Rautatea: 'Eroare' a naturii noastre divine sau doar 'pecete' a destinului nostru darwin?...

Și barbatul în familie el dezbina femeile, le face sa se urască, zic ca femeile sunt rele, ei învață femeile sa se se urască ca sa nu fie Unite și sa le poată ei domina, pt ca una singura si toate celelalte împotriva ei nu poate face mare lucru, bărbații sunt uniți la răutăți, sa dezbine și sa domine, cu dezbinatul și dominatul începe din familie,
răul iîncepe de la barbat și femeie, depinde cum își educa copii,, barbatul trebuie sa fie exemplu pozitiv pt copii
ingerasulluptor1
Postat pe 13 Martie 2016 16:22
La bărbați nu l e place corectitudinea dar vor președinți corecți, pai ce ei șiau educat copii sa fie corecți ca sa avem lideri corecți, hai sa nu fim superficiali , sa vedem de unde provine necorectitudinea și cine este vinovat, așa sa Dam vina pe alții este usor
ingerasulluptor1
Postat pe 13 Martie 2016 16:29


"In cazurile expuse de tine e vorba de o bunatate impusa. De religie si/sau de norma sociala.
Nu este aceea bunatate si respect provenite din fiinta ta, din perceperea celui de linga tine ca o persoana egala, e vorba de o bunatate care vine din frica de pedeapsa dumnezeiasca si/sau de oprobiul colectivitatii.
E bine si asa, prin exersarea bunatatii chiar si impuse aceasta devine mod de viata si te obisnuiesti sa o practici."

Daca stiam sa scriu ca tine, la fel raspundeam si eu. Asa ca, draga Tommy ai parte de un multumesc din partea mea Dar stai un pic, nu am terminat cu tine inca...!

"Reintorcindu-ne la credinta, in Biblie se spune ca daca 'nu te iubesti pe tine' nu ai cum sa-i iubesti pe ceilalti.
E foarte adevarat."

Alea nu sunt ghilimele, le-am pus ca sa atrag atentia... ! Deci, luat pe altcineva ca exemplu, cineva care pot sa jur ca n-a citit Biblia, fostul meu profesor de geografie-un om foarte cult si destept-spunea altceva si probabil ca era un citat al nu stiu ce om vestit: "se iubeste asa de mult pe sine, ca nu mai are dragoste si pentru altcineva" !

Si iar vreau sa fiu rau, de data asta cu cei de la Garbo... sa-l ia naiba pe cel care a pus pretul la nu stiu ce exact de cumparat, peste numele lui Dalai Lama... !!! Dalai Lama find considerat de unii un fel de sfant tocmai pentru bunatatea lui (asa o fi, eu nu am verificat asta...) mi-am permis sa scriu revolta mea aici, la acest topic... !!! Nu e numai lipsa de respect pentru orice persoana ci si lipsa de creier, sau cum se spune pe la Faltișeni, e cam prost saracul... !
barboneli
Postat pe 13 Martie 2016 19:33
Raspund la titlul postarii. Rautatea este absenta bunatatii la fel cum intunericul este absenta luminii. Rautatea nu este nici pecete, nici eroare, ea exista ca si caracteristica umana.
Atunci cand oamenii sufera pot deveni rautaciosi sau mai buni. Depinde de fiecare. Atunci cand oamenii nu sufera, pot deveni indiferenti, superiori, tratand problemele celorlalti ca pe niste boli ciudate, care ii ating pe cei care gresesc. Aceasta indiferenta si superioritate nu cred ca e rautate, ci e doar un sistem de conservare si aparare. Ce se inta lla la noi,in tara nu tine de rautate ci de promovarea unui anumit model de comportament si de succes.
Deliaaa
Postat pe 13 Martie 2016 21:47
Unii oameni suferă pt ca se complac și nu ccaută soluțiicum ar iieși dintr ssituație neplăcută, nimic nu se schimba de la sine, mulți se complac șiaașteaptă ca totul sa se rezolve de la sine,
omul trebuie sa nu mai punătotul sa suflet și sa privească mereu înainte, sa nu un dorească răul celor care doresc sa îi pună piedica î ceea ce ddorește el sa facă, nu trebuie sa te dai bătut nici doborât
Ingerasulluptor
Postat pe 13 Martie 2016 22:45
delada, as fi curioasa sa stiu cum definesti rautatea, din moment ce spui ca e absenta bunatatii. Atunci cand esti bun, esti generos cu ceilalti si atent la nevoile lor. Cand esti indiferent, privesti cu superioritate si te comporti in felul asta, nu se numeste rautate?
Sau pt. tine rautatea inseamna sa furi, sa fii violent si sa omori?

Pt cei care nu sunt complet decerebrati, barfa, tratamentul inuman, jignirile sunt palme mai dureroase decat pumnul in plina figura. Si te fac sa nu-ti doresti sa ai de a face cu oameni de genul asta. Niciodata.
pinkrainbow
Postat pe 13 Martie 2016 22:45
Destinul șil face fiecare, dacă cineva se complace aăstanu este destinul, mulți lasă că alțiisa decidă destinul lor.
mulți tac și Lasa pe aalții sa decidă destinul lor,

Ingerasulluptor
Postat pe 13 Martie 2016 22:53
Pai dacă nu sunt bolnavi sși au nevoi trebuie sa muncească,
nu poți munci sa satisfaci nevoile la alții, nici ție jnu îți dăcineva mocca, aașa cum muncești tu așapot și alții,
Ingerasulluptor
Postat pe 13 Martie 2016 22:56
Dacă cineva iti da cineva cadou atunci dal mai departe, dar dacă muncești pt ceva nu îl da mocca,
Ingerasulluptor
Postat pe 13 Martie 2016 22:58
De la: delada, la data 2016-03-13 21:47:59Raspund la titlul postarii. Rautatea este absenta bunatatii la fel cum intunericul este absenta luminii. Rautatea nu este nici pecete, nici eroare, ea exista ca si caracteristica umana.
Atunci cand oamenii sufera pot deveni rautaciosi sau mai buni. Depinde de fiecare. Atunci cand oamenii nu sufera, pot deveni indiferenti, superiori, tratand problemele celorlalti ca pe niste boli ciudate, care ii ating pe cei care gresesc. Aceasta indiferenta si superioritate nu cred ca e rautate, ci e doar un sistem de conservare si aparare. Ce se inta lla la noi,in tara nu tine de rautate ci de promovarea unui anumit model de comportament si de succes.


Din pacate, nu suntem softuri care la un moment dat se strica. Bine ar fi!
Exista caracteristici ale personalitatii fiecaruia. Ce aduci tu in discutie e o analiza precara a comportamentului individului pe o perioada din viata sa, in functie de factorii de mediu la care e supus.
pinkrainbow
Postat pe 13 Martie 2016 23:15
De la: garbo_842, la data 2016-03-13 22:45:41delada, as fi curioasa sa stiu cum definesti rautatea, din moment ce spui ca e absenta bunatatii. Atunci cand esti bun, esti generos cu ceilalti si atent la nevoile lor. Cand esti indiferent, privesti cu superioritate si te comporti in felul asta, nu se numeste rautate?
Sau pt. tine rautatea inseamna sa furi, sa fii violent si sa omori?

Pt cei care nu sunt complet decerebrati, barfa, tratamentul inuman, jignirile sunt palme mai dureroase decat pumnul in plina figura. Si te fac sa nu-ti doresti sa ai de a face cu oameni de genul asta. Nicjodata.

Pentru mine rautatea inseamna sa faci rau si sa te bucuri, constient fiind de raul facut. A face rau include si jignirile, barfa si chiar a gandi rau despre cineva (invidia). Tratamentul inuman poate include multe, nu stiu la ce te referi.
Indiferenta nu este rautate, eu asa cred. Si nici superioritatea. Sa te prefaci indiferent e o rautate. Sa fii indiferent inseamna ca nu te atinge in nici un fel suferinta sau existenta aproapelui. Este o forma de egoism si impietrire. Rautatea e activa,, reactioneaza, face rau.
Multi oameni fura si nu sunt oameni rai. Si sunt criminali care la fel nu sunt rai, asa se spune ca eu nu am cunoscut nici criminali nici hoti.
Daca esi tratat cu superioritate de cineva nu cred iti face asa mare rau. De ce a r fi asta rautate? Poate fi prostie, poate fi ingamfare sau chiar superioritate.
Am presupus ca nu sunt complet decerebrata ca altfel nu raspundeam.
Deliaaa
Postat pe 14 Martie 2016 00:56
Egoismul este rautate.
A te preface indiferent poate fi o forma de ''conservare si autoaparare". Cand esti in mod natural indiferent, egoist adica nu te ating nici lucrurile grave care se intampla altora, esti cu siguranta rau. De aici deriva si "calcatul pe cadavre", cum se spune iar in cazul celor cu profil infractional, determinarea de a viola, de a ucide.
pinkrainbow
Postat pe 14 Martie 2016 08:06
Eu vroiam doar sa spun, sa zic, despre rautate ca este alaturi de bunatate prezenta la orice om. In ce proportie, si din ce cauza depinde de fiecare. Eroare a naturii divine nu are cum sa fie pentru ca divinitatea e perfecta iar pecete nu e pt ca nu sunt toti la fel.
Deliaaa
Postat pe 14 Martie 2016 14:19
Cel care a initiat topicul ce spune? O fi avut pe langa el si oameni care sa-i contrazica postarea?
pinkrainbow
Postat pe 15 Martie 2016 12:21
De la: delada, la data 2016-03-14 14:19:42Eu vroiam doar sa spun, sa zic, despre rautate ca este alaturi de bunatate prezenta la orice om. In ce proportie, si din ce cauza depinde de fiecare. Eroare a naturii divine nu are cum sa fie pentru ca

"divinitatea e perfecta iar pecete nu e pt ca nu sunt toti la fel."



Zau ? De unde stii, spui asta pentru ca si altii spun ? Cate divinitati ai intalnit tu pana acum ? Natura e divina ? Eu cred ca da... dar pentru asta trebuie sa dau definitie cuvantului "divin" ! O fi la Dex.Ro, nu m-am uitat, dar eu stiu decat de "Divina comedie""... Iar de ce ai zis ca: "rautate ca este alaturi de bunatate, prezenta la orice om", asta stim cu totii. Ca si frumusetea si nefrumusetea, ca si nobletea si nenobletea... adica la orice om sunt cea ce zic eu, contradictii, nu stiu cum sa zic mai corect pe romaneste. Dumnezeu sau orice alt zeu, poate sa fie bun sau numai bun, dar aste e doar ce auzi la altii daca apleci urechea sa asculti. Nimeni nu are de unde sa stie, si mai putin sa confirme ca asa e. Nimeni nu l-a intalnit nici pe Dumnezeu si nici pe Zeus, de ex. Da, in picturi si sculpturi i-am vazut si eu... uneori aveau infatisare de om bun, alteori infatisare de om rau. Dar atat. Foarte multi oameni traiesc cu frica in Dumnezeu sau nu stiu ce Zeu... a mai spus asta cineva aici, deci daca ti-e frica, inseamna ca esti in pericol, deci frica de cineva sau ceva RAU ! Sau si rau ! Sunt unii oameni care sunt buni intre anii 1967 si 1974, iar in ceilalti ani e rau... ! Nu dau nume si nici nu trebuie, ii intalnim si ii cunoastem fiecare din noi, mai mult sau mai putin. E tare complicat sa spui ceva exact sau chiar aproape, despre rautate. Eu cred ca insasi initiatoarea topicului asta a fost REA cand l-a postat... !!! Asta vazand cum ne chinuim sa ajungem la ceva rational... !!!
barboneli
Postat pe 15 Martie 2016 13:10
In privinta subiectului ne putem da cu parerea pana in anii mentionati de tine Barbo. La asta vom rămâne, multe păreri,dar niciun punct comun,pentru ca fiecare intelegem conceptul de răutate si nu doar, din prisma experienței,vârstei,educatiei etc.
Frumos ar fi sa fim cu totii buni, atat de buni,incat cuvântul răutate sa dispară din dex.
Stiu,stiu, sa nu visez cu ochii deschiși.
Schmetterling
Postat pe 15 Martie 2016 14:59


Ok, eu n-am nimic impotriva sa visezi cu ochii deschisi... numai sa nu sforai !!! In rest, ai dreptate.
barboneli
Postat pe 15 Martie 2016 15:25
Topicul asta incepe sa devina lectura mea preferata la cafea...

http://49.media.tumblr.com/01654540b4c1d114876ccd201bba3606/tumblr_o3fmmvzuEq1uchv89o1_500.gif

Rotty
Postat pe 15 Martie 2016 16:00
Sper sa nu sforăi, da de vorbit pot?!
Schmetterling
Postat pe 15 Martie 2016 16:31
De la: garbo_842, la data 2016-03-15 12:21:06Cel care a initiat topicul ce spune? O fi avut pe langa el si oameni care sa-i contrazica postarea?


Ce anume mai exact din postarea mea sa 'contrazica', @842?...

Evident ca am avut si eu parte de tot soiul de oameni in jurul meu, in atitia ani de viatza. Ideea topicului nu era insa sa ... inventariem lighioanele din jurul nostru sau doar nemernicii ce ne-au amarit noua sau altora existentza.

Asta e deja experientza personala a fiecaruia. Si, in genere, e ... irepetabila sau ne-multiplicaticativa la altii. Care oricum au avut alta viatza, alta experientza, alta intelegere a existentzei...

Ideea topicului se vroia o experientza de sinceritate intelectuala proprie asupra subiectului. Si de moralitate, daca se poate...
Si, mai ales, o incercare de ... 'terapie' sui-generis (de grup sa zicem) care sa ne faca sa ne gindim macar 'la rece' asupra subiectului. Deloc minor!

Si, de ce nu, sa conceptualizam, sa ne 'exorcizam' propriile porniri - care nu sint deloc atit de intrinseci, incontrolabile sau 'inefabile' - si sa ne intzeleptzim si sa ne zidim!..
Sa ne ... izbavim de rele, cum ar spune Nicu Steinhardt.

Bref, nu-mi doream nici o dogmatizare a subiectului, da' nici o viziune filozofica, ex-cathedra, 'conforma' ori ... religioasa.
Si asta numai si numai pt. bunul motiv ca Big D. - daca admitem ca ne-a creat, ne-a insuflat ... scinteia aia divina si ne-a mai si dotat cu liber arbitru si constiintza de sine -, avea cum sa-si imagineze continua noastra 'deraiere' etica/morala cit si degenerarea evidenta a chiar corpusului nostru caracterial. Si ar cam fi trebuit, poate, sa ... si-o asume si s-o corecteze!

In fond orice parinte are si obligatia morala de a-si angaja raspunderea pt. faptele copiilor sai, pina la virsta majoratului macar.
Oricum dpdv strict observational, mie nu-mi face deloc impresia ca am fi depasit - ca si Umanitate ma refer -, virsta de 18 ani!

Strict ... iresponsabil am putea considera chiar ca ... blue-print-ul care a stat la baza noastra a fost - intimplator sau intentionat - 'defect' dintru inceput!
Si/sau ca al nostru Creator Cosmic a fost pur si simplu ... tzepuit la 'materia prima' din care ne-a facut!
Si ma refer aici la ... 'lutul' ala primordial.

Convingerea mea este insa ca ne folosim de religie/credintza in modul cel mai ne-divin si chiar pervers cu putintza. Si doar ca sa ne derobam de 'judecatile' nostre ... darwine!
In fond ne cam doare la ... basca de 'ubermensch'-ul nietzschenian!
Si asta pt. ca sintem in realitate cu mult mai mult animale ignobile decit fiintze aspirationale!

Chestia cu toti sintem egali, toti sintem fundamental buni sau toti sintem frumosi si minunati din nastere e totusi, logic vorbind, mult prea infantila, teribil de manipulatoare si genetic inexacta.
Si, mai ales, extrem de daunatoare si alteratoare de judecati si actiune...

La orice analiza am face asupra rautatii sau nemerniciei ( prostie + rautate, conform unui f. bun prieten), orice presiune sociala sau individuala am fi obligati sa suportam, la orice 'disectie' culturala am supune conceptele astea si la oricita moralitate, umanitate sau benevolentza si intelegere religioasa le-am opune din virful limbilor sau mintilor noastre, adevarul-adevarat este ca sintem intotdeauna nepasatori, intoleranti, rai, cruzi, nemernici si chiar inumani, numai si numai pt. ca...

...ASA AM ALES NOI SA FIM !!!


garbo101426
Postat pe 15 Martie 2016 16:59
"Sîntem intotdeauna..."
Te rog să vorbesti in numele tau, daca e cazul.Deja ,dupa exprimare, bagi intreaga omenire in oala cu fasole si nu cred că esti in masura sa judeci si sa categorisesti pe toata lumea.Cu atat mai mult sa stii atât de precis,ca,da,e asa cum zici tu.No offence,dar oricine,orice părere ar avea, nu mai enumăr ce ai zis,ca mi se arde mâncarea, tu vii si o anulezi.Mai prrrr!
Schmetterling
Postat pe 15 Martie 2016 17:14

Divinitatea, daca si-a imaginat deraierea umanitatii, ne-a lasat totusi posibilitatea de a ne conduce vietile, iar cine e asa cum spui, nemernic, crud, etc nu poate da vina pe "lutul primordial" ci pe caderea proprie.
"Ideea topicului se vroia o experientza de sinceritate intelectuala proprie asupra subiectului. Si de moralitate, daca se poate..." , despre asta am postat.
Ca suntem buni, frumosi, minunati n-o cred si nici crestinismul n-o spune. Ci, prostul, raul, bicisnicul sa fie iubit fara deosebire.
pinkrainbow
Postat pe 15 Martie 2016 17:44
De la: Schmetterling, la data 2016-03-15 17:14:35"Sîntem intotdeauna..."
Te rog să vorbesti in numele tau, daca e cazul.Deja ,dupa exprimare, bagi intreaga omenire in oala cu fasole si nu cred că esti in masura sa judeci si sa categorisesti pe toata lumea.Cu atat mai mult sa stii atât de precis,ca,da,e asa cum zici tu.No offence,dar oricine,orice părere ar avea, nu mai enumăr ce ai zis,ca mi se arde mâncarea, tu vii si o anulezi.Mai prrrr!


In numele cui ti se parea ca am vb. eu de-ti permiti mojiceste sa-ncerci sa-mi obliterezi opiniile ca si cum as fi pe tarlaua ta?!?

Iti recomand mai intii sa te ocupi de ce aveai in program - mizeri(i)cordii la cuptor, probabil - si daca-ti mai ramine ceva timp poti avea cred suficienta 'bunatate' sa consideri, 'excelentza', ca as fi vorbit doar in numele intregii Umanitati...

...MINUS TU, desigur !

Vechile deprinderi si naravuri caracteriale observ ca n-au lecuire.
Nu degeaba si ideea topicului asta...
Si asertiunea - valabila nu foarte rar - cum ca unele muieri chiar ar trebui sa stea - Ooops! - mai degraba la cratita...
Iar fasolea sigur-sigur nu se potriveste cu ... creierul.

Nu-i cazul sa pierzi timpul cu comentarii prea personale catre mine. Mai ales ca bunul simtz ar fi trebuit sa te avertizeze ca postarea mea era adresata altcuiva!

Cam multa iritare gratuita si lipsita de maniere...
Da' ce ne mai place sa ne bagam in ... borsul altora cind al nostru n-are nici sare si nici piper sau cind n-avem nimic inteligent a spune! Ca sa nu zic altceva...

Asa ca fugi degraba si salveaza-ti 'opera' culinara ca nu vreau sa-ti creez angoase exitentialiste referitoare tocmai la rautatea gratuita.
...Altele decit cele cunoscute, fireste.

Incercind din rasputeri sa-mi pastrez umorul, o sa consider doar c-ai gresit, neintentionat, ... sala de proiectie.
Filmul ... "Restaurant" ruleaza in cu totul alta parte, draguto!..
garbo101426
Postat pe 15 Martie 2016 18:44
De la: garbo_842, la data 2016-03-15 17:44:07
Divinitatea, daca si-a imaginat deraierea umanitatii, ne-a lasat totusi posibilitatea de a ne conduce vietile, iar cine e asa cum spui, nemernic, crud, etc nu poate da vina pe "lutul primordial" ci pe caderea proprie.
"Ideea topicului se vroia o experientza de sinceritate intelectuala proprie asupra subiectului. Si de moralitate, daca se poate..." , despre asta am postat.
Ca suntem buni, frumosi, minunati n-o cred si nici crestinismul n-o spune. Ci, prostul, raul, bicisnicul sa fie iubit fara deosebire.


Exact asta spun si eu, nu vad nici o contradictie...
garbo101426
Postat pe 15 Martie 2016 18:46
Fiecare om este cum vrea el sa fie, depinde de mentalitatea omului, mentalitatea motivează comportamentul omului.
Este greu sa te menții corect pt ca oamenii nu sunt ccorecți , șiumbla sa iîșibata joc, pt ca ei cRed ca așa este bine
Ingerasulluptor
Postat pe 15 Martie 2016 19:00

Tu esti prost/proastă rau, ca nu ti-am acordat suficienta atentie ca sa fiu lămurită ce esti, om,oricum nu.Nu te aflata ca ma afectezi cu ceea ce scrii,esti ca o muscă,aceeasi bâzâiala inutilă si fara vreun sens.
Auzi: cum imi permit?! Dar, cine oi fi tu?!
Si, singura creatură,repet ca om nu esti, mizericordioasa de pe forum, tu esti!
Stiu ca alta preocupare nu ai, însă nu te obosi sa ti mai versi veninul, mi se rupe profund de cantitatile neglijabile, in general.
Tu nu adresezi nimănui, ci tie,probabil in oglinda.Tu întrebi,tu răspunzi.In cazul in care nu esti bolnav/a psihic, esti înrăit/ă definitiv.
Socola is still open...
Schmetterling
Postat pe 15 Martie 2016 19:14
De la: garbo101426, la data 2016-03-15 18:46:44
De la: garbo_842, la data 2016-03-15 17:44:07
Divinitatea, daca si-a imaginat deraierea umanitatii, ne-a lasat totusi posibilitatea de a ne conduce vietile, iar cine e asa cum spui, nemernic, crud, etc nu poate da vina pe "lutul primordial" ci pe caderea proprie.
"Ideea topicului se vroia o experientza de sinceritate intelectuala proprie asupra subiectului. Si de moralitate, daca se poate..." , despre asta am postat.
Ca suntem buni, frumosi, minunati n-o cred si nici crestinismul n-o spune. Ci, prostul, raul, bicisnicul sa fie iubit fara deosebire.


Exact asta spun si eu, nu vad nici o contradictie...


Exact ! Din moment ce sunteti una si aceasi persoana... asta e !!!
barboneli
Postat pe 15 Martie 2016 19:21
De la: garbo_406810, la data 2016-03-15 19:00:31Fiecare om este cum vrea el sa fie, depinde de mentalitatea omului, mentalitatea motivează comportamentul omului.
Este greu sa te menții corect pt ca oamenii nu sunt ccorecți , șiumbla sa iîșibata joc, pt ca ei cRed ca așa este bine


Problema cu adevarat grava este ca imensa majoritate a oamenilor - prosti/destepti, educati/inculti sau doar normali/medii -, stiu INTOTDEAUNA si EXACT in chiar momentele luarii oricarei decizii care sint deosebirile intre bine si rau, dintre ce e corect si incorect, si ce e moral si ce nu!

Si cu toate astea, desi nu sufera de vreo boala care sa le afecteze judecata, aleg INVARIABIL calea cea mai proasta, incorecta si creatoare perpetuu de alte si alte necazuri...

Ar fi cu adevarat interesant si ar ajuta cu sigurantza la 'corectiile' de rigoare daca s-ar putea raspunde cit mai stiintific (nu psihologic, filozofic sau religios) la intrebarea fundamentala:
...Ce il face CU ADEVARAT pe un om sa ia acele decizii imorale, incorecte, rele sau periculoase?

Sa fie doar pervetirea permanenta a valorilor noastre numai catre...
...BANI, NOTORIETATE, SEX, SUCCES SI RELEVANTZA SOCIALA?

Sau Freud chiar avea dreptate cind spunea ca dragostea si aprecierea sint 'valori' interioare dupa care aproape inexplicabil tinjeste perpetuu sufletul nostru?...

Ca lipsa acestora e mai importanta decit consecintele agresivitatii, lipsirii de libertate si chiar a violentzei sau torturii?
Si ca 'privarea' de iubire si apreciere poate face din oricare dintre noi citeee...
...UN MIC MONSTRU ?!?

...Perfect 'reproductibil' ?!?...
garbo101426
Postat pe 15 Martie 2016 19:44
Livache, esti vesnic si iremediabil aceeasi fiintza 'singura'...
...In acceptiunea lui Diderot, fireste.
garbo101426
Postat pe 15 Martie 2016 19:52
De la: barboneli, la data 2016-03-15 19:21:20
De la: garbo101426, la data 2016-03-15 18:46:44
De la: garbo_842, la data 2016-03-15 17:44:07
Divinitatea, daca si-a imaginat deraierea umanitatii, ne-a lasat totusi posibilitatea de a ne conduce vietile, iar cine e asa cum spui, nemernic, crud, etc nu poate da vina pe "lutul primordial" ci pe caderea proprie.
"Ideea topicului se vroia o experientza de sinceritate intelectuala proprie asupra subiectului. Si de moralitate, daca se poate..." , despre asta am postat.
Ca suntem buni, frumosi, minunati n-o cred si nici crestinismul n-o spune. Ci, prostul, raul, bicisnicul sa fie iubit fara deosebire.


Exact asta spun si eu, nu vad nici o contradictie...


Exact ! Din moment ce sunteti una si aceasi persoana... asta e !!!


Nu suntem aceeasi persoana. Daca ai fi urmarit cel putin topicul asta, te lamureai. Doamne...
pinkrainbow
Postat pe 15 Martie 2016 19:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Politetea 11 De la: ingerasulluptator 18 August 2012 16:20
voi credeti in vise? 6 De la: deea89 17 Aprilie 2012 01:41
ce putem face ca sa intram in contact cu Dumnezeu? 183 De la: tutankhamon 23 Decembrie 2009 22:41
vizitati Bucovina:tinutul manastirilor 1 De la: rox_rbz 29 Aprilie 2012 19:20
VREAU SA MANINC SANATOS SA FIU FRUMOASA 42 De la: garbo261156MADALINA 15 Martie 2012 18:49
Setari Cookie-uri