ADHD

office_salinasusesi_ro
Postat pe 14 Aprilie 2010 23:22
Am si eu un baiat de 14 ani diagnosticat de la 7 ani cu adhd si in primul an de tratament iam administrat haloperidol si piracetam,iar dupa o luna de tratament a facut o reactie adverse numita ceva de genul efect piramidal sau cam asa ceva
mam speriat atat de tare ca am intrerupt tratamentul in secunda urmatoare cat si cosultatiile la psihiatru.In clasa a 5 -a pt cami trebuia din nou o evaluare psihologica pt al inscrie in programa adaptata la scoala am reluat consultatiile la psihiatru bineinteles la altul si a urmat un tratament cu stratera 6 luni timp in care nu sau vazut prea mari progrese
dupa care dna doctor a facut o pauza si a schimbat medicamentatia dandu-i cerebrolizin. Dupa 2 cure cu cerebrolizin sa vazut un progres vizibil in activitatea lui.Acum e in clasa a 7a la anul ar trebui sa dea examen insa fiind inscris in programa adaptata nu a dat teze la fel cu ceilalti elevi ci a dat separat cu inca vreo cativa copii cu acelasi diagnostic. Nu stiu ce va face la anul cum se va proceda cu examenul de admitere, daca stiti ceva va rog sa ma informati si pe mine
sauerclaudia
Postat pe 15 Aprilie 2010 17:18
ce inseamna programa adaptata? E la scoala speciala? Copilul meu e in clasa I dar nu face nimic diferit de ceilalti la cursuri.E pe tratament cu straterra de 6 luni si mergem mai departe deoarece se controleaza mai bine cu tratament. Si nici nu ne-a recomandat nimeni ceva cursuri speciale.
kidz001553
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:55
Programa adaptata... Normal, invatatoarea ar trebui sa aiba curriculum adaptat nevoilor copilului tau atata vreme cat are ADHD. Adica, temele sa fie mai putine, mai sintetizate, fisele de lucru si de evaluare din clasa sa aiba mai putini itemi, sa fie notat dupa alte criterii, mai blande, pentru a suplini deficitul de atentie, altfel, risca sa ia calificative mai mici si nu e vina puiului ca are deficit de atentie, e ceva biologic, deci, invatatoarea ar trebui sa inteleaga si sa adapteze.
Altceva, exista profesor de sprijin care lucreaza cu copilul atat in clasa, cat si separat. Il ajuta in asimilarea achizitiilor specifice varstei. Pentru profesor de sprijin, trebuie sa intrebi daca exista in scoala asa ceva, daca nup, trebuie sa ii faci dosar. Exista in fiecare sector un centru - adica o scoala speciala care se ocupa cu asa ceva. Dupa evaluare, acest centru iti acorda sau nu profesor de sprijin pentru copilul tau, la el in scoala.
diana_b_kidz
Postat pe 19 Aprilie 2010 19:30

Recompensele si pedepsele au acelasi efect cu medicamentele, in cazul copiilor cu ADHD

Creierul copiilor care sufera de ADHD (sindromul hiperactivitatii si deficitului de atentie) raspunde la recompense si medicamentatie in mod similar. O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Nottingham a masurat activitatea cerebrala a copiilor, in timp ce acestia jucau un joc pe calculator, in care primeau puncte bonus atunci cand dovedeau un comportament mai putin impulsiv, arata BBC News.
Rezultatele cercetarii, publicate in revista Biological Psychiatry, ar putea duce la administrarea unor doze mai mici de medicamente copiilor care sufera de forme severe ale bolii. Specialistii avertizeaza totusi ca parintii si profesorii ar putea intampina dificultati in incercarea de a oferi recompense imediate.
Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie, ADHD, este o tulburare neurologica. Aceasta se manifesta prin lipsa concentrarii, concomitent cu dificultatea realizarii unei sarcini. Copilul este neatent, impulsiv, hiperactiv, agitat, are un comportament inadecvat.
Daca in primii ani ai vietii parintii pun acest comportament pe seama varstei si asteapta ca, odata cu trecerea anilor, manifestarile de conduita ale copilului sa se imbunatateasca, simptomele devin evidente odata cu inceperea scolii. Copilul are note mici si obtine rezultate scazute la testele de aptitudini, nu se poate organiza, nu-si poate planifica timpul de invatare, are probleme de socializare, isi creeaza o imagine de sine negativa si are impresia ca este respins de colegi.
In cazurile severe medicul poate recomanda administrarea de medicamente care stimuleaza zona cerebrala in care se gaseste centrul atentiei. In plus, adeseori li se recomanda parintilor sa recompenseze copilul atunci cand se comporta adecvat si sa se foloseasca de pedepse in caz contrar.
Cercetarile anterioare au demonstrat ca, spre deosebire de copiii sanatosi, in cazul copiilor cu ADHD aceste stimulente si pedepse functioneaza numai daca sunt aplicate imediat, nu peste o zi sau o saptamana. Specialistii de la Universitatea din Nottingham au incercat sa descopere care sunt efectele acestei terapii comportamentale asupra creierului copiilor.
Ei au inventat un joc pe calculator, in care copiii trebuiau sa captureze extraterestri de o anumita culoare, evitatndu-i pe cei de culori diferite. Jocul a fost conceput pentru a testa capacitatea copiilor de a rezista impulsului de a captura extraterestrii de celelalte culori.
Pentru a verifica daca stimulentele isi fac efectul, intr-una din variantele jocului recompensa pentru prinderea corecta a extraterestrilor a fost marita de cinci ori. Similar, a fost majorata si pedeapsa pentru capturarea extraterestrilor de culori diferite.
Activitatea din diverse zone ale creierului a fost masurata cu ajutorul unei electroencefalograme. Astfel, ei au descoperit ca pedepsele si recompensele i-au stimulat pe copii sa joace din ce in ce mai corect, desi nu in aceeasi masura ca o doza normala de medicamente. Cu toate acestea, electroencefalograma a aratat ca atat pedeapsa cat si recompensa normalizeaza activitatea cerebrala in aceeasi regiune cerebrala.
Profesorul Chris Hollis, care a coordonat cercetarea, este de parere ca cele mai bune rezultate in tratamentul ADHD-ului pot fi obtinute prin combinarea medicatiei cu sistemul de recompense. Desi medicatia si terapia comportamentala sunt doua abordari diferite in tratarea ADHD-ului, studiul nostru sugereaza ca ambele tipuri de interventie au un efect similar in ceea ce priveste efectul asupra creierului, a declarat Hollis.
Ambele ajuta la normalizarea unor componente similare ale functiei cerebrale si imbunatatesc performantele.
Cu toate acestea, el a admis ca terapia comportamentala ar putea sa nu fie intotdeauna cea mai practica abordare. Stim ca micutii care sufera de ADHD raspund disproportionat la recompensele venite cu intarziere, ceea ce poate insemna ca in lumea reala, la scoala sau acasa, efectele neuronale ale acestei abordari ar putea sa isi piarda din eficienta

Aceasta abordare ar insemna sa fii in prejma copilului 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, ceea ce este imposibil; profesorii si scolile ar trebui sa schimbe radical modul in care lucreaza cu acesti copii, este de parere si Andrea Bilbow, reprezentant al National Attention Deficit Disorder Information and Support Service.

Autor: R.M.
Arina_kidz
Postat pe 20 Aprilie 2010 13:33
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 21 Aprilie 2010 08:30
Buna,sunt o mamica din Bucuresti.De la ce varsta se poate pune un diagnostic exact in cea ce priveste aceasta boala?Baietelul meu are 1,8 luni.Are momente cand e cuminte si afectos dar ....uneori se enerveaza si atunci devine violent, arunca cu obiecte, jucarii, nu asculta cand ii zicem ca nu este bine ce face(eventual ne trezim cu cate ceva in cap)!Este f.energic, alearga continuu, pana cand cade lat si adoarme imediat.Are si momente cand sta cumintel in tarcul lui si se joaca cu jucarele sau cuburi, construieste, e ordonat, aduna (cand are chef)jucariile sau hartiile de pe jos si le strage intr-un loc...se uita la desene!Dar cand se plictiseste, e mare galagie, incepe sa ne strige si plange ca s-a plictisit!Nu vb coerent, nu intelegem mare lucru doar cateva cuvintele restul le deducem.In parc nu prea are stare, ar vrea sa se cocoate peste tot dar e constient ca nu poate, nu pot sa spun ca nu e sociabil cu copii, rade la ei, ii priveste,dar are o oarecare retinere sa se joace cu ei... nici nu prea stie!Daca il duc in carucior in parc si dupa joaca vreau sa-l pun la loc, nu se mai poate, urla de ma stie tot parcul!Dr.pediatra l-a vazut ultima data acum 4 luni, cand mi-a dat o trimitere sa merg cu el la un control de acest gen pt ca e mai bine pt.siguranta noastra, ca nu se stie...ceva de genu...Ce- i drept cand a venit sa-l vada copilul era f.necajit, pt.ca depasisem si ora de masa si pe cea de somn asteptand-o pe dna dr.si bineinteles ca baiatul nu era in apele lui,se invartea haotic prin camera...si nu mai zic,deduceti si dnv.Si astfel ei i s-a parut ceva in nergula...dar sotul nici n-a vrut sa conceapa sa ceva dar sa mai si inteleaga ...si nu stiu ce sa fac pt.ca trecusem de acest moment dar acum, citind cele scrise pana acum stau pe ganduri si nu stiu daca este sau nu cazul sa iau vreo masura, daca e ceva sau nu in neregula cu baietelul meu?As dori, va rog un sfat...Multumesc si numai bine!
clementine
Postat pe 26 Aprilie 2010 15:54
mie mi se pare ca descrii un copil perfect normal, poate un pic prea "cupersonalitate".

e normal sa nu mai vrea in carut, ma mir ca reusesti sa il pui in carut cand pleci cu el de acasa, daramite sa il pui in carut sa iesi din parc...pai ei ar ramane in parc toata ziua! si tu mai vrei sa il pui si in carut! ia-i mai bine o tricileta din aia cu butoane care "claxoneaza" sau canta sau fac ceva interesant, ca de carut cred si eu ca s-a saturat.

ca s-a plictisit in casa iarasi e normal. incearca eventual sa il duci la gradinita , sa se joace cu alti copii, sa isi mai umple timpul.


cand e nemancat evident ca e nervos si irascibil (sexul barbatesc in speta nu-i recunoscut ca suportand foamea f bine )

iar daca nu vorbeste inca bine, cum ai vrea sa intelegi ce spune? cand e linistit intelegi tot ce zice? poate cand e suparat incearca sa iti spuna ceva, tu unu il intelegi, el se enerveaza ca nu il intelegi, e frustrat ca nu poate sa iti explice si de aceea se supara si mai tare...

nu, eu nu cred ca are nimic copilul tau. ADHD e o boala care nu -ti lasa timp sa te odihnesti. deci daca copilul tau are momente cand sta si se joaca frumos si e linistit si va intelegeti, eu zic ca e un copil cat se poate de sanatos, energic, viu, bucura-te de asta (tara are nevoie de oameni energici). daca crezi ca e ceva, du-te la medic pt linistea ta, dar eu sincer nu cred ca are nici o problma copilul tau
pinicuta
Postat pe 26 Aprilie 2010 16:03





-----------------------------------------
office_salinasusesi_ro
Postat pe 29 Aprilie 2010 16:41
TRANSFER FACTOR RECALL ajuta la nivelul neurotransmitatorilor ,imbunatatind activitatea acestora insa este recomadabil mai mult in cazul memoriei precare...nu neaparat in ADHD.
reyya
Postat pe 22 Noiembrie 2010 02:58
De la: lorya, la data 2009-04-28 15:39:21Baietelul meu a luat strattera timp de 4 luni, apoi ne-am oprit din cauza reactiilor adverse; continuam cu tratament homeopat. In curand va implini 7 ani, ma gandesc cu groaza cand va incepe scoala.
Numai bine doresc parintilor incercati de aceasta problema si sanatate.


care au fost acele reactii adverse la administrarea de Strattera?
reyya
Postat pe 22 Noiembrie 2010 04:16
Buna seara, sunt noua pe acest forum. Ma numesc Mihaela si am 2 copii. Cu baietelul cel mare am probleme, adica are 2 ani impliniti pe 21.11.2010 si nu vb (spune pe limba lui ceva dar este de neinteles), nu am reusit deloc sa ma inteleg cu el. Povestea cu el a inceput la 4 luni cand a fost diagnosticat cu tendinta la opistotonus, am facut un ekg si un rmn si mi-au zis ca ar fi ok. La rmn a iesit dedublare de sept pelucid si dna. dr Catrinel Iliescu mi-a zis ca e ok.Asta vara am fost iar la neurolog si mi-a dat tratament cu cerebrolisyn, tonotil si encephabol- motivul a fost cu nu e atent la ea, ca nu se uita in ochii tai cand vb cu el, etc. Sunt disperata ca nu stiu cum ma pot apropia de el. Este foarte agresiv, adica cum nu ii convine ceva vine sa imi dea una , sa ma traga de par, urla, arunca orice incerc sa ii dau ca sa il pacalesc. Cateodata am mai multa rabdare si am observat ca daca il iau in brate se mai linisteste, dar alteori fug de el ca sa nu fac alte prostii..... Am uitat sa spun ca mai am o fetita de 10 luni care deja a inceput sa vb si sa faca primii pasi si d-aia cateodata simt ca nu mai am asa multa intelegere pt el. E si foarte gelos, adica ma trezesc cu el in brate daca stau si vb mai mult cu sor-sa. Am incercat sa ii arat carti, sa ii explic- asta il enerveaza la maxim si in general orice intentie de-a mea de a ii arata si explica anumite lucruri il streseaza. Imi poate spune si mie cineva ce sa mai fac? Mi-e si frica sa ma mai duc la neurologi ca altceva in afara de medicatie nu am primit. Daca e vreo mamica care trece sau a trecut prin asa ceva as ruga-o sa ma ajute si pe mine cu un sfat. Din ce am citit pe net pare sa fie adhd, dar parca nu e chiar asa de agitat, mai are perioade noaptea cand se mai foieste prin somn, problema cea mai mare a lui sunt crizele de nervi.
Multumiri anticipate si scuze daca am scris prea mult
mone_mihaela
Postat pe 26 Noiembrie 2010 20:48
Buna seara! Am o fetita de 1 an si 5 luni. In ultima vreme ma gandesc tot mai serios la faptul ca are Adhd si asta pt ca de cand s-a nascut este un copil foarte agitat. Ziua nu sta o clipa, nu ii este frica de nimic, se catara in cele mai nebanuite locuri, are o pasiune deosebita sa rupa tot ce ii sta in cale, tipa si se enerveaza foarte usor daca nu obtine ce vrea.In privinta somnului nu are probleme: somnul de zi este de 2 ore iar noaptea doarme foarte linistita. Imi fac probleme pentru ca in comparatie cu copiii de aceeasi varsta , ea este foarte agitata si mereu, mereu trebuie sa aiba o activitate. As vrea sa incerc sa ii dau Ministelari cu Omega 3 dar nu stiu de la ce varsta se poate administra.
chipanddale12
Postat pe 27 Decembrie 2010 19:48
De la: lixu_gabriel, la data 2008-11-26 16:22:38in familia noastra ne confruntam cu problema a.d.h.d. de 5 ani.nimeni nu poate sa inteleaga ce se intampla decat daca au in familie pe cineva cu a.d.h.d.baietelul meu nu doarme linistit nici noaptea.eu am infiintat o asoc pt.copii cu a.d.h.d.dar cu toate ca financiar banii sunt ai familiei nu am gasit deocamdata spatiu cu toate ca am logoped si pshiholog dispusi sa vina voluntar sa lucreze cu copii pe care ii avem inscrisi in asoc.primaria de la noi mi-a dat un raspuns sec nu au nici macar o clasa dintr-o gradinita sau scoala disponibila pt.programele noastre cu toate ca acestea sunt gratuite
dino71
Postat pe 8 Noiembrie 2011 09:41
buna ziua...sotul meu prezinta aproape toate semnele ADHD de la adulti si nu stiu cum sa procedez ,cum gasesc un psiholog care s-a mai ocupat de cazuri de acest gen
Va rog daca are cineva un nume (din Bucuresti) va rog sa ma ajutati
garbo_8842
Postat pe 23 Octombrie 2012 16:44
sunt din braila avem aceeasi prb adhd
Liliana_Ion_1
Postat pe 1 Iulie 2013 21:09
nu sunt din braila, dar imi pare rau ca ai probleme!
heartbit
Postat pe 1 Iulie 2013 21:20
buna seara, exista vreo invatatoare in Bucuresti dragutqa si atenta si amabila care ar putea sa se ocupe de un baietel de aproape 7 ani , in clasa pregatitoare cu adhd? invatatoarea de la clasa lui a facut un intreg scandal la sedinta cu parintii ca are 3 copii cu diagnostice asemanatoare in clasa. mentionez ca stam in sesctorul 1 langa gara de nord.
garbo_420642
Postat pe 20 Noiembrie 2015 21:44
buna, in ce oras esti? mai ai asociatia?
garbo_420642
Postat pe 2 Iunie 2016 14:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
este constipat??? 0 De la: 25 Decembrie 2009 13:51
Cum culcati copiii? 14 De la: vasilicasavoiu 15 Februarie 2009 12:45
bone in constanta 4 De la: dana73_76 11 Septembrie 2011 16:11
Conservatorii se opun categoric inteniei Guvernului Boc de a scurta la un an perioada de acordare a indemnizaiei de cretere a copilului 1 De la: garbo178026 30 Noiembrie 2010 13:28
Ce dam sa manance copilului de 2 ani? 5 De la: fararipi 30 Septembrie 2012 15:07
Setari Cookie-uri