barbatul leu

iaso, scuze. doar ca am simtit un oarecare repros ca noi nu am fi in cunostinta de cauza a conflictului. daca tu il lasi asa, eu cu atat mai mult.
oameni buni, of, of. adevar spun ca e recomandabil sa citim si studiem olecutza inainte de a ne da cu parerea ca DA sau ca BA pe orice tema.
eu am citit si incercat sa inteleg argumentele. si in general nu iau nimic de bun pana nu cercetez. dar eu nu vreau si nu va pot convinge de nimic. voi trebuie sa puneti mana sa cercetati - in masura in care aveti chef.
eu am luat astrologia ca pe un instrument de a cunoaste oamenii punct. nu astept de la ea sa-mi ia povara esecurilor de pe umeri. pe mine nu ma intereseaza cum ma privesc altii. si, fata de mine, am curajul sa pun punctul pe j. recunosc ca gresesc si unde. corijez.
nu victimizez, nu caut sprijin pentru decizii eronate. ci iau batul si imi dau peste degete pana la durere atroce. ca altfel nu corijez in veci. nu sunt indulgenta cu mine la umbra astrologiei.
dar eu sunt hipersensibila si, dupa niste suferinte, mi-am spus ca ar fi corect sa pun mana sa cunosc omul - atat pe mine cat si pe celalalt. am considerat inteligent sa incerc sa evit suferinta prin recunoasterea rapida a unor premise.
plus ca-mi ascult intuitia pe care - desi am avut-o si in startul deciziilor nasoale, nu am stiut sa o ascult. am fost "logica" si "cerebrala". spanac cu ochi prajit. tot psihologul spune ca drumul corect este cel simtit si nu cel gandit.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 08:35
ginette,
beleste ochii la mine!

lasa-l draq de horoscop si vezi ce-ti zic sufletul,intuitia..

nu-l mai cauta la horoscop,cauta-l in nadragi...buey!!! am zis-o la figurat!

hai ca m-am inveselit,ehe,he,he....
iasomia
Postat pe 31 Mai 2009 08:44
Eu pledez pentru intuitie , suflet si ratiune .Ca sa fie mai complicat
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 08:48
iaso, eu las horoscopul, da' nu las zodiacul. capisci? si... asta si fac: incerc sa cunosc pe fiecare omulet - fie ca-i barbat sau femeie - ca pe un individ de sine statator. eu doar atrag atentia ca astia care au studiat si concluzionat astro nu sunt tocmai niste looseri, niste afafici. atat tot.
eh, iaso. oamenii, cu inaintarea in varsta, se disimuleaza mai bine. a cunoaste pe cineva e greu, nene. e adevarat ca daca pui intuitia la bataie, iti cercetezi feeling-ul si ai curajul sa nu te minti, faci economie de timp grozava. si de nervi si tot.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 08:49
Geana, ai grija sa n-ajungi la pensie doar tu si zodiacul.
Are dreptate Jasmine, asculta sfatul unui om batrin.
Aemulus
Postat pe 31 Mai 2009 08:52
mica, acestui EL - zodiacul, ii acord prea putina vreme pentru a nu avea resurse pentru CE TREBUIE SA FAC. dar multumesc pentru avertisment.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 08:56
mielutza, si eu si exact in aceeasi ordine. recunosc ca pana acum putin timp am pus ratiunea inainte de orice. si ea m-a tradat. asa ca am schimbat metoda. ca sa nu ajung la acelasi tip de rezultate.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 08:58
Asa, bravo! Vezi nu-ti piede focusul!
Aemulus
Postat pe 31 Mai 2009 08:58
Gee era autoironie , ca si eu asa imi complic existenta... cred ca floricica zice mai bine . fara gluma
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 09:00
mielushor, ba nu. e bine asa. e bine asa. numa' ca trebuie sa avem grija la proportii in acest coktail.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 09:02
micabis, ai cotit-o binisor. de fapt, cu eleganta, ai dus discutia spre alta zona.
partea simpatica e ca, nu infierase nimeni - dintre noi - leii. contrazicerile pornisera de la cu totul alt ceva

astrologia, incearca sa faca si ea niste clasificari ale personalitatii, ca si psihologia. daca suntem de acord cu tipurile de personalitate "descifrate" de psihologi, de ce nu am incerca sa vedem si in zodiac, o completare - din alt punct de vedere- ale acestora?

e dovedit ca luna ( de exemplu )influenteaza intr-o oarecare masura pamantul. daca actiunea ei asupra unor fenomene din din natura, asupra comportamentului animalelor sau a plantelor - s-a putut dovedi stiintific , de ce nu s-ar exitnde acestea si asupra omului?

de ce nu s-ar lua in consideratie aceasta influienta si asupra altor planete? acolo , sus, este un angrenaj foarte bine pus la punct si foarte exact. suntem particica din el si , probabil, suntem influientati mai mult decat ne asteptam sau de cat suntem dispusi a recunoaste.si asta, nu numai sub aspectul apartenentei la acel sistem ci si din punctul de vedere al trairilor, emotiilor, comportamentului.

sigur, cel zodiac e la fel de generalizant ca si cea clasificare pe tipuri de personalitate. jocul de-a " cine sunt eu" poate fi jucat si de astronomie si de psihologie.
si_totusi
Postat pe 31 Mai 2009 09:10
si totushel, da. caracterologia studiaza caracterul dat atat de astre, conditii de mediu, grupa sanguina, geografie si altele.
nu inteleg de ce este greu de crezut ca toate acestea coexista. eu nu vad sa se bata cap in cap; eu vad ca se completeaza.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 09:19
psihologia face niste clasificari generale ale tipurilor de personalitate; individualizarea lor, tine de anumiti factori ce interactioneaza in formarea personalitatii fiecaruia dintre noi: mediu/educatie/experienta

cam asa si cu cel zodiac. s-a calculit pe aici, cati lei sau cati gemeni sunt pe lume. multi, fratilor
! dar, fiecare dintre ei, avand niste caracteristici universal valabile, va actiona si in mod diferit, individual.

nu toti colericii - de exemplu - te vor lua in suturi daca-i enervezi. asa cum, nu toti leii vor manca din tine daca-i tragi de coama. probabil, vor marai a avertizare si te iarta , stiind ca esti berbec

sau nu toti pestii se vor ascunde in adancuri cand racii ii vor trage cu clestii de inotatoare. s-ar putea sa bata apa cu cu cea codita si sa ingroape pe inclestat in nisip, asa: sa vada cum e cand nu-ti vezi de treaba
si_totusi
Postat pe 31 Mai 2009 09:26
giani, e lupta mare si acolo, printre cei cercetatori. unii nu iau in calcul si alte influente, cum ar fi si astrologia - si rau fac.
si_totusi
Postat pe 31 Mai 2009 09:27
oameni buni cu suflet bun. totusi, eu pun cel mai mare pret pe autoeducatie. pe ce vrei, nene, sa fii pe lumea asta. sa cunosti ce tendinte ai sau ce premise au altii, sigur ca este folositor. dar spun filosofii bine: concentreaza-te pe menirea personala, pe evolutia ta si gata. si gaseste mijloacele pe care le doresti. daca esti un om fundamental rau, vei calca pe cadavre pentru atingerea unui scop. daca esti bun, pentru acelasi scop, vei gasi mijloacele morale, temperate, "ortodoxe".
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 09:29
totushel, bineinteles ca rau fac. de ce? e ca in matematica. ai o ipoteza incompleta si vrei sa ajungi la un rezultat. e ilogic. realitatea trebuie cunoscuta global, cat mai fin, pentru a trage concluziile corecte. daca negam ceva ASTA NU INSEAMNA AUTOMAT CA NU EXISTA. asta inseamna ca nu luam in calcul; deci stirbim ipoteza. sa nu ne mire rezultatul stirbit.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 09:31
tocmai.

culmea e ca multi, sunt credinciosi . cred in dumnezeu, in creatie divina , dar cand e vorba de astre si influenta lor, considera ca e un domeniu ce tine mai mult de basm, de ocultism si nicidecum de stiinta

pai cum? daca accept ca exista dumezeu, ca el a facut lumea, nu pot accepta ca si cel univers ne influienteaza? nu sunt lucruri cam la fel de palpabile? de stiintifice?

de fapt, astrologia mai are ceva legaturi cu cea stiinta, pe cand credinta.... nica nicuta.
si_totusi
Postat pe 31 Mai 2009 09:38
Eu nu cred ca atrologia e o prostie .Plec de la premisa ca totul in univers e energie si ca o sursa de energie mai puternica poate sa-si puna amprenta pe o alta de mai mica intensitate . Si cum atunci cand ne nastem o anumita planeta e "in putere" ...se-ntampla lucruri

Si totusi, ma gandesc eu ca aceasta credinta este defapt liberul arbitru . Ni se pot intampla o multime de lucururi in timpul vietii si totusi ajungem sa le traim pe cele in care credem .
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 09:47
totushoaico...

dumnezeu e un alcoolist batran, cu reactii isterice imprevizibile... nu prea poti sa pui baza pe el...

daca capetele bisericilr ar accepta ca astrolgia e tot un dat de la dumnezeu, atunci inseamna ca si dumnezeu are reactii statistice si hotarari probabiliste, adica e usor de descifrat.. in cazu' asta iti pui credinciosii in cap de fiecare data cand ecuatia iti da cu rest... pai cine vrea asa ceva?..
zambil
Postat pe 31 Mai 2009 09:50
Zambilu' nu poti sa faci nimanui binele cu forta. Nu de alta dar n-o sa-l inteleaga
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 09:54
dap. eu am mai zis-o de 7.000 de ori trecute fix: pe cand influenta astrelor se demonstreaza, existenta lui Dumnezeu NU. cine are o logica minima INTELEGE CE ESTE DE INTELES. Dar eu cred in Dumnezeul metafizic, omniprezent, dumnezeul univers, cu echilibrele, platile si rasplatile lui. cum sunt convinsa ca biblia este cuvantul omului care s-a folosit de existenta unor oameni extraordinari pentru a face un basm frumos... invatamintele ei sunt - dupa cum stim toti - foarte clar izvorate din mintea omului. daca era mintea unui Dumnezeu asa cum este pretins a exista, probabil ca nu am fi inteles nimic. dumnezeu - pentru mine - este uniunea energiilor pozitive ale tuturor, este puterea binelui existent in Univers.
totushel puncteaza excelent: luna da mareele; de ce nu ar da si sensibilitate zodiei Rac? daca poate acest corp ceresc sa miste apa, de ce nu ar putea sa miste niste unde, niste energii? hmm?
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 09:59
nu stiu daca domnul le are cu beutura. din cate am auzit eu, acolo sus, dispune numai de ambrozie si nectar. dar mai stii? poate-l mai trimite pe sfantul petru sa-i aduca pe shestache, cate un clondir cu ceva de pe pamant. ca de ! n-o fi creat 'mnealui, degeaba via.

oricum, sprituit oleaca cred ca a fost cand a creat omul. prea am iesit strambi si ciudati

ma uitam la o emisiune. spune, o mare personalitate din asta de dupa revolutie, ca secolul nostru va fi un secol profund religios? parca se mai potolisera cumva lucrurile si se mai asezase cea credinta intr-un sertarel al traditiei , fara mari pretentii .

acum, iar au pus popii gaba pe noi? iar biserica taie, spanzura, ameninta, face cartile?

si_totusi
Postat pe 31 Mai 2009 10:03
pai cine zice ca nectaru' ala e alchool free?...
zambil
Postat pe 31 Mai 2009 10:05
Ce are profund religiosu' cu certaretii aceia acre ne tot ameninta cu tampenii!?
Poate vrea sa spuna ca se trezeste o urma de constiinta in mai multi si-ncep sa-si vada bubele din tartacuta!
Asta ar fii cea mai mare minune !
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 10:08
De la: zambil, la data 2009-05-31 10:05:47pai cine zice ca nectaru' ala e alchool free?...


Corect !!!
..acum ma gandesc cat de frumos se aseaza nectar langa beat(itudine).
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 10:10
mielutu, ei, ash! cica la credinciosii astia de parada, bubele nu-s bube ci emanatii ale credintei. ce stii tu? coshurile celor amaresteni devin ditamai buboaie. nu ne spun ei cat de ignoranti suntem? nu ne zambesc ingaduitor, de la inalitmea stiintei lor ce da pe afara de atata plinatate? si nu se uita la noi ca la niste gaze, fara importanta? ca de ! ei cunoaste si stie. culmea e ca o fac pe banii nostrii. ii platim ca sa ne stuchiasca in ochi.
si_totusi
Postat pe 31 Mai 2009 10:15
dragii mei, poate asistam la nasterea Inchizitiei no 2. vad, astia, ca au scapat lucrurile de sub control, si se intorc in Evul Mediu. caci tartacutele lor nu au prins progresul din zbor.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 10:16
Ai si tu dreptate ..dar vezi, eu idealista m-am nascut si nu ma las, na !
blanca
Postat pe 31 Mai 2009 10:18
mielutzo, daca imi permiti un sfat: idealism la interior da' realism crancen la exterior. fii, iubita, idealista cu cei dragi, cei testati ,cei de incredere. in rest, fii nasoala, calca pe capetele lor. caci nu vor intelege idealismul tau. si il vor exploata.
gianiblue
Postat pe 31 Mai 2009 10:20
totusico,

"secolul 21 va fi religios, sau nu va fi deloc"

eu fraza asta am auzit-o prima data,spusa de puric,acu'ceva timp,m-am lamurit apoi citind acilea.

http://paultumanian.blogspot.com/2007/07/secolul-xxi-va-fi-religios-sau-nu-va-fi.html
iasomia
Postat pe 31 Mai 2009 10:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DONO si prostiile din capul lui 2 De la: tutankhamon 19 Februarie 2010 00:55
Secretul zilei de nastere 372 De la: Teutza_Lady 17 Octombrie 2010 16:55
Cartomantie 1 De la: garbo098241 7 Februarie 2010 22:16
Barbatul in zodia scorpion!! 140 De la: claudiacm 25 Iulie 2013 10:20
Compatibilitate 1 De la: lenu25 28 Decembrie 2010 03:39
Setari Cookie-uri