Baiatul meu are crize de nervi

buna draga! nu ai mentionat cati ani are copilul tau si nici daca il cresti singura. am si eu un baietel de 9 ani si sa stii ca si el face crize. noi santem principala vina. am observat ca daca noi santem stresate le transmitem lucrul acesta . trebuie sa ai multa rabdare sa nu strigi la el sa incerci sa adopti calea diplomatica si calma. roaga l frumos tot timpul si vei avea cu siguranta rezultate mai bune. desigur nu v a face din prima dar insista cu calm si cu zambet. explica i ce important este sa aiba rezultate bune la scoala si ca dupa ce si termina lectiile poate sa stea si pe calculator. foloseste te de trucuri spune i ce mult il iubesti fara nici o ezitare si fa asta zilnic . mai ales asculta l si intra si tu in jocul lui fa te interesata de ceea ce face el pe calculator si da i sfaturi. incearca sa devii prietena lui si nicidecum o mama dictatoare. cel mai mult conteaza sa i spui ca l iubesti si el este viata ta. restul o sa vina de la sine. iti doresc mult noroc!!!
garbo092713
Postat pe 17 Februarie 2010 12:25
Duceti-l intai la un preot,acolo poate vorbi,se poate descarca,si apoi preotul va poate sfatui ce puteti face.
e clar ca prin cearta situatia se inrautateste.Si in realitate sunteti prima care il poate ajuta.
Nu il certati pentru orice va face,oricat de grav ar fi.
Stati sa discutati cu el,il sfatuiti,dar dupa un timp.
ii trebuie un timp sa se linisteasca,un timp in care nu vor exista certuri.
Apoi va raspunde pozitiv.Specialistul bun,este un psiholog,dar mergeti intai dvs,singura.
Notele lui la scoala au fost constantproaste,sau trece printr-o prioada proasta?
Poate face si o scoala profesionala,exista solutii bune,si in afara liceului,meseria astazi e o bratara de aur.Nu e obligatoriu sa fie premiant,si sa mearga la facultate.
cereti-i scuze pentru cearta,chiar daca nu e vina dvs,si spuneti-i ca veti incerca pe viitor sa intampinati pozitiv problemele.
Nu este de vina varsta dvs,si eu tot la 35 ani am nascut.Si am prietene care au nascut primul copil la 40 ani,si acum copii au 6,respectiv 10 ani.
E necesara rabdarea,si e necesar sa invatam sa nu criticam greselile copiilor"Poti mai mult,stiu asta"
"m-as bucura daca ai invata mai bine,eu muncesc si platesc cheltuielile casei,iar datoria ta este sa inveti"
Pentru o schimbare in comportamentul oricui,sunt necesare patru luni de gandire,de incercari,nimeni nu se poate schimba brusc.
Pentru sanatatea lui,viitoare,merita sa incercati.
daniilia
Postat pe 18 Februarie 2010 18:16
oare nu este vb de un strigat de ajutor?...in general cam asa se manifesta un copil cand are o nemultumire cand incearca sa spuna ceva si nu este inteles...rezultate slabe la scoala si se refugiaza in calculator ...ai incercat sa urmaresti si sa afli motivul?....daca e problema cauzata de profesori sau unul din profesori...in ultima vreme se vad f multi copii nenorocoti tocmai de cei pe mana carora ii incredintam...sau poate problema este la voi ...la relatia ta cu sotul tau...poate el a vazut undeva ceva nefiresc si ii este teama de o eventuala destramare...nu trebuie sa fugi repede la psiholog sau psihiatru...mai ales la psihiatrul...ii vei face mai mult rau...incearca sa afli cauza si elimina ce il aduce in aceasta stare apoi daca intr-adevar necesita un control la psiholog mai degraba decat la psihiatru...un psiholog de sfaturi...un psihiatru da tratament si nu stiu cat de buni sunt ca medici eu nu am incredere in ei dar asta nu inseamna ca nu sunt si psihiatri buni numai sa ai norocul sa-i descoperi daca chiar este cazul dar ma indoiesc...e probabil rasfat sau ceea ce spuneam ceva legat de familie sau scoala...poate fi doar o strigare la care nu poti ramane nepasatoare nici tu nici sotul tau si el are un rol important ...poate fi vinovat chiar sotul tau prin absenta indelungata de acasa ...fiind baiat are nevoie de sfaturile lui ,de timp petrecut impreuna iar in cazul in care acesta lipseste se simte nedorit ,fara importanta,incomod si posibil sa te invinovateasca pe tine...sa creada ca tu esti vinovata de absenta lui din sanul familiei...un copil trebuie sa vada pe parinti alaturi de el si iubirea dintre cei doi chiar e f importanta
yzabela_03
Postat pe 19 Februarie 2010 21:07
Ai permis de cand era mai mic astfel de manifestari, am un frate care la fel se comporta;
Mai poate fi si din cauza anturajului, cauta-i activitati care ii fac placere eventual incearca sa isi faca prieteni.
Mult succes !
Andy1969
Postat pe 18 Aprilie 2010 16:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
mamici,bunici,matusi,de prescolari.... 25 De la: chanty 28 Septembrie 2010 23:27
N-ai gasit loc la cresa ? Vrei o educatie speciala pentru copilul tau ? Sa invete si engleza ? 1 De la: emerald555 31 August 2010 17:13
primul cuplu homosexual Disney 3 De la: Yoanna22 27 Noiembrie 2014 21:18
Cresa - pareri si sfaturi pro si contra 148 De la: Blue_Tattoo 6 Iulie 2018 01:08
Webkinz 4 De la: garbo175560 10 Noiembrie 2010 16:15
Setari Cookie-uri