ADHD

Buna tuturor! In genere nu cred in utilitatea acestor forumuri, insa acesta, fiind despre ceea ce avem mai scump cu putinta, copiii nostri , mi se pare o idee salutara. As vrea tare mult sa vorbesc cu alti parinti care , ca si mine se lupta cu aceasta afectiune complexa care este ADHD. Cine stie despre ce e vorba, are luciditatea de a recunoaste ca, atunci cand ai un copil cu ADHD, fiecare zi care ajunge la final este o victorie. Momentul in care copilulasul tau a pus capul pe perna si a adormit, dupa ce i s-a facut un dus, dupa ce i s-a dat de mancare, dupa ce a fost ajuatat sa parcurga ziua prin activitati care pentru altii copii sunt banale, momentul acela in care adorme si-l vedem alunecand intr-un somn ingeresc, momentul acela este unic, este magic, este momentul sperantelor ca totul va fi bine intr-o zi, ca se va trezi senin, armonios afectiv si cu mintea limpede ca cea a unui copilas normal.
Va scriu in speranta ca putem lega o comunicare intru a ne ajuta macar cu informatii unii pe ceilalti si a ne sprijinii reciproc in demersul urias cotidian de a infrunta aceasta afectiune. Si stiu din experienta ca nimeni nu intelege mai bine o situatie decat cel care trece prin es; asa ca , parinti ai copiilor cu ADHD uniti-va!

P.S. Fiul meu cel mare, care este diagnosticat de la doi ani cu ADHD acum are opt ani, il cheama Arin, este un copil minunat de frumos mintal, cu un spirit foarte viu si o imaginatie debordanta. Cu fratele mai mic, de doi ani si jumatate, e agresiv destul de frecvent, cu scoala e chin mare....etc.Dar mai vorbim si in functie de dialogul ce se va isca. Eu inca sper ca , zi dupa zi, vom imbogati perceptia tuturor vis-a-vis de aceasta afectiune si de toate afectiunile psihice in general, care, din nefericire, chiar si in Romania secolului 20 , este un subiect cel putin tabu daca nu chiar de neconceput.
clea2645
Postat pe 19 Noiembrie 2008 12:15
in familia noastra ne confruntam cu problema a.d.h.d. de 5 ani.nimeni nu poate sa inteleaga ce se intampla decat daca au in familie pe cineva cu a.d.h.d.baietelul meu nu doarme linistit nici noaptea.eu am infiintat o asoc pt.copii cu a.d.h.d.dar cu toate ca financiar banii sunt ai familiei nu am gasit deocamdata spatiu cu toate ca am logoped si pshiholog dispusi sa vina voluntar sa lucreze cu copii pe care ii avem inscrisi in asoc.primaria de la noi mi-a dat un raspuns sec nu au nici macar o clasa dintr-o gradinita sau scoala disponibila pt.programele noastre cu toate ca acestea sunt gratuite
lixu_gabriel
Postat pe 26 Noiembrie 2008 16:22
Sper ssm va fie de folos aceste informatii,

n cei 7 ani de-acas se formeaz practic temelia pe care micuul i va cldi personalitatea. Este poate cea mai complex perioad din viaa unui om, perioada n care copilul intr fr a ti nimic i din care iese cu informaii pentru o via.
Firete, consumul intelectual n aceast perioad, precum i pe parcursul anilor de coal este pe msur...

E nevoie s mai menionm ct de importante sunt funciile asociate creierului acum, la nceput de drum?

Ei bine, dac btrnilor li se administreaza suplimeni alimentari pentru potenarea memoriei ca s i aminteasc, creierul micuilor are nevoie de suport pentru a nregistra ct mai multe date.

Puine mame cunosc ns povestea acizilor grai de tip Omega-3 i ct de important este rolul lor n dezvoltarea armonioas a copiilor.

Rolul acizilor polinesaturati de tip Omega-3.

Unu dintre cei mai importani acizi grasi polinesaturati, de tip Omega-3 este acidul Docosahexaenoic sau mai simplu, DHA. DHA-ul (cum este el cunoscut) este acidul structural principal al creierului, care se gsete n mod special n cortexul cerebral, n membranele centrelor de comunicaie sinaptice, n mitocondrii i fotoreceptorii retinei.

Marele minus al acestui acid insa este c n ciuda importanei cruciale pe care o are, el nu poate fi sintetizat n organism.

Cand primeste copilul DHA?

i totui, un sistem de dincolo de noi a aranjat lucrurile n aa fel nct s primim aceast substan miraculoas nc dinainte de a veni pe lume.


Aa se face c, nc din pntece, ftul primete DHA de la mama pe cale placentar. Dar mama, datorit faptului ca transfer o mare parte din cantitatea de DHA ctre ft, trebuie s se preocupe de alimentarea organismului pentru suplimentarea cantitii de DHA.
Urmeaz perioad de alptare pe parcursul creia nevoia de acid docosahexaenoic a nou-nscutului este satisfcut prin laptele matern.

Conform World Health Organisation (Organizaia Mondial pentru Sntate) i FAO (Organizaia pentru Alimente i Agricultur) acestea sunt principalele motive pentru care femeile gravide trebuie s ia cel puin 2,6 g de acizi grai nesaturai omega-3, dintre care, 100 300 mg de DHA. Mai mult dect att, studii complementare au demonstrat c acei copii ale cror mame iau acizi grai eseniali i DHA, n special i-au dezvoltat mai bine IQ ul i functiile psihomotorii.

O dat crescut i desprins ntru totul de corpul mamei, micuul trebuie s i completeze singur resursele de DHA. Cum ns cea mai sigur cale de a o face este consumul de pete i uleiuri de pete, satisfacerea acestei necesiti devine o adevrat problem!

Oricrei mame i este cunoscut atitudinea copiilor n faa crnii de pete care fie are prea multe oase, fie miroase urt, fie pur i simplu nu este pe gustul micuului... ca s nu mai vorbim de uleiurile de pete a cror administrare este o misiune aproape imposibil.

i totui... administrarea de acizi grai nesaturai omega-3 ajut la mbuntirea puterii de concentrare, a capacitilor de a citi i de a scrie corect, a puterii de reacie i de concentrare, la mbuntirea memoriei, a performanelor cognitive i a strii de spirit.

Mai mult dect att, s-a descoperit existena unei legturi ntre nivelul de acid docosahexaenoic din snge i bunele rezultate obinute la testele de ascultare i nelegere i de mbogire a vocabularului.
Un alt studiu a demonstrat faptul c suplimentul de acizi grai nesaturai omega-3 i omega-6 ajut la reducerea simptomelor de hiperactivitate asociate cu problemele de concentrare (ADHD)

MiniStelari
Omega-3/DHA pentru copii detepi

Capsulele MiniStelari conin DHA (acid gras polinesaturat de tip Omega-3) care are un efect benefic asupra activitii cerebrale i a funcionrii creierului, precum i asupra inimii i a vaselor de snge ale copiilor.

Cea mai bogat surs natural de DHA o reprezint uleiul de pete.

Deoarece copiii nu sunt mari amatori de pete, cea mai simpl modalitate de administrare a uleiului de pete la copii este prin suplimeni alimentari.
alynadamian
Postat pe 8 Decembrie 2008 18:14
un produs ce poate ajuta foarte mult in lupta cu ADHD
Key Points
Supports Targeted System Health: By targeting the superior immune-enhancing benefits of transfer
factors, Transfer Factor ReCall provides unprecedented immune knowledge for support of overall brain
health. This complete formula promotes healthy immune and oxygen functions, supporting the brains
ability to operate at a more efficient mode and direct energy toward the most critical need. So, rather
than expending energy to defend itself, the brain can focus on optimal function.
Promotes Optimal Cognitive Function: Transfer Factor ReCall combines some of the most potent
ingredients known to support healthy cognitive function in people of all ages. Among many other
significant health benefits, the biological actions of vinpocetine show that it promotes circulation and
oxygen utilization in the brain and healthy blood flow.
Phosphatidylserine (PS) is a naturally occurring phospholipid or good fat that is essential to the
functioning of all cells in the body. Brain tissues are especially rich in PS, which functions as a brain
cell regulator with regard to neurotransmission and synaptic communication, both key elements in
maintaining memory and cognitive function.
Glycerophosphocholine and Huperzia serrata (Huperzine A) have been shown to enhance alertness,
mental agility and recall. Huperzine A works by inhibiting the enzyme that breaks down acetylcholine,
an important brain chemical for learning and memory. Bacopa monnieri supports healthy neurons in
the brain for normal memory and cognitive function.
Ordering Information
Item # 22001 - 90 ct/bottle
Item # 22002 - 12 for the price of 11
TARGETED ACUITY
4Life Transfer Factor ReCall
Technical Points
Magnesium from oxide is included to support maximum nutrient absorption.
Transfer Factor ReCall is the second Targeted Transfer Factor product from 4Life and is backed by an exclusive patent (US Patent 6,468,534) for obtaining specialized transfer factors from egg yolks.

Amount Per Serving %DV*

Magnesium (as magnesium oxide) 168 mg 42%
Targeted Transfer Factor 100 mg **
A propriery extract containing
Targeted Transfer Factor from eggs

Proprietary Blend 672 mg **

Vinpocetine
Huperzia serrata extract (Huperzine A)
Soy Lecithin (30% phosphatidylserine)
Glycerophosphocholine
N-Acetyl Tyrosine
N-Acetyl Cysteine
Bacopa monnieri Extract
Lemon Balm Extract
Ginkgo biloba Extract (24% ginkgo flavone,glycosides, 6% terpene lactones)


pentru detalii amanuntite,va stau la dispozitie
silviu_m74
Postat pe 5 Februarie 2009 17:28
De la ce varsta se poate pune un diacnostic exact in cea ce priveste aceasta boala?Baietelul meu care are 3,8 luni pana acum 2 luni a fost cel mai dragalas, cuminte si afectos baiat din lume dar acum parca a inbunit.....se comporta foarte violent nu asculta deloc dar de loc nu se mai intelege nimeni cu el,totul in jurul nostru pare ireal...pana si educatoarele de la cresa sunt uimite.Poate fii vorba de ADHD?
garbo048207
Postat pe 8 Februarie 2009 13:57
va salut si eu!Plang si scriu...Da,si cu fiul meu se intampla ceva.De la cateva luni e foarte agitat,am fost la doctori si in tara si in Qatar,unde locuim de vreo 6 ani.Tuturor le-am explicat ca baietelul meu nu doarme noaptea,e agitat.Ziua e hiperactiv,nimic nu-l poate tine pe loc.Ma obisnuisem cu ideea ca asa e el,mai activ decat altii.Dar de vreo trei saptamani nu ne mai intelegam cu el,striga,urla,tipa,strica arunca.Ceea ce banuiam de mult incepe sa se adevereasca.Am citit mult despre ADHD,dar nicaieri nu am gasit ceva clar.Sau poate ca nu stiu eu sa citesc,sau nu vreau sa pot sa citesc.PLang si scriu...sunt aproape de convingere ca baietelul meu,ingerasul meu de 2ani si 3 luni are ADHD.Unde sa ma duc?ce sa fac?Ce am sa fac maine prima data?Ma uit la el cat e de cuminte si sper cu tarie ca poate m-am inselat.Dar nu cred...Noapte buna,puiutilor,ingerasilor cu ADHD!Sa aveti un somn linistit!Noapte buna,Razvan!
davinti
Postat pe 11 Februarie 2009 21:37
INDRAZNESC SA VA RETIN ATENTIA CATEVA MOMENTE...
SUNT INVATATOARE SI MAMA UNUI BAIETEL DE 6 ANI SI 7 LUNI DIAGNOSTICAT CU ADHD CU SEVER DEFICIT DE ATENTIE...
AM GASIT ASTAZI DIN INTAMPLARE ACEST FORUM IAR TEMA DATA MA INTERESEAZA IN MOD DIRECT!
ESTE EXTREM DE INTERESANTA SI BINEVENITA INTERVENTIA DUMNEAVOASTRA. AUZISEM DE OMEGA 3. INTR-UN TIMP MEDICUL HOMEOPAT, AL CARUI TRATAMENT IL URMA GEORGE, BAIETELUL MEU, MI-A PRESCRIS SI ACEST ULEI DE PESTE. GEORGE L-A LUAT DECAT DE VREO 3 ORI, DAR NU I-A PLACUT GUSTUL (DESI AVEA SI LAMAIE IN COMPOZITIE) IAR COMBINATIA CU CELELALTE MEDICAMENTE HOMEOPATE I-AU DAT O HIPERACTIVITATE CRESCUTA... SI AM RENUNTAT, SI ACUM STA IN CUTIE IN FRIGIDER. (NU L-AM ARUNCAT FIINDCA ERA DESTUL DE SCUMPICEL PE ATUNCI).
DVS. ATI INCERCAT ULEIUL IN FAMILIE, PE UN COPIL SA VEDETI REACTIA IN TIMP, SAU VORBITI DIN PUNCT DE VEDERE STIINTIFIC, PUR MEDICAL?!
M-AR INTERESA FOARTE MULT RASPUNSUL DVS. PENTRU CA IN CAZUL UNOR REZULTATE PRACTICE POZITIVE, L-AS MAI INCERCA SI EU PENTRU BAIATUL MEU...
MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE!
carmen_ungureanu30
Postat pe 17 Februarie 2009 16:25
Noi am incercar cu medicatie clasica, chimica, STRATERA, timp de sase luni dar nu a avut mare efect; in cazul fiului meu, ceea ce merge, din timp in timp, cand este cazul, este un atidepresiv, numit Fevarin, dar asta doar pentru ca la el este vorba de un caz mai complicat cu o nevroza de abandon ( eu sunt despartita definitiv de tatal sau de doi ani) iar el este afectat extrem de tare pe latura emotional-afectiva!.Dar , in principal, atentie mare caci ADHD-ul degenereaza in afectiune psihiatrica afectiva ( sunt psiholog dupa a doua facultate, altminteri nu mi-as permite sa ma pronunt). Eu personal cred cel mai tare in actiunea de tipul psihoterapiei si a terapiei prin mediu: din nefericire ( spun din nefericire caci traim in Roamnia) la ADHD trebuie adaptat mediul la copil iar nu copilasul mediului, cum e normal.

Va doresc tuturor parintilor cu copii ADHD sa aveti putere de a-i intelege si a-i sustine in "adaptarea" lor anevoiasa la o lume la ale carei reguli si circuit evolutiv ei nu au acces cu aceeasi usurinta ca a copiilor normali.

Cu consideratie

Arina
clea2645
Postat pe 18 Februarie 2009 20:52
Si eu ii dau lui George Straterra, prima luna de 10 mg/ 1 comprimat pe zi si in urmatoarele doua lui de 18 mg/ 1 comprimat pe zi... suntem la a treia luna!
George nu a vorbit pana la 5 ani, iar la 4 ani, un neoropsihiatru infantil l-a diagnosticat cu ADHD cu sever deficit de atentie si note autiste (pentru ca nu vorbea), iar acum, ca vorbeste, au ramas doar la ADHD!
Eu riscam din cauza hiperactivitatii sa-l exclud social, fiindca neavand stare, ca ceilalti copii de varsta lui, era exclus din gradinita, iar la 6 ani si 2 luni, cat avea cand am inceput cu Straterra era deja prea mare ca sa mai stea acasa!
Intelectual, pe partea cognitiva sta minunat, a recuperat tot timpul pierdut cu lipsa vorbirii... insa... si cu medicamentul actual la gradi sta numai 2 ore, deseneaza ce vrea, mai mult se joaca, se plictiseste extrem de repede, nu doarme ziua si pare ca are energie inepuizabila!
Privit din exterior, de cineva care nu stie ca a avut si are probleme, ar fi diagnosticat ca "extrem de prost crescut si needucat", insa numai noi, familia, stim prin cate am trecut si inca mai trecem... PS AM UITAT SA PRECIZEZ... de meserie sunt INVATATOARE deci stiu cum sa ma comport cu copiii... Insa daca de la "mama natura" nu e bine de la inceput, noi doar putem corecta, cat putem situatia data!
carmen_ungureanu30
Postat pe 19 Februarie 2009 19:51
Baietelul meu a luat strattera timp de 4 luni, apoi ne-am oprit din cauza reactiilor adverse; continuam cu tratament homeopat. In curand va implini 7 ani, ma gandesc cu groaza cand va incepe scoala.
Numai bine doresc parintilor incercati de aceasta problema si sanatate.
lorya
Postat pe 28 Aprilie 2009 15:39
Buna seara! Numele meu e Nastasa Luminita, sunt studenta in anul 3 la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Iasi. Titlul lucrarii mele de licenta este pe tema "Consilierea educationala a copiilor cu ADHD". As dori sa va intreb daca copilul d-voastra a fost inclus in vreun program de consiliere, chiar si in cadrul scolii, la cabinetul de asistenta psihopedagogica si daca da in ce a constat. Astept raspunsurile d-voastra. Va multumesc.
georgianazahiu
Postat pe 4 Iunie 2009 19:55
BUNA SEARA SUNT UNA DIN MAMICILE CARE DIN PACATE SE CONFRUNTA CU ACEASTA PROBLEMA -ADHD-AM UN BAIAT DE 14 ANI CARE A FOST DIAGNOSTICAt IN JURUL VARSTEI DE 6 ANI CU ADHD
AM TRECUT PRIN TOATE FAZELE DESCRISE SI DE VOI MAI SUS.....ENERGIE INEPUIZABILA,DEFICIT DE ATENTIE,PROBLEME LA SCOALA SI ALTELE
DACA VA POT INCURAJA CU CV ESTE CA PE MASURA CE CRESTE COPILUL O SA VA INTELEGETI ALTFEL CU EL
DIN PACATE DOCTORII NU STIU F MULTE DESPRE ACEASTA AFECTIUNE,SPUN CA NU AU INFORMATII SUFICIENTE (CEL PUTIN ASA MI S-A ZIS MIE)
PT kids001200.....DIN PACATE PROGRAME DE CONSILIERE IN CADRUL SCOLII NU SE FAC ,NU SE PREA BAGA NIMENI,SI ASA SC ROMANEASCA ESTE CUM ESTE,EU AM FOST CU BAIATUL 2 ANI JUMATE LA PSIHOLOG DAR DIN PACATE DR NOASTRA A PLECAT SI CINE I-A LUAT LOCUL NU A VRUT SA S EMAI OCUPE(NE-A ZIS-O PE FATA)SI UITE ASA AU TRECUT ANII SI M-AM DESCURCAT CU EL CUM AM PUTUT
CE SE MAI POATE FACE ACUM?
ASA CA .DRAGI MAMICI.........MERGEM INAINTE CU PUIUTII NOSTRI ASA CUM PUTEM.............MEDICINA CICA NU A GASIT LEAC PT ASA CV
IAR LA NOI IN TARA DEZINTERESUL ESTE MARE
VA PUP SI SANATATE MULTA
crys_1976
Postat pe 6 Iulie 2009 19:34
poti incerca cu TRANSFER FACTOR RECALL...este un produs special creeat pentru a sustine sanatatea aparatului neurologic si a creierului...este 100% natural si nu are reactii adverse...se poate utiliza in foarte multe afectiuni ale sistemului nervos printre care :

Dementa
Alzheimer
mbunatateste te circulatia si utilizarea oxigenului creierului
Anevrism
ntarirea creierului
mbunatateste capacitatea memoriei
Insomnie
Anomalii ale sistemului nervos central
Autism
Stres
Migrena
Hiperactivitate(adhd)

si are in componenta :

Targeted Transfer Factor
Magneziu
Vimpocetina
Extract de Huperzia serrata
Lecitina de soia
Glicerofosfocolina
N-Acetil Tirozina
N-Acetil Cisterna
Extract de Bacopa monnieri
Extract de balsam de lamie

cine doreste relatii amanuntite despre ingrediente sau despre produs,ma poate contacta sau imi poate lasa o adresa de mail la care le pot trimite.

http://4life-romania.blogspot.com
silviu_m74
Postat pe 7 Iulie 2009 19:46
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 8 Februarie 2010 15:12
Cum pot afla daca are copilul meu ADHD ? La ce medic trebuie sa merg si cum pot sti daca acel medic nu exagereaza cu tratamentul?
aries_activ
Postat pe 13 Februarie 2010 21:18
BUna baietelul meu are 5 ani si acum un an a fost diagnosticat cu ADHD. Facem tratament si vreau sa spun ca are rezultate.iti las adresa mea de mail sa discutam si alte lucruri despre aceasta boala. camy_petrescu@yahoo.com
sandruconstantindan
Postat pe 10 Aprilie 2010 10:26
Buna ziua. Diagnosticul de ADHD il pune neuropsihiatrul in colaborare cu psihologul. Odata ce ai ajuns cu trimiterea la neuropsihiatrul, el indruma dupa EKG si spre testare pihologica (e un fel de echipa).
Am auzit pe cineva pe aici ca zicea ca a luat copilul timp de 6 luni pastile, apoi a oprit tratamentu... Rezultatele sunt vizibile doar atata vreme cat copilul ia pastile. Imediat ce le opreste, efectul lor dispare. Din aceasta cauza pastilele, de regula se iau dimineata, pentru a fi eficiente pe parcursul cat copilul sta la scoala (am inteles ca o pastila are efect cam 4-5 ore). Tot din acest motiv, in cazurile mai severe de ADHD sunt luate pastile si la pranz (daca problema persista si in familie). Se recomanda la 6 luni sa se faca pauza o saptamana si sa se reefectueze controlul neuropsihiatric si psihologic, apoi se redozeaza pastilele in functie de greutatea copilului.
Se recomanda, daca familia face fata cu tulburarea copilului, ca medicamentatia sa fie intrerupta in week - end si in vacante, aceasta luandu-se doar pe perioada scolii. Dar, acest lucru trebuie discutat cu cu doctorul.
Despre consiliere, se recomanda terapii cognitiv-comportamentale, se fac aproximativ 12 sedinte, lucrul este atat cu copilul, cat si cu familia. Accentul cade pe familie, parinte, pentru a sti cum sa se comporte cu copilul lor si sa il stapaneasca. Sfat: ori aceasta interventie terapeutica o face consilierul scolar (recomandat pentru ca sunt gratis consultatiile), ori, daca vreti pe cont propriu, cautati doar terapeut/ consilier specialiat in consilierea scolara.
diana_b_kidz
Postat pe 10 Aprilie 2010 11:19
Buna ziua,
Medicul meu pediatru nu a vrut sa ne dea trimitere pentru ca a spus ca starea de agitatie este ceva normal la un copil de varsta lui- 4 ani si 7 luni. Dar eu imi fac probleme pentru ca este mult prea agitat chiar si atunci cand doarme, se sperie foarte repede, inca se mai scapa si face pe el, daca il intreb ce-a facut la gradinita, nu isi aduce aminte sau nu vrea sa spuna.
Cum ati ajuns la doctorii care le-a pus acest diagnostic copiilor, unde pot sa-i gasesc? As vrea si eu sa stiu daca si baietelul este bolnav sau imi fac griji degeaba. Noi suntem din Bucuresti.
luiza_mit05
Postat pe 10 Aprilie 2010 17:48
Tot de la medicul de familie trebuie sa iei trimitere. Nu stiu daca te primeste si fara. Depinde in ce zona stai... eu recomand spitalul Budimex... in fine. Vezi agitatia lui sa nu vina din alta parte. Nu toti copiii agitati au ADHD. Cum e climatul in familie? Exista situatii problema in familie: divort, moartea unei persoane apropiate, depresie sau vreo boala psihica a vreunui membru? Boala cu dureri somatice puternice ale unui membru din familie? Astfel de lucruri il pot tulbura si agita pe copil, simte un climat incordat. Aveti timp sa ii acordati, va jucati cu el? De unde porneste problema cu pipi? Eu cred ca pipi nu are legatura cu agitatia de ADHD. Chiar daca ar avea ADHD, problema cu facutul in pat e din alta parte. Ar trebui sa discutati acest aspect cu doctorul de familie, sa ii spuneti ca vreti macar sa va asigurati pentru linistea dvs. E importanta o evaluare psihologica a copilului, o discutie deschisa a familiei cu psihologul. La ce gradinita e? V-ati interesat daca are psiholog scolar? Intrebati educatoarea sau directoarea scolii.
De la gradinita ce referinte aveti? Cum e caracterizat copilul? ADHD ca sa fie pus ca diagnostic trebuie sa se manifeste peste tot cam in acelasi fel: gradinita, prieteni, acasa. Poate ca mai slab intr-un loc si mai intens in altul, dar de manifestat se manifesta in orice mediu si cu orice persoana are porniri impulsive, hiperactive.
Astept raspuns
diana_b_kidz
Postat pe 10 Aprilie 2010 18:08
recunosc ca nu am mai scris de mult pe acest forum.in problema adhd am reusit cu ajutorul unor firme private ca aici la rm.vilcea sa formez un centru de sanatate mentala pt.tot spectrul dizabilitatilor pt.copii cu cabinet pediatric,cabinet de terapie logopedica,psihologica,terapie aba,suport educational si kinetoterapie.pt.toti parintii cu copii cu adhd daca vreti progrese trebuie sa urmati terapie comportamentala si sa munciti pe branci rezultatul baietelul meu cu adhd si elemente autiste,hipotonoie abdominala dreapta este in clasa a doua si ne descurcam destul de bine, dar el face scoala,logopedie,terapie aba,suport educational si kinetoterapie o sa vi se para mult pt.un copil, dar totul se face in joaca si bineinteles cu mullt timp din partea mea ca mama
lixu_gabriel
Postat pe 11 Aprilie 2010 13:35
Buna, nu cred ca trebuie sa fii foarte nelinistita. Am trecut si eu print-o experienta urata cu fiul meu. Acum este super bine. Trebuie sa fiti foarte calmi in fata lui, sa-l corectati cu vorba blanda si daca totul este OK trebuie chiar si rasplatit. Va trebuie foarte mult calm. Apoi am facut un tratament cu MINISTELARI - capsule cu Omega 3, medicament care ajuta foarte mult in dezv. intelectuala a copilului si in concentrate. Incercati sa mergeti dvs parintii cu copilul la dr. Cristian Andrei - se pot face programari la Inst. de Relatii Umane Bucuresti.
Succes!!
kidz004794
Postat pe 12 Aprilie 2010 09:14
Incercati un tratament cu MINISTELARI - capsule bogate in Omega 3 foarte bune pentru copii cu ADHD.
succes!
kidz004794
Postat pe 12 Aprilie 2010 09:16
"Cineva-ul" care a sustinut ca tratamentul ( nu "tratamentu") tinut timp de sase luni nu a dat rezultate, mentioneaza ca nu a dat rezultate in timpul celor sase luni, nu dupa, iar medicatia i-a fost schimbata strictamente de catre medicul neuropsihiatru, unul dintre cei mai buni medici de neuropsihiatrie pediatrica ai tarii.
In rest, am ajuns sa am dubiile mele asupra diagnosticului de ADHD in extenso, mai degraba cred ca e facil sa se diagnosticheze astfel o sumedenie de afectiuni pentru care sistemul nostru medical pe domeniul psihiatriei nu acorda suficient spatiu si nici efort.
Arina_kidz
Postat pe 12 Aprilie 2010 13:37
Da, ok. Si nu tot ce inseamna hiperactivitate inseamna si ADHD. Eu asta am specificat si in mesajul anterior. Nu era foarte clar explicat de tine procedura dupa care copilul a luat tratamentul. Nu era necesar sa o iei ca pe o explicatie data pentru tine personal cea cu tratament luat dupa ureche. Am auzit multe mame care combina pastile dupa ce aud ele de la unul si de la altul si au impresia ca este bun pentru copil. Am vazut si diagnostic de ADHD pus in pripa, fara prea multe investigatii. Evident ca nu da roade tratamentul daca copilul se confrunta cu alta problema decat ADHD si ia tratament pentru ADHD.
Nu zic de cazul tau, probabil tu stii mai bine cum sta treaba, nu vreau sa ma intelegi gresit, eu nu particularizam nimic, sincer, expun doar generalitati.
Nici nu ai cum sa intelegi un caz in toata amploarea lui doar din doua-trei cuvinte, iti poti formula doar o vaga parere, partiala - asa cum mi-o formasem eu.
Si din nou spun, era doar ca un exemplu ideea cu tratamentul luat timp de 6 luni si am scris acel lucru deoarece sunt multe persoane care pleaca de la neuropsihiatru convinse ca acest tratament e doar provizoriu.
diana_b_kidz
Postat pe 12 Aprilie 2010 21:59
Cateva repere in diagnosticarea ADHD (semne ce atrag atentia asupra acestuia):

Simptomele de neatenie

Adeseori ignor detaliile; greete din neglijen.
Adeseori i menine cu greutate concentrarea la lucru sau la joac.
Adeseori pare s nu asculte atunci cnd cineva i se adreseaz direct.
Adeseori nu respect instruciunile; nu termin ceea ce a nceput.
Adeseori are dificulti n a-i organiza sarcinile i activitile.
Adeseori evit activitile care necesit efort intelectual susinut.
Adeseori pierde lucruri de care are nevoie.
Adeseori este distras de zgomote exterioare.
Adeseori este uituc n activitile cotidiene.
Simptomele de hiperactivitate-impulsivitate

Hiperactivitatea

Adeseori se agit sau se foiete.
Adeseori trebuie s se ridice de pe scaun.
Adeseori alearg sau se car atunci cnd nu ar trebui.
Adeseori are dificulti n a se juca sau n a se angaja n activiti n linite.
Adeseori este n micare, parc ar fi animat de un motor.
Adeseori vorbete excesiv.

Impulsivitatea

Adeseori rspunde nainte ca ntrebrile s fie complete.
Adeseori are dificulti n a-i atepta rndul.
Adeseori ntrerupe sau deranjeaz alte persoane.

Acestea trebuie sa persiste timp de cel putin 6 luni si sa se manifeste in toate mediile: acasa, la scoala, in grupul de prieteni ; si cu orice persoana.

ADHD poate sa fie asociat si cu o tulburare de tip opozitional (mai ales urcand spre pubertate), dar a nu se confunda aceasta tulburare de tip opozitional cu ADHD, ele pot aparea impreuna sau separat, iar tulburarea de tip opozitional nu se trateaza medicamentos, ci doar prin consiliere.Deci, nu orice negare si opozitie din partea copilului inseamna ADHD
diana_b_kidz
Postat pe 12 Aprilie 2010 22:12
office_salinasusesi_ro
Postat pe 12 Aprilie 2010 23:50
Multumesc pentru informatiile date, sunt pretioase, mai ales pentru mine, probabil si pentru alte mamici care au copii agitati, dar nu stiu mare lucru despre ce se intampla cu adevarat.
Dupa ce am citit ce ai scris, m-am gandit mai mult si cred ca la mine cea mai mare vina o am eu, pentru ca nu am prea multa rabdare cu el si am senzatia ca toata agitatia mea, stresul si nervii i-am transmis lui. Nu stiu cum sa fac sa ma controlez mai mult. Poate ma ajuta cineva, pentru ca nu vreau sa-l afecteze si mai tarziu.
luiza_mit05
Postat pe 13 Aprilie 2010 09:32
Important e sa fii consecventa in impunerea regulilor. daca azi i-ai interzis ceva, intodeauna ii interzici acel lucru, nu ceda in fata lui pentru ca azi esti fericita si accepti, iar maine esti nervoasa si ii interzici. Deasemenea, daca i-ai pus o regula, nu o incalca doar cada el plange sau insista. Gandeste-te mereu ca tui esti adultul si stii ce e mai bine pentru el. Pastreaza mereu aceeasi conduita.
fa-ti timp sa te joci cu el, sa petreci cu el macar 20 minute pe zi. Copilul simte nevoia macar sa fii langa el si sa in privesti si aprobi.
diana_b_kidz
Postat pe 13 Aprilie 2010 09:48
Doar cine nu este parinte nu stie ce gust are durerea unei mame,cum fiecare dimineata incepe cu gandul la copilul tau si seara nu sti cum sa-ti ascunzi lacrimile.
ADHD ,o problema atat de complexa,dar nu infernala,draga mamica suferi ,e drept,dar mai intai sa va spun de ce va scriu.Lucrez cu copii care sufera de diferite astfel de deficiente sa le spunem,sunt copii frumosi,isteti,care stiu sa rada si care te fac sa zambesti, cand nu te astepti sau care uneori nu se mai opresc din tipete sau devin rautaciosi.
Va recomand in primul rand sa mergeti la un specialist ,cum ar fi un psiholog,asta daca nu ati fost pana acum.In primul rand apelati la o scoala speciala unde fiul d-voastra poate beneficia de ajutorul unor oameni specialisti,care stiu cum sa lucreze cu el,cum sa comunice in ritmul si pe placul lui.Depistat si ajutat devreme copilul poate deveni mai tarziu asa cum ati fi vrut de la inceput sa fie.Nu va feriti sa cereti ajutor specializat,copilul nu e rau ,nu e o rusine ,e doar un copil care vede viata altfel,care a depasit tiparul pe care noi il consideram normal.
Va stau la dispozitie ,daca va pot ajuta cumva,sa va bucurati ca sunteti mama!
garbo037899
Postat pe 13 Aprilie 2010 11:01
BUNA ZIUA! Si eu am un baietel cu ADHD, are 7ani jumate si este diagnosticat de aprox. 1 an.Dg. a fost pus de medicul psihiatru dupa ce vreun an am tot mers pt trat. enurezisului nocturn si a vazut copilul cum se manifesta la consultatii.Initial am ajuns la psihiatru din proprie initiativa deoarece dormea foarte agitat , cu vise si cosmaruri noapte de noapte , plangea prin somn si nu-l puteam trezi. In plus facea pe el in somn noaptea si uneori si la somnul de amiaz.Pt enurezis facem deja tratament de aproape 3 ani iar pt ADHD de 6luni, cu strattera. Copilul este foarte destept dar nu are stare.Acum este destul de bine in toate privintele, la scoala se stapaneste mult mai bine decand ia tratament si urmeaza sa mergem la control sa vedem daca mentinem aceeasi doza de straterra. Tratamentul nu se stie cat timp va trebui facut, mi-e frica de eventuale efecte adverse pe termen lung dar fara el foarte greu te intelegi cu copilul.
kidz001553
Postat pe 13 Aprilie 2010 15:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
despre amigdalita 34 De la: office_salinasusesi_ro 18 Iunie 2010 10:15
apa oxigenata 8 De la: Claudia_sonya_nicole 18 Martie 2010 14:45
Anestezie generala, copil 5 ani, ce riscuri exista? 19 De la: balanta 16 Aprilie 2016 18:07
microunde 49 De la: LILO 19 Octombrie 2010 17:31
a 1 De la: cactusul 27 Martie 2008 23:45
Setari Cookie-uri