Nu vrea sa mai manance

Buna, dragi mamici
Am o fetita de 5 luni si 11 zile si am o mare problema....nu vrea sa mai manance. Cand am inceput diversificarea (la 4 luni) am luat-o incet cu sucul de fructe, nu prea ia placut dar a mers. Dupa aceea am inceput cu pulpa de la fructe, mar cu biscuite fara gluten, banana cu branza de vaci, piersica cu cereale si pot sa spun ca manca fetita mea. Dar de cand am inceput cu legumele nu mai vrea deloc mancare, refuza chiar si fructele care le manca cu placere. De abia pot sa-i dau vigantolul cu lingurita pt ca-si strange gurita si nu pot sa-i bag in gura. Sunt disperata si nu stiu ce sa ma fac cu ea. Laptele nu-l mai ia decat in somn (Milumil). Asa fetita este vesela nu pare sa aiba ceva. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.
mitzura
Postat pe 11 August 2008 23:43
Sincer si a meu asta mik tot asa ..sunt zile cand ma rog de el ..nu vrea si gata ,dar nu e tot timpul asa ...are perioade .Am fost cu el la doctorita si mi-a zis ca perioada asta de vara e posibil si din cauza ca e cald si isi umple burtica ..cu apa si suc si refuza sa mai manance .Al meu ia vitamine ...iam dat si sirop natural am gasit un sirop de maces cu catina ..dar la fetita ta nu e cazul ca e prea mica .Nu stiu uneori noi mamele exageram si niciodata nu suntem multumite de cat mananca copilul nostru ..Am intalnit o mamik are un baietel de 2 ani si ceva si 19 kg ..arata ca un copil de 4 ani si tot aceeasi problema a zis ca si ala cat era de dezvoltat ,...avea zile cand refuza mancarea .Al meu pur si simplu am impresia uneori ca ii e lene sa mestece si sa inghita ...Eu zic ca atata timp cat nu are simptome de boala ..e vioaie si mai mananca din cand in cand nu e motiv de ingrijorare ...e usor de zis dar greu de pus in practica ..stii cum e ...cu teoria cam toate stam bine cu practica e mai rau .Si eu tot imi impun sa nu il mai stresez cu mancarea sa il las pe el sa ceara dar pana acum nu prea am reusit .Multa sanatate
mamik_24
Postat pe 12 August 2008 10:22
draga misa2008,eu am o fetita de 10 luni aproape si sincer stiu ce inseamna sa nu-ti manance copilasul.Eu am avut o tentativa de diversificare tot pe la 4 luni si am avut putin noroc cu suculetele,dar in rest nu am reusit sa introduc nimic in alimentatia ei,ba mai mult ,refuza chiar si laptele(o alimentam si la san si cu formula pe atunci!)asa ca am lasat sa treaca putin timp si la 6 luni am incercat din nou si a fost ok,dar nu a tinut f mult ca pe la 7 luni jumate au erupt dintisorii si iarasi refuza sa manance.E o etapa in viata fiecaruia cand nu prea vrea sa mai manance(ca si la noi de altfel)dar daca e ok din p d vedere organic si e vesela nu trebuie sa-ti faci griji,doar sa te inarmezi cu multa rabdare!Multa sanatate!
bia_kidz
Postat pe 12 August 2008 10:58
Buna,
Eu am o fetita de 8 luni si 2 saptamani si pot spune ca am inceput diversificarea de la 6 luni. Binenteles cu sucurile de fructe, cu pulpa de la fructe, legume, carne s.a.m.d.
Ce pot sa iti spun pana mancam ne trebuie 30 minute pana la o ora pentru a manca 50 grame maxim 100 grame foarte rar.
Important este sa nu te dai batuta si sa ai foarte mare rabdare. Cunosc de la fetita mea, dar asta e. De obicei mai ii fac si altceva sunt zile cand ii fac si patru feluri de mancare si pana la urma tot mancam ceva.
Iti doresc in continuare multa rabdare si daca nu incerca cu altceva poate, poate.
bel_kidz
Postat pe 5 Octombrie 2008 18:42
Buna fetelor....v-ati gandit ca poate fi si alta cauza pt care refuza mancarea????prin acest comportament copilasii vor sa va transmita un mesaj pe care voi nu il interpretati corect???.....efectuati un consult medical la pediatru pt a afla starea de sanatate a copilasilor.....completati si cu analize de laborator de rutina pt a nu trece neobservata o eventuala anemie...hipocalcemie...sau paraziti intestinali.....cauze sunt multe.......pupici si sanatate la bebici
deliarebecca
Postat pe 6 Octombrie 2008 15:01
Si noi ne gasim in aceiasi situatie, Horia nu mai vrea sa mai manace decat cateva lingurite si gata. Cum ma vede cu mancarea cum incepe sa planga. La 12 manca 2 nactarine mari - acum 2 lingurite, la pranz crema de legume/piure de cartofi cu carnita/spanac cu ou - 200ml - acum 60-70, pe la 18 - 160 ml iaurt cu fructe sau cereale - acum max 50 ml. L-am dus la doctor si i-am facut analize. Slava Domnului nu are nimic..dar tot ma dispera. Si nu ii dau dintisorii. Are deja 2 dar nu da semne ca ar veni altii in curand. Este atat de frustrant cand imi da peste castronel cu piciorusele ca imi vine sa-l mananc. Nici la 10 dimi nu vrea sa manace nimic. L-am lasat nemancat 7 ore - nimic.
Ii sau si vitamine- nimic.
Daca aveti vreo solutie minune spuneti-mi si mie.
Va pup si POFTA BUNA!!
shinning
Postat pe 6 Octombrie 2008 22:48
Noi am avut aceeasi problema...lipsa poftei de mancare. Am rezolvat-o cu vitaminele VITAM, o lingurita pusa in sticluta de ceai sau suculet. Coincidenta sau nu, de atunci mananca...nu exagerat, niciodata nu a fost si nu cred ca va fi o mare mancacioasa, dar e mult mai bine.
a, am uitat...Maya are 1 an si 2 luni....
msh2007
Postat pe 7 Octombrie 2008 22:22
Si lui Horia ii dau infant formula, insa fara rezultate spectaculoase cum anunta reclama!
shinning
Postat pe 8 Octombrie 2008 16:18
buna.ma bucur enorm ca nu am somn si ca am gasit aceste mesaje.si eu am o problema mare cu fetita mea care va implini in curand 8 luni.nu vrea papa.am inceput diversificarea la 4 luni.a fost ok,dar de pe la 5 luni face mutrisoare cand vine ora mesei.tati trebuie sa ii atraga atentia cu diferite jucarii,si mami se chinuie sa-i dea papa.cateodata isi strange gurita si nu vrea cu nici un chip sa manance.am foat la doi medici.primul mi-a prescris vitamine sana sol,dar nu au dat rezultatele la care ma asteptam,al doilea mi-a prescris fier...sunt foarte stresata de faptul ca are doar 7.300 si azi maine face 8 luni.am nevoie mare de ajutor.medicul a spus ca nu e nevoie sa ii fac analize,dar eu as vrea sa imi spuneti ce analize as putea sa ii fac la aceasta varsta.desi e atat de slabuta,inca de la sase luni a invatat sa mearga in patru labe si sa spuna tata.acum se agata de marginea patului si se ridica singura in picioare.e plina de viata si mereu are chef de joaca dar mie mi se pare in neregula greutatea ei si faptul ca nu prea mananca.o alta problema ar fi faptul ca nu vrea sa bea lapte.eu nu prea mai am lapte si in cartea mama si copilul scrie ca ar trebui sa bea 400-600 ml de lapte in 24 de ore...ce sa fac? va multumesc dragi mamici.
alexandrina_bizum
Postat pe 10 Octombrie 2008 01:40
apropo,unde sa caut biscuiti fara gluten?
alexandrina_bizum
Postat pe 10 Octombrie 2008 01:44
san ii mai dai? analize: calcemie, sideremie, hemoleucograma, proteinemie, vsh, transmainaze (cel mai bine mergi la dr anca draganescu-spital matei bals , bucuresti- pav 4 et 3). Sa stii ca nici andrei pana la 10 luni nu a mancat decat san (altceva nu voia sa ia), si nu au fost probleme. daca e slaba nu e bai atata tip cat e sanatoasa. mai ales daca ii dai san ia de la tine din lapte ce ii trebuie. incearca sa ii dai ei o lingurita sa se joace cu ea, cu timpul o sa duca singura lgt asta la gura si tu poti sa ii dai cu alta lingura sau chiar cu degetul tau mancarea cand deschide gura la lingurita ei.
ruschita
Postat pe 10 Octombrie 2008 08:48
laptele tau poti sa il cresti cu ceaiuri de lactatie, intreaba la farmacie ( si mananca bine, odihneste-te, nu te agita ca sa nu scada lactatia.)
ruschita
Postat pe 10 Octombrie 2008 08:50
La Real sunt si de la Nestle.

bel_kidz
Postat pe 10 Octombrie 2008 22:36
Buna!Kimita cand vb de fetita ta ma identific cu tine pt ca la fel eram si eu mai ales ca nu erau motive de ingrijorare,medical vb.Am investigat bietul copil si am incercat Flavin 7 ,e un siropel pe baza de plante.noi am luat la recomandarea nutritionistei si a dat rezultate,dar dupa ce am incetat administrarea si pofta de mancare s-a diminuat.E important s-o investighezi ca sa nu fie ceva in neregula(si anemia merge cu lipsa poftei de mancare).Multa sanatate si rabdare!Pupici
bia_kidz
Postat pe 11 Octombrie 2008 22:49
Buna seara, biscuiti fara gluten, pe www.fara-gluten.ro , medicii specialisti recomanda ca bebelusii pana la 8/9 luni, sa li se dea numai biscuiti fara gluten.
cyril
Postat pe 12 Octombrie 2008 22:40
buna ziua dragi mamici,

eu am un baietel de 2ani si o luna. A fost alimentat la san 7 luni si jumatate , iar optional i-am dat doar 50ml de ceai infantdrink pt colici. in rest nimic. Am incercat ,din auzite de la alte mamici cu diversificarea la 6 luni cu putin suc de portocale si incepuse sa planga. semn ca-l durea burtica de la aciditate si nu ii-am mai dat. si am continuat numai cu alaptatul pana la 7luni si jumatate cand nu a mai vrut sa manance ziua de rusine. cum mai vedea pe cineva in camera ,nu mai manca si l-am alimentat numai noaptea pana la 8 luni cand nu a mai vrut deloc. s-a intarcat singur. lapte mai aveam. Vreau sa spun ca l-am alaptat exclusiv la san si avea 1 kg peste greutatea normala , cantarit in fiecare luna. De la 8 luni l-am trecut pe lapte de vaca nediluat ,seara si dimineata , cateodata si la pranz. in rest supica, branzica de casa cu fructe , iaurt de casa. Manca si 500 gr de iaurt pe zi si 600 ml lapte , chiar mai mult uneori pe zi, branzica facut din lapte taiat cu fructe (banane, piersica , chiar si capsiuni fara samburi(curatate cu cutitul ca pe cartofi) amestecate pasta. manca tot. i-am facut si spanac fiert cu ceapa verde si putin bulion de casa facut pasta. manca si un castron (ca un om). manca , dormea ,facea in pampers si atat . nu l-am simtit ,asa cuminte.
Primii dintisori la 8 luni i-au iesit. cate doi ,cate doi.
Acum are 2 ani si o luna , 12-13 kg, 90 cm inaltime. A fost mai solid, nu grasut.
Mananca acum lapte cu cereale (baby -asa se numesc. fara lapte formula ,doar cereale -grau, ovaz instant cu fructe si musli) dimineata si seara, iaurt natur, ciorbica , si langa ii pun o farfurioara cu legume - telina, morcov, cartofi, pastarnac, patrunjel- fierte taiate bucati mari ca sa le ia cu mana si carnita fiarta. Fructe -pere , struguri, piersici, caise,prune -pe toate le-am luat la rand.
pe timpul verii manca mai putina mancare si mai mult iaurt. Nu l-am rugat niciodata sa manance. vine singur la masa si stie ,in funcie de ora ce sa manance. deja are un program.
Cand il las la mama mea, nu stau cu grija deoarece stiu ca mananca cum s-a obisnuit si cand s-a obisnuit.
Nu mananca paine , nu-i plac cartofii prajiti.de fapt nimic prajit
Deja stie literele- asociate cu nume sau obiecte ,culorile si numara pana la 12.
E foarte independent.
Sunt mandra de el.
smileyele
Postat pe 13 Octombrie 2008 15:36
fetita mea face 2 ani pe 29 oct. pana acum nu am avut probleme cu mancarea .nu manca ea f mult dar manca cand ii dadeam si cat ii dadeam.de vreo luna nu stiu ce a patit ca masa a devenit un chin.a inceput asa dintr-o data sa refuze mancarea.si nu era singurul caz.in acea perioada au mai patit si alti copii .inainte bea cam 150 ml lapte(oricum putin),insa acum abia mai bea 120 si mai ramane in biberon.in canita nu-l bea de nici un fel.ii dau cavit si pikovit ...la mancare si-a mai revenit dar cu laptele tot avem probleme.trebuie sa-i dau laptele cu cereale sau mascat.....aveti vreo solutie ca sa-l bea de placere? problema e ca nici eu copil fiind nu agreeam laptele...doar cand am crescut am inceput sa beau constienta fiind de calitatile lui...si nu pot sa zic ca beau cu placere
melutza
Postat pe 17 Octombrie 2008 22:58
Buna!
Si noi am avut aceasta problema pana am incercat sa-i dau din canita pentru copii,daca din biberon imi manca cam 180 acum am ajuns sa dublam cantitatea.si asta cam intr-o saptamana.Acum nu mai folosim deloc biberonul, iar despre mancare incerc sa ii dau la diferenta cat mai mare de timp si incerc cu ce stiu ca ii place dua care introduc cate o ligurita din alta mancare .De exemplu lui Iannis ii place foarte mult iaurtul simplu pe langa el incerc orice alta mancare ,piure cu ou,ciorbita tocanite, etc ,orice si merge uneori,sa nu te astepti sa dea rezultate din prima sau mereu.daca nu merge ii dau o felie de pastrama in mana sau paine ,singurul luicru pe care nu il refuza e pireul de fructe amestecate cu branzica si cereale.Laptele din canita il poti amesteca cu crereale sau cu un pic de miere,noi bem nan 1+ cu miere e mai culce,sau mai punem o lingurita de nesquik. Daca va mai putem ajuta adresa noastra e petronela_obreja@yahoo.com.au,si noi mai avem nevoie de unele sfaturi cum sa il mai pacalesc sa manance inca.va pupam
Iannis
Postat pe 26 Octombrie 2008 13:55
oooo nici pomeneala sa dublam cantitatea...acum abia bea 100 lm lapte si il i-a ca pe medicament.de fapt i-a cu mai mare placere medicamentele sincer nu mai stiu ce sa fac....nici iaurtele nu mai vrea ,a inceput sa aibe si preferinte....deschide frigiderul si se serveste cu ce doreste ea....adica masline.daca vede in magazin masline urla ca vrea papa.de mica i s-a pus pata pe masline si scoate samburele curat curat...daca ar lasa si biberonul la fel de curat dupa ce papa,ce bine ar fi... eu ii dau milumil junior dar nu prea e dulce si il indulcesc eu cu miere....am o curiozitate:in loc de zahar se poate da zaharina la copii ? dauneaza cumva ?
melutza
Postat pe 27 Octombrie 2008 23:45
raspuns pentru curiozitatea melutzei: da, dauneaza zaharina, e cancerigena.
a1_23
Postat pe 28 Octombrie 2008 09:52
Buna !
Zaharina se spune ca e de 500 ori mai dulce ca zaharul si cu un continut caloric extrem de redus, acest indulcitor sintetic poate irita tubul gastrointestinal si rinichii, fiind interzis femeilor gravide si celor ce alapteaza.Dupa unele date din studiile de specialitate, zaharina consumata in cantitati mari, timp indelungat, poate provoca aparitia unor boli cancerigene. Si noi am folosinto sincer pana am aflat efectele ei .
pupici.
Iannis
Postat pe 28 Octombrie 2008 21:00
Buna !
Nou in Romania este indulcitorul 100% natural , "TAGATESSE", este extras din lactoza, zaharul laptelui. Are cel mai mic indice glicemic dintre toti indulcitorii, in plus este si probiotic, protejeaza flora intestinala etc ...
cyril
Postat pe 29 Octombrie 2008 08:42
Buna fetelor!
Am incercat si noi VITAM si nu stiu daca e coincidenta dar mancam....nu prea mult dar oricum mult mai mult decat acum cateva zile.La noi masa se rezuma la cateva linurite acum terminal cel putin jumatate din cantitate. Si am mai incercat un truc citit intr-o revista sa nu ii dau prea multa atentie lui la masa sa vorbesc cu cineva sau chiar sa mananc si eu si functioneaza cat de cat. va pupam.
Iannis
Postat pe 29 Octombrie 2008 19:42
multumes pt lamuriri fetelor.e bine de stiut .o sa folosesc in continuare mierea si siropul de zahar....
melutza
Postat pe 30 Octombrie 2008 18:39
si noi am luat Vitam si a functionat!
Acum ii dau pikovit, cineva mi-a zis ca a auzit ca de la Pikovit copiii devin obezi, nu as vrea sa cadem nici in extrema cealalta!Dar ma gandesc ca de la o sticluta nu ne ingrasam prea tare
msh2007
Postat pe 30 Octombrie 2008 21:50
si noi am luat picovit si nu sa omorat prea mult timp cu mancatu.Poare ica vro cateva saptamani dupa ce am terminat sticluta,si vis-ol am luat si nimis.pupici
Iannis
Postat pe 3 Noiembrie 2008 12:02
Buna mamici ,ce mai faceti?
Strunfi au inceput sa manance?sau tot la fel de mofturosi?! va pupam dulce
Iannis
Postat pe 6 Noiembrie 2008 16:56
Buna mamici ,ce mai faceti?
Strunfi au inceput sa manance,sau tot la fel de mofturosi?! va pupam dulce
Iannis
Postat pe 6 Noiembrie 2008 16:57
nu trebuie sa te dai batuta; si eu am inceput exact ca tine; tot asa la inceput nu manca supa crema de legume , dar am insistat si acum chiar am inceput sa-i adaug si altele in supa si mananca cu mare placere; imi facea o mizerie cand ii dadeam supa........ pereti, cuvertura, hainele mele..... dar am insistat si acum mananca cam tot ce-i dau; banana nu i-am dat inca pt ca medicul pediatru mi-a spus sa-i dau de la 7 luni (avem abia 6 luni) pt ca sunt alergene si nici branzica nu i-am dat pt ca vreau sa-i fac eu; problema e ca eu inca alaptez la san, iar daca ea mananca si altceva nu mai mananca asa mult lapte iar eu am prea mult lapte si mi se intaresc sanii de nu mai pot, trebuie sa ma mulg
Panda
Postat pe 15 Noiembrie 2008 18:03
bebelusul meu de aproape 3 luni este hranit numai la san dar de vreo 2 zile nu mai vrea sa mai manance.nu plange deloc dar cand se fasce ora de masa si il pun la aan incepe scandalul, nici nu vrea sa apuce sanul.nu stiu ce sa fac.in ultimele 2 zile a mancat f putin
mihaela_dardac
Postat pe 16 Noiembrie 2008 10:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce parere aveti despre acest centru de limbi straine pentru copii? 1 De la: Calin_Redish_1 10 Martie 2012 10:54
intrebare 8 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:29
Polidinul la copii 15 De la: office_salinasusesi_ro 15 Septembrie 2010 12:20
mame de ingerasi 4 De la: stefystefy 26 Februarie 2010 12:13
Cat ii lasati pe copiii sa se uite la TV? 9 De la: Denis29 4 Aprilie 2009 18:12
Setari Cookie-uri