e greu sa fii parinte

sunt copii care nu asculta de parinti spun asta din propria experienta.dar sa fiu scurta in povestire am infiat o fetita de la 2 luni am crescut-o cu mult drag a fost lumina vieti noastre dar cand avea 14 ani a inceput sa ne faca probleme o atragea copii de bani gata smecherii si a inceput sa ne ia lucruri din casa si a plecat de vreo cateva ori am luptat mult pentru ea sa o readucem pe un drum bun adik sa faca scoala macar 10 clase era in clasa a 7 a atunci
ne certam mai mereu apoi a dorit sa mearga la parinti naturali pentru a nu o pierde am fost de acord si cu acest lucru. acolo o ducea f greu iar la vreo 2 luni am fost sunati de o asistenta de salvare ca e bolnava avea meningita am mers la ea si am vegheat asupra ei si am aduso din nou acasa a fost bine cativa ani acum e in clasa a 10 si de cum a inceput scoala a plecat din nou si singurul lucru care mi-a spus e ca sa ne vedem fiecare de drumul lui. ma doare acest lucru si tot timpu am intrebato de ce?
si nu am primit nici un raspuns niciodata.asta e povestea mea in mare prietenii sunt mai buni ca parinti dar as fii dorit sa aiba prieteni care sa o duca pe un drum bun poate odata va constietiza acest lucru oricum ii doresc tot binele din lume
maria_007
Postat pe 12 Octombrie 2008 13:56
Foarte frumos ce ai facut tu, Maria; dar hai sa iti spun ceva: si copiii naturali fac la fel (unii). s-au vazut destule cazuri. Si ei pleaca de acasa si le zic parintilor ca nu mai vor sa ii vada...
Daca nu au fost traumatizati de parinti in timpul copilariei, isi dau seama ei mai tarziu si se intorc... Daca au fost, atunci... ce pretentii sa mai aiba cei care n-au fost in stare sa ii invete sa iubeasca?

Asa ca... singurul lucru pe care il ai de facut e sa astepti sa treaca de perioada asta in care crede ca le stie pe toate.
Opal
Postat pe 16 Noiembrie 2008 15:29
Ce va mai pot spune este ca a venit acasa si am discutat si-a cerut scuze a recunoscut ca a gresit si ma roaga sa o primesc acasa. I-am zis ca o primesc acasa dar sa stie ca regurile casei nu s-au schimbat ca vreau sa mearga la scoala sa isi termine studiile si sa asculte de sfaturile noastre si ca imi doresc sa comunicam mai mult sa fim prietene.Desi recunosc ca imi va fii f greu pentru ca eu nu mai am incredere in ea ca este f schimbatoare si nu analizeaza o situatie.Oricum trebuie sa va spun ca i-a fost greu sa recunoasca ca a gresit si sa isi calce pe orgoliu dar daca a vazut ca nu umblu dupa ea a venit singura.Sper ca vom reusi sa comunicam si poate a invatat ceva din experienta asta,ma astept la ceva pozitiv.
maria_007
Postat pe 17 Noiembrie 2008 17:42
meseria de parinte este ceea mai grea,e meseria din care nu poti sa iti dai demisia atunci cind nu iti mai convine,nu poti sa te recalifici pt a o lua de la capat,e meseria in care trebuie sa lupti pina la capat si sa le arati calea cea buna.iti doresc mult noroc in discutia cu fiica ta daca nu incearca cu un medic psiholog la mine a mers pe aceasta cale.
pufoasa67
Postat pe 23 Decembrie 2008 01:35
In primul rand vreau sa va urez um calduros LA MULTI ANI iar in 2009 sa va dea domnu tot ce va doriti si mai vreau sa multumesc celor care mi-au fost alaturi cu un sfat.As mai putea adauga ca situatia intre noi si fiica noastra este buna acum am recapatat copilul care se ratacise acum catva timp speram sa fie totul bn si sa nu se mai indeparteze de noi. MULTUMESC si tuturor va doresc numai bine
maria_007
Postat pe 31 Decembrie 2008 17:36
Incearca sa=i fii prietena, sa o sprijini in ceea ce doreste sa faca, sa o incurajezi si sa nu o critici. Apoi sigur va gasi in tine un sprijin si va dori sa stea de vorba cu tine. Eu sunt sigura ca va iubeste, dar probabil a fost o ratacire de scurta
durata, dar daca stii sa-i fii prietena, atunci sigur nu o vei pierde din nou.
Toate cele bune.
Clm
Postat pe 23 Ianuarie 2009 21:13
Cum a spus si; pufoasa; meseria de parinte este cea mai grea meserie din lume si daca ai vrea nu o poti schimba,cand dai nastere unui copil sau il adopti,este un pas important.probleme sunt in ambele tabere ,dar nu trebuie sa o lasi sa-si dea ia seama ca a gresit,ca va fi fff.tarziu ;trebuie sai fii prietena ,mama ,sa o inveti ,delicat sa aiba responsabilitati si nu trebuie sa o compari cu nimeni(vezi fata vecinei a facut asta )nici-un copil nu trebuie comparat cu altul.Nici tu nu trebuie sa te gandesti unde ai gresit ,nu ai sa gasesti raspunsu,ajuto sa-si aleaga prieteni,nu prin critica,eu iti doresc mult noroc,sunt si eu mama ,la un baiat de 22 de ani si credema lam crescut singura
2407
Postat pe 25 Ianuarie 2009 09:08
Daca e sa spunem ca a fi parinte e o meserie,atunci ca oricare alta meserie,trebuie sa ne placa si sa ajungem sa o stapanim.Doar asa dam randament maxim!

In ceea ce priveste plecarea fetei,este clar faptul ca in cazul in care nu i-a convenit ceva... a a vut varianta ajutatoare.
Incearca sa vb cu parintii naturali si sa incercati de comun acord sa ii taiati variantele ajutatoare.Daca nu se poate,atunci singura varianta care iti ramane ,este sa iti calci pe inima,sa renunti la latura autoritara a statutului de parinte ,care implica faptul ca ea trebuie sa se supuna unor reguli .Incearca sa ii fi aproape,chiar daca uneori iti este greu,chiar daca nu iti va placea ceea ce auzi.Parerea mea este ca daca ii esti aproape,poti afla mai usor ceea ce gandeste,ceea ce ii place si nu incerca sa ii impui ceea ce vre,nici sa o critici.Incearca sa ii insuflii prin exemple concrete.Daca te percepe ca pe o prietena ,atunci vei avea influenta asupra ei.Eu asta am facut cu copii mei.Si sa stii ca inca...functioneaza la mine.Dar nu se stie ce va fi pe viitor.Copii sunt plini de surprize!!!
walkiria
Postat pe 25 Ianuarie 2009 09:53
Hei,invatati sa scrieti corect romaneste!!
diavolul_roz
Postat pe 22 Februarie 2009 18:25
doinarotariu se vede ca nu ai probleme. Roaga-te lui Dumnezeu sa nu ai probleme cu copiii.
Participa la alte teme daca nu-ti convine si nu te baga.
Delo
Postat pe 5 Martie 2009 10:22
De la: 5121968, la data 2009-03-05 10:22:59doinarotariu se vede ca nu ai probleme. Roaga-te lui Dumnezeu sa nu ai probleme cu copiii.
Participa la alte teme daca nu-ti convine si nu te baga.

Draga mea,nu am probleme.Am castigat la loto si stau pe o saltea la soare pe insulea mea personala si va scriu voua femeile cu probleme.Copii nostii sunt rezultatul a ......X ani de educatie data (copiilor) de NOI, parintii.Copii in primii ani de viata IMITA TOT ce vad,baietii isi imita tatal=se joaca cu surubelinta,cu patentul,cu masinuta iar fetitele isi imita mama...Nu se nasc cu gena de criminal.Sunt asa pentru ca asa au "vazut"in familie.NOI la randul nostru sitem educati de parintii nostrii.Inca ceva,parintii nostrii (sau noi)nu s-au nascut parinti,au invatat sa fie parinti in momentul in care un inceput sa ne creasca/educe.Concluzie:SIGUR nu o sa am probleme cu copii mei pentru ca stiu sa-i cresc(exista carti).Mai citeste prin carti.Dupa ce se vede ca sunt lipsita de probleme? Mi-ai citit in cafea sau mi-ai facut pasienta la cafea?
diavolul_roz
Postat pe 5 Martie 2009 16:39
Nu vreau sa te critic, doinarotariu, dar nici nu pot sa ma fac ca nu observ ca ai facut mai multe greseli decat cei pe care ii admonestai mai inainte...Cand faci observatii altora trebuie sa fii in primul rand tu fara greseli de ortografie...Dar nu era asta discutia: de ce nu scriem corect romaneste? Uite ne-o mai ia degetul inaintea mintii, uneori...
Nu cred ca e cineva care sa spuna ca e usor sa fii parinte, dar in cazul dat, nu ne aflam prea multi de pe aici, poate doar propunatoarea. Sunt multe riscuri cand adopti un copil si intotdeauna te intrebi unde ai gresit daca se intampla ceva. Dar trebuie sa luam lucrurile ca atare, sa avem foarte multa rabdare, mai ales cu adolescentii, sa tinem cont de specificul varstei, de teribilism si multe altele. Si sa le fim un exemplu intotdeauna.
sora_ilsi
Postat pe 17 Martie 2009 23:45
De la: sora_ilsi, la data 2009-03-17 23:45:13Nu vreau sa te critic, doinarotariu, dar nici nu pot sa ma fac ca nu observ ca ai facut mai multe greseli decat cei pe care ii admonestai mai inainte...Cand faci observatii altora trebuie sa fii in primul rand tu fara greseli de ortografie...Dar nu era asta discutia: de ce nu scriem corect romaneste? Uite ne-o mai ia degetul inaintea mintii, uneori...
Nu cred ca e cineva care sa spuna ca e usor sa fii parinte, dar in cazul dat, nu ne aflam prea multi de pe aici, poate doar propunatoarea. Sunt multe riscuri cand adopti un copil si intotdeauna te intrebi unde ai gresit daca se intampla ceva. Dar trebuie sa luam lucrurile ca atare, sa avem foarte multa rabdare, mai ales cu adolescentii, sa tinem cont de specificul varstei, de teribilism si multe altele. Si sa le fim un exemplu intotdeauna.

Vaaai ,m-ai "umilit"!!!
"Dar trebuie sa luam lucrurile ca atare, sa avem foarte multa rabdare, mai ales cu adolescentii, sa tinem cont de specificul varstei, de teribilism si multe altele." ceva de genul acesta am spus si eu mai sus dar poate am fost prea subtila pentru tine si nu ai inteles.
diavolul_roz
Postat pe 19 Martie 2009 14:46
Draga Doina, nu te-a umilit nimeni:te-ai umilit singura! De ce te comporti ca motanul din poza ta? Noi ne aflam pe acel topic ca sa ajutam pe cineva, nu ca sa ne certam, tu n-ai inteles asta? Sau te-au gonit de peste tot din cauza atitudinii tale?
sora_ilsi
Postat pe 19 Martie 2009 21:03
De la: doinarotariu, la data 2009-03-05 16:39:44
De la: 5121968, la data 2009-03-05 10:22:59doinarotariu se vede ca nu ai probleme. Roaga-te lui Dumnezeu sa nu ai probleme cu copiii.
Participa la alte teme daca nu-ti convine si nu te baga.

Draga mea,nu am probleme.Am castigat la loto si stau pe o saltea la soare pe insulea mea personala si va scriu voua femeile cu probleme.Copii nostii sunt rezultatul a ......X ani de educatie data (copiilor) de NOI, parintii.Copii in primii ani de viata IMITA TOT ce vad,baietii isi imita tatal=se joaca cu surubelinta,cu patentul,cu masinuta iar fetitele isi imita mama...Nu se nasc cu gena de criminal.Sunt asa pentru ca asa au "vazut"in familie.NOI la randul nostru sitem educati de parintii nostrii.Inca ceva,parintii nostrii (sau noi)nu s-au nascut parinti,au invatat sa fie parinti in momentul in care un inceput sa ne creasca/educe.Concluzie:SIGUR nu o sa am probleme cu copii mei pentru ca stiu sa-i cresc(exista carti).Mai citeste prin carti.Dupa ce se vede ca sunt lipsita de probleme? Mi-ai citit in cafea sau mi-ai facut pasienta la cafea?


Prea multa suficienta strica, draga mea. Femeia cerea un sfat, toti avem nevoie de asta cateodata, nu sa faci tu pe desteapta.
In cartile alea de care spui tu si altele de care probabil nu ai auzit, scrie ca ceea ce este un adult, reprezinta suma multor experiente, propria personalitate avand si ea un rol hotarator. Stii tu sigur ca n-o sa ai probleme..viata poate fii uimitoare si evenimentele ne pot schimba, intr-o oarecare masura, viziunea. Tot ce poti face, este sa te adaptezi. Unii reusesc , alti nu.
Data viitoare, daca nu ai un raspuns pertinent si nu poti oferii o eventuala solutie, abtine-te.
Nu vorbi, doar pentru ca iti place sa te auzi. E mai elegant.
gabitzza
Postat pe 19 Martie 2009 21:19
Si inca ceva, Doina: nu e prin carti, poate, dar e din viata. Criminalii nu devin criminali pentru ca asa au vazut in familie. Ca daca ar citi ce ai scris tu, poate ca ar mai avea o crima la activ: pe tine. Majoritatea au probleme psihice generate de consumul de alcool: poti vedea si la televizor in deciziile magistratilor "pe fondul consumului de alcool etc., etc." O sa spui acum ca le iau apararea, dar oricui i se poate intampla ceva rau intr-un moment din viata, intr-o anumita circumstanta, poate doar pentru ca se afla la locul nepotrivit, intr-un moment nepotrivit. Chiar si copilului tau "bine educat" i se poate intampla asa ceva...Doamne fereste!
sora_ilsi
Postat pe 19 Martie 2009 21:32
Nu stiu ce ai castigat, nu stiu pe ce saltea stai. nici nu stiu ghici in carti sau cafea, te-am judecat doar dupa ceea ce ai scris.Ca dovada citeste ce ti-au raspuns toate persoanele de pe forum.
In alta ordine de idei, daca tu crezi ca poti creste copiii dupa carti atunci nu mai citi .... deschide ochii mari la realitatile vietii
Eu am baiat de 18 ani, nu am probleme cu el, invata foarte bine, e olimpic dar ma ingrozesc problemele prietenilor mei, problemele oamenilor din jurul meu.
Si cand e vorba de copii...
Si nici nu am castigat la loto, si nici nu am saltea ca tine....
Delo
Postat pe 20 Martie 2009 10:08
De la: doinarotariu, la data 2009-03-05 16:39:44
De la: 5121968, la data 2009-03-05 10:22:59doinarotariu se vede ca nu ai probleme. Roaga-te lui Dumnezeu sa nu ai probleme cu copiii.
Participa la alte teme daca nu-ti convine si nu te baga.

Draga mea,nu am probleme.Am castigat la loto si stau pe o saltea la soare pe insulea mea personala si va scriu voua femeile cu probleme.Copii nostii sunt rezultatul a ......X ani de educatie data (copiilor) de NOI, parintii.Copii in primii ani de viata IMITA TOT ce vad,baietii isi imita tatal=se joaca cu surubelinta,cu patentul,cu masinuta iar fetitele isi imita mama...Nu se nasc cu gena de criminal.Sunt asa pentru ca asa au "vazut"in familie.NOI la randul nostru sitem educati de parintii nostrii.Inca ceva,parintii nostrii (sau noi)nu s-au nascut parinti,au invatat sa fie parinti in momentul in care un inceput sa ne creasca/educe.Concluzie:SIGUR nu o sa am probleme cu copii mei pentru ca stiu sa-i cresc(exista carti).Mai citeste prin carti.Dupa ce se vede ca sunt lipsita de probleme? Mi-ai citit in cafea sau mi-ai facut pasienta la cafea?


copiii se cresc dupa cartii ?Asa o fi crescut si bunica cat depre fata doamnei o data ce va creste isi v-a da seama de cat a gresit si atunci cand ii va fii mai greu tot l amama se va gandi
yavrum
Postat pe 20 Martie 2009 14:16
De la: 5121968, la data 2009-03-20 10:08:46Nu stiu ce ai castigat, nu stiu pe ce saltea stai. nici nu stiu ghici in carti sau cafea, te-am judecat doar dupa ceea ce ai scris.Ca dovada citeste ce ti-au raspuns toate persoanele de pe forum.
In alta ordine de idei, daca tu crezi ca poti creste copiii dupa carti atunci nu mai citi .... deschide ochii mari la realitatile vietii
Eu am baiat de 18 ani, nu am probleme cu el, invata foarte bine, e olimpic dar ma ingrozesc problemele prietenilor mei, problemele oamenilor din jurul meu.
Si cand e vorba de copii...
Si nici nu am castigat la loto, si nici nu am saltea ca tine....

Copilul tau este extraordinar pentru ca sigur ai stiut sa-l cresti si ai fost atenta la nevoile lui si cu siguranta nu i-ai dat o mama de bataie cand a venit cu nota 6 la fizica ci ai incercat sa INTELEGI de ce.Spune-mi ca nu-i asa.Important este ca NIMENI de pe acest forum nu a INTELES ce am spus.Eu vorbeam despre carti de psihologie aplicata.Se gasesc usor si te ajuta sa intelegi de ce se intampla ce se intampla cu sufletul unei persoane.Eu m-am ajutat cu asemenea carti,sa inteleg ce se intampla cu mine si sa inteleg unde au gresit parintii in educatia mea.Sint convinsa ca nici acum nu intelegeti ce am vrut sa spun dar nu-i nicio problema pentru ca este vina mea.Eu m-am "trezit"sa comentez pe un forum unde sunt subiecte usurele si unde parintii au aceeasi atitudine ca si acasa.Atitudinea se numeste "EU STIU MAI BINE CA EU SUNT PARINTE SI SUNT D-ZEU "
diavolul_roz
Postat pe 20 Martie 2009 17:31
De la: sora_ilsi, la data 2009-03-19 21:32:52Si inca ceva, Doina: nu e prin carti, poate, dar e din viata. Criminalii nu devin criminali pentru ca asa au vazut in familie. Ca daca ar citi ce ai scris tu, poate ca ar mai avea o crima la activ: pe tine. Majoritatea au probleme psihice generate de consumul de alcool: poti vedea si la televizor in deciziile magistratilor "pe fondul consumului de alcool etc., etc." O sa spui acum ca le iau apararea, dar oricui i se poate intampla ceva rau intr-un moment din viata, intr-o anumita circumstanta, poate doar pentru ca se afla la locul nepotrivit, intr-un moment nepotrivit. Chiar si copilului tau "bine educat" i se poate intampla asa ceva...Doamne fereste!

"probleme psihice generate de consumul de alcool:" HA?!! Si consumul de acool din ce cauza se intampla?! Am intrat in acest colimator pentru ca am avut "indrazneala " sa gandesc nitel mai mult dect DVS. si sa inteleg de ce unii sunt asa cum sunt.Iti dau un sfat incearca sa studiezi un pic fam. sotului matale si pe cea a bunicilor si o sa ai un BINGO, de ce sotul matale are ticuri verbale din familia lui +"ticuri" comportamentale.Adica(poate )o sa intelegi intr-o zi de ce e asa cum e PUNCT
O ruda a mea apropiata a trait la casa de copii o vreme,si in ziua de azi face dus cu apa rece dimineata ptr ca asa se spalau la casa se copii(asa mi-a zis).Ai inteles ceva din ce am zis? Asa-i ca NU?
diavolul_roz
Postat pe 20 Martie 2009 17:41
Doinita ,
1.Priveste in oglinda - in fapt vorbesti despre tine in ultima fraza .
2. Psihologia aplicata e minunata dar trebuie s-o intelegi . Si e elementar ca atunci cand discuti sa existe un schimb( de idei) ,face parte din definitia discutiei - tu dupa cum observi(?) vorbesti singurica .
3. Constatarea -"Sunt sigura ca iar' n-ati inteles nimic " pe mine m-ar pune pe ganduri nu mi-ar provoca un acces de ingamfare.Conform proverbului :"cand doi oameni iti spun ca esti beat mergi si te culci .
4. Cea care a deschis topicul spunea ca e vorba de un copil infiat . Adica printre alti factori mai trebuie sa pui la socoteala si genele care dau anumite predispozitii , nu ? Deci e ceva mai complicat .Hai sa analizam nu sa facem pe grozavii fiindca am citit doua carti .
Ps Nu mi-a facut placere sa-ti scriu toate astea , poate n-o sa-ti vina a crede . Daca te gandesti sa raspunzi fa un efort si suprima agresivitatea . Sa vezi minune!
blanca
Postat pe 20 Martie 2009 17:59
De la: gabitzza11, la data 2009-03-19 21:19:57
De la: doinarotariu, la data 2009-03-05 16:39:44
De la: 5121968, la data 2009-03-05 10:22:59doinarotariu se vede ca nu ai probleme. Roaga-te lui Dumnezeu sa nu ai probleme cu copiii.
Participa la alte teme daca nu-ti convine si nu te baga.

Draga mea,nu am probleme.Am castigat la loto si stau pe o saltea la soare pe insulea mea personala si va scriu voua femeile cu probleme.Copii nostii sunt rezultatul a ......X ani de educatie data (copiilor) de NOI, parintii.Copii in primii ani de viata IMITA TOT ce vad,baietii isi imita tatal=se joaca cu surubelinta,cu patentul,cu masinuta iar fetitele isi imita mama...Nu se nasc cu gena de criminal.Sunt asa pentru ca asa au "vazut"in familie.NOI la randul nostru sitem educati de parintii nostrii.Inca ceva,parintii nostrii (sau noi)nu s-au nascut parinti,au invatat sa fie parinti in momentul in care un inceput sa ne creasca/educe.Concluzie:SIGUR nu o sa am probleme cu copii mei pentru ca stiu sa-i cresc(exista carti).Mai citeste prin carti.Dupa ce se vede ca sunt lipsita de probleme? Mi-ai citit in cafea sau mi-ai facut pasienta la cafea?


Prea multa suficienta strica, draga mea. Femeia cerea un sfat, toti avem nevoie de asta cateodata, nu sa faci tu pe desteapta.
In cartile alea de care spui tu si altele de care probabil nu ai auzit, scrie ca ceea ce este un adult, reprezinta suma multor experiente, propria personalitate avand si ea un rol hotarator. Stii tu sigur ca n-o sa ai probleme..viata poate fii uimitoare si evenimentele ne pot schimba, intr-o oarecare masura, viziunea. Tot ce poti face, este sa te adaptezi. Unii reusesc , alti nu.
Data viitoare, daca nu ai un raspuns pertinent si nu poti oferii o eventuala solutie, abtine-te.
Nu vorbi, doar pentru ca iti place sa te auzi. E mai elegant.

Duamna
Eu nu am dat niciun sfat nimanui,nu ma pasioneaza.Numai ca m-au socat niste raspunsuri ale unor mame (mai sus citeste toate posturile)care cica "si copii naturali fac asa".(va explic ca la stupid ca vad ca nu intelege nimeni) Deci, IDEEA mea era asta "copii NU se nasc "criminali" CI in urma educatiei(functie de evenimentele si de cele intamplate in copilarie ) copii DEVIN rai sau buni,criminali sau militieni,iubitori de animale sau d'aia de dau cu shutul in pisici in scara blocului,...etc. Cu ce e diferit un copil adoptat de unul natural?Cand il iei in brate si te uiti la bebelus scrie pe el ca o sa faca si o sa dreaga cand o sa fie mare?"(am pus ghilimele ca am citat din mine)Acu' doamna gabitzza,ai priceput?Am auzit ca ai citit niste carti de care eu nu am auzit.
diavolul_roz
Postat pe 20 Martie 2009 18:00
De la: mielutza, la data 2009-03-20 17:59:43Doinita ,
1.Priveste in oglinda - in fapt vorbesti despre tine in ultima fraza .
2. Psihologia aplicata e minunata dar trebuie s-o intelegi . Si e elementar ca atunci cand discuti sa existe un schimb( de idei) ,face parte din definitia discutiei - tu dupa cum observi(?) vorbesti singurica .
3. Constatarea -"Sunt sigura ca iar' n-ati inteles nimic " pe mine m-ar pune pe ganduri nu mi-ar provoca un acces de ingamfare.Conform proverbului :"cand doi oameni iti spun ca esti beat mergi si te culci .
4. Cea care a deschis topicul spunea ca e vorba de un copil infiat . Adica printre alti factori mai trebuie sa pui la socoteala si genele care dau anumite predispozitii , nu ? Deci e ceva mai complicat .Hai sa analizam nu sa facem pe grozavii fiindca am citit doua carti .
Ps Nu mi-a facut placere sa-ti scriu toate astea , poate n-o sa-ti vina a crede . Daca te gandesti sa raspunzi fa un efort si suprima agresivitatea . Sa vezi minune!

Hei ,care gene? Predispozitie la ca? Eu nu am auzit de gene de cleptoman saau gene de betiv(dau exemplu).
diavolul_roz
Postat pe 20 Martie 2009 18:04
Motanel, ai dreptate , putin.Dar in afara de educatie si de intamplarile vietii care te mai ticalosesc, mai sunt si genele.Daca este inscris in genele tale sa fii rau sau sa ajungi la crima, nu ai scapare.
Ioana007
Postat pe 20 Martie 2009 18:05
De la: Ioana007, la data 2009-03-20 18:05:30Motanel, ai dreptate , putin.Dar in afara de educatie si de intamplarile vietii care te mai ticalosesc, mai sunt si genele.Daca este inscris in genele tale sa fii rau sau sa ajungi la crima, nu ai scapare.

MULTUMESC!!!!
In sfarsit a INTELES cineva !!!! (poate ca ai IQ-ul peste )
Daca/cand gasesc bucata unde am citit ca nu se nasc copii criminali iti trimit un mail.
diavolul_roz
Postat pe 20 Martie 2009 18:11
mda...tonul face muzica!!!Nu e suficient sa ai niste idei si pareri asupra unui subiect!!Trebuie sa stii sa le si expui pentru a te face inteleasa.Intrebarea corecta, in urma expunerii unei ide/pareri, nu este"Ati inteles??"...ci..."M-am facut inteleasa??".
walkiria
Postat pe 20 Martie 2009 18:12
Mda, e tare greu sa fii parinte mai ales daca esti un parinte frustrat, isteric, agitat.
Caracterul are ..cum sa spun, straturi: stratul de baza cu care te nasti (mostenire genetica) la care se adauga straturi de-a lungul vietii generate de educatie, mediu, cultura celor in mijlocul carora traiesti.
Oricare ar fi provenienta copilului pe care il cresti in nici un caz, niciodata, ca parinte nu-i scoti ochii si nu-i pui tot timpul in fata copilului logo-ul "te-am infiat, tu cum ma rasplatesti" sau "eu te-am facut eu te omor".
Aemulus
Postat pe 20 Martie 2009 19:16
"probleme psihice generate de consumul de alcool:" HA?!! Si consumul de acool din ce cauza se intampla?

Esti in eroare, cea care nu are dreptate esti tu.

"(va explic ca la stupid ca vad ca nu intelege nimeni)"

Se spune " ca la prosti", vorbeste romaneste.. dar inteleg, vrei sa pari interesanta..ma rog..efectul e invers

"Duamna"

Se spune Doamna,e de bun simt ca inainte sa adaugi un mesaj sa-i faci corectura necesara, arata respect fata de interlocutor. Iar cand nu-l ai, nivelul de educatie.

"Iti dau un sfat incearca sa studiezi un pic fam. sotului matale si pe cea a bunicilor si o sa ai un BINGO, de ce sotul matale are ticuri verbale din familia lui +"ticuri" comportamentale.Adica(poate )o sa intelegi intr-o zi de ce e asa cum e PUNCT"

Este minunat ca ai aflat ce inseamna o genograma si ca unele comportamente se pot transmite transgenerational. BINGO? Cuvantul corect este " insight"


"Deci, IDEEA mea era asta "copii NU se nasc "criminali" CI in urma educatiei(functie de evenimentele si de cele intamplate in copilarie ) copii DEVIN rai sau buni,criminali sau militieni,iubitori de animale sau d'aia de dau cu shutul in pisici in scara blocului,...etc. Cu ce e diferit un copil adoptat de unul natural?Cand il iei in brate si te uiti la bebelus scrie pe el ca o sa faca si o sa dreaga cand o sa fie mare?"(am pus ghilimele ca am citat din mine"

N-a spus nimeni ca se nasc criminali. Partea minunata a problemei este ca fiecare dintre noi este unic. Asa se explica existenta in aceeasi familie (deci mediu identic) de copii straluciti si hoti.
Mama, ce misto ca poti cita din tine , trebuie sa invat cum se face asta

Acu' doamna gabitzza,ai priceput?Am auzit ca ai citit niste carti de care eu nu am auzit.

Evident ca am citit. Sunt psiholog.

gabitzza
Postat pe 20 Martie 2009 20:01
oaliuuuuuuuuuu!!!!!!!!........ce grele e!!!
hai mai gabitza...si tu acu...invarti cutitu`n rana!!
e chiar grele...pt unii!!
si...e mai usor sa spui ca...asa a dat Domnu`...decat sa recunosti ca ai oarece carente in ce priveste pedagogia si modalitatile de a face educatie unui copil...mai ales cand nu reusesti sa intelegi de unde anume ar trebui sa-l apuci...(daca pot spune asa)...si sa incerci sa observi daca ceea ce faci are si ceva efecte...sau e pe drumu` cel bun!
ovidiu42
Postat pe 20 Martie 2009 20:18
M-am distrat teribil Ovidele ..
gabitzza
Postat pe 20 Martie 2009 20:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cea mai grea hotarare a vietii mele 16 De la: buna01 15 Februarie 2010 16:56
dificultati de comunicare 8 De la: garbo_409577 4 Aprilie 2015 13:09
decalogul copilului 17 De la: LILO 14 Octombrie 2009 18:36
Iarna ! 71 De la: lala_cri 16 Februarie 2010 09:29
Fata mea vrea sa stea desculta mereu 22 De la: daria37 27 Ianuarie 2016 10:42
Setari Cookie-uri