Copilul meu ma ameninta cu sinuciderea

De la: garbo043444, la data 2009-08-31 08:57:28 Pentru Kyra
A/ti face ordine in viata este,intr/adevar,un lucru bun.Din pacate insa,ordinea in viata ta poate genera uneori dezordine in viata altora,dragi tie.


444, cand se ajunge la modalitatea de a face ordine in felul asta..deja e dezordine de mult acolo. Ca nu o vezi, ori poate o ignori cu buna stiinta, nu inseamna ca ea nu exista. Parerea mea. Si nu e pura filosofie, vorbesc din experienta personala.
kyra
Postat pe 3 Septembrie 2009 17:42
De la: si_totusi, la data 2009-08-31 00:21:38nenea, clientu, ce zici tu e bine dar exista niste hibe. ia spune-mi matale

- la 18 ani ce bani ar avea el sa-si cumpere detergenti, alimente, mobila?
-de unde si cum poate poate sa se descurce financiar cand abia a terminat un liceu si nu are slujba ?
- cum se poate intretine teoretic, o familie ? visul e una, situatia reala e alta

voi, tinerii, nu tineti cont de un singur lucru. intai se pune o temelie si apoi se cladaste. porniti direct la pus acoperisul. pe ce? unde e fundatia? unde-s peretii?

ce mare lucru e sa asteptati cativa ani, sa va terminati studiile, sa aveti un job si apoi sa faceti pasi spre insuratoare? ce tot vorbiti de scalvie cand e vorba doar de bunul simt in gandire si conduita?


unde dai si unde crapa?
ca sa nu se ia ... asa pe sarite ... citate , va recomand:

1)cititi cu ATENTIE !!! (o adevarata provocare pentru LEI , Scorpioni si mai ales Berbeci)
2)in timp ce cititi desenati schema logica sau lista cu liniute
3) recititi de data asta , doar schema sau liniutele
4) verificati detaliile (444 o studiat intens profilul meu, fapt pt care ea stie ca nu am 18 ani)

5) asa-i ca vb despre acelasi lucru dar modul de abordare e diferit

Doamna are nevoie de un sfat, nu de impunsaturile dintre noi... sau poate tocma asta e strategia si nu m-am prins eu?
Adica vede cum se discuta aici, isi face cruce de ce citeste, si ajunge la concluzia ca de undeva trebuie pornita rezolvarea?

Clientu
Postat pe 3 Septembrie 2009 17:42
bun. si unde crapa? sau unde am dat si nu am avut dreptate?
ca ai 38 de ani? ok. ai 38

cred ca un desen ar trebui sa faci tu. scrii mult si fara substanta. eu nu prea am inteles ce vrei sa spui

si_totusi
Postat pe 3 Septembrie 2009 18:05
Clientule,exista o explicatie! am citit atent pentru ca sunt berbec si mama de baiat scorpion!
elodia
Postat pe 3 Septembrie 2009 18:13
bre Cliente, io as fi ceva mai precaut la zodiile alea... , unele mai citesc si printre randuri..ia da un ochi tu la profilul meu, sa vezi ce scrie..curaj, maica !
kyra
Postat pe 3 Septembrie 2009 18:14
Ce faceti fratilor? De la problema mamei cu baiatul in calduri (actiune care oricum se petrecea anul trecut pe vremea asta!!!!!!) ati ajuns iar la zodii????
Ciresica
Postat pe 15 Septembrie 2009 05:06
bre, da' pan' la urma, s-a sinucis ori ba?... sa stim o treaba...
zambil
Postat pe 15 Septembrie 2009 08:56
Buna!Voiam sa-ti spun in legatura cu problema ta,ca singura solutie pt.a fii bine,e ca trebuie sa-ti lasi copilul sa-si urmeze instinctul si sentimentele.Stiu ca-ti este greu,dar nu ai ce face.Copilul tau are un caracter puternic,si orice sfat i-ai da,pt.el nu conteaza.Ar mai exista varianta comunicarii,dar in cazul vostru,ar fii ca o frectie la piciorul de lemn.Zic asta,pt.ca el este f.sigur de judecata si sentimentele pozitive fata de fata pe care o doreste.Opunandu-te,nu faci altceva nimic,decat sa inrautatesti mai mult situatie.Incearca sa-l intelegi acceptand situatia asta,si vei vedea ca atunci va veni singur sa-ti povesteasca daca-i va fi bine sau daca nu.Atat poti face tu!Imprieteneste-te cu el,fara sa-l condamni sau sa-i reprosezi ceva,altfel il vei pierde si il vei indeparta!Succes!
garbo051374
Postat pe 16 Septembrie 2009 01:04
ioi, zambile...mi-ai furat replica
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Septembrie 2009 01:21
De la: magduta, la data 2008-08-01 17:36:39Nu stiu ce sa mai fac si cum sa imi conving baiatul ca greseste. Abia a implinit varsta de 18 ani. A crescut, insa la varsta aceasta un om este departe de a fi matur si o mare parte din deciziile sale le ia cu inima, si nu cu ratiunea. In urma cu un an a cunoscut o fata de care s-a indragostit. Stiu ca o iubeste, ea la fel. De curand insa i-a intrat in cap ideea de a se casatori. Am incercat sa-i explic ca este multe prea devreme pentru o astfel de decizie prin toate modalitatile posibile, insa de la ceva timp incoace imi tot repeta ca se omoara daca nu il las sa se insoare. Nu stiu ce atitudine sa adopt. I-am spus intr-un final ca poate sa faca ce vrea, insa de atunci este fie irascibil si nervos,fie apatic si trist. Uneori are si izbucniri de violenta. A devenit de nerecunoscut. Efectiv, imi este teama sa nu savarseasca gestul de care amintea. As vrea sa-l ajut, este copilul meu, ma doare ceea ce i se intampla, dar nu mai ma pot intelege cu el. Ce sa fac????


off doamne magduta...lasal sa-si traiasca viata....nu mai e puisorul tau...e al alcuiva:P
i_am_your_girl
Postat pe 21 Septembrie 2009 20:21
..nu stiu dar asta e o problema serioasa..subiectul e postat cam de multisor..as fi curioasa sa stiu ce s/a intamplat..oricum concluzia la o parte din ce s/a scris e ca..daca nu avem suficienti bani la tinerete nu putem fi cu persoana de care ne indragostim...natura e crunta..ne indragostim la varste la care nu avem cu ce...e ca si cand omul foarte sarac trece pe langa o patiserie...de unde tocmai au iesit din cuptor niste cozonaci fierbinti...miroase grozav...dar nu ai nici un ban sa/ti cumperi unul..
garbo055472
Postat pe 28 Septembrie 2009 09:49
te cred ca ti este greu uite o poveste care a lasat 2 parintii ce sufera mult la noi la tara 2 tinerii se iubeau sau castorit siauu dorit un copil a venit acest copil a crescut mare baeatul era an clasa a 5 mama a plecat a n italia sa faca banii la rugat pe tatal sai dea telefon sa vb cu mami ansa tatal nu a vrut a amenintat ca se spanzura si asta a si facut sa suit an pod si sa legat cu o funie de gat si sa spanzurat acum aceii parintii sufera enorm de mult el era profesor ear ea vanzatoare ansa acu sunt doi oamenii mereu cu lacrimi an ochii ,mereu suparatii si tacutii.
claudia_mami
Postat pe 8 Octombrie 2009 15:32
O vorba din batrani spune " Pana nu te lovesti cu capul de pragul de sus, nu vezi ce este jos".

Eu nu iti dau sfaturi, ci iti spun ce as fi facut eu in acest caz. Ca parinte datoria mea este aceea de ai explica ce presupune casatoria; avantaje si dezavantaje................dar decizia ii apartine. Daca tine mortis sa faca acest lucru; in conditiile in care ameninta cu sinuciderea;l-as lasa sa o faca. Probabil ca este doar o modalitate de santaj de a face sau a obtine ce vrea, insa nu cred ca as risca. Tu insa il cunosti mai bine si, stii daca este capabil sau nu de asas ceva.
Nirvana
Postat pe 21 Octombrie 2009 13:25
Buna... am citit despre problema ta... acum cateva luni am avut aceasi problema cu fiul meu...avea si bac-ul la cateva saptamani...Am fost la preot, la psiholog si apoi l-am lasat sa faca ce vrea, nu l-am mai presat cu intrebari... pur si simplu mi-am propus sa am incredere in el... si a fost bine. Incearca sa-l apropii ca prietena, sa incerci sa-i demonstrezi ca ai incredere in el...poti merge cu el la psiholog si acolo afli ce e in sufletul lui... acolo se va deschide precum o carte si poti afla situatia exacta in care este si poti avea sprijin din partea medicului....succes
cristinaharhata
Postat pe 23 Octombrie 2009 08:21
Buna,copii la aceasta varsta si din aceasta generatie de nimic,sunt imprevizibili,sunt rebeli,sunt rai,vorbiti cu el si spunetii ca nu e o decizie prea inteleapta si ca relatia asta fiind casatorit nu va dura multa vreme,ca e mai bine sa stea o perioada prieteni,daca nu asculta,cautati un psiholog de urgenta,bafta!
doryna_dobrescu
Postat pe 29 Octombrie 2009 21:25
am o intrebare:tu ai postat problema ta ,anul trecut.
Ce s-a intamplat pana la urma,ca a trcut mult timp si trebuie ca ai deja un deznodamant.
Ne spui?
gabi_ene2005
Postat pe 30 Octombrie 2009 11:23
De la: emagl, la data 2008-08-06 22:54:08Discuta cu el prieteneste,si fii de acord cu decizia lui.Cunosc pe cineva care s-a casatorit la 17 ani( si ea si el aveau 17 ani ), si acum au 23 de ani de casnicie.S-au iubit si se iubesc, au copii... deci nu-i nici o nenorocire daca baiatul tau vrea sa se casatoreasca la aceasta varsta.Lasa-l sa dea de greu daca asa vrea, numai sanatos sa fie.Daca te vei opune,poate toata viata iti va reprosa.

si eu zic, nu e problema, sa bage mare ;))
Dubluritza
Postat pe 6 Noiembrie 2009 10:26
dap, sa bage mare, ai dreptate...da' oare is pregatiti sa isi asume responsabilitatea unei familii ? ca asta presupune un job, facturi de platit, locuinta personala sau chirie...

sau ei se joaca de-a casnicia si parintii decarteaza cashu' ?
wife_de_zmeu
Postat pe 6 Noiembrie 2009 10:37
Esti o mama fericita de fapt a carui baiat are sentimente puternice reale pentru o fata. Bine ca nu ai un baiat betiv,drogat superficial,prost,nesismtit care nu poate iubi pe nimeni in afara de el insusi.

Probnleme cea mai mare se va pune cu sa se intample acel eveniment daca nu sunt finante.!!!!!!!???????????

Explica-i cat de mult il va costa cea ce vrea sa infaptuiasca.Pas cu pas va intelege ca banii sunt problema,altfel nunta e ca si facuta. Explica-i ca nu va putea trai cu voi cu parintii toata viata si vor fi nevoiti sa plece la casa lor. Explica-i cu durere in glas aceste lucruri si asigura-l ca il iubesti mai mult decat prietena sau logodnica lui!!!!!!!!!1

Asigura-te tu pe tine insati ca il iubesti mai mult deecat oricine in lumea asta!!!!!!

De asta ti l-a dat D-zeu ,Sa IL IUBESTI NU SA IL
OMORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
mariana1971_12_08
Postat pe 14 Noiembrie 2009 12:32
:D nu sunt in masura sa raspund am doar 17 anisori, insa cred ca cel mai bn ar fi sa-l lasati sa faca asta si o sa realizeze si singur dupa aceea dak este bine ce a facut sau nu ! Probabil ca dak o sa se vada casatorit si o dea peste multe probleme si nu o sa le poata ezolva fara mama sau tata o sa-si dea seama k e prea tanar si k trebuia sa va asculte :) ....
claudiata
Postat pe 30 Noiembrie 2009 22:54
"Ce sa faci?"

Sa-i spui sa astepte cel putin 2 ani si apoi poate sa se insoare fericit cu binecuvantarea,in plus in 2 ani de zile se poate intampla multe .
Ai rabdare numai.
FirstSmileLove
Postat pe 15 Decembrie 2009 21:09
si din august pana in decembrie se "poate" intampla multe...
elodia
Postat pe 15 Decembrie 2009 21:50
Tu gresesti. Esti prea autoritara. E am 16 ani si am trecut prin multe situatii similare. Din dragoste se fac multe prostii. Lasa-l sa faca ce vrea si cere-ti scuze ca te-ai bagat.
Jo_acidburn
Postat pe 16 Decembrie 2009 13:09
ai 16 ani si ai trecut deja prin multe situatii similare ?
da' la ce varsta ai vrut sa te mariti, fetitza ?

he, he, he...parintii is buni numai sa intretina plozii, nu sa aiba opinii...ca si plozii aia trebe' sa fac ce vor, nu ?
Anouk
Postat pe 16 Decembrie 2009 13:32
Ma refeream la sinucidere.....asta mi se parea situatia ingrijoratoare aici. Cat despre casatorie cum sa zic....mi se pare o chestie pur oficiala ce porneste in cazul baiatului de la dragoste. Si da am fost indragostita ... da am avut probleme cu parintii....da mama era disperata.... da am amenintat....si da am si pus amenintarea in practica. Ca n-am murit e evident. Dc? Nu stiu.
Jo_acidburn
Postat pe 16 Decembrie 2009 15:36
Asteapta tu sa cresti si sa intri in adevaratele probleme de viata si apoi vei vedea daca mai vrei sa mori. Ce aveti voi la 16 ani e nimic in comparatie cu ce urmeaza. Si crezi ca daca mori rezolvi ceva? In cat timp crezi ca te uita lumea si tu putrezesti?
Doara
Postat pe 16 Decembrie 2009 15:44
Stimat doamn, cu urarea dat de ziua sfnt a Naterii Domnului
Crciun Fericit!
Sunt psiholog , dar n acelai timp i printe a trei copii majori respectiv de 28, 24 i 22 ani. Nu sunt profet.Cred c trebuie s pornii, n cauza dumneavoastr, de la a respecta personalitatea fiului dumneavoastr. ncercai s nu-l dirijai ci s-i respectai opiniile deorece vrsta lui, (adolescena, pe care noi cei tineri nc,.... dar cu anumit experien de via, am uitat-o), e o perioad de cristalizare a eu-lui propriu pentru fiecare fiin uman.Fiul dumneavoastr e o fiin vie care triete, triete, deci are dreptul la propria experien de via, categoric prinii le dm o zestre genetic dar din pcate experiena de via i-o formeaz fiecare fiin uman, nu-i de vnzare i nici de mprumut.
Eu nu v cunosc, dar cred c e vorba de o prelungire considerat fireasc, (pentru prinii romni), a dragostei i preocuprilor lor n legtur cu viitorul progeniturilor, uitnd c i copiii gndesc i se adapteaz mai bine la realitate.
ncercai, lsai orgoliul, i spunei-i c: SUNT DE ACORD CU HOTRREA TA, DAC TU AA CREZI C E BINE! Sunt curios de evoluia relaiei dintre dumneavoastr i fiul dumneavoastr dac bineneles mi-ai respectat sfatul.
Cu stim,
Baciu C. Iuliu, Bistria
garbo074690
Postat pe 26 Decembrie 2009 19:31
eu iti sugerez sa nu te lasi amenintata de vorbele lui si sa incerci sa il duci la un psiholog
garbo090889
Postat pe 27 Decembrie 2009 20:29
Draga Magda,pai daca din momentul in care i-ai dat mana libera, el a devenit fie nervos, fie trist, inseamna ca el insusi nu e hotarat ce sa faca, si ca in el se da o lupta, daca sa se insoare sau nu. Probabil ca sunt si presiuni din partea fetei, dar eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Cat despre sinucidere... fii serioasa si scoate-ti din cap gandul asta, ca nu o va face; e baiat cu capul pe umeri din moment ce se agita atat doar la gandul ca s-ar insura :))
paroxanam
Postat pe 12 Ianuarie 2010 15:08
allloooo...gara...initiatoarea topicului nu a mai intrat pe garbo de 217 zile

voua ce va spune chestia asta ?
Anouk
Postat pe 12 Ianuarie 2010 15:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Violenta 289 De la: liaiedera 12 Aprilie 2010 14:01
Cauti bona Timisoara? 2 De la: garbohomecareagency 21 August 2011 10:01
Clubul de Muzica.ro se da startul inscrierilor in noul an scolar 2017/2018 !! 1 De la: clubul_de_muzica 25 August 2017 14:02
avorturi nedorite 58 De la: cinezee 14 Februarie 2010 15:00
sti ce face copilul tau,cand tu spui banalitati pe internet 18 De la: fleurdelis 5 Februarie 2010 18:53
Setari Cookie-uri