Afla de ce este important sa consumi acest fruct bogat in fibre si nutrienti de care corpul nostru are asa mare nevoie. Bananele contin trei indulcitori naturali – sucroza, fructoza si glucoza combinate cu fibre. O singura banana ne ofera un aport de energie consistent.

8. Bananele ajuta in cazul greturilor de dimineata

Sa mananci o banana in timpul zilei, ca si gustare intre mese, te ajuta sa iti reglezi imediat nivelul de zaharuri din sange, iar acest lucru previne greturile de dimineata.

9. Bananele ajuta si in caz de rau dupa o betie

Unul dintre cele mai rapide moduri de a te pune pe picioare dupa o petrecere, este sa consumi un smoothie de banane. Bananele calmeaza stomacul si, daca adaugi si miere, reusesti sa restabilesti rapid nivelul de zahar din organism si sa te re-hidratezi.

Foto: Flickr.com/ Deluxx

10. Bananele ajuta in caz de anxietate si alte tulburari

Aceste fructe contin vitamina B in cantitati mari si aceasta vitamina ajuta functionarii sistemului nervos. Studii efectuate la Institutul Psihologic din Austria au aratat ca oamenii mananca alimente nesantoase din cauza agitatiei. Ca sa evitam ravna de alimente daunatoare atunci cand suntem sub stres, este mult mai bine sa consumam alimente bogate in carbohidrati, precum bananele, la fiecare 2 ore.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

11. Bananele ajuta bolnavii de ulcer

Bananele sunt utilizate in dieta bolnavilor cu probleme intestinale, datorita texturii si continutului lor benefic. Este in primul rand un fruct care poate fi mancat crud, fara efort, iar bananele sunt importante pentru dieta acestor pacienti pentru ca ele neutralizeaza aciditatea si iritatia mucoasei stomacului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri