Este clar ca beneficiile yoga exista si ne putem bucura de ele in cateva minute, insa nu exista o regula prin care se poate determina de cat de multa yoga are nevoie fiecare.

Comunicat de presa

Nu trebuie sa fii o persoana flexibila daca vrei sa te bucuri de beneficiile fizice si spirituale ale acestei practici si chiar mai important, nici nu trebuie sa ajungi la clasa de yoga in fiecare zi.

De ce ar trebui sa-ti intinzi salteaua

Fie ca iti doresti mai multa flexibilitate sau o minte mai calma, beneficiile practicii yoga sunt nenumarate. Din punct de vedere fizic s-a demonstrat ca yoga imbunatateste flexibilitatea, postura si echilibrul, intareste oasele si creste forta musculara.

Studiile demonstreaza ca yoga scade inflamatia, creste sistemul imunitar si imbunatateste simptomele asociate cu afectiunile cronice, precum diabetul de tip II, bolile cardiovasculare si cancerul. Beneficii apar si la nivel de sanatate mentala si stare de spirit, deoarece prin practica constanta se reduce depresia, stresul si anxietatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Scurtul drum spre fericire

”Cu totii stim ca pe masura ce exersam mai mult, cu atat avem parte de rezultate mai bune. Yoga nu face exceptie. A practica o data pe saptamana este bine, dar a practica de patru ori pe saptamana ar fi si mai bine”, explica Andreea Lada, fondator al Scolii Iubirii si instructor yoga.

Un specialist in bolile cronice ale spatelui a studiat yoga in programele sale de recuperare si considera ca si un minut de yoga poate fi suficient pentru a reseta starea unei persoane. Un singur minut intr-o stare de meditatie poate transforma o persoana frustrata si nervoasa intr-una compasiva si binevoitoare.

”Daca ne luam dupa recomandarea de practica de mai sus cu siguranta ca nu ne vom apropia vreodata de flexibilitatea acrobatilor de la Cirque du Soleil, dar asta nu inseamna ca nu vom vedea rezultate. Sa stiti ca in final executia fizica a unei pozitii nici nu este atat de importanta, yoga nu inseamna executie perfecta a unor miscari, ci concetrarea pe respiratie si pe constientizarea modificarilor ce se petrec la nivel subtil in corp. Sanatatea conferita de yoga, scaderea stesului, a depresiei nu apare pentru ca reusim sa ne apropiem fruntea de genunchi, ci pentru ca la nivel subtil in noi se activeaza o serie de energii care elimina diverse blocaje si astfel insanatosirea apare si in fizic. A practica yoga o data pe saptamana iti ofera ocazia sa te concetrezi pe respiratie, ceea ce te forteaza sa ramai in prezent. Iar acest lucru te scoate din rutina, din a te gandi in viitor sau prezent, ca si cand ti-ai restarta propriul organism”, adauga Andreea Lada.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Din punct de vedere fizic, la o clasa de yoga nu vei avea aceleasi efecte precum in 60 de minute de cardio. Dar iti va creste pulsul, vei pune in miscare mai mult oxigen si vei elima blocajele de la nivelul mintii. Daca insa vei transforma yoga intr-o practica regulata, flexibilitatea se va imbunatati odata cu timpul si iti vei tonifia muschii, vei avea un abdomen mai puternic, ceea ce inseamna mai putine dureri de spate.

Foto: Flickr; Augusto Mia Battaglia

Foto main: Flickr; Raimond Klavins

Ce spun studiile?

Majoritatea studiilor sustin ca o singura clasa de yoga pe saptamana aduce beneficii atat fizice, cat si psihice. O cercetare realizata intr-un spital de psihiatrie pe pacienti care au realizat o ora de yoga pe saptamana a demonstrat reducerea tensiunii, anxietatii, depresiei, nervozitatii si ostilitatii. Alta cercetare a aratat ca 12 saptamani de practica yoga o data sau de doua ori pe saptamana a avut efecte in tratamentul durerilor de spate. Un alt studiu sustine ca yoga este la fel de sanatoasa pentru inima precum o clasa de cycling.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata?

Desigur, daca nu ai o ora la dispozitie, poti incerca sa practici si acasa. Doar 10 minute inainte de culcare te pot ajuta sa ai un somn mai bun. Un alt studiu realizat pe durata a 10 ani pe 700 de participanti a aratat ca doar 10 minute de yoga pe zi sunt suficiente pentru a vedea imbunatatiri in ceea ce priveste preventia osteoporozei si intarirea oaselor. Gandeste-te ca 10 minute dintr-o zi reprezinta mai putin de 1%.

Asa ca daca ratezi o clasa la sala de yoga nu e o tragedie. Studiile arata ca frecventa cu care practicam acasa are efecte mult mai bune asupra sanatatii, decat in cazul celor care merg la sala. Acestia au raportat o stare mai buna, somn imbunatatit si alegeri mai sanatoase in ceea ce priveste dieta.


In loc de concluzie

Cu siguranta insa o persoana mai tanara va avea intotdeauna nevoie de mai putina yoga pentru a vedea efectele decat o persoana la 60 de ani, iar asta nu tine doar de varsta, ci si de blocajele si energia stagnanta acumulate de o persoana pe o perioada mai lunga de timp. Un studiu care a analizat efectele practicii yoga la femeile de peste 50 de ani a scos la iveala ca practicarea asanelor (posturilor), chiar si o data pe saptamana, a crescut mobilitate incheieturilor si flexibilitatea tendoanelor genunchilor.

Testosteron – rol, valori normale

”Desigur daca vrei sa ajungi sa stai in cap, ar trebui sa practici de mai multe ori pe saptamana, dar beneficiile exista si pe termen scurt (te vei simti mai deschis, vei simti imbunatatiri la nivel de digestie, somn mai bun). La Scoala Iubirii noi sustinem cursuri de yoga o data pe saptamana in fiecare vineri, iar de curand am inceput sa le transmitem si live, tocmai pentru a oferi oamenilor o constanta. Daca practici o data pe luna, corpul tau nu se va obisnui cu schimbarea si nu vei putea face o diferenta intre starea dinainte si starea de dupa – ceea ce poate deveni un stimulent motivational. Yoga nu este un sport, este o practica de o viata. De aceea insistam asupra faptului ca este mai mult decat un antrenament. Este conexiunea dintre corp-minte si constientizarea prezentului, intrarea in rezonanta cu o serie de energii extrem de inalte, care fac din yoga o practica atat de puternica”, concluzioneaza Andreea Lada.

Verdictul: doar si cu o clasa de yoga vei simti beneficii. Totusi daca vrei sa vezi adevarate rezultate, ar trebui sa-ti rezervi o ora pe saptamana, la sala sau acasa. Cate putin mai des este mai bine decat foarte mult din cand in cand.

Scoala Iubirii organizeaza cursuri de yoga saptamanale in Bucuresti in fiecare vineri de la 19.30-21.00 la Blue Aerobic (Zona Floreasca), care sunt transmise si live si pot fi vizionate pe site. Mai multe informatii pe www.scoalaiubirii.ro si pe Facebook.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri