Un sfat, va rog...eu nu mai stiu...

Cineva spunea in alt raspuns ca la varsta ta vezi lucrurile in alb si negru si crezi ca poti schimba lumea. Di pacate nu e asa. Tu confunzi dragostea cu nevoia de al ajuta. Sunt oameni care nu pot sta nepasatori cand vad ca cineva trece prin nevoi si spre extrema sunt oameni care se dedica trup si suflet cauzei. Stiu f. multe cazuri de femei care au crezut ca pot schimba un barbat. Din pacate in nici unul din cazuri nu a fost asa si relatiile au sfarsit lamentabil, Mi-ar place sa cred ca vei tine cont de parerea unora mai in varsta, cu experinta, dar ma indoiesc ca va fi asa. Iti doresc sa suferi cat mai putin si relatia asta sa nu-ti marcheze viitorul
garbo_408221
Postat pe 3 Ianuarie 2015 15:30
Buna 55. Este adevarat ca totul se intampla cu un scop in viata, dar crede-ma ca EL are de multe ori si alte treburi si nu sta pas cu pas dupa noi, asa ca de multe ori ceea ce se intampla azi are o rezonanta peste 25 de ani (si nu este o simpla vorba, este o experienta concreta). Oricum, barbatii spun de obicei ceea ce vor, trebuie doar sa-i ascultam si, cum a zis prietenul tau, sa nu interpretam asa cum vrem noi. "Dragut moment, mi-a placut asta" asa ti-a zis el. Nu a zis, imi place mult sa stau cu tine, etc.... adica ceva mai concret legat de voi ca si cuplu. Daca a zis amici, asta vrea. (sau prieteni cu beneficii, la un nivel mai mic: o sarutare, o imbratisare, de ce nu? Iar asta cam inseamna sa folosesti pe cineva) Sa nu crezi ca te va elibera. Daca ar face asta ar fi minunat pentru tine. Dar, s-a prins ca il iubesti si te va tine "legata", cu un fir subtire, daca poate, ani de zile. Si, ca sa-ti fie bine in viata, ar fi bine sa nu mai incerci sa gasesti motive pentru faptul ca te-ai atasat de el: ca tatal tau este alcoolic, etc...Noi, femeile suntem sensibile, ne place sa salvam oamenii, sa le alinam suferintele, sa-i iubim. Si este un lucru minunat ca este asa. Asta este menirea noastra. Pentru tine, ce s-a intamplat este o experienta de viata, una cu gust amar. Va veni si cea cu gust dulce (poate peste un timp mai scurt sau mai lung), dar important este sa invatam din experientele noastre. Sunt sigura, dupa raspunsuri, ca toate femeile mai trecute prin viata de pe acest forum (inclusiv eu) ar/ am vrea sa te putem ajuta, sa te poata tine sub aripa lor si sa te apere de experiente neplacute, ca si pe fiica lor. Din pacate fiecare trebuie sa facem propriile noastre greseli (la orice varsta), ni se pare ca stim foarte bine ce facem, ca ceilalti nu inteleg, etc. Fii puternica! Dragostea este un sentiment minunat, important este sa-l impartasesti cu omul potrivit.
Miafarow
Postat pe 3 Ianuarie 2015 15:48
tu nu ai avut relatii intime pina acum, este normal ca primul care te srange in brate si iti spune cuvinte frumoase este'' fat frumos'' cu toate defectele lui. ce imi place ca nu ti-ai pierdut un dram de inteligenta. incearca sa spui stop. cauta sa iti faci un prieten care sa te poate duce acasa. ai grija uneori ''consumatorii'' pot deveni violenti si fac lucruri care nu vrei a le sti!
lllorena
Postat pe 4 Ianuarie 2015 07:39
Am citit si recitit atat ce spui tu cat si raspunsurile / sfaturile pe care le ceri. Este frumoasa intentia ta insa din ce citesc tu esti deja prinsa in aceatsa relatie, doar te ascunzi dupa dorinta de al ajuta Trebuie sa fii sincera cu tine intai, este clar ca-ti place de el, te-a emotionat privirea lui, usoarele atingeri de mana, fiind un copil inocent, pentru tine a fost fascinanta.Ca si celelalte persoane care te-au sfatuit mai sus, la fel iti spun si eu, nu te implica, acest gen de peroane sunt foarte complicate si nu sti la ce sa te astepti din partea lor Ei nu doresc cu adevarat sa fie ajutate.Daca acest baiat dorea sa fie ajutat de tine si avea sentimente curate pentru tine(atat cat are el capacitatea de a gandii,,) poate ca te cauta el poate iti da de inteles ca doreste sa se schimbe dar nu are puterea, nu-l motiveaza nimic, etc El te place probabil, este bine ca nu a avansat pana acum nicio propunere de alta natura, asa ca tu cauta sa te detasezi de el, acum cand inca nu este prea tarziu.Stiu ca aceste persoane au nevoie de ajutor, de o mana intinsa dar asa cum ti s-a mai spus mai bine il sfatuiai sa mearga la o clinica, este bine si pentru tine si pentru el.Acolo il poti vizita supravegheat si ai siguranta ca nu se va intampla nimic rau.
Te rog ai grija de tine si cauta sa te detasezi de el si de sentmentele care"crezi" ca le ai pentru el
garbo_379934
Postat pe 4 Ianuarie 2015 07:57
viata e o lupta ! Trebuie sa lupti si vei reusi multe in viata. Daca vrei cu adevarat ceva cu mai mult efort poti sa obtii ce vrei.Asta e in general.Numai tu poti sa decizi daca se merita sa mergi mai departe. Daca nu pune punct si ia-o de la capat
garbo091664
Postat pe 4 Ianuarie 2015 09:23
o sa te "pape " cu fulgi cu tot ...de cand lumea , fetele cuminti si timide se simt atrase de baieti "misteriosi" care vai , sunt neintelesi , care au ajuns asa ca i-a parasit mama , tata ......fata draga , se uita la tine asa ca in capul lui nici nu stia bine ce face...de la droguri , desigur .....iar fete credule , care sa interpreteze si reinterpreteze sunt destule .........Un nebun aruncă piatra și zece înțelepți se chinuiesc s-o scoată !! in situatia asta esti tu , iar cand ai sa realizezi asta va fi prea tarziu....lumea asta misterioasa in care crezi tu acum ca se invarte el si din care ai vrea tu sa-l scoti ca o eroina, va deveni lumea urata pe care ai sa o vezi foarte bine cand vei fi in valtoarea ei.....ai grija sa nu fie prea tarziu ! stai cuminte si nu-ti asuma lucruri care te depasesc , ai in fata niste examene , un viitor , nu-l compromite pentru cineva care , indiferent cum a ajuns asa , stie arta manipularii de "sterge pe jos " cu tine .....ai parinti care te-au crescut frumos , care si-au pus in tine toata speranta lor......nu-i lasa jos , nu merita ei sa le faci asa ceva ....si sincer , nici tu nu meriti !
garbo243012
Postat pe 4 Ianuarie 2015 09:33
Draga mea!!! Te inteleg perfect.Dar sa te gandesti ca acesti oameni nu au sorti de izbanda.Nu se pot corecta asa usor.Cnd eram si eu ca tine aveam sentimentul asta,credeam ca pot schimba lumea.Nu ,nu este asa.EL in schimb se stie cine este.Poate nu vrea sa te nenoroceasca de aceea se si poarta asa.Tu controleaza-te ff bine.Nu te lasa dusa de val.Iti este greu,stiu asta dar iti spun sigur ca o sa-ti treaca.Spre binele tau,a parintilor tai cauta si intelege ca acest baiat este pierdut,tu nu ai cum sa-l ajuti.Nu poti,crezi ca nu or fi fost si alte persoane care au vrut sa il ajute?Esti tanara informeaza-te ff bine ce inseamna un drogat.Din pacate viata este ff grea.Viata nu este nici ca in filme,nici ca in romanele de dragoste,si nici ca in povestile cu Ilene Cosanzene si Feti Frumosi.Ir tu treb.sa intelegi asta.Nu te amesteca cu taratele ca te mananca porcii.Stai in banca ta.As dori sa ne mai scri.As dori sa ne scri ca ai reusit.Ca esti linistita si ca viata treb.sa-si urmeze cursu..Iti doresc din tot sufletul succes.Sa auzim numai de bine.Sa ai un an nou fericit,Dzeu sa-ti lumineze gandurile di calea,sa te indrepte spre drumul cel bun.
garbo337526
Postat pe 4 Ianuarie 2015 11:06
Gaseste alutu imediat.Cui pe cui se scoate.Nu reveni la primul pentru ca te calca in picioare si nu are caracter.Nu-l vindeca nimeni.Retine ptr.ca am facut efott sa-ti scriu.
Ghigeanu_Maria_1
Postat pe 4 Ianuarie 2015 11:30
Daca tii la viata ta ,stai departe puiule, nu te implica emotional,esti tanara, nu-ti distruge viitorul.Baiatul are nevoie de ajutor specializat, dar numai daca isi doreste cu adevarat, tu singura n-ai nici o sansa sa il ajuti.Iti doresc sa faci alegerea corecta asa incat sa nu regreti peste ani.
garbo181724
Postat pe 4 Ianuarie 2015 11:33
Nu sunt sanse sa se schimbe, da, se poate schimba dar pentru o perioada scurta,. Sa nu crezi in schimbari, otrava indeferent cat o indulcesti tot otrava ramane.Iti doresc sa te indragostesti de un baiat care te merita, nu porni in viata cu un gust amar -o sa te doara toata viata.
garbo077258
Postat pe 4 Ianuarie 2015 12:23
Dragă 55, ești în cumpănă și ai cerut sfatul unor persoane necunoscute. Ai primit sfaturi foarte bune, majoritatea având opinii sensibil identice. Mă alătur lor și, fiind de aceeași părere cu această majoritate, nu voi repeta sfatul aproape unanim. O singură persoană, dintre multele care s-au grăbit să îți răspundă, a făcut o foarte frumoasă referire la părinții tăi : "ai părinți care te-au crescut frumos, care și-au pus în tine toată speranța lor"(243012). Intrebare : părinților tăi le-ai povestit frământările tale? Lor le-ai cerut sfatul? Teoretic ar trebui să-ți fie cei mai apropiați prieteni. Ei te pot sfătui cel mai bine. Abordându-i vei constata că sfatul lor coincide, probabil, cu acea majoritate de sfaturi primite deja. Părinții îți vor, necondiționat, binele și numai binele. Ține cont de ei și îți va fi bine! Succes!
antonia05
Postat pe 4 Ianuarie 2015 12:29
Mi se rupe inima, citind mesajul tau, pt ca te inteleg perfect...am trecut si EU pe acolo si stiu cat de mult doare. Din pacate sau din fericire pt mine s-a intamplat LA o varsta LA care sunt realizata professional si Desi am fost captiva 2 ani in aceasta relatie, nu m-a doborat in intregime. Am incercat si EU sa-l ajut, si chair am facut-o f mult, dar in tot acest time, nu a avut un cuvant de multumire, de apreciere, nu am stiut daca a tinut realmente LA mine, am ramas cu concluzia ca doar m-a folosit. Inca doare f mult, ma simt pustie in inima mea, si am ajuns sa realized ca nu e bine sa iubesti prea mult, sa te increzi prea mult....d ar asta e viata. Se spune ca nici in om nu ne e prieten sau dusman, ci ne e maiestru spiritual, ne invata ceva. Asa ca draga mea, asta e doar lupta ta. Oricate sfaturi vei primi, asta nu-ti va convinge inima sa-l uiti. Eu desi am rupt orice legatura cu al meu, am nopti in care plang si simt ca nu mai pot de dor si durere, si in fiecare zi ma rog sa-l uit si sa-l iert, si sa invat sa dau timp timpului. Mult curaj, e fara doar si poate o experienta de viata care te va invata multe.
Iarta-mi analfabetismul nedorit.
garbo_390887
Postat pe 4 Ianuarie 2015 13:05
Buna, 887. Emotionant mesajul tau. Probabil problema mai multor femei. Dar astfel de stari pot duce la ulcere, gastrite, depresii si, doamne fereste, chiar boli de inima. Ai putea sa-ti iei mici ajutoare ca sa treci cumva prin timpul de necesar pentru vindecare. Exista diverse remedii care nu dau dependenta cu siguranta, homeopate, naturiste, sau chiar din farmacie (remotiv, distonocalm). Poate nu suna bine acest lucru chiar intr-un topic despre dependenta, dar stiu multe persoane care au trecut cu mai multa usurinta prin situatii de stres (chiar moartea sotului, etc) cu ajutoare de acest fel. Sa ai o viata minunata!
Miafarow
Postat pe 4 Ianuarie 2015 14:16
buna,
multe ar fi de spus si de luat in considerare, ce stii tu despre droguri ?
stii ca la ele se recurge deoarece pers. in cauza nu cunoaste pe Dumnezeu sau poate simte un gol atat de mare incat nu are cu ce sa-l umple sau poate ca este pacalit in multe situatii pana devine dependent sau din grandomania sau teribilism sau neincredere in sine dorind sa experimenteze mai repede unele stari pe care nu le poate trai in mod natural....dar cu ce consecinte ? Ele, drogurile accentueaza starea de bine, sensibilizeaza, astfel pacalind creierul si incet, incet distruge transmisiile neuronale devenind in final (pers) incapabila sa mai aiba sentimente. Atunci cand necesitatea creierului nu este satisfacuta durerea este atat de mare incat individul ar putea face orice i se cere ptr. a-si satisface necesitatea.
Si acum revenind la tine, nu fi naiva, te-a flatat ca ti-a acordat atentie, ca ai fost admirata, bla,bla,bla... dar ai grija ce pret poti plati pt asta !
Tu iti alegi drumul pe care vrei sa mergi Te-ai intrebat;
cum era in urma cu un an, cum este acum si cum va fi la anul?
Incercand sa salvezi pe cineva mai puternic decat tine s-a putea sa cazi tu de partea lui.
Eu consider ca esti prea mica, viata este mult prea complicata iar tu privesti foarte simplist situatiile....
Asculta-ti inima fara sa o influientezi, puneti intrebari ptr. viitor, masoara de cinci ori si decide o data, ia in calcul riscurile nu te lasa influientata de factorii momentului care oricum sunt trecatori...
Dumnezeu sa te lumineze in decizia ta !
gabrielamgc
Postat pe 4 Ianuarie 2015 15:25
Buna. ar trebui sa iti vezi de treaba ta, nu merita sa te incurci cu asemenea baieti. sunt atitia baieti destepti , care au facut o facultate si te merita cu adevarat.
Andrei_Petrica_Pavalache_1
Postat pe 4 Ianuarie 2015 16:09
Te numeri si tu printre oamenii destepti
Ingerasulluptor
Postat pe 4 Ianuarie 2015 17:51
Draga mea, ești foarte tânara si vulnerabila. Ai grija de tine înainte de toate. Dacă vrei sa îl ajuti, dacă simți in sufletul tau ca asta îți doresti, ok. Încearcă prin a vb cu el. Prima data asculta. Vezi ce probleme are, cum a ajuns aici. Iar dacă dispune de bani, încearcă sa-l convingi sa meargă cu tine la un psiholog. Dar in nici un caz nu te distruge pt el. Nu intra in jocul " sa fiu cu el, ca el". O pers, dacă iubeste pe cineva, accepta ajutor, cere ajutor, dar in nici un caz nu îl distruge si pe celălalt. Fi atenta, dacă îți oferă ceva din tentatiile lui, rupe-o la fuga. Este clar ca nu îți vrea binele, deci nu însemni ceva pt el.
Dacă vrei sa vb mai mult, poți sa mă contactezi la alicecuciuc@yahoo.com
garbo_2408
Postat pe 4 Ianuarie 2015 19:49
Scumpo,e strict alegerea ta si numai a ta ce vei face!!
Ce.i drept ca inimii nu ii poti porunci dar incearca totusi sa.l eviti pe plan sentimental.
Esti tanara..esti usor vulnerabila ,usor influentabila...Esti la varsta in care nu.ti dai seama de consecinte.
Daca doresti sa il ajuti amical..e ok
Dar nu cred ca ar trebui sa te incurci cu un astfel de baiat..Mai ales ca ai spus ca parintii tai sunt stricti..Stiu ca e greu sa uiti o persoana la care tii dar nu e nici imposibil..Prietenii iti sunt alaturi...vorbeste cu ei..sigur te vor ajuta...
Decizia iti apartine!!
garbo162163
Postat pe 4 Ianuarie 2015 20:31
Drumul nostru in viata si noi ca indivizi, suntem suma alegerilor noastre.. De tine depinde ce Cale alegi.Te simti maica Tereza?- nu e rau, dar fa in asa fel ca mai tarziu sa nu regreti alegerea. Parerea mea este ca indiferent de motive numai oamenii slabi aleg calea usoara (respectiv lumea ireala a drogurilor)... ceilalti sunt luptatorii care de obicei ies invingatori Succes!!!
garbo094058
Postat pe 4 Ianuarie 2015 20:55
De la: garbo_408221, la data 2015-01-03 15:30:06Cineva spunea in alt raspuns ca la varsta ta vezi lucrurile in alb si negru si crezi ca poti schimba lumea. Di pacate nu e asa. Tu confunzi dragostea cu nevoia de al ajuta. Sunt oameni care nu pot sta nepasatori cand vad ca cineva trece prin nevoi si spre extrema sunt oameni care se dedica trup si suflet cauzei. Stiu f. multe cazuri de femei care au crezut ca pot schimba un barbat. Din pacate in nici unul din cazuri nu a fost asa si relatiile au sfarsit lamentabil, Mi-ar place sa cred ca vei tine cont de parerea unora mai in varsta, cu experinta, dar ma indoiesc ca va fi asa. Iti doresc sa suferi cat mai putin si relatia asta sa nu-ti marcheze viitorul

Iti multumesc pentru sfat si consider ca ai dreptate deoarece eu mereu i-am ajutat pe cei care au avut nevoie de ajutor si am avut grija ca acea persoana sa nu profite de bunatatea mea si niciodata nu am stat nepasatoare la suferinta unui om, mereu primul meu instinct a fost sa ii intreb ce s-a intamplat, sa ii ascult si sa ii ajut cum pot eu mai bine. Din pacate nu am patit niciodata sa ma dedic atat de mult si sa tin atat de mult la o persoana, iar acum realizez ca am pus prea mult suflet.
garbo_408055
Postat pe 4 Ianuarie 2015 20:57
De la: Miafarow, la data 2015-01-03 15:48:34Buna 55. Este adevarat ca totul se intampla cu un scop in viata, dar crede-ma ca EL are de multe ori si alte treburi si nu sta pas cu pas dupa noi, asa ca de multe ori ceea ce se intampla azi are o rezonanta peste 25 de ani (si nu este o simpla vorba, este o experienta concreta). Oricum, barbatii spun de obicei ceea ce vor, trebuie doar sa-i ascultam si, cum a zis prietenul tau, sa nu interpretam asa cum vrem noi. "Dragut moment, mi-a placut asta" asa ti-a zis el. Nu a zis, imi place mult sa stau cu tine, etc.... adica ceva mai concret legat de voi ca si cuplu. Daca a zis amici, asta vrea. (sau prieteni cu beneficii, la un nivel mai mic: o sarutare, o imbratisare, de ce nu? Iar asta cam inseamna sa folosesti pe cineva) Sa nu crezi ca te va elibera. Daca ar face asta ar fi minunat pentru tine. Dar, s-a prins ca il iubesti si te va tine "legata", cu un fir subtire, daca poate, ani de zile. Si, ca sa-ti fie bine in viata, ar fi bine sa nu mai incerci sa gasesti motive pentru faptul ca te-ai atasat de el: ca tatal tau este alcoolic, etc...Noi, femeile suntem sensibile, ne place sa salvam oamenii, sa le alinam suferintele, sa-i iubim. Si este un lucru minunat ca este asa. Asta este menirea noastra. Pentru tine, ce s-a intamplat este o experienta de viata, una cu gust amar. Va veni si cea cu gust dulce (poate peste un timp mai scurt sau mai lung), dar important este sa invatam din experientele noastre. Sunt sigura, dupa raspunsuri, ca toate femeile mai trecute prin viata de pe acest forum (inclusiv eu) ar/ am vrea sa te putem ajuta, sa te poata tine sub aripa lor si sa te apere de experiente neplacute, ca si pe fiica lor. Din pacate fiecare trebuie sa facem propriile noastre greseli (la orice varsta), ni se pare ca stim foarte bine ce facem, ca ceilalti nu inteleg, etc. Fii puternica! Dragostea este un sentiment minunat, important este sa-l impartasesti cu omul potrivit.

Buna. Iti multumesc foart mult pentru sfat, apreciez.Sunt de parere ca nu am interpretat eu gresit gesturile si vorbele lui deoarece am prieteni baieti care nu se comporta asa deoarece exista o limita pe care el a incalcat-o si nu sunt singura, dar ma gandesc ca acele fete il cunosc de mai mult timp sau au mai intalnit genul acesta de baiat, eu nu. Sau poate doar asa a devenit el , poate ii lipseste o imbratisare calduroasa, sincera si de aceea ma strangea asa tare sau poate doar se plictisea si nicio fata nu ii dadea atentie in ultima perioada. Acum ca si-a dat seama ca tin la el nu ma va cauta deoarece la inceput avea o vaga presimtire si nu dorea sa se ajunga aici, a si spus asta si de aceea nu ne-am intalnit prea des. Nu e o persoana chiar asa rea deoarece putea sa faca multe lucruri inca de la inceput vazand ce privire am cand ma uit la el(in septembrie cand am iesit cu" baiatul care se holbeaza la mine" i-am spus ca sa imi spuna daca nu vrea sa ne mai vedem totusi sa imi spuna in fata si imi zice ca nu e vorba de asta, nu as intelege si nu ne-am mai vazut, parea sincer, nu avea niciun motiv sa-mi zica asta ) Oricum sentimentele mele pentru el incep sa dispara cu trecerea timpului mai ales ca mi-a vorbit asa urat ultima oara si e bine asa... poate ca dupa ce va trece destul timp il voi putea ajuta, ca o amica dar nu cred ca voi mai avea chef sa o fac, imi voi spune ce nu merita si chiar asa va fi.
garbo_408055
Postat pe 4 Ianuarie 2015 21:24
De la: lllorena, la data 2015-01-04 07:39:50tu nu ai avut relatii intime pina acum, este normal ca primul care te srange in brate si iti spune cuvinte frumoase este'' fat frumos'' cu toate defectele lui. ce imi place ca nu ti-ai pierdut un dram de inteligenta. incearca sa spui stop. cauta sa iti faci un prieten care sa te poate duce acasa. ai grija uneori ''consumatorii'' pot deveni violenti si fac lucruri care nu vrei a le sti!

Iti multumesc pentru sfat. Presupun ca asta stie si el: ca ar putea sa faca lucruri de care nu va fi prea mandru mai tarziu de aceea considera ca cel mai bine ar fi sa stam departe unul de celalat desi mereu se intampla ca atunci cand ne vedem sa stam asa aprope ca doi magneti(el polul negativ, eu cel pozitiv ) desi presupun ca pentru el e mai ok ca eu sa cred ca si-a batut joc desi a incercat sa ma convinga contrarul pana la urma poate a realizat ca a fost vina lui. Am incercat sa imi vad de treaba mea dar nu vad niciun motiv sa nu mai incerc desi e posibil ca la inceput sa esuez mai ales atunci cand il voi revedea intamplator. Presupun ca solutia cea mai potrivita este sa inlocuiesc amintirile cu el cu altele poate mai sincere, dar acest lucru pur si simplu se intampla, nu pot vorbi cu un baiat de care sunt dezinteresata total deoarece oricum gandul imi vai fi la altcineva.
garbo_408055
Postat pe 4 Ianuarie 2015 21:34
De la: garbo_379934, la data 2015-01-04 07:57:12Am citit si recitit atat ce spui tu cat si raspunsurile / sfaturile pe care le ceri. Este frumoasa intentia ta insa din ce citesc tu esti deja prinsa in aceatsa relatie, doar te ascunzi dupa dorinta de al ajuta Trebuie sa fii sincera cu tine intai, este clar ca-ti place de el, te-a emotionat privirea lui, usoarele atingeri de mana, fiind un copil inocent, pentru tine a fost fascinanta.Ca si celelalte persoane care te-au sfatuit mai sus, la fel iti spun si eu, nu te implica, acest gen de peroane sunt foarte complicate si nu sti la ce sa te astepti din partea lor Ei nu doresc cu adevarat sa fie ajutate.Daca acest baiat dorea sa fie ajutat de tine si avea sentimente curate pentru tine(atat cat are el capacitatea de a gandii,,) poate ca te cauta el poate iti da de inteles ca doreste sa se schimbe dar nu are puterea, nu-l motiveaza nimic, etc El te place probabil, este bine ca nu a avansat pana acum nicio propunere de alta natura, asa ca tu cauta sa te detasezi de el, acum cand inca nu este prea tarziu.Stiu ca aceste persoane au nevoie de ajutor, de o mana intinsa dar asa cum ti s-a mai spus mai bine il sfatuiai sa mearga la o clinica, este bine si pentru tine si pentru el.Acolo il poti vizita supravegheat si ai siguranta ca nu se va intampla nimic rau.
Te rog ai grija de tine si cauta sa te detasezi de el si de sentmentele care"crezi" ca le ai pentru el



Iti multumesc foarte mult. Este destul greu dintr-o data sa incetezi sa faci un anumit lucru pe care l-ai facut de atata timp (4 luni) mai ales ca acel lucru a inceput sa vina pe neasteptate si sa realizezi ca nu-l poti controla. Nu-mi pot controla gandurile care vin dimineata cand ma trezesc sau seara cand ma pun sa adorm, iar visele, acele vise chinuitoare care iti dau impresia ca ai trait acel moment, ca ti s-a intamplat. Nu pot controla toate aceste lucruri care imi fac rau. Pur si simplu mi se face greata si ma doare stomacul doar cand imi amintesc un cuvant pe care l-a spus sau seara cand inchid ochii si ii vad chipul, iar apoi imi amintesc de " ce ti-am facut fetita, ce bataie de joc ca am fost rece tot timpul, defapt am fost normal" Primul baiat pe care l-am sarutat mi-a zis asta , primul... Normal ca voi incerca la nesfarsit sa ma detasez de el dar ce mi-e frica e ca il voi vedea , e asa probabil sa il intalnesc intamplator incat pana si cand imi schimb traseul se intampla(s-a intamplat de cateva ori inainte) iar atunci nu stiu care-mi va fi primul gand. Normal ca nu-i voi mai vorbi vreodata si stiu ca voi scapa de el atunci cand va pleca la facultate, dar pana atunci imi voi aminti de el dintr-o prostie, il voi visa si voi dori sa-i vorbesc dar nu o voi face, il voi vedea...de cate ori voi vedea acel mers carcanat in fata mea de atatea ori imi voi aminti de acea zi care pentru mine a fost superba. Nu pot sa uit ca nu a existat si nu pot sa continui sa imi amintesc.
Stiu ca are nevoie de ajutor, dar poate nu are nevoie de ajutorul meu. Mi-a spus sa caut despre marijuana in contextul ca nu e asa rea ca celelalte, mi-a zis ca e dependent si ca nu se poate opri si mi-a spus mai mult experiente negative decat sa imi povesteasca ce tare a fost intr-o seara cand a fumat si a simtit nu stiu ce defapt mi-a zis in cate probleme a intrat datorita lor. Poate acestea au fost ca o atentionarepentru ca in fata nu ar putea sa imi spuna ca are nevoie de ajutor sau poate doar nu avea despre ce altceva sa vorbeasca, nu stiu. Oricum acum nu prea conteaza , nu mai vreau sa mai conteze.
garbo_408055
Postat pe 4 Ianuarie 2015 22:06
Din cate am vazut eu, exista o atractie reciproca, intre voi doi, ceea ce trebuie sa se intample, se va intampla, chiar daca tu cauti sfaturi si raspunsuri in toate partile. "Nimic nu este intamplator in viata noastra, totul se intampla exact asa cum trebuie."
Te-ai gandit ca, poate ati mai fost impreuna intr-o alta viata? Ca poate i-ai ramas datoare si ca trebuie sa-l ajuti?
Parerea mea e, ca ar trebui sa fii atenta, sa nu te apuci si tu de luat droguri, in rest, vei vedea, daca poti sa-l ajuti sa renunte, fa-o, nu sta pe ganduri, dar nu pleca de la ideea asta de la inceput, ia-l incet. Poate asta e una din intalnirile tale karmice din viata ta, daca ii intorci spatele, se poate sa regreti mai tarziu.
Mult succes!
garbo111511
Postat pe 5 Ianuarie 2015 01:26
ceea ce este in tine este si in afara ta si viceversa. trebuie sa intelegi ca o rezonanta ciudata si o curiozitate prosteasca te pot afecta o viata intreaga. trebuie sa fii atenta ...spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti. intelept ar fi sa o inchei cat mai repede deoarece acesti demoni din jurul lui nu te vor ajuta. cauta preocupari mai inalte si roaga-te sa nu mai intri cu astfel de fiinte in contact ptr ca poti sa suferi si sa intri in ceva care te va costa scump si pe care nu il poti gestiona si vei ramane cu traume o viata intreaga . ai grija de tine
garbo212538
Postat pe 5 Ianuarie 2015 02:06
sa inteleg ca nu te cunosti nici pe tine daramite pe alti , i-ti scriu acestea deoarece noi suntem persoane straine de tine si dorim in a te ajuta dar intre tine si noi sfatuitori mai sunt si ale persoane care ti-au dat viata si care te cunosc mai bine decat te cunosti tu singura , asa ca povesteste parintilor ce probleme ai si ai sa deosebesti cele rele de cele bune in viata, deoarece parinti cat sunt in viata si-ar da viata pentru tine , sunt tata a doi baieti 25 respectiv 20 si mie greu sa cred ca ar intreba pe alcineva ce sa faca cum sa faca in viata si nu pe noi parinti , asta tinand cont de cele relatate de tine . Iesti naiva la aceasta varsta , mama ta sigur nu stie ce probleme ai altfel nu ne-ai fi cerut sfatul noua niste straini fata de tine . Nu mai sta si spunele lor problema si asculta-i , nici un parinte in viata nu-si vrea raul copiilor , ps. cum spunea amicul ,, ai grija de tine ''
Marian_Mardare_1
Postat pe 5 Ianuarie 2015 06:07
fetele bune au tendinta sa se indragosteasca de baieti "rai". Nu stiu de ce, poate sunt mai sexy, poate asa ni se par noua...sau poate e influenta filmelor americane de acest gen, in care totul e ca o poveste frumoasa care se termina cu happy-end. Voi doi faceti parte din lumi diferite. Iar ptr a-si depasi problema cu drogurile el are nevoie de ajutor profesionist, tu nu prea il poti ajuta. In schimb poate te influenteaza el negativ pe tine si asa e cel mai probabil. Din atatia baieti buni care exista pe lumea asta, tu te simti atrasa de un drogat? :) Tu nu il poti ajuta, esti tu insati o copila.
garbo_3903
Postat pe 5 Ianuarie 2015 11:25
De la: garbo091664, la data 2015-01-04 09:23:18viata e o lupta ! Trebuie sa lupti si vei reusi multe in viata. Daca vrei cu adevarat ceva cu mai mult efort poti sa obtii ce vrei.Asta e in general.Numai tu poti sa decizi daca se merita sa mergi mai departe. Daca nu pune punct si ia-o de la capat

Multulmesc frumos pentru sfat, mi-a prins bine. Stiu ca doar eu voi decide ce voi face mai departe si acum vreau doar sa adun pareri, sfaturi, idei si sa-mi formez o oarecare viziune asupra situatiei, asupra celor ce se vor intampla in functie de ce voi face, dar sunt si cativa factori ce m-ar putea influenta, dar acum cred ca voi lasa timpul sa treaca putin.
garbo_408055
Postat pe 5 Ianuarie 2015 14:57
De la: garbo243012, la data 2015-01-04 09:33:59o sa te "pape " cu fulgi cu tot ...de cand lumea , fetele cuminti si timide se simt atrase de baieti "misteriosi" care vai , sunt neintelesi , care au ajuns asa ca i-a parasit mama , tata ......fata draga , se uita la tine asa ca in capul lui nici nu stia bine ce face...de la droguri , desigur .....iar fete credule , care sa interpreteze si reinterpreteze sunt destule .........Un nebun aruncă piatra și zece înțelepți se chinuiesc s-o scoată !! in situatia asta esti tu , iar cand ai sa realizezi asta va fi prea tarziu....lumea asta misterioasa in care crezi tu acum ca se invarte el si din care ai vrea tu sa-l scoti ca o eroina, va deveni lumea urata pe care ai sa o vezi foarte bine cand vei fi in valtoarea ei.....ai grija sa nu fie prea tarziu ! stai cuminte si nu-ti asuma lucruri care te depasesc , ai in fata niste examene , un viitor , nu-l compromite pentru cineva care , indiferent cum a ajuns asa , stie arta manipularii de "sterge pe jos " cu tine .....ai parinti care te-au crescut frumos , care si-au pus in tine toata speranta lor......nu-i lasa jos , nu merita ei sa le faci asa ceva ....si sincer , nici tu nu meriti !

Multumesc pentru sfatul destul de realist ca si cele de pana acum. Fiecare om traieste dupa bunul plac. Unele persoane sunt mai sensibile si au nevoie sa creada in iubirea pura ce doar in carti o intalnesti, altele au nevoie sa creada ca nu respira aerul degeaba astfel incearca sa faca existenta lor sa conteze sau altele se simt implinite atunci cand vad o minune si cred ca e data de la Dumnezeu cand e destul de clar ca s-au produs niste procese biologice ce au dus la implinirea acelui lucru. Unii oameni au nevoia sa creada in destin. Eu nu zic ca ma incadrez in tot ce am enumerat pana acum in totalitate deoarece am simtul ratiunii doar ca uneori ma las purtata de val. Stiu destul de bine ca cel mai logic si probabil este faptul ca doar si-a batut joc de mine, m-a folosit doar pentru ca nicio fata nu il mai baga in seama sau doar se plictisea. Dar el e primul baiat la care am tinut asa mult si langa care m-am simtit asa bine desi poate el nu a simtit nimic asa ca nu pot sa raman tot timpul realista, ma mai ia valul. Sunt un copil , e normal sa ma mai ia valul atata timp cat pastrez un strop de realism.
Gandeste-te ca in 4 luni as fi putut sa intru in anturajul lui si sa incep si eu sa ma droghez doar pentru ca il plac asa mult incat vreau sa petrec mai mult timp cu el si nu am facut acest lucru asa ca nu cred ca voi ajunge intr-o situatie atat de rea incat sa imi dezamagesc parintii. Oricum el nu a incercat sa ma corupa in vreun fel, nu e asa rau pe cat suna.
garbo_408055
Postat pe 5 Ianuarie 2015 15:14
Draga mea,sunt multi copii parasiti de unul din parinti.Dar asta nu inseamna ca treb.sa se fi draogat .Am vazut cazuri in care au fost parasiti de amandoi parintii,au crescut pe la bunici ,pe la case de copii dar au iesit oameni din ei.A avut un anturaj prost,nepotrivit.A avut asa cum tu ai relatat,un timp cand avea bani,si fetele umblau nebune dupa el.Acum nimeni nu se mai uita la el.Bani nu are,arata ca dracu in papusoi,doar tu esti singura care ai mila de el.Pentruca tot ceea ce simti ptr.el este doar mila.Si treb.sa iti spun ca mila este mai al dracu ca iubirea.Incearca sa fi tare,asa cum a mai spus cineva ,o sa ajungi sa te schimbe el pe tine nu tu pe el.De ce nu le povestesti parintilor tai toate astea?Sfaturile cele mai bune ti le poate da un parinte. Stai departe de probleme .Esti tanara nu ai nevoie de astfel de specimene in viata ta.
garbo337526
Postat pe 5 Ianuarie 2015 15:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Concentrarea pe negativ 18 De la: mugure_alb 15 Mai 2011 02:19
Mesaje 5 De la: Deliaaa 22 August 2018 16:05
edine gratuite la psiholog n luna iunie 22 De la: garbo213616 11 Iunie 2012 20:17
Concurs BIO - Cosmetics 1 De la: AnnaFiction 6 Decembrie 2011 12:57
Concurs Disneyland 1 De la: roxb 10 Octombrie 2011 14:13
Setari Cookie-uri