1 Iulie 2013 publicat în Familie 30 share-uri

Te-ai gandit vreodata care sunt cauzele unor emotii atat de mari, cum sunt cele din... ziua nuntii? Expertul nostru ne ajuta sa le constientizam.

Realizeaza ca orice detaliu al nuntii care a ramas neterminat, nerezolvat, nelivrat etc. este cunoscut doar de tine. Invitatii nu cunosc aceste detalii. Nu vor observa ca lipseste funda rosie de la servetele, pentru ca nici nu-si inchipuie ca trebuia sa fie acolo. Obiectivul tau este sa ai o viata frumoasa alaturi de partenerul tau si o amintire frumoasa a nuntii.

2. Voi fi “sot”, voi fi “sotie”.

Invatam cum sa ne certam, cum sa ne cerem indeplinirea nevoilor sau cum sa ne negociem pozitia in cadrul relatiei noastre, de la parintii nostri. Mariajul parintilor nostri este amprenta de la care incepem sa ne construim propriile relatii si mariaje. Unii dintre noi nu am mostenit amprenta ideala de urmat, mai ales cand provenim din familii destramate, din camine cu agresivitate, minciuna, tradari, rusine sau neglijenta, alcoolism, violenta sau lipsa intimitatii emotionale. Uneori, de abia cand suntem in pragul propriei casatorii, ne cuprinde frica si ne temem sa nu avem aceeasi soarta ca parintii nostri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Te rog, aminteste-ti ca tu nu esti nevoit sa oglindesti amprenta caminului in care ai crescut. Poti alege propria cale de a relationa, dar daca nu-ti constientizezi reactiile si nu-ti controlezi modul in care iti exprimi nevoile si furia, atunci este posibil sa intri pe autopilot si sa repeti comportamentele familiei din care provii. Sa nu te rusinezi si cere ajutor si sprijin daca este nevoie, ca sa poti trai eliberat/a de trecutul tau si sa te bucuri de iubitul sau iubita ta, pe deplin. Discuta cu partenerul tau aceste chestiuni si vedeti in ce fel sunteti afectati.

3. Planurile cuplului vostru

Ai discutat cu partenerul tau despre obiectivele voastre de viitor cuplu? Daca si cand sa avem copii? Unde vom locui? Cati bani vrem sa facem? Cum vom gestiona banii? Cat timp vom petrece cu familiile noastre extinse? Care sunt ambitiile noastre personale si cum le vom face loc in cadrul relatiei? – daca nu ati discutat aceste lucruri, atunci mai ai ceva timp pana la altar. NU mai sta, fa-o!

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Multe cupluri nu-si discuta planurile de viitor inaintea nuntii, pentru ca fie nu stiu cum sa o faca, fie pentru ca deja este prezent un conflict si nu stiu cum sa-l rezolve. Nu ignorati aceste lucruri, ca sa nu sfarsiti in divort si multa suferinta. Nu intrati in casnicie avand agende secrete, pentru ca la final singura persoana mintita veti fi tot voi. Planurile de viitor nediscutate, pot deveni o sursa majora de stres.

Daca nu stiti cum sa purtati aceste discutii cu partenerul, atunci cautati ajutorul unui specialist care sa va ajute sa puneti intrebarile corect si sa va negociati nevoile, asteptarile, depturile si responsabilitatile.
Alte cauze ale anxietatii premaritale pot fi: violenta, dependenta (de partener, relatii, jocuri, substante, medicatie, alcool etc.), un istoric cu partenerul presarat cu minciuni, tradari etc., probleme legate de sex, sau boala partenerului. Toate acestea sunt subiecte complexe si trebuie tratate cu mai multa seriozitate. Ele pot fi delicat sau dificil de discutat cu partnerul, motiv pentru care adresarea catre un specialist poate fi cea mai buna solutie.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cel mai bun lucru pe care il poti face ca sa-ti diminuezi anxietatea pre-maritala este sa te informezi mai mult pe aceasta tema si sa deschizi liniile comunicarii cu partenerul tau.

Nu ignora aceste sentimente, pentru ca si tu meriti sa intri liber/a si fericit/a in mariajul dorit.

Citeste si alte articole ale Expertului nostru:

Despre dependenta de DRAGOSTE - Oglinda nevoilor personale

Psihologia cuplului: Cele 4 tipare care ne impiedica sa gasim dragostea adevarata

Stresul proaspetei mamic

Cum sa-ti educi copilul din punct de vedere financiar?

Oana Popescu-Argetoia
www.oanapopescuargetoia.ro

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri