Majoritatea copiilor nascuti cu leucemie se sting dupa cateva zile, insa bebelusul Marian a indurat de la prima luna de viata un tratament extrem de dificil chiar si pentru un adult: chimoterapie, transfuzii de sange, punctii lombare si medulare. Pe 17 aprilie, de ziua lui, sa ii oferim ingerasului cel mai frumos cadou: o sansa la viata!

La doar 11 luni, Marian Teofan Grierosu este un adevarat luptator. Este singurul copil din tara si printre putinii din lume care a supravietuit leucemiei congenitale. Ajuns in faza de stabilizare, el are acum nevoie de 140.000 euro pentru a beneficia de un transplant de celule stem hematopoietice, o procedura care nu poate avea loc decat in strainatate.

Bebelusul a fost internat la terapie intensiva inca din prima luna de viata, pentru ca devenea din ce in ce mai palid si refuza sa manance. In urma analizelor, a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica congenitala cu celule precursoare B, o forma extrem de rar intalnita (la 1 din 5 milioane de copii). A fost transferat imediat la sectia de oncologie a Spitalului „Sf. Maria” din Iasi, unde a inceput tratamentul chimioterapic cu un citostatic foarte puternic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

“Medicii ne-au spus ca Marian nu va supravietui mai mult de cateva zile”, povesteste parintele Vasile Grierosu, tatal lui Marian.

Majoritatea copiilor nascuti cu leucemie se sting dupa cateva zile, insa Marian a indurat de la prima luna de viata un tratament extrem de dificil chiar si pentru un adult: chimoterapie, transfuzii de sange, punctii lombare si medulare. (Foto interior: micutul Marian Teofan, sursa foto: blogul bebemarian.wordpress.com)

Acum, boala este in remisie completa, spre surprinderea tuturor, inclusiv a medicilor. Sansele ca Marian sa raspunda la acest tratament erau minime. Mai mult, medicamentul folosit era foarte puternic chiar si pentru o persoana adulta. Insa noi ne-am pus toata increderea in Dumnezeu si ne-am rugat in continuu pentru el. Il impartaseam in fiecare zi si in fiecare saptamana il duceam la Sfantul Maslu”, a completat parintele Vasile.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Dupa faza de stabilizare, tratamentul prevede un transplant de celule stem hematopoietice. Pentru ca in Romania nu exista un precedent, nu s-a mai facut transplant alogen la un copil atat de mic si, totodata, pentru ca riscul de recidiva a bolii este foarte mare, singura solutie este o interventie in strainatate, la spitalul San Matteo din Pavia, Italia. Aici s-au efectuat, pana in prezent, peste 1.500 de transplanturi pentru diferite afectiuni hematologice, dintre care peste 400 de transplanturi la copii cu leucemie acuta limfoblastica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri