ANIMALELE DIN SPATIILE COMUNE

parazitul din fecalele cainilor si pisicilor,este luat din carnea cruda infestata,se numeste toxoplasmoza,deci ei o iau din mediu,si nu au toti,ci rar,mai ales din carnea de capra,este.
Informati-va inainte de a afirma.
daniilia
Postat pe 15 Martie 2010 16:09
De la: pantera_neagra, la data 2010-03-15 15:56:06Snow
Asa-i, aici e ideea de a te impune ca "suflet nobil" in ciuda parerii celuilalt si de a nu te lasa pana nu-l faci sa iti spuna asta!
Crysta, mai opreste-te, mai ia o gura de aer - pentru mine nu esti un om bun dar nu pentru ca iubesti sau nu animalele ci pentru alte criterii, alte dovezi din ceea ce tu ai afirmat!
Ok, problema ta e cu parcurile - nu e normal ce se intampla - ti-am raspuns - bun - altceva?
Ai o solutie concreta
Eu te vad pe tine sarind sa tot argumentezi si sa justifici - dar ce anume? Toti suntem de acord ca nu e bine si normal ce se intampla ALTCEVA???

P.S. Cine ti-a spus tie ca eu, de exemplu, nu plang si pentru copii - cine anume ti-a spus ca nu iubim copiii?
Stii ce inseamna sa pierzi un copil? Nici nu-ti doresc!


cine ti-a spus ca eu nu plang ce se intampla cu animalele? ai dedus tu asta doar pentru ca am zis ca imi sunt indiferente? n-am zis ca imi este indiferent si ce se intampla cu ele! n-am zis ca imi este indiferenta cruzimea, orice destinatie ar avea ea...

ce sa fac?? copiii imi dorm si am chef de taclale, acuma nah... te pune cineva sa citesti ce scriu eu?:)))) nici nu trebuie sa ma consideri tu un om bun, mi-e suficienta propria parere in ceea ce priveste propria persoana si ca bonus primesc parerile celor dragi, cam alea conteaza pentru mine...:*

da, stiu ce inseamna sa pierzi un copil, nu am pierdut eu personal, dar am pierdut o nepotica foarte draga, fetita surorii mele de care sunt foarte legata a murit la 10 luni si jumatate. recunosc ca desi era ca si copilul meu nu se compara durerea mea cu cea a parintilor ei, dar stiu ce inseamna asta!! nu esti singura care a trecut prin tragedii... nush de ce simt nevoia sa te avertizez ca e un subiect alunecos, sfatul meu pe viitor e sa ocolesti astfel de teme...
ca solutie la ce se intampla in parcuri am ales sa ma iau de toti cei care incalca regulile astea ale bunului simt si se pare ca... a avut ceva efect:))) macar nu se mai intampla in fata mea, cand ma vad merg direct spre tarcul cateilor:)))) nah, e un pas inainte, nu o rezolvare, dar macar cine stie...? isi formeaza un reflex si merg acolo si cand nu sunt eu in parc:)))) din obisnuinta...
crysta_mami
Postat pe 15 Martie 2010 16:12
Nu sunt o activista inraita a forumului.Citesc din cand in cand lista cu discutiile si comentariile de pe forum.Da de data asta pur si simplu nu m-am putut abtine!
Iubesc animalele dar am si o fetita de doi ani si sapte luni care a fost muscata de doua ori de cainii vecinilor.Si nu a fost muscata pentru ca a lovit vreun caine.Ci doar pentru ca a trecut pe langa ei.Nu am facut nimic pentru a nu strica relatiile de buna vecinatate.Dar a inceput sa ma deranjeze faptul ca sunt nopti in care cainele vecinilor urla ore intregi si fetita mea nu poate sa doarma.
Sau faptul ca pe covorul meu de la intrare se afla tot timpul par de caine.Sau faptul ca merg cu ea la spatiul de joaca de langa bloc si ma trezesc cu ea strangand in mana vreun rahat da caine sau de pisica!Si se stie ca prin fecalele de pisica se transmite toxoplasma.
In jurul blocului meu s-au aciuat vreo douazeci de pisici hranite da iubitorii de animale (dar care iubitori nu au copii!)
Si eu iubesc animalele....dar imi iubesc mai mult fetita si vreau sa o stiu sanatoasa.
Si ce este de facut in situatia asta?
Sa auzim de bine.
flori_30
Postat pe 15 Martie 2010 16:22
Crysta,
Hopaaaaaaaaaaa

Ma "AVERTIZEZI"???

Cum vine asta si cu ce drept?

Vad ca rastalmacesti orice dupa bunul tau plac (nu era vorba de a expune tragedia mea sau a altcuiva aici - nu-mi sta in fire! ) deci se pare ca decizia mea de ieri era corecta - vorbim limbi diferite - n-are sens - creezi conflicte false, fara argument (aici ma refer la fond si nu la rgumente!)

In ceea ce priveste "avertizarea" si "sfatul" - amenintare sau sau nu - nu ai nici un drept sa imi restrictionezi postarile, pe orice topic!

Si cu asta - chiar te IGNOR definitiv!

panty_C
Postat pe 15 Martie 2010 16:24
looool...
mereu te oparesti asa repede, inutil?:)))) nu a fost o amenintare ci un sfat prietenesc:)) abordand subiecte atat de delicate risti sa-ti piara bunul simt si bunatatea de care te straduiesti sa dai dovada strigand sus si tare ca adori animalele si ca te-ai sacrifica oricand pentru ele:))) sincer, in cazul tau devine falsa afirmatia cum ca cine are un animal are si mare suflet, cum ca un animal de companie aduce cu sine si multa liniste sufleteasca:)) pari foarte irascibila si chiar imi pare rau pentru tine ca iti iesi asa de repede din pepeni, eu una nu am reusit pana acum sa ma simt ofensata sau iritata de cineva din spatiul virtual...:))) cum e posibil sa ma enerveze cineva total necunoscut mie??? in fine... n-am nici cea mai mica intentie de a restrictiona mesajele cuiva (nici daca as putea n-as face-o) urasc cenzura de orice fel si o ocolesc cat pot:) vinovate sunt orizonturile mele largi in ale judecatii, accept fara mofturi ca nu gandim toti la fel si varianta altuia va fi agreata de mine ca fiind valabila chiar daca nu e identica perfect cu a mea... deeeeeci... nu mi se pare anormala. deeeeeci... nu as avea motive s-o restrictionez...

eu chiar iti doresc succes in a ma ignora, desi pana acum nu prea ti-a iesit...
crysta_mami
Postat pe 15 Martie 2010 16:45
revin - "oparita" nu sunt!
din moment ce ma acuzi de lipsa de bun simt ar trebui sa si arati unde si cu te-am jignit eu - eu pot sa-ti dau o lista cu "apostroafe" din partea ta, inclusiv, cele din postarea anterioara!

si inca o data din ceea ce postezi, modul de adresare, limbaj, se vede cine si ce fel de om este - eu nu te-am jignit - parerea mea mi-am pastrat-o pentru mine in ceea ce te priveste!

oricum tu ai jignit si nu o singura data si nu numai pe mine!

se vede din tot ce am scris cat am sau nu bun simt - ca si la tine de altfel!

Q.E.D.

P.S. nici macar nu cer sa-ti retragi cuvintele - fiecare cum si cat poate!

panty_C
Postat pe 15 Martie 2010 16:51
dupa cum constat si tu esti o mare printesa printre miile de nenorociti de ce nu emigrezi la ministerul dezvoltarii?
garbo047480
Postat pe 15 Martie 2010 17:29
Mai intai de toate as dori sa adresez un salut prietenesc tuturor celor de aici, femei, barbati, copii (asa cum vad ca este marea majoritate) de pe acest forum.
Din nefericire omul este mereu dispus si bucuros a face judecati de valoare, judecati care de cele mai multe ori contravin bunului simt si eticii in general, dar particular - primordial - calitatii sale de a fi uman!
Noi romanii ne erijam in a fi experti in orice, ne plangem de orice dar nu stim in fapt care sunt obligatiile si drepturile noastre. Credem mereu ca avem doar drepturi si obligatii NU.
spiritul civic lipseste cu desavarsire, empatia este un cuvant rar, poate inexistent, iar respectul (pornind de la cel autoimpus) este un vis.
Bineinteles ca fiecare contrapartida are dreptate in felul ei, dar insa s-a gandit cineva la intregul scenariu?
Citind mesajele de pe forum observam ca "omul este cel mai crud animal" care populeaza Terra. Si este cat se poate de adevarat.
Suntem rai, suntem meschini, suntem lipsiti de remuscari, in schib avem impardonabila eticheta de a fi iubitori, iubim savarsind agresiuni. da, asa stie omul, in particular romanul sa iubeasca, fiind violent.
Suntem inversunati impotriva celor care protejeaza animalele, uitand ca si noi la randul nostru suntem animale... cu "ratiune" spunem noi, o ratiune care ne indeamna sa nu ne vedem de lungul nasului, sa nu fim empatici cu durerea, cu tot ce ne inconjoara.
Suntem niste animale cu ratiune, o "ratiune" care ne dicteaza sa taiem toti copacii, sa construim betoane si parcari, sa ne invatam copii sa arunce ambalajele de la prajituri, pufuleti, etc pe oriunde pe strada, sa scuipe si sa vorbeasca urat, sa dea cu piciorul in animale. Ne privam micutii de bucuria de a vedea natura in splendoarea ei!
Dar ne numim oameni! Noi stim sa iubim cu bocancul! Si o facem impecabil!
Traiasca bucuria de a fi roman "rational"!

Dar oare nu ar fi mai simpla sa meditam -pret de un minut si sa gasim o alternativa "mai umana" pentru ei si pentru noi!
Lumea a fost astfel conceputa sa avem cu totii loc sa locuim pe acest pamant, sa il populam si sa ne bucuram de beneficiile lui, animale, oameni, plante... toti, laolalta, prieteni si nu dusmani, fiecare cu rolul lui pentru ecosistemul planetar. Noi am uitat, si uitam, ne indepartam de tot ce este frumos si bland.
Devenim pe zi ce trece mai agresivi, uitam ca noi am produs aceste consecinte pe car ele suportam, si culmea este ca tot noi avem "tupeul" sa ne scandalizam pe cainii fara adapost, pe pisicile fara stapani.
Uitam sa fim scandalizati de cei care cumpara aceste animalute, le fac cadou si apoi uita si le arunca pe strada, unde ajung sa mareasca deja numarul celor fara de adapost (ramase de la miile de demolari din era comunista).
Tot noi le facem si tot noi suntem scandalizati?
Cand este mult mai usor sa facem planuri, strategii, impreuna cu prealuminatii nostri oameni politici (inexistenti), cu administratorii, cu ONGurile de profil, si sa sterilizam animalele, sa le ducem in adaposturi, sa gasim mijloace punitive extreme pentru cei care aduc animalele in aceste situatii si sa le aplicam.
Doar asa se ajunge la civilizatie!
Asta nu o spun eu, o spun studii, o spun tari civilizate, spre care cu totii intoarcem ochii, mereu si ne minunam de faptul ca la ei nu exista. Pana si Bulgaria a scapat de aceste probleme.
In ce priveste mizeria, se poate discuta, comunica, CALM, DIPLOMATIC, fara violenta, cu calm si bunatate si veti vedea ca veti reusi.
Dar noi stim sa dam doar din gura, sa acuzam si sa uram... Aici suntem experti! Nimeni nu ne depaseste! Suntem unici!

Acest mesaj este un exercitiu si trebuie citit printre randuri. Cei ce stiu sa citeasca, vor reusi sa inteleaga, ceilalti vor ramana ca si pana acum in ignoranta!

De ce spun acest lucru? Sa va exemplific printr-un exemplu mai bland!

Am cativa vecini, oameni iubitori, mari personalitati in blocul meu, deh, sunt medici, ingineri, etc. Urasc animalele! E dreptul lor! Dar uita ca locuind intr-o colectivitate au OBLIGATII!
Da, OBLIGATIA de ai respecta pe altii!
Fac mereu scandal daca cineva hraneste animale fara stapan, in schimb nu sunt revoltati cand la 1 sau 2 dimineata vin acasa si bacaind, precum BOCANILA pe scara blocului urca etajele facand un vacarm de nedescris, atat verbal cat si non verbal, purtandu-se ca niste retardati! Aici ei nu deranjeaza! Doar altii ii deranjeaza pe ei.
Ei nu deranjeaza cand scuipa pe scara blocului, sau arunca chistoacele de tigari, in schimb ii deranjeaza ca altii hranesc niste animale.

Domnilor, TREZITI-VA!!! Aveti OBLIGATII de RESPECTAT!

Cand veti reusi sa faceti aceste lucruri, atunci puteti arunca primii cu piatra, dar nu uitati ca nu sunteti Dumnezei.

Va pup prieteneste!
Beydo
Postat pe 15 Martie 2010 17:33
nu vreauuu sa ma gandesc neprieteneste cum ar fi
fleurdelis
Postat pe 15 Martie 2010 17:35
draga pantera, acuzi cu nonsalanta pe altul ca rastalmaceste in timp ce tu refuzi cu indarjire sa citesti atent ceea ce se scrie... nu te-am acuzat de lipsa de bun simt, ti-am zis ca risti sa iti piara (deci iti acord prezumtia de nevinovatie si consider ca inca il ai, doar ca risti sa-l pierzi... asta pentru ca nu te cunosc...)

beydo, ai dreptate 100%, nu am cum sa neg faptele insirate de tine, de aceea ma straduiesc sa-mi educ copiii astfel incat sa ajunga OAMENI in adevaratul sens al cuvantului, nu numai ca stiu inca de acum (stef are aproape 4 ani, de ex...) unde se arunca ambalajele goale, in speta gunoiul, eu sunt una din persoanele care strang gunoiul din parc atunci cand intra acolo, e adevarat ca sunt multe aruncate aiurea pe langa excrementele de animale, dar tocmai aia e... eu, una, nu stau cu mainile in san, nu stau sa ma plang de mizeria din parcuri ci ma straduiesc sa se joace copiii mei in locuri cat mai curate... pe cat imi sta mie in puteri... sipentru ca subiectul topicului se refera la mizeria produsa de animale... la ele ma refer si eu. cand va fi deschis un topic referitor la mizeria produsa de oameni mai mult ca sigur o sa scriu si acolo si poate chiar vom gasi niste solutii valabile, cine stie? oamenii distrug natura, e foarte adevarat, dar asta nu justifica ceea ce se intampla cu animalele si afecteaza oamenii negativ, am sa repet, nu am nimic cu animalele, am cu nesimtirea celor care ii detin, care ar trebui sa aiba grija de imaginea patrupedelor din dotare...
crysta_mami
Postat pe 15 Martie 2010 17:51
Draga mea ,cred ca u nu intelegi sensul la care se refera biblia!!! Cred ca nu ai nimik in comun cu ea (Biblia)
ciugu_bere
Postat pe 15 Martie 2010 18:11
De la: daniilia, la data 2010-03-15 16:09:59 parazitul din fecalele cainilor si pisicilor,este luat din carnea cruda infestata,se numeste toxoplasmoza,deci ei o iau din mediu,si nu au toti,ci rar,mai ales din carnea de capra,este.
Informati-va inainte de a afirma.



inca un caine ce latra aiurea la gard( ca sa fim in ton cu tema topicului)...latra ca sa se afle in treaba...sau ca sa arate cat este de informat?
Eu am vorbit de toxoplasmoza...si de toxocarioza...si de chistul hidatic...si oricat de scurta as avea memoria, mi-as aminti daca am spus altceva in afara de faptul ca parazitii din fecalele cainilor produc boli parazitare cerebrale.
Ti s-a parut ca am scris cumva din ce este luat parazitul? N-am scris...pentru ca n-are importanta...am scris cumva ca au toti acest parazit? Nu- pentru ca nu-l au toti!
Eu doar am militat pentru ca cei ce se dau iubitori de caini sa aiba grija si de sanatatea acestora si astfel de a tuturor oamenilor si in special a copiilor si a gravidelor cu care intra in contact sau impart acelasi mediu...Am subliniat faptul ca nu inseamna totul a le da ceva de mancare si a le pune un pres...acolo...si in plus, este clar ca le pot face chiar ei mai mult rau decat bine acestor caini si, cu siguranta, si oamenilor...datorita faptului ca-i obliga pe toti locatarii( si nu numai) sa accepte aceasta situatie...Am intalnit un caz in care unul din locatari a otravit un astfel de caine ( nu intru in amanunte - si sub nici o forma nu cred ca a facut bine)

Dar sa revin la replica ta catre mine: Informati-va inainte de a afirma...ce ti s-a parut ca am afirmat fara a ma informa?
Sau...ai vrut sa te dai rotunda ca tu esti informata? Sau ai vrut neaparat sa ma ataci si n-ai stiut cum s-o dai?
Nu ca ai merita vre-un raspuns: chiar vad ca aici se utilizeaza destul de des saritul la beregata, insa chiar vorbesc in cunostinta de cauza: eu nu doar m-am informat: chiar am invatat etiologia specifica diferitelor tipuri de deficienta...chiar am invatat( nu m-am informat) din spusele oamenilor de stiinta sau al cercetatorilor...Chiar este adevarat ca acest chist hidatic provoaca boli parazitare cerebrale...
Imi spui de toxoplasmoza? Tu stii ca este grava infectia in timpul sarcinii, aceasta putand produce malformatii congenitale sau chiar pierderea sarcinii?
Tu si cei care va tot dati rotunzi in acest sens poate v-ar trebui un soc de acest gen...si apoi sa mai dati peste nas oamenilor...
Eu fac voluntariat la o scoala de deficienti...Ai fi uimita sa vezi cati copii au dizabilitati de provenienta postnatala, mai exact datorita acestor paraziti; multi cred ca ei se intilnesc in ficat si la plamani, dar pot aparea in orice tesut, inclusiv in inima, oase sau creier.
Stii ca acesti paraziti rezista foarte mult in pamantul uscat sau in nisip? Asta apropos de nisipul din parcul de joaca la care se referea crysta...
Stii ca aceste animale mananca de pe jos, presupun? Sa-ti explic cum se face acest ciclu? Un caine care are parazitul il depune prin fecale...un altul il ia de pe jos chiar numai atingand cu botul sau cu nasul locul unde au fost aceste fecale...Parazitul se transmite si prin saliva, chiar...Te poti infecta si numai atingand botul umed de saliva sau lasandu-te lins pe mana de un caine infectat...Eu respect opinia celor care considera mai sanatos sa nu aiba un caine sau o pisica prin preajma...la fel cum respect si opinia celor care considera normal sa aiba un animalut in preajma...
Dar a creste sanatos alaturi de un animal presupune si a te ingriji de igiena si sanatatea lui caci in primul rand de igiena si sanatatea ta si a copilului tau te ingrijesti.
Am o colega care a nascut insa in perioada sarcinii a fost suspecta de un astfel de parazit...Isi dorea enorm acest copil...nu mai spun prin cat stres a trecut, sarmana...

Deci eu zic asa: exista multa inconstienta privind sanatatea noastra...insa cei care isi asuma responsabilitatea de a creste un animal, ar trebui s-o faca pe spinarea lor, nu si pe spinarea copiilor sau a altor oameni, nevinovati...care nu-s zombi doar pentru faptul ca nu accepta caini in preajma lor si mai ales in preajma copiilor lor.
La o adica, se vede treaba ca-s mai constienti fata de cei ce considera ca a creste un caine inseamna doar a-i da sa manance... si nu se informeaza despre posibilele pericole...

Pierd timpul degeaba pe acest forum...se vede treaba ca intr-adevar, oamenii-s mai rai decat animalele, puteti s-o mai spuneti o data...dar unii dintre voi ar trebui sa se uite in oglinda cand o spun...asta-i valabil in special pentru tine, daniilia si pentru scrichy...nu-i valabila pentru voi conceptia care spune ca daca iubesti cainii si animalele in general, iubesti si oamenii.
Voi sunteti exceptia de la regula.
ella_
Postat pe 15 Martie 2010 18:43
ce nu inteleg eu este dc generalizati!!!!!!!!daca sunt oameni care nu au limite asta nu ineamna ca toti sunt asa....la cate nereguli sunt hai sa ne luam de animale ca ele nu pot comenta...in fine ..asa cum sunt unii alergici la animale..asa sunt si eu alergica la unii de pe forum.....si sa va dau un ex..am o prietena alergica la polen...si acum ce sa facem sa dispara toate florile...pomii.....mai bine va tratati.cei care au nevoie..hai pa
alexoiu
Postat pe 15 Martie 2010 19:57
Puneti-va voi in locul lor
garbo065564
Postat pe 15 Martie 2010 20:24
Un ultim mesaj...intai pentru cei care-mi scot cuvintele din context si se grabesc sa sara la gatul meu: cititi mesajul postat in partea de jos a paginii nr. 10 - am in casa un spaniel tibetan de 9 ani pe care il iubesc enorm, plus ceilalti, in curte( amanunte in acel mesaj)plus o pisicuta care a fatat la mama si acum am luat-o la mine, sa stea cu puii la caldura, pana se mai incalzeste afara si mai cresc putin puii...caci tata ii daduse afara( mama sta la mine de cand s-a externat)...deci degeaba va razboiti cu mine...
Am vrut doar sa asez pe tapet faptul ca asa cum unora li se pare normal sa creasca un animal, altora li se pare normal sa nu creasca. Si normal ar fi sa respectam opinia fiecaruia.
Este bine insa sa se stie care-s pericolele si cum se pot evita...atat de catre cei care cresc cat si de cei care vrand-nevrand ii intalnesc la tot pasul sau chiar ii au la fereastra.

Am explicat care-s pericolele cu parazitii pentru a nu mai improsca asa usor cu namol si a-i acuza pe cei care nu vor sa creasca sau sa aiba caini sau pisici in preajma.

Cea /cel care a deschis acest subiect insa se referea la cainii pe care-i ai in preajma fortat-obligat si care deranjeaza- la cainii comunitari.
Trebuie sa recunoastem o data pentru totdeauna ca sunt o problema; abia le-am dat de mancare alor mei...mi-s dragi toti...insa nu-i pot forta pe altii sa mi-i accepte daca nu vor. Insa sunt la casa mea, in curtea mea...si-i pot creste pentru ca nu deranjeaza pe altii. Le fac curat...ii deparazitez, i-am vaccinat( cu Cleo sunt chiar stricta). Cainii ii tin mai mult legati...si nu se inmultesc iar lupa este mare...mult mai mare decat cainii maidanezi...nu exista nici un pericol.
Cati dintre cei care cresc caini la scara blocului deparaziteaza cainii si ii vaccineaza si le fac curat( le strang rahateii)?
Foarte putini, va spun eu...caci stau la bloc si nu strang rahateii sa-i duca in casa iar containarul este departe...nu fac ei drumul special( eu stau la casa si-i pun in pubela, intr-o plasa, inchisa bine, iar de-acolo ii descarca direct in masina salubritatii) ...
Cat despre cei care ies cu cainii la plimbare- aceeasi intrebare: cati ati vazut sau ati auzit ca aduna rahateii cainilor lor?
Eu am spus deja ca nu-s cainii vinovati: oamenii sunt vinovati!
Ar trebui sa ne schimbam mentalitatea...asteptam mereu de la altii sa rezolve problema dar noi nu facem nimic...si doar sarim la beregata primului venit, fara macar sa vedem ce are de spus.
Primariile ar trebui sa se ocupe de acesti caini comunitari...si consiliile...insa acestea n-o fac...iar noi trebuie sa traim cu ei in jurul nostru...
Poate s-ar face ceva...insa cum nu sunt fonduri, se cauta solutii de compromis...dar vine Protectia animalelor si da cu pumnul in masa: ca nu se respecta conditiile impuse de ei pentru ca acesti caini sa traiasca in adaposturi; mai bine ii lasa in strada...sa fie otraviti, sa-i calce masinile, sa se inmulteasca mereu, sa sufere de frig si foame.
Ce folos ca primarul a amenajat superb centrul orasului cu imprumuturi uriase(de care vom trage multi ani de-acum in colo), daca acesti caini comunitari se plimba in voie si se tavalesc pe gazon si se scalda in apa de la arteziene si calca florile si rup gardutul viu? Ce folos ca a amenajat un parc superb cand copiii alearga si cad brusc, alunecand pe mizeria cainilor?
Iar pe primar cine l-a ales? Noi, oamenii...Este adevarat ca primarul ar fi vrut sa rezolve si problema cainilor...insa n-a avut suficiente fonduri...caci Protectia animalelor avea pretentii prea mari pentru banii primariei.
Deci...tot sistemul este subred...
Si cand mai vine si Protectia animalelor sa spuna ca nu au marja aceea de spatiu pe cap de caine si nu stiu ce alte conditii absurde iti vine sa mori.
Probabil ca ar fi bine daca cei care vor sa faca ceva si Protectia animalelor le pune bete in roate, sa semneze un contract- ceva...o declaratie...ca-i ia de pe strada si le ofera Protectia conditii...
Insa...la cum sunt facute legile romanesti...
Iar pe cei care fac legile..cine i-a ales? tot noi...
deci...noi ar trebui sa facem ceva in aceasta privinta; si poate ar fi un inceput bun daca fiecare ar steriliza cainele pe care-l are in grija si l-ar deparazita si ar curata dupa el.
ella_
Postat pe 15 Martie 2010 21:01
beydo...
toate bune si frumoase cum le zici tu...daca n-ar fi fost pupoiul ala prietenesc de la coada!

mai ca te-as putea da in judecata pt hartuire sexuala,bre!
preciouss
Postat pe 15 Martie 2010 21:07
mia da daca nuuu...
ne pupi prieteneste,.....
fleurdelis
Postat pe 15 Martie 2010 21:07
Nu am citit atatea idiotenii la un singur subiect niciodata, asa ca nu pot spune decat adevarul care vad ca s-a omis pana acum.Sunt persoane care put mai rau decat un animal si prefer sa hranesc un caine decat un individ al speciei umane.
garbo010098
Postat pe 15 Martie 2010 21:40
da ne pupi prieteneste?? ia zi!
fleurdelis
Postat pe 15 Martie 2010 21:42
dragelor......toxoplasmoza se ia din carnea de porc netratata termic corespunzator.....adica daca iei fleica de porc de la un vanzator dubios sau de la tara de la cineva care nu a facut controlul veterinar al porcului...si faci o friptura in sange.....atunci faci toxoplasmoza....e o boala parazitara specifica porcului...la prelucrare termica corecta insa, acest parazit moare...

la caine este cu totul altceva....daca acest animal nu este vaccinat si deparazitat intern si extern, poate transmite boli grave...toxoplasma canii, chistul hidatic, ascaridioza canina, rabia...iar la matza boala ghearelor de pisica.....asta doar cateva din micile boli pe care le poate da animalul de companie....din fericire, animalutzele care cresc in familii care se ocupa cu vaccinarea si deparazitarea anuala, nu fac aceste boli...si nu au parazitii care dau aceste boli...

dar amaratii de maidanezi care nu au primit nici macar o spalare cu sampon antipurici pot transmite orice tip de boala....daca gurita unui copil de exemplu, ajunge in contact cu manuta care tocmai a fost linsa de un catel maidanez, sau a atins fecalele acestuia....e vai si amar....acel copilas poate face orice boala....

si, din pacate, aici nu e vorba numai de bosorogii care cu nesimtire isi lasa cainii sa se kace pe te miri unde...e vorba si de maidanezi.....din pacate, se incepuse foarte frumos o campanie de sterilizare a lor.....nu era prea traumatizant pentru ei, scapau cu leziuni minine si in timp - 12-15 ani - populatia canina maidaneza se reducea considerabil....dar s-au facut niste misculatii si niste animale au fost ucise in chinuri....si atunci oamenii care ii apara pe la blocuri nu au mai fost de acord sa lase "hingherii" sa-i ia si sa-i sterilizeze, apoi sa-i aduca inapoi....

tutankhamon
Postat pe 15 Martie 2010 22:24
Nici nu stiu cum sa incep ,am citit si sincera sa fiu am ramas uimita de atitudinea unora la adresa acestui subiect .Spun de la bun inceput ca sunt o mare iubitoare de viata sub orice forma se afla ea pe acest pamant,si cu ce pot eu o apar si ma straduiesc sa nu provoc daune .Oameni buni trebuie sa intelegem ca nu suntem decat niste trecatori prin viata si suntem datori sa o aparam sub orice forma se afla ea pe pamant .Un animal nu este vinovat ca s-a nascut in spatiul nostru comunitar,el pur si simplu cauta sa supravietuiasca ,se hraneste si el cu ce gaseste i-si face si el nevoile acolo pe unde il apuca si devine intradevar agresiv atunci cand este infometat si incoltit de cei din jurul lor.Noi oamenii care avem puterea de a face un pic de ordine in aceasta viata , nu suntem in stare sa avem grija de propria noastra viata ,nu suntem in stare sa mentinem natura asa cum a creat-o cel de sus sa le lasam nepotilor nostri cel putin ce am primit de la parintii nostri .Cei care sunt deranjati de dejectiile animalelor maidaneze ce pot spune de oamenii care se sprijina de un copac si urineaza in plin centru de oras ,ce pot spune de acele asociatii care au luat bani pentru proiecte de protectie a animalelor si nu s-a vazut nimic in urma lor pentru ca au papat banii ei cu tot neamul lor.Oameni buni situatii de genul acesta se gasesc la noi la romani pentru ca nu avem minimul de educatie civica in noi,aruncam ambalajele pe strada ,scuipam pe strada ,urinam pe strada ,rupem florile ,calcam iarba in picioare,aruncam gunoiul langa containier ,si pot sa continui cu multe alte fapte urate care le comitem cu buna stiinta si din rea vointa .Asadar nu animalele sunt vinovate de tot dezastru care ne inconjoara ci proasta gestionare a vietii de care ne facem raspunzatori si o spun raspicat si in fata oricui IUBESC VIATA SUB ORICE FORMA ESTE EA si i-mi pare rau ca dragostea mea fata de ea nu se poate materializa in ceva concret .Am ajuns in situatia in care suntem depasiti ,nu ne place sa recunoastem ,nu facem nimic sa indreptam lucrurile ,si din neputinta noastra nu se naste decat ura ,egoism ,dusmanie .Am ajuns sa uram ploaia(ca se produce noroi)uram ninsoarea (ca nu putem sa scoatem masina din parcare)uram soarele (ca este prea cald si transpiram mult)uram greierii vara ca nu ne lasa sa dormim ,uram porumbeii ca ne murdaresc statuile odioase ale oraselor cu dejectiile lor .ATUNCI OAMENI BUNI CE MAI IUBIM IN ACEASTA VIATA ,sunt convinsa ca la aceasta intrebare niciunul nu-si va gasi raspunsul .Sunt convinsa ca printre voi se gasesc persoane care cred ca (nu mai sunt in toate facultatile mele mintale )dar nu-mi pasa vreau sa raman o nebuna care inca m-ai iubeste VIATA sub orice forma este ea
DAPHNE1965
Postat pe 15 Martie 2010 23:16
Buna seara! Niciodata nu am mai petrecut atata timp citind toate postarile in legatura cu un subiect dechis. Si am avut diverse "trairi" pe masura ce am parcurs pagina cu pagina. Se vorbeste aici cu inversunare despre ura si iubire, despre copii si "bosorogi", toata lumea incearca sa aduca argumente si un lucru e clar : oamenii sunt impartiti in 2 tabere - iubitorii si neiubitorii de animale. Dar de la a nu fi un iubitor de animale si pana la a-ti permite sa-i denumesti "nenorociti" si "nebuni" pe cei care au grija de un animal e o cale lunga. Ma adresez acum in mod direct andreei_n_c. Esti o persoana rea, necivilizata si mult prea limitata. Da, iti spun acest lucru , pt. ca un om inteligent si educat nu foloseste un asemenea limbaj. A zis bine cine a zis ca pari o persoana frustrata , care nu e capabila sa ofere sau sa primeasca iubire. Daca as cobora la nivelul tau ar trebui sa devin o "mahalagioaica", asemeni tie.
Nu ma simt o nenorocita pt. ca mi-am asumat raspunderea de a avea grija de un animal. Nu e usor, trebuie sa te dedici lui,dar ceea ce-ti ofera e inzecit. Si atata timp cat e alegerea mea sa fac acest lucru nu cred ca ma transforma intr-o nenorocita in fata unor persoane "pretioase " ca tine. Cu alte cuvinte : sa-ti fie rusine!!!
Iar acum pt. crysta_mami. Sa zicem ca ti-am inteles punctul de vedere. E o problema reala faptul ca intalnesti excremente in multe locuri. Dar propune ceva concret in loc sa faci atata scandal. Pt. ca , sincer, au ajuns sa ma plictiseasca postarile tale. Te repeti si chiar si limbajul tau lasa de dorit, chiar daca nu folosesti neaparat cuvinte injurioase. Modul de exprimare, anumite expresii (pe care nu ma obosesc sa le reproduc) vorbesc despre si ne arata ce fel de om esti (mult mai mult decat ai incercat tu sa te ridici in slavi) Felicitarile noastre ca esti mama, ca ai copii, etc etc. Si? Ce-i cu asta? Nu esti singura. Oricat ai nega, daca asa ii educi si copiii tai vor avea un suflet la fel de impietrit si de inversunat ca si al mamei lor.
In ceea ce priveste animalele : pt. cainii comunitari cea mai buna solutie era sterilizarea si lasarea lor in habitat . In cativa ani dispareau incet-incet (ce-i drept, cu "mari sacrificii" din partea "sensibililor" ce nu le suporta prezenta , mirosul).


georgi18
Postat pe 15 Martie 2010 23:19
Din cele postate aici pe acest topic,am tras concluzia ca iubitorii de animale[a se citi-oameni cu suflet],sunt ponderea,iar ceilalti,sunt marginalizati,fie prin comportamentul lor,care lasa de dorit,carcterizandu-i,pe toata durata vietii lor.
scrichy
Postat pe 15 Martie 2010 23:26
De la: scrichy, la data 2010-03-15 23:26:06Din cele postate aici pe acest topic,am tras concluzia ca iubitorii de animale[a se citi-oameni cu suflet],sunt ponderea,iar ceilalti,sunt marginalizati,fie prin comportamentul lor,care lasa de dorit,carcterizandu-i,pe toata durata vietii lor.


Ai dreptate cred. Marginalizarea e legata de comportament. Din pacate ei vor considera in continuare ca sunt persoane cu "orizonturi vaste"(poate sunt, dar nu asta ii deosebeste), care au dreptul sa "nu se tavaleasca dupa blana" (normal ca au acest drept) si ca tocmai asta ii face superiori celorlalti : faptul ca nu fac parte din "turma".
georgi18
Postat pe 15 Martie 2010 23:33
DAPHNE1965,
Lasa sa ne numeasca "nebuni", nici mie nu-mi pasa!
Suntem obisnuiti sa aratam cu degetul, sa punem afise la "gazeta de perete", sa reclamam, sa param, sa "punem la punct" de o maniera...prefer sa n-o numesc, dar sa facem ceva concret, fiecare cat poate, o bucatica acolo, nu!
Nu intelegem ca omul este vinovat prin lipsa de responsabilitate, prin neasumarea ei; nu intelegem ca discutiile tip "mahala" si "piata" nu ne vor rezolva problemele; ca vom fi respectati si ni se va vorbi civilizat atunci cand noi vom face acelasi lucru, etc, etc, etc...
Exista si acum, o repet, centre de sterilizare gratuita, voluntari care se ocupa de problemele animalelor abandonate dar in loc sa-i ajutam, macar cu un telefon, cu ceva, cat de putin (pentru ca fac o munca "titanica" si absolut dezinteresat!!!) ne apucam sa dam cu "pietre" tot in victimele noastre - animalele
Am o mare dezamagire si multa tristete in suflet cand vad in ce lume traim...
panty_C
Postat pe 15 Martie 2010 23:38
pantera... nu va pune nimeni la zid si nu va face nimeni nebuni... din toata "gargara" pe care am citit-o pana acum, observ ca va faceti asta singuri...
atata timp cat exista persoane, adulti si copii, care au fost atacate de aceste animale comunitare (pentru ca despre asta e vorba aici, daca ati citit bine...), si unii chiar au murit din cauza asta, nu crezi ca a trata lucrul asta cu indiferenta, a da vina pe altii si chiar a te bucura rautacios in sine, denota faptul ca exista o doza de nebunie in mintea voastra?

garbo010098...nu te supara....scuza-mi indiscretia....dar tu din ce specie faci parte? nu cumva tot din cea umana? sa stii ca lipsa dragostei si a afectiunii duce la un comportament agresiv si la oameni, nu doar la animale... iti recomand sa faci o vizita...asa...de curiozitate...la un centru de plasament al coopiilor abandonati! ca sa readuci un astfel de copil la o stare psihica normala, e nevoie de mai multa inteligenta si iubire decat aruncatul unui os sau a unei felii de paine inmuiata in sosul mancat la pranz, unui catel...

lilo... si daca teritoriul cainilor coincide cu spatiul public pe care se presupune ca-l putem folosi in deplina siguranta? ce sa facem? sa nu mai iesim din casa de teama ca incalcam teritoriul cainilor fara stapan?? sau sa ne mutam? dar unde sa ne mutam?? ca peste tot exista "teritorii" ocupate de aceste animale, dealtfel nevinovate! sa umblam cu cate un sac de paine si oase dupa noi, peste tot? crezi ca asta ar rezolva problema? daca pe traseele zilnice (locuri publice!) catre casa, serviciu, rude, locuri de joaca pentru copii, etc., suntem agresati de haite de caini, ar trebui sa ni se interzica noua sa mai trecem pe-acolo??

unei "doamne" care-si PERMITE... si mie imi plac cainii! am doi prieteni care au catei si mi-s foarte dragi, ador sa-i mangai si sa ma joc cu ei, dar eu nu-mi permit sa cresc unul. lucrul asta, insa, nu ma face sa fiu mai putin doamna decat d-voastra..."doamna"...!

vorbiti...si iar vorbiti... manati de orgoliile voastre si fara sa ganditi...

in loc sa practicati "saritura la gatlej" si "aruncatul cu pietre", de ce nu vine nimeni din voi cu o solutie reala, practica si viabila?
cum primariile au alocat niste amarate de fonduri (atat cat s-a putut) pentru infiintarea unor servicii de ecarisaj si a unor adaposturi pentru animale, dar nu pot face nimic pentru "dislocarea" si "disparitia" mentalitatilor primitive din capetele unor CETATENI, si cum anumite asociatii pentru asa-zisa protectie a animalelor au facut altceva cu fondurile banesti, numai protectie pentru animale NU, eu cred ca daca aceste adaposturi si servicii ar fi finantate din buzunarele vajnicilor aparatori/oare si iubitori/oare prin colecta publica si sub sanctiunea unei legi bine puse la punct, care sa le dea drepturi dar SI obligatii celor care finanteaza, ocrotesc si ingrijesc in mod practic aceste animale, atunci lucrurile ar sta cu totul altfel... animalele ar avea propriul lor teritoriu pe care sa-l "stapaneasca" sanatosi, protejati si iubiti, iar, in acelasi timp, ar fi protejati si "prostii" si "tampitii" care nu pot fi invinovatiti ca folosesc spatiile publice ce le sunt destinate in mod natural!!
dar stau si ma intreb: cand e vorba de dat bani, cati iubitori, auto-declarati cu atata patos, ar mai ramane??!! care din acesti vajnici aparatori "verbali" ai bietelor animale are destula minte si curaj sa vina cu o solutie si s-o si puna in aplicare?? care din acesti nemilosi acuzatori ai semenilor lor dar infocati iubitori ai maidanezilor au o coloana vertebrala care sa ramana dreapta astfel incat sa nu se intample ce s-a mai intamplat, asa cum spune daphne, cu fondurile stranse in acest scop??
ia sa va aud... lilo, te bagi? pantera? haideti, oameni cu suflet...scrichy?? sau poate doreste "doamna" sa fie prima? ca doar isi PERMITE...!
carmen396
Postat pe 16 Martie 2010 01:10
rectificare.....la porci este trichineloza.....

toxoplasmoza data de toxoplasma gondii e specifica PISICILOR....nu cainilor....
tutankhamon
Postat pe 16 Martie 2010 01:28

eu am caine, asa ca imi plac animalele. Imi plac si oamenii, da' nu e un motiv pentru care as pleda sa umble diversi psihopati liberi pe strada.
Sa ai un animal e o responsabilitate foarte mare. Asa cum nu iti lasi copilul sa dea in cap pe strada, nu ai dreptul sa lasi cainele, pisica, crocodilul sa faca nici un rau NIMANUI daca e al tau. Iar daca sint ai nimanui, pina in momentul in care ataca n-am nimic cu ei. Cit timp convietuim fara sa ne deranjam, asta e. N-am de ce sa ii hranesc, ca asa as fi responsabila si de nutritia ursilor panda din padurile de bambus. N-am nici de ce sa ii alung. Dar in situatia in care cainii ataca, prefer sa imi apar specia: cit timp sint caini care ucid oameni, sint si oameni care ucid caini si e normal sa fie asa (si nu, nu conteaza cine a inceput). N-am nici o problema sa omor cu mainile goale orice fel de vietate mi-ar ataca mie copilul, de exemplu. Si ma doare fix in fund ce motivatii a avut. Ca o fi suflet chinuit sau altceva. Sa il ajut sa nu se mai chinuie... o eutanasie, ceva.
Repet: ma refer la cainii AGRESIVI.
quasaria
Postat pe 16 Martie 2010 02:21
brav-o !!! Esti desteapta!!! face-ti ce-au facut vacinii mei cu ani in urma,adica au omorat toate pisicile ! Urmarea a fost ca NE-AU NAPADIT SOBOLANII !
Femeia de servici a otravit cainela de la bloc si urmarea a fost ca noaptea urmatoare HOTII UA SPART 7 MASINI in prima noapte !
Acum pe vecinii mei nu-i mai deranjeaza nici cainii nici pisicile .
Daca PUTE nu e din cauza animalelor cu blana ci din cauza oamenilor !Exista APA si s-au inventat tot felul de detergenti !
La fiecare bloc exista om angajat ,deci platit sa faca curatenie !
200600
Postat pe 16 Martie 2010 07:32
O DOAMNE MARI I-TI SANT PUTERILE AVEM TOTI LOC PE ACEST PAMANT da chiar toti .sigur animalutele bolnave trebuiesc tratate .da sa omooori??????????????????nu tratate si atunci cand nu mai poti sau nu mai vrei animalutu gasit un nou stapan si atunci e ok
garbo074997
Postat pe 16 Martie 2010 08:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Este adevarat ca si nemtii sunt smecheri dar depinde in functie de situatie 3 De la: ingerasulluptator 9 Iulie 2011 17:59
Rautatea si invidia predomina peste tot in Romania,,la cetatenii romani 27 De la: pantera_neagra 13 Februarie 2010 05:39
Dumnezeu si omul 11 De la: caasandra 14 Iunie 2010 16:41
Rugăciunea Sf. Marta 33 De la: Dab__ca_Alexandra_1 30 August 2016 21:43
stiati ca..... 18 De la: Vidar 30 Iunie 2009 10:46
Setari Cookie-uri