Afla de ce este important sa consumi acest fruct bogat in fibre si nutrienti de care corpul nostru are asa mare nevoie. Bananele contin trei indulcitori naturali – sucroza, fructoza si glucoza combinate cu fibre. O singura banana ne ofera un aport de energie consistent.

Detronam merele :) - O BANANA pe zi tine doctorul departe

Cercetarile din ultimii ani au dovedit faptul ca doar doua banane pe zi ne ofera energie pentru 90 de minute de exercitii la sala. Banana este fructul numarul 1 printre atleti si acest lucru nu este de mirare. Bananele ne mai ajuta sa prevenim si sa depasim o varietate de boli si de aceea bananele ar trebui sa fie incluse in dieta noastra zilnica.

Bananele sunt un remediu natural pentru multe afectiuni. Daca o comparam cu un mar, banana are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe vitamine si minerale. Este de asemenea bogata in potasiu si fibre benefice corpului.

1. Bananele ajuta in depresie

Potrivit unui studiu recent, pe care l-a desfasurat Institutul de cercetare MIND, avand ca subiecti oameni care sufereau de depresie, bananele ajuta enorm de mult in cazul acestei tulburari. Practic, bananele contin triptofan, o proteina pe care corpul o converteste in serotonina, substanta care ne ajuta sa ne relaxam, sa ne imbunatatim starea si care in general ne face mai fericiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor

Foto: Flickr/ Ralph Daily

Foto homepage: Flickr/ redjar

2. Bananele ajuta in sindromul premenstrual

Uita de pastile – mananca banane. Vitamina B6 care exista in banane regleaza nivelul de glucoza din organism, ceea ce cu siguranta te va ajuta sa te simti mai bine.

3. Bananele ajuta in anemie

Bananele sunt bogate in fier si pot stimula productia de hemoglobina in sange, ceea ce ajuta in anemie.

4. Bananele regleaza presiunea sangelui

Acest unic fruct tropical are o cantitate mare de potasiu, ceea ce il face foarte bun pentru presiunea sangelui. Consumul ajuta astfel reglarii circulatiei sangelui si in bolile de inima.

5. Bananele ajuta creierul

Elevii de la o scoala din Anglia (Twickenham) au primit banane in fiecare zi, la micul dejun, la pauza si la pranz, pe perioada examenelor pentru a li se stimula puterea creierului. Cercetatorii au aratat ca acest fruct bogat in potasiu ii ajuta pe elevi in procesul de invatare.

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

6. Bananele ajuta daca ai constipatie

Bananele sunt bogate in fibre, de aceea aceste fructe sunt atat de bune pentru persoanele care au probleme cu tranzitul intestinal.

7. Bananele ajuta in cazul arsurilor la stomac

Bananele ajuta in caz de arsuri la stomac datorita efectului lor anti-acid. Persoanele care sufera din aceasta cauza trebuie sa stie ca bananele sunt foarte indicate in aceasta afectiune.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri