România, stat zbierocratic

de Marcel Bartic, profesor de istorie

Pare că, până la urmă, exmatricularea va fi introdusă în legea educației. Plus religia la bacalaureat. Indicatorii unui popor condus cu biciul și morcovul. Incapabil de cele mai elementare reflexe civice și conștiința de a face binele altfel decât având promisiunea vieții de apoi sau amenințarea unei pedepse. Expresia unei societăți anesteziate de iluzia recompenselor zvârlite în firimituri și obișnuința unei vieți trăite cu zgarda la gât.

Cu adevărat dramatică însă este maniera în care au fost acceptate în textul legii. Nu contează că nu există studii de impact, n-a avut nici o relevanță că studiile pedagogice spun că fac mai mult rău decât bine, nu a mai stat nimeni să le justifice măcar tangențial cu științele educației.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

A contat cine a zbierat mai tare.
Asta creează un precedent periculos.

Citiți continuarea pe www.educatieprivata.ro

Foto fr si main: aslysun /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri