Despre iubire si comunicare in viata.Ce inseamna sau ce ar trebui sa insemne?!

Ingeras răsculat ,nu am scăpare,trebuie sa fiu de acord cu tine: nu puteai fi decat oaia sefa!

Angel, gândeste te un pic la o oaie,cum o vezi?! Plus spiritul de turma..Si e folosit metaforic, oaie cu doua picioare!
Schmetterling
Postat pe 22 Iulie 2015 19:01
De la: angel_forever, la data 2015-07-22 17:45:42Dragilor, se pare ca zoologia mea da rateuri. Nu am auzit de oi cu doua picioare, eventual cate una cu un defect genetic. Poate ma luminati voi.


Lasa draga angel... mai stai si pe intuneric ! Uneori lumina te face sa vezi si ce nu crezi... "oaie sefa", "oaie cu doua picioare"... etc. !
barboneli
Postat pe 22 Iulie 2015 19:14
De la: angel_forever, la data 2015-07-22 17:45:42Dragilor, se pare ca zoologia mea da rateuri. Nu am auzit de oi cu doua picioare, eventual cate una cu un defect genetic. Poate ma luminati voi.


Sau poate sunt o altă generaţie de oi, complet modificate genetic.

VasileDinNuc
Postat pe 22 Iulie 2015 20:07
Mda, a evoluat omul de la homo sapiens la "homo oviens". Asa-i Barbo? Ca tu esti specialistul in problema asta.
angel_forever
Postat pe 23 Iulie 2015 09:52


Asa o fi... chiar asa spetzialist nu sunt, dar am sa studiez problema ! Dar eu, repet, eu ma trag din homo sapiens... in nici un caz nu din alte combinatii... tzarane-sti !!!

Homo erectus

a trăit acum 1.800.000-300.000 ani în Africa şi Asia (Java, China)
avea mers biped
avea schelet robust
capacitatea cutiei craniene între 780-1225 cc
trăia în colectivităţi şi avea limbaj articulat
confecţiona şi utiliza unelte
folosea focul

Homo sapiens arhaicus (omul inteligent)

a apărut acum 500.000 de ani
avea scheletul mai puţin robust
avea craniul mai rotunjit
capacitatea cutiei craniene de 1.300 cc
mărimea dinţilor diminuată

Homo sapiens neanderthaliensis

a trăit acum 350.000-30.000 de ani
prima fosilă a fost găsită în Germania, pe valea râului Neander
avea corpul robust, masiv
capacitatea cutiei craniene de 1.450 cc
era adaptat la viaţă în condiţii de climat rece şi aspru
trăia în colectivităţi
îşi confecţiona unelte, folosea focul şi îşi realiza îmbrăcăminte din pieile animalelor
este considerat o formă de Homo sapiens arhaicus
nu credea in Dumnezeu si nu merge la biserica.
barboneli
Postat pe 23 Iulie 2015 11:44
Iar de oi cu doua picioare nimic? Ca cine stie cu ce fel de alt umanoid ne vom mai intalni pe forumul asta?
angel_forever
Postat pe 23 Iulie 2015 15:53


Ntz... ! Deocamdata... in doua picioare si minte de oaie, am gasit

www.youtube.com/watch?v=yfEbGRhna8M

Sau...

http://www.lucretiutudoroiu.ro/wp-content/uploads/2014/01/Lup-in-piele-de-oaie.jpg



barboneli
Postat pe 23 Iulie 2015 15:57
Draga mea
Nu stiu cat de adevarat poate sa fie ceea ce ai relatat daar eu unul stiu ca am o casnicie foarte frumoasa si care se bazeaza doar pe dragoste , respect si comunicare .
Ce inseamna asta ??
Simplu . In orice pe Lumea asta , trebuie discutat cu partenerul tau de viata , doar asa o poti cunoaste mai bine si sa te cunoasca la randul ei .
Cat despre gura Lumii , eu zic sa faci ceva in gura lor .
Face-ti doar ce va convine si nu uita ca o viata ai iar fiecareface ce il taie capul doar e democratie dar intr-o relatie fie ea si de scurta durata trebuie sa comunici .
Asa ca stii ce ai de facut .
Ai grija de tine si toate cele bune
angelene411
Postat pe 1 August 2015 09:26
Comunicarea este foarte importanta nu numai in cuplu. Dar pentru ca este vorba despre dragoste as putea spune opinia mea : dupa o anumita varsta unei perechi ii ramane doar comunicarea. C est la vie! Si daca ea nu a existat de la inceput, slabe sanse s-o dezvolti mai tarziu. Perechii tale este necesar sa ii comunici ce doresti de la relatie, cand este o ... cumpana ar fi de preferat sa o rezolvi, bineinteles prin comunicare, pentru ca daca treci peste s-ar putea sa iti ramana in suflet ca o frustare si daca istoria se repeta se ajunge la chestiuni grave, gen divort. Ce este mai important decat sa comunici!? Este piatra de temelie a unei relatii sanatoase!
Rusu_Florentina_Cosmina_1
Postat pe 1 August 2015 23:27
Iubirea exista in fiecare fiinta se naste cu ea. Iubirea trebuie cautata in sufletul fiecaruia nu in afara. Ca om ar trebui sa comunici tu cu tine insuti in primul rand pentru a fi in echilibru. Daca te iubesti pe tine ca om si stii sa comunici cu eul tau interior , atunci orice relatie ai avea cu o alta persoana in orice alt aspect al vietii ar fi din iubire . Pentru ca cunoscandu te pe tine ca om si stiind ce doresti de la viata , atunci in o relatie la baza ar trebui sa fie comunicarea pentru a intelege persoana de langa tine.
Iubindu te pe tine ca om comunici din iubire. Iubind-te pe tine atragi in viata ta personane cu inima buna si iubitoare. Iubirea si comunicarea in viata sunt necesare. Fara iubire nu am exista.
jojo1983
Postat pe 3 August 2015 13:38


Ok Jojo, ai incercat tu sa ne spui ceva dar e prea pueril. Pai spui intai ca iubirea exista in fiecare fiinta (pentru ca) se naste cu ea ! Asa o fi. Dar la sfarsit adaugi ca: fara iubire nu am exista ! Deci daca ne nastem cu ea, inseamna ca de aia existam, pentru ca e in noi. Ce inseamna la tine "cu inima buna si iubitoare" ? Inima buna inteleg, adica ai o inima complet sanatoasa... dar "iubitoare" ? De cand noi iubim cu inima, pompita noastra din mijlocul pieptului... ? Ia deschide matale un manual de explicatii a corpului omenesc, capitolul "Inima"... si vezi si tu cum merge treaba acolo... ! Citat:

"iubesc din toată inima” este un clişeu desfiinţat fără drept de apel de către oamenii de ştiinţă de la Concordia University. Iubim cu creierul, nu cu inima"
barboneli
Postat pe 3 August 2015 18:44
" Ok Jojo, ai incercat tu sa ne spui ceva dar e prea pueril. "

Da` lasa Barbo fata sa-si zica parerea . Fata nu se referea la anatomia trupului , ci la cea a sufletului. Sa nu-mi zici ca tu te-ai indragostit cu vena cava superioara , sau cu ventricolul stang.



Rotty
Postat pe 4 August 2015 07:22


Aaaa... "anatomia sufletului"... ??? Are si ficat sufletul asta ? Nu draga, eu m-am indragostit cand neuronul 67 l-a atins pe neoronul 107, creierul a emis o enzima anume din partea dreapta a lui... s-a format o reactie chimica si eram deja jumate indragostit... ! La ea, s-a intamplat acelasi lucru cu 12 minute inainte.... Acum stii tot despre mine.....
barboneli
Postat pe 4 August 2015 09:01
Nu , inca nu stiu tot. Cu care piesa componenta a inimii te-ai indragostit ? Ha ? Ca daca au fost numai neuronii la mijloc , aia-i ratiune nu-i dragoste.
Rotty
Postat pe 4 August 2015 09:05


Nu stiu cu care portiune... la radiografie n-a aparut asa "zona"... ! Dar neuronii nu sunt numai de ratiune... din aia nu mai am dectt 1 1/2... dar ei conduc si se unesc si produc reactii chimice si sunt.... o data i-am numarat, mi-a luat 37 ani... dar tot nu sunt sigur ca i-am numarat pe toti. Se plimba tot timpul pe retelele sistemului nervos... dar pe unde nu ?! Gandeste-te ca au rolul si de a intarii orice organ din corp... numai cu gandul ! Vede un baiat niste picioare frumoase de fata si gata... numai cu gandul (adica cu neuronii astia) arunca un nasture de la slitz... !!!
barboneli
Postat pe 4 August 2015 09:22
Si eu care credeam ca ata cu care au fost cusuti e de vina.
Rotty
Postat pe 4 August 2015 09:59
Draga Barbo, din toate cele scrise de tine am ajuns la concluzia ca lumea ta e cam in alb si negru, mai putin pepenele rosu murat. Este foarte adevarat ca emotiile si ratiunea isi au locul lor in creierul uman, dar nu mai putin adevarat este ca de foarte multe ori se face un scurtcircuit si ne trezim ca simtim lucruri absolut ilogice, ca si cum neuronii ar fi fost "ocoliti" in toata povestea. Cam asa si cu faptul de a iubi. Niciodata nu vei gasi la nici o radiografie zona din creier responsabila de faptul ca te-ai indragostit.
angel_forever
Postat pe 4 August 2015 12:20
Angel , ce stim noi ce fel de aparate are Barbo pe acolo....
Rotty
Postat pe 4 August 2015 15:30


Ei dragelor... tachinam si eu in legatura cu inima... !!! De scris am scris foarte serios ce am scris, dar in "particular" sunt si eu o finta cam ca voi deci "cred" ca iubesc cu inima, ca am inima buna, etc. ! Binenteles ca iubirea nu e "lucru absolut ilogic"... este foarte logic tocmai ca avem cu totii acest creier cu sistemul lui si reactile lui cu neuronii... etc. ! Cam totul e logic in corpul nostru. Poate nu o vede toata lumea ca e logic... cum nici toata lumea nu citeste Biblia... indiferent care. Mea culpa
Deci, cum imi place sa-ti raspund mereu tie si celorlati, am si aici raspuns. Ma refer la zona. Dar cum nu vreau sa va plictisesc cu greselile mele de ortografie si uneori de exprimare, va las pe voi sa cititi. E frumos scris si clar, asa cum scrie si in Biblie.... Si va multumesc ca ma bagati in seama

http://www.romanialibera.ro/societate/utile/enigmele-dragostei---iubirea-are-sediul-in-creier-146109

http://www.romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/stiinta/harta-dragostei-din-creier-202998
barboneli
Postat pe 4 August 2015 19:17
" Si va multumesc ca ma bagati in seama. "

Nu te supara ca te intreb : ai beut apa lui Dor de prea multa seceta ? Mai departe te smotocesc eu , las` ca vezi tu...
Rotty
Postat pe 4 August 2015 19:23
Draga Barbo, pazea ca vine Rotty sa iti explice ce e aia comunicare. Nu stiu cum vei scapa din mainile ei.
angel_forever
Postat pe 13 August 2015 17:40
De la: barboneli, la data 2015-08-04 09:01:26

Aaaa... "anatomia sufletului"... ??? Are si ficat sufletul asta ? Nu draga, eu m-am indragostit cand neuronul 67 l-a atins pe neoronul 107, creierul a emis o enzima anume din partea dreapta a lui... s-a format o reactie chimica si eram deja jumate indragostit... ! La ea, s-a intamplat acelasi lucru cu 12 minute inainte.... Acum stii tot despre mine.....


Oooofff Barbo, Barbo unde ai lasat poezia?
Si inimioara ta nu a batut un pic mai repejor cind te-ai indragostit, si nu ai simtit fluturasi in stomacel, asa cum sustin poetii?
Nu pot sa cred ca totul s-a rezumat la doi neuroni cind ...

P.S.
dupa cum vezi e implicat stomacul nu ficatul, ai fost destul de aproape.
Tommy_Boy
Postat pe 13 August 2015 18:18
Asa-i draga Tommy, dragostea trece prin stomac la o seama de oameni. Nu-i asa Barbo?
angel_forever
Postat pe 13 August 2015 20:02
Ah fetelor... La Barbo nu trebuiesc toate luate in seama "ad literam" De fapt e un romantic incurabil . Cred ca si acum mai pastreaza undeva intr-un colt de camara un borcan cu primii fluturasi de cand a cunoscut-o pe Suzi.
Barbo , sa nu indraznesti sa ma contrazici , ca n-ai sanse. Stiu eu.

Rotty
Postat pe 14 August 2015 07:56


Nu draga Rotty... nici nu ma gandesc sa te contrazic, daramite sa te contrazic... ce, iar sa primesc de la tine o smotoceala ??? Nu, mersi ! Dar totusi n-am incotro, pentru ca mie imi place sa-ti spun adevarul si numai adevarul... ! Nu, nu tin la borcan decat tot felul de alte chestii ca sa le feresc de eventualele furnici. Si apropo de furnici... da, am simtit si eu furnicaturi. Si toate cehestile astea pe care amintiti voi dragelor, exista si le simte orice om, inclusiv eu... dar ele sunt produse tocmai de creierul nostru ! Ca se simt(i) pe ici pe colo in punctele esentiale, chiar si mai jos de buric, uneori si la picioare cand ti se moaie de emotie, asta e altceva. Toti fluturasii, furnicile, bataile de inima, sentimentul ca ma dezlipesc de paman, tumultul din urechi (asta ca inima batea mai tare...) si ochii umezi, etc. le pastrez pe toate in tot felul de "sertarase" din creier. Sorry ! Acolo pastrez eu cred ca si ceilalti, totul... chiar si locul primului sarut, gustul primului sarut (deloc romantic, in troleibuz...) sau primul dans la 15 minute dupa indragosteala (acum ceva mai romantic...) pe aleea din fata clubului de la Moneasa ! Iar poezia n-am lasat-o... din contra, ca si altii probabil cand am fost indragostit (inainte) de cineva de la mare distanta, scriam poezii zilnic, dar nu eu le compuneam, am preferat sa iau din Sorescu... pentru ca mi-am data seama ca erau mult mai frumoase decat ale mele !!!
Iar Rotty, are dreptate in ce zice, ca intodeauna....
barboneli
Postat pe 14 August 2015 08:24
Ia scrie vreuna si pe forum, mai Barbo, sa vedem ce talentat esti. Cine stie, poate fi de folos cuiva. Si sa nu indraznesti sa zici "nu". Ca voi face front comun cu Rotty si sa vezi smotoceala!
angel_forever
Postat pe 14 August 2015 21:08


Vai de mine si de mine... incepe sa fie periculos printre voi... !!! Pai nu spuse-i draga angel ca NU aveam talent, de aia am apelat la Marin Sorescu, unul din poetii mei preferati. Am si scris asta, uite aici: "dar nu eu le compuneam, am preferat sa iau din Sorescu... pentru ca mi-am dat seama ca erau mult mai frumoase decat ale mele !!!" Iar incercarile mele nereusite erau aruncate la cosul de hartii... ! Eheeee... daca aveam eu talent la poezii... era bine. Si vrei sa-ti spun ceva... poeziile de dragoste sau alea scrise pentru a cucerii "inima" partenerei sau viitoarei partenere, nici nu-mi plac. Exemplu:

"Te iubesc ca un nebun
In curte e vraiste de la Taifun,
Care-l chema ca pe tine
Getoo... nu ma lasa sa mor dupa tine !"

Asa ca am trecut la Sorescu. Si ei ii placea Sorescu asa ca ne gandeam mereu unul la altul cand le scriam sau le citea... ! Ea prefera sa le citeasca de la mine, nu din volumele lui Sorescu pe care le avea in biblioteca... !!!!

"Daca nu cer prea mult "
Marin Sorescu

Ce-ai lua cu tine,
Daca s-ar pune problema
Sa faci zilnic naveta între rai si iad,
Ca sa tii niste cursuri ?
- O carte, o sticla cu vin si-o femeie, Doamne,
Daca nu-ti cer prea mult.
- Ceri prea mult, îti taiem femeia,
Te-ar tine de vorba,
Ti-ar împuia capul cu fleacuri
Si n-ai avea timp sa-ti pregatesti cursul.
- Te implor, taie-mi cartea,
O scriu eu, Doamne, daca am lânga mine
O sticla de vin si-o femeie.
Asta as dori, daca nu cer prea mult.
- Ceri prea mult.
Ce-ai dori sa iei cu tine,
Daca s-ar pune problema
Sa faci zilnic naveta între rai si iad,
Ca sa tii niste cursuri ?
- O sticla de vin si-o femeie,
Daca nu cer prea mult.
- Ai mai cerut asta o data, de ce te încapatânezi,
E prea mult, ti-am spus, îti taiem femeia.
- Ce tot ai cu ea, ce atâta prigoana ?
Mai bine taiati-mi vinul,
Ma moleseste si n-as mai putea sa-mi pregatesc cursul,
Inspirându-ma din ochii iubitei.
Tacere, minute lungi,
Poate chiar vesnicii,
Lasându-mi-se timp pentru uitare.
- Ce-ai dori sa iei cu tine,
Daca s-ar pune problema
Sa faci zilnic naveta între rai si iad,
Ca sa tii niste cursuri ?
- O femeie, Doamne, daca nu cer prea mult.
- Ceri prea mult, îti taiem femeia.
- Atunci taie-mi mai bine cursurile,
Taie-mi iadul si raiul,
Ori totul, ori nimic.
As face drumul dintre rai si iad degeaba.
Cum sa-i sperii si sa-i înfricosez pe pacatosii din iad,
Daca n-am femeia, material didactic, sa le-o arat ?
Cum sa-i înalt pe dreptii din rai,
Daca n-am cartea sa le-o talmacesc ?
Cum sa suport eu drumul si diferentele
De temperatura, luminozitate si presiune
Dintre rai si iad,
Daca n-am vinul sa-mi dea curaj ?


Adam.
Marin Sorescu.

Cu toate ca se afla in rai,
Adam se plimba pe alei preocupat si trist
Pentru ca nu stia ce-i lipseste.
Atunci Dumnezeu a confectionat-o pe Eva
Dintr-o coasta a lui Adam.
Si primului om atat de mult i-a placut aceasta minune
Incat chiar in clipa aceea
Si-a pipait coasta imediat urmatoare,
Simtindu-si degetele frumos fulgerate
De niste sini tari si coapse dulci
Ca de contururi de note muzicale.
O noua Eva rasarise in fata lui.
Tocmai isi scosese oglinjoara
Si se ruja pe buze.
"Asta e viata!" - a oftat Adam
Si-a mai creat inca una.
Si tot asa, de cate ori Eva oficiala
Se intorcea cu spatele
Sau pleca la piata dupa aur, smirna si tamiie
Adam scotea la lumina o noua cadina
Din haremul lui intercostal.
Dumnezeu a observat
Aceasta creatie desantata a lui Adam
L-a chemat la el, l-a sictirit Dumnezeieste
Si l-a izgonit din rai
Pentru suprarealism.

Am ales astea acum din cauza discutilor noastre frumoase avute deja pe forum... nu din astea ii trimiteam ei.


Contabilitate
Marin Sorescu.

Vine o vreme
Când trebuie sa tragem sub noi
O linie neagra
Si sa facem socoteala.

Câteva momente când era sa fim fericiti,
Câteva momente când era sa fim frumosi,
Câteva momente când era sa fim geniali,
Ne-am întâlnit de câteva ori
Cu niste munti, cu niste copaci, cu niste ape
(Pe unde-or mai fi? Mai traiesc?).
Toate acestea fac un viitor luminos -
Pe care l-am trait.

O femeie pe care am iubit-o
Si cu aceeasi femeie care nu ne-a iubit
Fac zero.

Un sfert de ani de studii
Fac mai multe miliarde de cuvinte furajere,
A caror intelepciune am eliminat-o treptat.

Si, în sfarsit, o soarta
Si cu înca o soarta ( de unde-o mai fi iesit?)
Fac doua (Scriem una si tinem-una,
Poate, cine stie, exista si viata de apoi).



barboneli
Postat pe 14 August 2015 22:36
Avem iluzia comunicării. Ramân comunicările imediate, pentru indestularea unor nevoi. Celelalte aspecte țin de propriile iluzii. Se spune ca atunci suntem apți sa relaționăm când ne comportam precum ...lângă morminte. Cum cei din morminte nu răspund când ii lăudam, sau le adresam injurii, așa trebuie sa reacționam si noi fata de cei prezenți .
Aceasta este concluzia la care am ajuns . Legat de comunicare in relații. Fie si in cadrul intim . Puteți sa ma urâți. Maria
garbo031989
Postat pe 16 August 2015 16:56
Da' de ce?
E doar o iluzie.
Axl_R
Postat pe 16 August 2015 17:17
De la: garbo031989, la data 2015-08-16 16:56:55Avem iluzia comunicării. Ramân comunicările imediate, pentru indestularea unor nevoi. Celelalte aspecte țin de propriile iluzii. Se spune ca atunci suntem apți sa relaționăm când ne comportam precum ...lângă morminte. Cum cei din morminte nu răspund când ii lăudam, sau le adresam injurii, așa trebuie sa reacționam si noi fata de cei prezenți .
Aceasta este concluzia la care am ajuns . Legat de comunicare in relații. Fie si in cadrul intim . Puteți sa ma urâți. Maria


Si atunci unde mai este comunicarea?
Ceea ce propui tu e un monolog nu o comunicare, ori relatii interumane fara comunicare nu exista.

P.S.
de ce sa te urim? Nu inteleg.
Tommy_Boy
Postat pe 16 August 2015 17:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vindecarea sufletului 6 De la: mia79x 10 Iunie 2009 14:43
Silueta se pastreaza practicind dansul oriental 18 De la: IOANIDE 22 Februarie 2012 10:45
buna am o ploblema:| 62 De la: garbo_9056 21 Noiembrie 2012 20:45
Ce tratament credeti ca ar fi mai potrivit pentru tratarea mustelor penale ne care se dau virgine pe forum 14 De la: Sassette 4 Septembrie 2017 01:45
Ati pleca in China? 117 De la: september 7 Ianuarie 2012 01:17
Setari Cookie-uri