ce carti ati mai citit si v-au placut...

Omorati-i pe cei drepti si Ultimul testament amandoua carti scrise de Sam Bourne.
feliciaiancu
Postat pe 17 Ianuarie 2009 19:16
Ultima carte citita de mine a fost:Indragostita de un massai si continuarile ei Adio Africa si Intoarcerea in Barsaloi de Corinne Hofmann.O recomand din toata inima.E foarte buna.
ramonas
Postat pe 17 Ianuarie 2009 20:28
FELICITARI PENTRU PREFERINTA TA.AAM CITIT SI RECITIT MOROMETII SI VOI RECITI.LITERATURA ROMANA ESTE FASCINANTA.
EU RECOMAND MARIN PREDA,MARIN SORESCU "LA LILIECI",CONCERT DIN MUZICA DE BACH-HORTENSIA PAPADAT BENGESCU,FANUS NEAGU,EUGEN BARBU,RADU TUDORAN,ION VINEA, TUDOR TEODORESCU BRANISTE SI LISTA AR PUTEA CONTINUA.
CATI
Postat pe 17 Ianuarie 2009 21:47
recomand " Lampile Vietii" de pe volumul Masa Umbrelor, de Ionel Teodoreanu, ceva frumos si copilaros
Lacrimi si Sfinti de Cioran daca esti pasionata de filozofie
Ovidiu Verdes -Muzici si Faze(o caut de ceva timp, dar anticariatele la care am fost nu o au, oricum mi s-a recomandat si cica ar fi foarte buna)
Paulo Coelho= Veronica se hotaraste sa moara, o carte care mi-a captat atentia cu fiecare rand
Si nu in ultimul rand, iti recomand toate romanele de Mircea Eliade.
ananutza
Postat pe 17 Ianuarie 2009 23:43
Moisei-editata de Revistra Vatra
Este o carte excepionala!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu am crezut ca mai sunt in stare sa citesc o carte pe nerasuflate, tinand cont ca nu am mai citit de foarte mult timp. Daca ai s-o citesti nu-ti va parea rau. Pe bune. Sunt intamplari reale, de viata pura.
steji
Postat pe 18 Ianuarie 2009 13:07
Istoriile lui Huxley
trairile dintr-o viata de om cuprinse in cateva nuvele
potrivita pt. varsta ta
blondetweety
Postat pe 18 Ianuarie 2009 13:18
Pe culmile disperarii de Emil Cioran... merge si Alchimistul... Adam si Eva de Rebreanu iar e reusita
ASO
Postat pe 18 Ianuarie 2009 14:20
CUM SA VORBIM IN PUBLIC ...DALE CARNEGIE,O CARTE CE ITI POATE SCHIMBA VIATA
psihoprea
Postat pe 18 Ianuarie 2009 14:53
SUPA DE PUI PENTRU SUFLET, sunt multe volume. CITIND ACESTE VOLUME MINUNATE VEI INVATA SA TRECI MAI USOR PESTE DEZAMAGIRI.TREBUIE SA ACCEPTAM CA DEZAMAGIRILE FAC PARTE DIN VIATA NOASTRA SI FARA ELE NU AR MAI EXISTA MOMENTELE DE FERICIRE.
psihoprea
Postat pe 18 Ianuarie 2009 14:59
Ultima carte pe care am citit-o si care m-a impresionat este "Ma numesc Salma"..scrisa de Fadia Faqir.......este o carte despre o tanara musulmana, care ramane insarcinata inafara casatoriei si care, pt a nu fi omorata de famili ei, ajunge la inchisoare, unde naste, iar fetita ii este luata su dusa la orfelinat....in timp evadeaza si ajunge in Anglia...libera, nu-si poate uita niciodata familia dar mai ales fetita...si incepe sa o caute....iar finalul este absolut surprinzator....nu va spun mai multe, merita citita...pe mine m-a impresionat
maryaclaudya
Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:49
daca tot citesti Maitreyie tin sa iti pun ca nu este scrisa de Marin Preda ,ci de Mircea Eliade.Iar Panza de paianjen este scrisa de Cella Serghi.Poati sa mai incerci sa citesti si alte carti scrise de Mircea Eliade,mai poti citi Memoriile unei gheise ,Tamaduitorul, Memoriile diavolului,si sunt o multime de carti care merita citite.
elena_schefler67
Postat pe 18 Ianuarie 2009 20:56
11 minutede Paulo Cohelio!E ste vorba despre o fata brazilianca care a fost mintita ca daca vine in Europa sa munceasca va castiga multi bani!Ajunsa in Elvetia este obligata sa se prostitueze.Dar se indragosteste de un pictor si.........mai departe nu iti mai povestesc!Este o carte foarte frumoasa!Merita citita!

Postat pe 18 Ianuarie 2009 21:01
Memoriile unei gheise de Arthur Golden,Mircea Eliade Nopti la Serampore ,de altfel cam tot ce a scris,Cartea Nuntii de George Calinescu,Tamaduitorul de Nicolas Evens ,Mandrie si Prejudecata de Jane Austin,Panza de paianjen de Cella Serghi,Camasa lui Hristos de Lloyd C Douglas si sunt o multime de carti foarte bune,caremerita citite.
O seara buna
elena_schefler67
Postat pe 18 Ianuarie 2009 21:07
Incercati Torente - Anne Marie Desmalest sau cartile Martinei Cole, sunt super.
mada76ro
Postat pe 18 Ianuarie 2009 21:14
maitreyi a fost scrisa de Mircea Eliade si nu de MArin Preda
Consuela82000
Postat pe 18 Ianuarie 2009 21:36
"Ecstasy" de Ryu Murakami.
"Portretul lui Dorian Grey" de Oscar Wilde.
"Jurnalul" de Chuck Palahniuk.
angel_demon10
Postat pe 19 Ianuarie 2009 10:20
De la: iasomia, la data 2008-11-24 15:34:06nicol,

mda...codu' lu' Da Vinci,evanghelia lu' Iuda,omenirea a intrat in pana de idei..

ehhh...se cauta ineditul,tema shoc,de ce nu?... aberatia...


ma uitam la documentarele facute pe temele resective,interesante (cand nu ai ce face)...






in ceea ce priveste temele acestea, cred ca singurul care merita citit este Nostradamus...
angel_demon10
Postat pe 19 Ianuarie 2009 10:29
De la: corneliacaliman, la data 2008-12-03 23:20:28Eu nu am citit inca nici o carte de Coelho poate tocmai fiindca a fost frenezia asta legata de el. Candva o sa ma apuc si de romanele lui.O fi avut el ceva de spus...Am vrut doar sa simt ca nu fac din snobism pasul asta. Am gasit alte chestii faine intre timp.As zice ca nu e pierdere de vreme sa cititi
UMBRA VANTULUI (CARLOS RUIZ ZAFON) - te tine cu cartea in mana pentru ca nu iti da mura in gura un happy end. Nu mai prinsesem de mult o carte asa bine conceputa.
FETITA CARE IUBEA PREA MULT CHIBRITURILE (GAETAN SOUCY)
O fi un defect, dar cand merg la biblioteca aleg un scriitor si-mi zic: "sa vedem de ce e in stare.".
In felul asta ajungi sa te familiarizezi oarecum mai bine cu stilul lor.
Si asa am dat de niste "tipi" care mi-au facut interesante multe zile. La repezeala sa zicem KURT VONNEGUT, ARTURO PEREZ-REVERTE, GRAHAM GREENE, DANIEL PENNAC, SALMAN RUSHDIE, LUIS SEPULVEDA, MIKA WALTARI, AMIN MALOUF, AMY TAN, TOM SHARPE...
Reprezinta stiluri diferite, abordari diferite, dar in ansamblu mi-au dat confortul si placerea asociate cititului unor carti bune.
Astept sa mai descopar si alti "tipi" interesanti. Din pacate nu prea ai cu cine schimba pareri in privinta cartilor. Poate voi aveti alte strategii, dar eu am mers pe mana celor de la Polirom. Poate si fiindca de la ei au cea mai mare oferta la biblioteca de unde ma "aprovizionez" eu.

Nu suna cool sa zici ca la 29 de ani mergi la biblioteca si-ti place sa citesti, mai ales ca nu e "in fisa postului", dar asta e unul din hobby-urile mele. Si ma face sa ma simt bine....
Mai astept recomandari....



Cornelia... FETITA CARE IUBEA PREA MULT CHIBRITURILE (GAETAN SOUCY) absolut bestiala cartea, am citit-o cu sufletul la gura!!!
Mai recomand "De ce fierbe copilul in mamaliga" de Aglaja Veteranyi, "Testamentul francez" de Andrei Makine, "Colectionarul", "Iubita locotenentului francez", "Magicianul", dar mai ales "Mantissa" de John Fowles, "Igiena asasinului" de Amelie Nonthomb.

sunt multe, depinde gusturi.
angel_demon10
Postat pe 19 Ianuarie 2009 10:52
"Secretele succesului" de Dale Carnegie,o carte extraordinara,citita de milioane de oameni in intreaga lume si desi am fost scrisa in 1937 si acum dupa atatea decenii,face adevarate "ravagii":) Cartea pune accentul asupra modului in care noi oamenii cu mana noastra putem sa ne facem singuri succesul sau deopotriva il putem alunga:)
MERITA CITITA!

onutz1506
Postat pe 19 Ianuarie 2009 11:28
Ultima carte pe care am citit-o e din 11 carti , e de Sven Hassel si e mai veche nu e asa noua dar mie chiar mi-a placut, am mai citit Dante Alighierii Divina comedie formata din cele 4 carti. Mi-au placut f mult.
malanca_mirela
Postat pe 19 Ianuarie 2009 12:12
Tolega Mostovich
mmanolescu
Postat pe 19 Ianuarie 2009 14:21
umila mea parere este ca,o carte,iti ramane in memorie,sau nu,..iti place,sau nu,o citesti cu usurinta,..sau nu,..si in functie de dispozitia sufleteasca pe care o ai(e vorba de starea pisicului ),sau,pur si simplu,nu-ti place;nu-i pe gustul tau.am patit-o cu coelho,.."zahir",carte ptr care am stat 2 ceasuri la coada ptr autograful autorului,care si muream si crapam de nu mi-o luam si nu-l vedeam pe paulo si nu stateam aplecata de la jumate in fata lui,muta de admiratie.si m-am dus intins acasa,si m-am apucat a ceti,cu o frenezie nebuna,..si citeam si citeam,si nu-mi spunea nimic,si asteptam,ca lasa,ca e doar inceputul,ai rabdare,..si nu se schimba nimic,nu ma captiva,nu ma misca,nu ma fospanea,nu ma trecea curent de placere,..ce sa mai lungesc,..parca nu prea era el,asa ca pe la jumate,am abandonat,care asa se sfla ea si in zilele noastre.acu,il lasam pe domnul acesta,mi-amintesc ce mi-a placut mie "herve basin","tipat de cucuvea" si cum ma identificam eu cu un personaj din carte ,care divorta,..si eu idem,si traiam cartea de mama focului.am recitit-o dupa 20 de ani,nu ma mai identificam,dar tot asa mi-a placut.e scrisa dumnezeieste.are omul un stil zglobiu,...p.s.cartea surprinde o familie in timpul unui divort,cu tata,mama,copii,amanta.
prosit
Postat pe 19 Ianuarie 2009 15:06
am fractionat,temandu-ma ca nu va intra tot,(daca m-ati starnit,m-am pornit)nu am sa pomenesc aici cartile ce au fost numite des de ceilalti,(maitrey de preda,ana karenina de tolstoiewski,etc,)am sa pomenesc de unele pe care nu le-am vazut aici si chiar merita:john steinbeck "iarna vrajbei noastre(o analiza ironica a legilor morale americane),mazo de la roche ciclul "jalna",mario varga llosa,"matusa julia si condeierul(contine elemente autobiografice din relatia lui cu propria matusa).va cam las,ca as putea insira pana maine.lecturi multe si placute!
prosit
Postat pe 19 Ianuarie 2009 15:22
Ce ziceti de JOHN SAUL ? mie imi place.....si am citit toate cartile lui....
xxlanita
Postat pe 19 Ianuarie 2009 18:01
Pavel Corut...Mare OM mare scriitor!!!
spunea cineva de Secretele succesului,de un autor strain...incercati Secretul succesului(P C ) ,varianta romaneasca,nu cea prezentata de un strain.care n-a auzit de ro.secretul sau arta succesului depinde de la o tara la alta.
gabriela_dutu
Postat pe 20 Ianuarie 2009 00:17
spunea cineva de vraciul..intr adevar foarte frumoasa carte...de asemenea si arta conversatiei povestea unei femei trecuta de varsta de 40 ani si care isi prezinta intreaga viata si cum a facut fata ispitelor...de asemenea marile sperante:(
roksy86
Postat pe 20 Ianuarie 2009 09:34
la ora actuala citesc o carte despre viata si activitatea lui BRANCUSI
cinezee
Postat pe 20 Ianuarie 2009 11:47
am terminat "mananca,roaga-te,iubeste" de E.Gilbert aparuta la Humanitas,superba carte...am inceput "calaul iubirii" de Irvin Yalom aparuta la ed trei ...captivanta desi este recomandata ca fiind o carte de specialitate-psihologie,va indemn sa o cititi...
miss64
Postat pe 20 Ianuarie 2009 20:00
adam si eva, maitreyi, morometii si ce s-a mai insirat p-acolo sunt carti pentru liceeni; de-aia si apar in programa scolara pentru bacalaureat;
incearca jose saramago, salman rushdie, danilo kis...
blondetweety
Postat pe 20 Ianuarie 2009 22:51
cea mai recenta krte citita este "tu il vrei, el nu te vrea"
este o carte kre iti ridica moralul dupa o despartire ...
te face sa-ti dai seama cat de minunata esti tu si ce fel e el cu adevarat si ce simte...
daca suferi din dragoste ar trebui sa o citesti..
e usor de citit , amuzanta si placuta
bulinaa
Postat pe 26 Ianuarie 2009 07:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Biblia ortodoxa. 177 De la: Ciresica 1 Martie 2010 19:31
saluta generatia an blugi 5 De la: zambila 8 Noiembrie 2010 15:12
caut si eu carti de Tudor Sbenghe.. 3 De la: deea_90 6 August 2012 11:51
Cărți 16 De la: garbo_470298 20 August 2017 23:43
relatie cu un barbat cu 30 de ani mai mare... cum vi se pare? 146 De la: eladaela 28 Iulie 2010 21:52
Setari Cookie-uri