Copilul meu ma ameninta cu sinuciderea

ca si curiozitate...sta la tine in casa probabil pe banii tai pentru ca la 18 ani...cu toti am avut 18 ani ...si vrea casatorie, responsabilitate, etc...taiei banii pe vreo doua luni, ca sa nu zic da l afara din casa fie si pentru 3 zile, sa vezi dupa mi vrea responsabilitate; stiu e destul de drastica masura.

ca si chestie starile alea ale lui in mare parte cred ca sunt din cauza nesigurantei, euforia, starea de bine sunt in momentele cand s a convins singur ca toate s bune si frumoase iar in depresie cade in momentele cand se gandeste la greutati, la faptul ca toti "sunteti" impotriva lui, cand crede ca nimic nu i iese...

de unde stiu? am trecut prin astfel de stari...daca l convingi sa mearga la un psihanalist...fara pastile
mirelacm
Postat pe 3 Mai 2009 11:12
sunt curioasa ce mai face copilul care,ameninta cu sinuciderea?
cainele care latra nu musca .proverbul e valabil.
allexanndrra
Postat pe 2 Iunie 2009 01:25
cica a cazut de la balcon, accidental...
zambil
Postat pe 2 Iunie 2009 01:32
Nu te speria, asta dovedeste ca o iubeste foarte tare pe acea fata.
Cheama-i pe amandoi, stai de vb cu ei si stabiliti casatoria, E genul de situatie care ii poate face fericiti toata viata.SA-I SPUI SA FACA CE VREA NU E O SOLUTIE , CI CA PARINTI VENITI VOI CU SOLUTIA!un copil e ratacit atunci cand il pui sa ia singur orice decizie, dar una asa importanta cere ajutor din partea parintilor, deci stabiliti casatoria , ii va face fericiti pe amandoi chiar pe toti, va urez toate cele bune! ( si nu uita, e mai bine acum decat niciodata) GETA!

Postat pe 5 Iunie 2009 11:09
eu te-as sfatui sa il lasi sa face ce vrea.incearca sa devii prietena lui sa-l asculti asa il vei atrage de partea ta si vei avea mai mult de castigat.in plus daca s-a indragostit de fata aceea ce conteaza ca va face pasul asta acum sau mai tarziu?

Postat pe 5 Iunie 2009 12:47
EXISTA O SINGURA SOLUTIE MAMICO, SA APELEZI LA UN TERAPEUT SAU PSHIHOLOG dar de ce nu la o prietena care sa-i explice ceea ce tu vrei sa -i explici si el nu intelege pt.ca numai asa el isi va da seama ca tu ca mama ai dreptate si i vrei numai binele, eu am multe metode de convingere si am 2 copii mari.
garbo000199
Postat pe 5 Iunie 2009 23:18
ai incercat sa vorbesti cu un preot?
garbo004484
Postat pe 6 Iunie 2009 10:40
In principiu, sunt de acord ca doua persoane se pot iubi atat de intes chiar de la o varsta frageda, incat sa se poata casatori si sa aiba o relatie fericita, dar asta cere maturitate din partea amandurora. In timp ce exista mari sanse ca fata sa fie pregatita pt o asemenea decizie (pt ca e demonstrat stiintific faptul ca fetele se maturizeaza mai repede), considerati ca un baiat care amninta ca se sinucide este destul de matur pt a se casatori? Fara a dori sa supar sau sa jignesc pe nimeni, ce ar putea face in momentul in care ar da de greutatile cu adevarat dificile ale vietii? Ar mai putea atunci sa ameninte ca se sinucide? Sau, Doamne fereste, daca chiar ar lua o astfel de decizie dupa casatorie, lovindu-se de un moment dificil ganditi doar ce consecinte tragice ar avea acest lucru.. Si nu ma refer la greutati cu banii sau ceva de genul asta, ci, iar Domane fereste, la vreo boala sau cine stie ce altceva.. in acel moment el va tb sa isi asume anumite responsabiliti la modeul cel mai serios.
Bineinteles ca lui ar tb sa ii arati ca il intelegi, crede-ma reactioneaza mult mai bine asa, incearca sa nu fii dura cu el, sa ii subliniexi faptul ca tu nu esti impotriva casatoriei lui, ci doar ca ar tb ca inainte sa fie un om format de viata pt a se putea descurca.. si asta implica, bineinteles gasirea unui job,si invatatul, pt ca in momentul in care va avea un copil, va dori ca acesta sa il proveasca cu admiratie si respect... si toate astea se castiga prin munca!
Mult, mult succes in atitudinea pe care o vei adopta!
garbo010507
Postat pe 10 Iunie 2009 01:35
Trebuie sa fii alaturi de el si nu impotriva lui. Nu sunteti inamici. Accepta ca a crescut, ca are si el nevoile lui si sprijina-l. Nu am inteles care sunt motivele (in afara de varsta)care te-au facut sa te opui categoric. Il poti sfatui sa traiasca o vreme in relatii de concubinaj, pana va reusi sa-si faca o cariera (cred ca este putin cam tarziu de "o vorba la gura sobei"). Fata mea are 20 de ani si doreste sa se casatoreasca. I-am dat voie sa se mute cu prietenul ei si i-am spus ca o sa o sprijin indiferent ce decizie va urma sa ia.
daria_
Postat pe 11 Iunie 2009 00:22
Buna, sunt Cris, sunt si eu mama unui baiat insa doar de 6 anisori. Am citit din intamplare despre suferinta ta si doresc sa imi spun si eu parerea. Si eu imi iubesc copilul mai mult decat orice pe aceasta lume dar, daca as fi in situatia ta as incerca sa gandesc cat mai obiectiv posibil. Cu toti am trecut prin aceasta perioada, din fericire unii dintre noi am trecut-o cu brio, insa altii dimpotriva. Cu cat de mult te vei impotrivi asupra deciziei fiului tau cu atat il vei indarjii mai tare sa faca o prostie pe care o veti regreta impreuna. Eu ma ghidez mereu dupa un pricipiu cu baza medicala si anume INTOTDEAUNA TREBUIE SA INLATURAM CAUZA PENTRU CA SA NU MAI FIM NEVOITI SA TRATAM EFECTUL. Asadar,doar discutand si comunicand cu calm si inteligenta veti reusi impreuna sa ajungeti la un compromis benefic de ambele parti. Cred ca ceea ce ar fi bine sa faci mai intai este sa descoperi adevaratul motiv pentru care copilul tau isi doreste casatoria la aceasta varsta frageda. Afland ADEVARUL sunt convinsa ca urmatorii pasi vor fi mult mai simpli si vei ajunge curand acolo unde ti-ai propus de la inceput adica sa reusesti sa il convingi ca ceea ce vrea el este intai de toate, pentru el, o actiune care ii va marca intreaga viata. Sunt sigura ca vei reusi. SUCCES!
cristinavalentina1973
Postat pe 12 Iunie 2009 03:49
Cred ca cel mai bine in cazul acesta este sa purtati o discutie cu iubita lui.Daca o iubeste cum spuneti el va intelege ca e mai bn sa mai astepte, in cazul in care fata este de acord cu acest lucru si va dori sa-l conviga de asta. Daca nu, ar trebui sa consultati un specialist. S-ar putea safie predispus si la asemenea gesturi de sinucidere. Faceti tot ce va sta in puteri sa impiedicati aceasta casatorie, dar daca nu este cale de a o oprii sustinetii decizia. Nu riscati sa se termine in ceva mai rau.In plus poate sa-si continue studiile si daca este casatorit.Mult succes!
adriana_dinca
Postat pe 16 Iunie 2009 22:17
Baiatul meu m-a amenintat ca daca nu-l las sa-si puna cercel in ureche se sinucide.I-am luat un cercel tip clips si l-am lasat sa-l poarte .Dupa 2 saptamani l-a dat singur jos.Nu s-a simtit mai barbat.Asa ca,convinge-i sa stea o perioada impreuna fara acte sa vada daca sunt compatibili si fara sprijin material din partea ta,ca parinte.Eu cred ca este singura cale de a afla adevaraul;el despre ei.
crrrinnn
Postat pe 18 Iunie 2009 23:57
nu mai credeti in povesti cu sinucideri. plodurile va testeaza si santajeaza.
si_totusi
Postat pe 19 Iunie 2009 00:22
Corect Totusico!
Aemulus
Postat pe 19 Iunie 2009 00:25
Si daca nu glumeste???Cum poate trai o mama cu gandul ca putea sa-si salveze copilul si nu l-a luat in serios?? :( Cred ca tot mai bine este sa fie lasati sa traiasca o perioada in concubinaj si se vor lamuri singur asupra sentimentelor pe care le au. La socri mei, la tara, o vecina si-a lasat fiul de 17 ani sa aduca acasa o fata de 15 dupa multe scandaluri si amenintari cu plecatul de acasa. Copiii mergeau impreuna la scoala, si-a invatat "nora" sa ia anticonceptionale, dar aceasta nu a vrut sa termine decat 10 clase. Cand a implinit ea 17 ani, s-au casatorit legal, cu consintamantul parintilor ei. Sunt impreuna de 18 ani si au o fetita minunata in varsta de 15 ani. Daca-i intrebi, nu doresc sa se casatoreasca fetita lor de la o varsta asa frageda. Un coleg al baiatului meu (are 21 de ani)a lasat insarcinata cand era in cls. a XII-a o colega de clasa si l-au obligat parintii fetei sa o ia de sotie...Casatoria este o loterie si nu poti sa stii cum vor evolua lucrurile pana nu o traiesti. Poti gasi persoana nepotrivita si lua o decizie proasta la orice varsta. Este valabil si invers.
daria_
Postat pe 20 Iunie 2009 09:09
BUNA. TREBUIE SA ITI MARTURISESC CA AM 30 ANI. PE LA VARSTA FRAGEDA A ADOLESCENTEI PROCEDAM LA FEL CA SI BAIATUL TAU(INCERCAM SA IMPRESIONEZ),UNEORI MERGEAM PANA LA EXTREME ZARIINDU-MA CU LAMA CA DOAR NU ERAM NEBUNA SA TREC MAI DEPARTE. VORBIND DESPRE SINUCIDERE EU ZIC CA AR TREBUI SA I-I REAMINTESTI CE INSEAMNA...INMORMANTARE FARA PREOT,FARA TELEVIZOR,FARA CULORI,FARA MANCAREA LUI PREFERATA SI FARA PLACERI ALE VIETII,POATE I-I VEI DA DE GANDIT.CAT DESPRE CASATORIE..OK...SA ZICEM!!!...INTREABA-L CE VA FACE DUPA?...EU ZIC CA AR TREBUI SA COMUNICI MULT CU EL SA I-I SPUI SI PARTEA FRUMOASA A UNEI CASNICII DAR(DE CELE MAI MULTE ORI)SI PARTEA URATA.PROPUNE-I O PERIOADA DE PROBA SI ACCEPTA CA EA SA SE MUTE LA TINE SI SA VEDETI CUM MERG LUCRURILE.MULT SUCCES SI ASTEPT VESTI!!!
mihaela30
Postat pe 20 Iunie 2009 21:56

DOAMNA, ganditi-va bine, in situatia data, prezenta,in care se afla copilul dv., ACESTA poate sa recurga la sacrificiul suprem cand nu va astepatati. Asa ca ganditi-va cum ati prefera sa aveti copilul viu sanatos si fericit, sau in cimitir? Are 18 ani, este major, dati mana libera(hand-free)fiului Dv. sa decida singur ce vrea sa faca. Nu este singurul nici ultimul care se casatoreste de tanar? Nu uitati ca amenintarile lui, intr-o zi, vor fi fapte. Se pune ca: AI GRIJA CE GANDESTI, CA S-AR PUTE SA FIE VORBE, AI GRIJA CE VORBESTI, CA S-AR PUTEA SA FIE FAPTE, AI GRIJA LA FAPTE CA S-AR PUTEA SA FIE OBICEI, AI GRIJA LA OBICEI, CA S-AR PUTEA SA-TI FIE DESTINUL.
In acesta situatie, si FATA(prietena lui) trebuie sa aiba tot 18 ani impliniti, altfel, baiatul poate fi condamnat ca corupator de minore, s-au sechestrare de persoana, cu toate ca fata fiind minora, sta de buna voie cu baiatul. Consultati, un avocat.
Da-ti copilului unda verde, pana nu e prea tarziu.Regretele,in todeauna sunt tardive. Multi tineri, fete si baieti, din pricina ,ca parinti au intervenit in relatiile lor, s-au sinucis, sarind de la etaj, sau spanzurandu-se.

PAZA BUNA, TRECE PRIMEJDIA REA.
alexandru_revnic_yahoo_com
Postat pe 21 Iunie 2009 12:12
daca fata e serioasa este un motiv de bucurie , atunci si trebuie sprijiniti oricum, vorbit cu amnadoi si..felicitati!
mrnastasia
Postat pe 21 Iunie 2009 17:38
Mergi cu el sa se spovedeasca la un Parinte.
loyalia
Postat pe 22 Iunie 2009 09:21
Draga Magda situatia ta este delicata si foarte periculoasa nu stiu daca as putea chiar sa-ti dau un sfat dar daca as fi in locul tau m-as gandi de 2-3 ori inainte sa reactionez.
In primul rand cu o voce ccalda si prietenoasa desi ar fi dureros mi-as invita copilul si pe prietena lui la un fursec si un pahar de ceva(chestia cu paharul e dureroasa pentru ca nu sunt de acord cu alcoolul la tineri dar prin simplul fapt ca tu ii pui i mana un pahar la o ocazie ii arati copilului tau ca esti de partea lui si alaturi de el si nici decum nu esti dusmanul lui - truc ieftin)... Incearca sa te apropii ceva mai mult de prietena lui incearca sa vezi care sunt motivele pentru care se gandesc la aceasta decizite... tinerii sunt teribilisti au impresia ca pot cuceri lumea si ca se pot descurca singuri ... Trebuie sa te gandesti bine si sa iti calculezi foarte bine gesturile ei pot face o prostie cu sau fara acordul tau... Incearca sa te apropii mai bine de prietena lui si de el dar evida subiectul cu casatoria pentru ca strici totul...
Daca motivul casatoriei nu este o sarcina ce nu poate fi indepartata si e pur teribilism sau chiar si asa ... infine ideea este ca daca tot insista si insista si nu reusesti nici cum sa te apropii si sa il intelegi de ce nu ii propui o logodna in fata prietenilor si a amicilor cu un schimb de inel(pt ea) si un ceas(pentru el) dar care sa nu implice o cununie religioasa sau civila... sa fie doar o logodna in fata familiei si a prietenilor pana cand isi termina facultatile si au un servici stabil...
Oricum cel mai important din toate nu ridica tonul, daca e irascibil nu insista in ziua respectiva, apropiete de ea, nu adu in discutie din prima subiectul asta, incearca sa o cunosti, evita in fata lui sa faci afirmatii despre ea, vorbeste cu el despre ceea ce simte pentru ea si ce anume crede ca o sa ii ofere in plus niste acte, incearca sa il intelegi si in final propune ideea de logodna cel putin nu implica acte si nu se recunoaste in fata lui dumnezeu dar ii va transforma oficiali pe ei... discuta cu ei despre ideea de proetectie dar fii atenta um aduci vorba...
Mult succes si numai de bine!
Daca vrei sa vorbim id-ul meu e YM: oanacucoveica
Inyo
Postat pe 23 Iunie 2009 11:06
buna...daca fata e buna, de treaba si ascultatoare ar trebuii sa-l lasati.....o sa vada el mai tarziu cum o s afie cu o familie,copii....atunci nu o sa mai depinda de dvs si o sa vada cat de greu e
justmeeee
Postat pe 8 Iulie 2009 21:13
Nu ma speria,ca nu ma mai insor...tu ai dat deja de greu??? 022715
valentino
Postat pe 8 Iulie 2009 21:16
Cassey
Postat pe 9 Iulie 2009 14:46
Cassey
Postat pe 9 Iulie 2009 14:46
bbbbbbbb
miha2009
Postat pe 10 Iulie 2009 10:50
Este complicata situatia,eu in locul tau as apela la un psiholog ,sa vb cu el,sa vada exact care sunt nemultumirile lui,fricile lui,sa stabileasca profilul psihologic exact si sa te sfatuiasca pe tine cum sa il abordezi pt a alege ce este mai bine pt el.Noi ca parinti credem ca stim totul despre copiii nostri,dar nu este intotdeauna asa,nu este obligatoriu sa gandeasca asa ca noi ,chiar daca am facut totul sa le fie bine....
iryyss
Postat pe 19 Iulie 2009 10:24
Este greu sa privim cum fac copii nostrii greseli si sa nu putem intervenii ! Din pacate , ei sunt altfel decat eram noi si nu le putem impune nimic.Cel mai bine este sa incerci sa-i castigi increderea din nou , sa fii alaturi de el , sa-l sustii in hotararea lui si daca greseste, iar sa-l sustii ! La asta sunt buni parintii pana la urma si decat sa nu-l mai ai (vezi bine cate se intampla!) mai bine unul casatorit !
Doamne ajuta !
mile
Postat pe 20 Iulie 2009 01:56
Am cunoscut de curind o familie care are un baiat ce nu a implinit 21 de ani inca si care e casatorit de 2 ani deja.
Si merg amindoi la facultate si merg la servici si locuiesc la parintii lui.
Si toata lumea e fericita.
Aemulus
Postat pe 20 Iulie 2009 03:07
sa stii ca amenintarea cu sinuciderea este o forma de santaj pentru a putea obtine ce doreste.
incearca sa fii de acord cu el,dar in prealabil sa ai explici ce inseamna a fi casatorit si ce obligatii are dupa aceia.
lasal pe el sa analizeze ce e bine si ce nu
tu trebuie sa iti amintesti cum erai atunci cind te-ai indragostit pentru prima oara.
eu iti dau un sfat din proprie experienta. rezultatul final a fost exceptional dar cum spuneam trebuie sa comunici cu baiatul tau.
garbo800008
Postat pe 24 Iulie 2009 14:16
1: trebuie sa fii alaturi de el si de deciziile ce le ia.
2: trebuie sa accepti esecurile lui si sa il sustii chiar si dupa acestea "sub nici o forma sa nu il iei cu [ti-am zis eu... etc..]"
3: 99% din oameni invata din propriile greseli si tot atatia trebuie lasati dupa un timp sa isi dea cu capul singuri, astfel vor invata si isi vor da seama ca au gresit.
4: NICIODATA sa nu i spui copilului ca a gresit si TOTDEAUNA sa i fii alaturi.
5: Casatoria ca si orice alt gen de relatie este la ora actuala ca la 6 din 49 , majoritatea joaca si foarte putini castiga. Totusi, are 18 ani, lasa-l sa joace, nu are nimic de pierdut, castiga intelepciune. [trebuie sa i fii alaturi].
Cu riscul de a ma fi repetat la anumite fraze, am facut-o pentru a intari anumite aspecte.

Ar mai fi multe dar, cred ai inteles ideea...
Avocatii
Postat pe 25 Iulie 2009 10:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De la ce varsta incepem studiul unui instrument? 2 De la: clubul_de_muzica 28 Septembrie 2016 12:54
Ce invata gresit copiii la scoala 56 De la: Stiinta_succesului 28 Mai 2014 22:27
avorturi nedorite 58 De la: cinezee 14 Februarie 2010 15:00
Lectiile de Canto asigura un viitor stralucit copilului? 4 De la: clubul_de_muzica 21 Martie 2015 09:46
Clubul de Muzica.ro Importanta concertelor/expozitilor de la o varsta frageda 1 De la: clubul_de_muzica 14 Iulie 2016 14:23
Setari Cookie-uri