarte multe site-uri care numai asta promoveaz, i e doar aciune goal, fr un sens anume, scrnete i gemete i lovituri pe fese i nu numai, sex oral, sex anal, sex la coal, ce-ar putea nva din asta o fat, un biat s-ar putea ruina c n-are la 13 ani parii care-i vede n filme, adevratele valori sunt doar pe cteva site-uri, care nu-i fac aa o publicitate agresiv, cine e interesat le gsete, dar pentru foarte muli tineri sunt extrem de plictisitoare
casperphantom
Postat pe 27 Decembrie 2008 23:42
Ai mare dreptate in ceea ce ai scris arhanghel, dar cand esti pus in situatia de a-i raspunde copilului la intrebari, mi se pare dificil de raspuns pe intelesul lui. Copilul meu are 9 ani si a aflat de la un coleg de scoala cum fac adultii sex. Colegul afland de pe un site asa ceva. Baiatul meu mi-a explicat razand ce a aflat, unde mai pui ca i-a spus si bunicii. Am avut o discutie cu el si a inteles ce a vazut colegul lui pe site. Poate daca acel coleg nu i-ar fi spus ce inseamna a face sex, eu una nu as fi deschis discutia despre acest subiect. Parerea mea este ca trebuie sa vorbesti deschis cu copilul, dar depinde ce poate procesa el din inormatia redata de parinte. De aceea am crezut ca nu este inca varsta potrivita pt a afla despre asta.
Clm
Postat pe 28 Decembrie 2008 11:34
la 9 ani in zilele noastre e deja prea tarziu sa vorbesti cu copilul tau despre asta ....daca nu le spunem noi vor afla ei din alta parte...intr-o zi am auzit fata unei vecine care nu avea decat 12 ani strigand la un baiat de varsta ei:"ai fost cu ...si cu mine nu"...mai tarziu am auzit o discutie intre doi elevi de cl a 4 acare ieseau de la scoala legata tot de sex si nu am sa spun ce am auzit pt ca nu voi putea scrie asa ceva dar unul din cei doi povestea cum a facut si ce cu o colega de clasa
yzabela_03
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:21
Draga Gasper, observ ca posezi vaste cunostinte in domeniu.Daca vrei sa-ti faci mana pe astfel de filme, este treaba ta.La fel si daca intentionezi sa apari in rolul principal pe unul dintre site-urile serioase despre care vorbesti.
Ioana007
Postat pe 29 Decembrie 2008 12:11
IN PRIMUL RAND, INCA DE MITITEI,INCEPAND CU VARSTA DE 3 ANI, LA ABSOLUT TOATE INTREBARILE,CARE, INITIAL, SE REFERA LA CE OBSERVA ZI DE ZI, UNEORI INTREBAND DOAR CA SA "VERIFICE" PROPRIILE OBSERVATII, RASPUNDE-TI-LE CORECT, CU RABDARE, DOCUMENTAT SI ...POTRIVIT CAPACITATII LOR DE INTELEGERE ! INTRAND IN CONTACT CU ALTI COPII, LA GRADINITA SAU LA SCOALA, VOR INCEPE SA PUNA SI INTREBARI DESPRE SEX! PRIMELE FIIND LEGATE DE "VENIREA LOR PE LUME", DESPRE TRUPUSORUL LOR SI DESPRE CE AU MAI AUZIT PE LA COPII ...UITATI, PRIN ANII '85-'86, CAND COPII MEI AVEAU 14 SI, RESPECTIV 12 ANI, FATA FIIND CEA MAI MICA, AVEAM IN CASA O "CARTE PENTRU TINERI ", CU SFATURI ALE UNOR PEDAGOGI, PSIHOLOGI, MEDICI PENTRU TINERI, INCEPAND DE LA COMPORTAMENT, RELATIILE CU CEI DIN JUR, IGIENA SI ...EDUCATIE SEXUALA...
EVIDENT, INTAI AM CITIT EU CARTEA, DIN SCOARTA IN SCOARTA, APOI, LA O "SEDINTA" CU COPII AM DISCUTAT CU AMANDOI PROBLEMELE GENERALE PRIVIND "ULTIMUL CAPITOL" AL CARTII - VALABILE PENTRU ATAT PENTRU FETE, CAT SI PENTRU BAIETI DEOPOTRIVA, LE-AM INDICAT DE LA CE PAGINA SA CITEASCA FIECARE, PE RAND, PROBLEME SPECIFICE PENTRU BAIETI SI, RESPECTIV PENTRU FETE ! ERAM PREGATITA SI LE-AM SPUS CA, DUPA CE VOR CITI IN TIHNA CE LE-AM INDICAT, MA POT INTREBA ORICE, ASTFEL CA NICI O FARAMA DE PROBLEMA IN TEMA SA NU RAMANA NELAMURITA ! AM FOST SI SUNT MANDRA DE COPII MEI, AU CRESCUT FRUMOS, SUNT PERSOANE ADULTE ECHILIBRATE, RESPECTUOASE, CONSTIINCIOASE SI AMANDOI SUNT ASTAZI BUNI FAMILISTI ! DORESC TUTUROR PARINTILOR SA SE POATA MANDRI CU COPIII LOR ASA CUM MA MANDRESC EU CU AI MEI ! DAR PE LANGA IUBIRE, TREBUIE MULTA TRUDA SI SACRIFICII ! SUCCES !
IOANA_DRAGAN
Postat pe 7 Ianuarie 2009 13:47
O carte de specialitate e binevenita,insa o discutie profunda are alt impact.La intrebarea"cand trebuie sa le vb.despre sex"as raspunde ca sexul necesita educatie.Asadar,de cand incepem educatia copilului prin incercari de a le inocula anumite responsabilitati,e bine sa incepem si educatia sexuala,intrucat asta se face treptat si in masura in care sunt si ei capabili sa inteleaga.Totul trebuie explicat cat mai firesc pt.ca ei sa poata asimila cat mai usor.E important cand incepem dar mai ales cum o facem.
liviu_k
Postat pe 24 Ianuarie 2009 10:47
Cu copiii vorbesti despre sex exact atunci cind sunt ei pregatiti sa auda.Si-ti vor spune ei asta atita vreme cit vorvesti cu ei deschis despre penis, vagin si felul in care vin oamenii pe lune.Daca ii pacalesti cu cocosel, pasarica si barza care aduce bebelusii s-ar putea sa nu te intrebe niciodata despre sex.
Aemulus
Postat pe 9 Februarie 2009 05:29
Cand e bine sa-i faci copilului educatia sexuala? Dar cand e bine sa ai cu el o discutie profunda, serioasa, despre alimentatie? Sau igiena? Porniti de la premisa ca sexul este un subiect "delicat". Daca este, atunci e din cauza propriei noastre educatii. Sexul este parte a vietii noastre, la fel de natural ca si alte functii si nevoi ale organismului. Raspundeti la intrebarile lui in mod firesc si sincer, la orice varsta, pe intelesul lui. Si atunci subiectul nu va mai fi "delicat".
catcos
Postat pe 30 Martie 2009 15:55
Eu am o fetita de 6 ani care stie dintotdeauna ca nu vine barza , ca bebelusii cresc in burtica mamei lor si copii apar cand oamenii se iubesc . Mai mult nu a intrebat si nici nu i-am spus . Cand sunt mici, zic sa nu anticipam anumite intrebari . Ei nu vad atatea detalii .
Mi se pare o problema cand sunt mai mari au acces la tot felul de informatii care depasesc puterea lor de intelegere .Dar cu tact se rezolva cred.
blanca
Postat pe 30 Martie 2009 19:04
ASA ESTE MIELUTZA.
Ioana007
Postat pe 31 Martie 2009 15:30
De la: chibritzel, la data 2008-12-26 20:27:29depinde cand vrei sa afli lucruri noi!

Exista si acel timp de minciunica "barza"...la trei ani nu/i [potispune ...stii mama a facut dragoste cu tata si ai venit tu ...ca el o sa te intrbe>..."si barza unde era???" Toate la timpul lor barza exista pentru eipina la o anumita virsta ...si apoi trec singuri la fapte si te invata ei pe tine!!!
luc70
Postat pe 8 Mai 2009 11:55
De la: yza_my, la data 2008-12-28 21:21:10la 9 ani in zilele noastre e deja prea tarziu sa vorbesti cu copilul tau despre asta ....daca nu le spunem noi vor afla ei din alta parte...intr-o zi am auzit fata unei vecine care nu avea decat 12 ani strigand la un baiat de varsta ei:"ai fost cu ...si cu mine nu"...mai tarziu am auzit o discutie intre doi elevi de cl a 4 acare ieseau de la scoala legata tot de sex si nu am sa spun ce am auzit pt ca nu voi putea scrie asa ceva dar unul din cei doi povestea cum a facut si ce cu o colega de clasa

Copii mai si exagereaza...daca sint citiva carefac asta . nu reprezinta nimic si nu e o majoritate...da atentie sporita dar asta nu inseamna ca la 8 ani incepi sa/i explici cum faci dragoste cu sotul....dar lucrurile generale.curatenie, educatie. se pot invata!!sa nu exageram ..la noi inca media ca fii nostri sa inceapa activitatea sexuala e totusi 16 ani!!!sa speram ca ramine aici si nu importam o medie de peste hotatre unde e 12 13 ani!!!
luc70
Postat pe 8 Mai 2009 12:02
la categoria "ce-ati facut in ultimii cinshpe ani":

lucico, tu esti si arhanghel aia, mami?... si zici ca lucrezi la astia, la garbo?... he,he,he...
zambil
Postat pe 8 Mai 2009 12:05
De la: liviu_k, la data 2009-01-24 10:47:13O carte de specialitate e binevenita,insa o discutie profunda are alt impact.La intrebarea"cand trebuie sa le vb.despre sex"as raspunde ca sexul necesita educatie.Asadar,de cand incepem educatia copilului prin incercari de a le inocula anumite responsabilitati,e bine sa incepem si educatia sexuala,intrucat asta se face treptat si in masura in care sunt si ei capabili sa inteleaga.Totul trebuie explicat cat mai firesc pt.ca ei sa poata asimila cat mai usor.E important cand incepem dar mai ales cum o facem.

luc70
Postat pe 8 Mai 2009 12:05
vaz ca le cujeta adanc, saraca...

ori posteaza la plezneala, ori posteaza zambareti...

wife_de_zmeu
Postat pe 8 Mai 2009 12:07
De la: Ioana007, la data 2009-03-31 15:30:07ASA ESTE MIELUTZA.

ca a crescut in burtica totii copii o stiu dar sa te vad cum incepi sa ii explici cum a iesit afara????

Zici ca l/a scos dom/ doctor ...si el te intraba pe unde???
si tu zici ....ti/a facut operatie si l`a scos...si daca doamne fereste nu ai cezariana???? ce te faci????
luc70
Postat pe 8 Mai 2009 12:09
sau ce te faci cand copilul de 9 ani intelege cum sta treaba cu sexul si spune: "mami am chef sa fac sex".

M-am blocat.


Clm
Postat pe 8 Mai 2009 16:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
divort la minut 47 De la: si_totusi 3 Mai 2009 21:59
mam indragostit fara sa vreau de cine nu trebuia 6 De la: eu_geminy 19 Decembrie 2011 02:54
Copil fara tata 150 De la: garbo_394609 7 Februarie 2014 15:46
cati parteneri sexuali ati avut? 309 De la: DanaMAD 10 Aprilie 2010 12:47
V-ati logodi cu un bafbat intalnit pe www.logodna.ro ? 120 De la: FULGUTA 8 Mai 2009 07:44
Setari Cookie-uri