TELEVIZORUL SI BEBELE

buna mamicilor............am o fetita de 4 luni si numai cu ochii in televizor ar sta.....

stiu ca pana la varsta de doi ani, nu au voie sa se uite la televizor.
intrebarea mea e : de ce nu au voie? le va fi afectata vederea?
va multumesc
horobeanu
Postat pe 18 Noiembrie 2008 17:15
am auzit ca daca pui o folie din plastic mai protejeaza vederea any distragei atentia cu jucarii si evita pe cat se poate acest lucru sa-ti traiasca frumusetea
anisoara_kidz
Postat pe 29 Noiembrie 2008 20:22
pai cica nu bine sa se uita la tv sau la calc pana la 3 ani pt ca nu invata nimic in timpul ala si in loc sa se joaca, sa exploreze, sa invete, stau tine hipnotizati acolo. Apoi copii au nevoie mai ales in primii ani de interactiune umana, cu o persoana care sa le vorbeasca stand fata in fata, sa se joace cu ei... de la televozor sau radio copilul nu va invata sa vorbeasca, nu va invata sa relationeze cu o persoana, de asta e bine sa se reduca privitul al televizor la minim spre deloc. Reclamele sunt cele mai periculoase, pentru ca ele sunt si greu de inteles uneori penru noi adultii, dar pentru un creier de copil. e o bombardare de informatii fara sens pentru ei.
a1_23
Postat pe 30 Noiembrie 2008 00:15
multumesc pt raspunsuri.

va pup
horobeanu
Postat pe 30 Noiembrie 2008 17:04
Si fetita mea este hipnotizata de tv. Cand il vede pe Maruta este foarte fericita. I zambeste foarte gales, parca ar fii intragostita de el. Da ca nu-i dau drumul la tv plange si se linisteste cand il aprind.
valicica_kidz
Postat pe 12 Decembrie 2008 18:05
Am citit mai de mult pe forumul unui site dedicat parintilor (nu stiu daca am voie sa il spun www.parinti.com) un articol f interesant pe tema asta. Daca nu am voie sa il precizez, rog adminul sa il stearga.
Am incercat sa il gasesc, dar inca nu am reusit. Ideea in mare era urmatoarea: cand ne uitam la tv (chiar si noi adultii), nu ne folosim decat o jumatate de emisfera, practic imaginile primite nu sunt analizate de creieri si nu sunt fragmentate si interpretate. Practic le luam "brute" si sunt memorate (unele). Si daca ii pui sa povesteasca, iti spun efecti actiunea, nu isi aduc nici un aport la povestirea celor vazute. Emisfera responsabila cu interpretarea celor vazute, auzite, etc este practic "amortita".
Sper sa nu fi denaturat mesajul citit acolo

Am gasit acolo un link de unde puteti dw o carte interesanta:
http://www.4shared.com/file/65723758/c63e0291/Efectele_micului_ecran_asupra_mintii_copilului.html
irinabratu
Postat pe 13 Decembrie 2008 13:49
valicica draga...ceva asemanatror am paatit si eu cu bebelina dar numai cand o vedea pe Andreea Esca..incepea sa rada si sa tipe de bucurie....si seara de seara statea si se uita la stirule protv sa o vada pe ESCA....acum i-a mai trecut cand incep stirile se uita putin si pe urma se ia cu jukriile ei dar fereasca sfantul sa mutam pe alt canal ca face scandal....ii place sa o auda acum....probabil ca si bb tau cand v-a mai creste la fel v-a proceda nu o sa mai stea cu ochii in tv ....pupici la mamici si bebici
deliarebecca
Postat pe 13 Decembrie 2008 20:11
la stagiul de neuropsihiatrie infantila veneau tot felul de copii cu probleme: de la intarziere in dezvoltarea limbajului pana la autism.. Si la parinti li se recomanda sa evite televizorul, sa interactioneze cat mai mult cu copilul, sa se joace cu copilul.
a1_23
Postat pe 14 Decembrie 2008 00:51
Am vazut ca nici Andi Moisescu nu ne este prea indiferent.
valicica_kidz
Postat pe 14 Decembrie 2008 15:20
Asa , bravo!

Maruta, Moisescu! Mai, dar aveti deja gusturi ! Fetita ta este superba si probabil va frange multe inimi. Are un zambet mortal!
Si baietel meu este atras de televizor, dar doar de reclame. Nu stiu cum face, dar oriunde s-ar afla in camera, recunoaste imediat cand incepe promo la tv. Incearca sa indepartaze orice obstacol, numai sa nu piarda reclamele. Ce ma mira este ca la reclamele cu ciocolata isi linge frenetic buzele, desi el nu a gustat niciodata ciocolata sau alte dulciuri.
Insa in dormitor tv nu merge decat cand doarme el. Am citit undeva ca din cauza zgomotului de fond produs de tv, copii nu se mai pot concentra asupra altor activiati potrivite varstei lor, de genul explorarii, cunosterii sau jocului. In plus mintea lor nu poate procesa fluxul mare de imaginii si practic capteaza doar franturi. Oricum, nu este bine. Deci, jos tv!!!
shinning
Postat pe 20 Decembrie 2008 12:07
Eu incerc sa-i inchid tv-ul dar este foarte suparata. Cred si eu ca este nociv ca nu mai face nimic altceva decat sta si se uita. Daca incerci sa te pui in fata tv te da la o parte
Cu siguranta ca si intelg ce este la tv pentru ca atunci cand vede copii este foarte bucuroasa sau cand vede persona care se joaca, rad sau danseaza este fericita si face si ea la fel.Oricum i-am mai scurtat statul la tv si observ ca doarme mult mai mult.
Multumim de complimente. Este intr-adevar o fetita dulce si foarte cuminte. Suntem niste parinti foarte, foarte fericiti
valicica_kidz
Postat pe 21 Decembrie 2008 08:21
buna. patrick al meu este fermecat de culorile de la tv. ii place mircea badea si ii iubeste si pe razvan si dani. eu am pus in camera lui plasma special sa nu ii afecteze ochisorii, iar de uitat se uita la ei dar cu sonorul fff mic sau pe mute. oricum acum la el este fascinatia culorilor...
ada_kidz
Postat pe 8 Ianuarie 2009 15:15
salut!

Pana sa citesc mesajele voastre credeam ca bebele meu are o problema ca la fel ca fetita lui deliarebecca este innebunit dupa Andreea Esca Cand o vede tipa de bucurie si rade cu gura pana la urechi mai are un pic si pupa delevizorul de drag oricum nici eu nici sotul nu stam la tv asa ca nici el nu prea are tangenta cu alte programe decat cu stirile de la 20 si bineinteles cu Esca.
SEBY1YEAR
Postat pe 25 Ianuarie 2009 17:43
buna.am o fetita de 7 luni si jumatate si e topita si ea dupa tv,ii place f mult la baby tv,stiu ca nu e indicat sa se uite,da asa mai reusesc sa mai fac cate ceva prin casa...daca nu numai joaca,doarme putin cate o jumatate de ora-o ora de 2 ori pe zi,nu e prea putin pt varsta ei?
anafaraon
Postat pe 27 Ianuarie 2009 22:10
Daca doarme asa putin ziua inseamna ca doarme foarte bine noapte Sebi doarme de la 11.30 la 13.30 si de la 17-17.30 iar daca doarme pana la 14 nu mai doarme dupa amiaza seara se culca pe la 20-20.30 si doarme pana dimineata la 7-7.30 Se trezeste de suge o data sau de 2 ori dupa care adoarme imediat.
SEBY1YEAR
Postat pe 28 Ianuarie 2009 17:06
Mia mea il pupa pe Cabral de fiecare data cand il vede la tv
alinutza_kidz
Postat pe 15 Februarie 2009 08:23
au si ei preferinte parca noi nu avem
SEBY1YEAR
Postat pe 11 Martie 2009 21:21
Fetita mea de 1 an si 4 luni mai si vocifereaza cand vizioneaza,zice dani ,badea,olala.II da lui Badea sa pape mere,danseaza cand o vede pe CRudu....
Singurullucru pe care l-am facut sa-i protejez ochii a fost sa reduc din luminozitatea culorilor,din meniul televizorului.
kidz000353
Postat pe 23 Martie 2009 09:51
buna fetelor.baietelul meu e obsedat de reclame.cam de la un an cum vede o reclama nu-i mai poti distrage atentia de la tv.ba chiar a invatat unele reclame pe de rost si spune tot ce aude de cum incepe reclama.
clau1611
Postat pe 9 Aprilie 2009 11:20
Si al meu este inebunit dupa reclame si are numai 9 luni....eu nu cred ca este neaparat o problema dar sa nu se obisnuiasca prea mult in fata televizorului. Eu il las pe al meu pitic sa se mai uite dar mai putin ca nu ai cum sa nu il lasi la tv,pina la urma urmei,asta ar insemna sa nu ne mai uitam nici noi ca sa nu il lasi nici pe el...
ginamuhulet
Postat pe 11 Mai 2009 16:11
am un var de 1 an jumate si este obsedat de reclame, danseaza rade, vorbeste cu actorii, dar la el problema este ca e mai mereu singur, mama lui il lasa mai toata ziua (in afara de programul de 3 ore fix de iesit afara la copii) singur, ea sta la bucatarie si fumeaza sau in sufragerie la telenovele si ala mic alearga prin casa. singurele persoane care ii vorbesc sunt actorii din telenovele si din reclame. deja vorbeste dar nu cuvinte invatate de mama.
annutza84
Postat pe 29 Mai 2009 17:29
buna bebe meu are 3 luni si toata ziua e cu ochii la televizor si cand mananca tot cu ohii la televizor sta asa ca nu iti fa probleme
andreutza_211
Postat pe 12 August 2009 10:00
daca il lasi normal ca sta si se uita, ce ai vrea sa faca altceva. dar mai bine du-l afara sau joaca-te TU cu el, nu-l lasa sa vegeteze in fata tv-ului de la varsta asta. pe urma o sa te miri cum de a devenit obsedat de tv si ai sa te rogi tu de el sa nu se mai uite si nu te va mai asculta.
pinicuta
Postat pe 12 August 2009 10:38
va rog frumos, aveti mare grija cu televizorul. este indicat ca un copil, mai ales cei pana la 2 ani sa nu stea mai mult de 2 ore pe zi in fata tv-ului si asta fragmentat (cate un sfert de ora, sau o jumatate de ora daca este mai mare). problema este ca intr-adevar, la varsta aceasta ei sunt atrasi de lumini, culori si sunete, numai ca TV-ul le afecteaza capacitatea de a vorbi, in timp, adik ei nu aud cuvintele corect, tare, asa cum trebuie la tv si de aceea nu pot sa le invete corect. este dragut sa ai un copil mic care stalceste vorbele. ti-e mai mare dragul! dar cand are 5 ani si el vorbeste tot stalcit sau nu spune propozitii intregi, nu mai este deloc dragut, sunt foarte multe cazuri in care s-a apelat la logoped pentru a putea face un copil de scoala sa vorbeasca corect, si asta din cauza tv-ului. fiti atenti si la scenele de violenta din emisiuni. copiii pana la 5 ani invata prin imitatie. in plus, nu le dezvolta absolut deloc creativitatea. sunt atatea jocuri care dezvolta gandirea, creativitatea, sociabilitatea. si sunt usoare, pot sa le joace singuri, sau pe langa voi, sau cu voi.
va rog, aveti mare grija cat timp pierde copilul la TV si mai ales la ce se uita (si stirile alea, mai mult violenta vezi in ele)
luci1109
Postat pe 12 August 2009 11:02
la capitolul tv sunt o fericita desi avem in fiecare camera inclusiv in camera ei tv o plictiseste la culme!!!!Nu are rebdare nici la desene animate sa se uite in schimb cu computerul nu sta la fel problema ar sta lipita de el non stop.Asa ca computerul e mai tot timpul stricat ca a facut bubu saracu....
alinakatt
Postat pe 12 August 2009 14:05
la fel si al nostru sta aprins doar cand sebi ca altfel nu se poate desi are si el tot la al meu vrea sotul meu mereu rade zice ca o sa bage si pe al lui net-ul
SEBY1YEAR
Postat pe 12 August 2009 14:28
eu nici nu ma pot apropia de PC daca ea e treaza ca nu se mai dezlipeste de mine iar la tv se uita doar la anumite reclame
cory_emy
Postat pe 16 Martie 2010 19:04
SI FETITA MEA NUMAI LA RECLAME SE UITA.E HIPNOTIZATA CAND INCEP RECLAMELE
ionela_miruna
Postat pe 24 Martie 2010 14:19
Sunt Coordonatorul unui centru pentru copii cu autism, lucrez cu copii cu TSA din anul 2005, şi coordonez echipe de intervenţie terapeutică la domiciliu din anul 2007.

Acum aproximativ 5 ani de zile am observat o dinamică foarte diferită a ritmului de recuperare a copiilor cu TSA cu care lucram si care aveau diagnostic si de la medicul neuropsihiatru de autism. Mai precis aceştia prezentau îmbunătăţiri spectaculoase (faţă de cazurile anterioare) odată cu începerea programului de recuperare, pe toate ariile de dezvoltare.

Iniţial am crezut că datorită experienţei mele acumulate în elaborarea şi implementarea programelor de intervenţie psiho-comportamentală, au această evoluţie. Chiar în aceea perioadă am lucrat la o metaanaliza, având ca scop identificarea potenialelor cauze ale TSA, concretizată în lucrarea "Efectele civilizaţiei moderne şi ale mediului inconjurator-cauze ale autismului şi ale tulburărilor comorbide", pe care am prezentat-o în Conferinţă Naţională „Omul din spatele autismului”, 1-2 octombrie 2011 Focşani" şi Conferinţa “Autism, speranţe şi rezultat”, 14-15 octombrie 2011 Bucureşti. Unul din punctele dezbătute în această analiză era şi influenţa Tv-ului asupra dezvoltării copilului.

Analizând mai amănunţit anamnezele am identificat un punct comun al acestor copii care se recuperau mult mai rapid. Este vorba despre un consum de peste 4-5 ore/zi de mediu virtula (TV, tabletă, telefon, etc) în perioada 0-2 ani. Un alt fapt interesant este că majoritatea acestor copii, la finalizarea procesului terapeutic, nu mai prezentau elemente disfuncţionale, pe niciuna din ariile de dezvoltare, putând fi integraţi în învăţământul de masă, funcţional, şi fără a avea nevoie de ajutor de specialitate. Un al aspect important, a fost sa observ evolutia copiilor ai caror parinti au eliminat sau nu mediul virtual, au inceput sau nu procesul terapeutic de specialitate, fiecare caz cu dinamica si specificul lui. Am avut chiar cateva cazuri, in care copii care au inceput terapia in jurul varstei de 2 ani, si ai caror parinti au ascultat toate recomanarile specialistilor, in 3-4 luni au "devenit", copii tipici, dar si copii ai caror parinti nu au inceput terapia, si care au prezentat doar mici imbunatatiri, si doar daca au eliminat consumul de mediu virtual .

Eu personal în ultimii 5 ani de zile aproape că nu am mai avut copii nou diagnosticaţi, care să nu prezinte în anamneză acest element (consum excesiv de mediu virtual în primii 2 ani de viaţă). Fenomenul este uşor de verificat printr-un chestionar care ar putea fi aplicat în clinicile de psihiatrie infantilă.
Pe aceasta cale incercam sa tragem un semnal de alarma cu privire la acest fenomen si sa reducem astfel numarul cazurilor de copii autizati de mediu virtual.
Mai multe informatii puteti afla si de pesite-ul nostru www.stopautismvirtual.ro si pe facebook@stopautismvirtual.ro
Doru_Teodor_1
Postat pe 15 Februarie 2017 11:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bors in ciorba!!! 6 De la: horobeanu 15 Mai 2009 18:18
Ce parere aveti despre acest centru de limbi straine pentru copii? 1 De la: Calin_Redish_1 10 Martie 2012 10:54
biblioteca kidz 3 De la: cristina_diner 13 Ianuarie 2009 15:25
zborul cu avionul 4 De la: anamariaguta 28 Noiembrie 2008 13:52
nu i mai ajunge lapticul de la san????? 9 De la: silviu_m74 25 Octombrie 2009 11:09
Setari Cookie-uri