1 Iulie 2013 publicat în Familie 30 share-uri

Te-ai gandit vreodata care sunt cauzele unor emotii atat de mari, cum sunt cele din... ziua nuntii? Expertul nostru ne ajuta sa le constientizam.
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

De ce avem emotii inaintea nuntii?

Nunta, este un moment special pentru fiecare dintre noi. Este ”ziua cea mare” in care predomina grijile ca totul sa iasa conform planurilor, ca invitatii sa se simta bine, ca aspectul fizic sa fie impecabil si lista poate continua.

Ce te faci insa, cu emotiile care te domina in ziua nuntii? De ce apar ele tocmai atunci,chiar si inainte?
Cu cat termenul se apropie poate incepi sa simti din cand in cand cate un nod in stomac, sau chiar ai unele vise ciudate. De cate ori te uiti la rochia de mireasa sau vezi o mireasa simti un fior? Uneori te intrebi daca nu cumva ai facut o greseala spunand “DA” sau cerand-o de nevasta?

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Daca raspunsurile tale sunt “da”, atunci este foarte probabil sa traiesti o anxietate pre-mariaj. In principiu trebuie sa stii ca acesta este subconstientul tau care incearca sa-ti spuna ca ceva nu este in ordine si ar fi bine sa-l asculti.

Cum simti anxietatea pre-mariaj?
- frica pe care o simti provine din indoiala fata de propria abilitate de a-ti schimba statutul si de a fi sot/sotie,
- sau ca ai o convingere negativa legata de casatorie in general,
- sau nu esti sigur/a ca partenerul tau este cu adevarat alesul tau.

Orice incearca sa-ti spuna subconstientul, straduieste-te sa constientizezi mesajul si in niciun caz nu-l nega. Acest lucru nu ar face decat sa-ti adanceasca temerile.

Faptul ca ai stari anxioase inainte de nunta, nu inseamna ca viitoarea ta casnicie este sortita esecului, inseamna ca ai nevoie sa intervii si sa intelegi ce anume iti provoaca starea, tocmai pentru a nu intra intr-o casatorie cu acest bagaj emotional.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Ce iti cauzeaza emotiile acestea?

Iata 3 posibile situatii “vinovate” de aparitia acestor emotii:

1. Ziua nuntii.

Anticiparea faptului ca pentru o zi esti in centrul atentiei, pentru familie, prieteni, colegi, mentori etc. poate fi deosebit de stresant. Aproape ca abia daca mai ai timp sa te gandesti ca de fapt este vorba despre tine la aceasta nunta, si nu despre ceilalti.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri