Ati pleca in China?

China a devenit a 2 tara ca transfer de inteligenta si de...materie cenusie, ce este greu macar acolo poti sa-ti pui intelectul la contributie. prosti nu sunt de nici o culoare
garbo020286
Postat pe 20 Noiembrie 2011 19:09
iar pt ''somitati '' aia si platesc munca si in Romania, sa mori de foame, sau sa vinzi la butic dupa 25 de ani de scoli, eu am vazut si in Italia profi universitari care pune-au marfa pe raft in magazine...si nu unul
garbo020286
Postat pe 20 Noiembrie 2011 19:12
ziceai ca tie greu cu limba,la 52 de ani, vorbeste si scrie..cursiv a invatat si ebraica si germana, limba , ma faci sa rad, chestia este sa vrei
sti care este cea mai grea limba...PRIMA, restul vin de la sine
garbo020286
Postat pe 20 Noiembrie 2011 19:16
ma refer la mama mea
garbo020286
Postat pe 20 Noiembrie 2011 19:18
Draga Juna!stiu ca inseamna mult 20 de ani, mai ales intr-o tara din Orientul indepartat, si anume CHINA,...nu ar trebui sa te sperie nici cultura,nici limba(si apropo daca stapanesti bine sau foarte bine o limba straina,cel mai bine ar fi engleza,sa stii ca au dat chiar un anunt la tv ca ei cauta profesori de limba engleza din Europa...cred ca ar fi potrivit si pentru tine),cat priveste copilul,daca vei urmari sa-l educati la o scoala buna de la ei se va adapta mult mai repede si mai usor decat voi....mai ar fi un motiv pentru care as dori sa merg in China ,daca tu imi garantezi ca in urmatorii 5 ani si la noi se vor plati salarii ca in strainatate...chiar fie ea si China,eu nu as mai dorui sa plec(ceea ce iti spun ca nu se va intampla)...si eu imi caut altceva de lucru chiar si in afara...chiar si in China,de ce nu?....numai sa iei in calcul si altceva ca probabil din acest motiv te sperii,romanii care au plecat in strainatate au plecat prima oara pe cate un an,apoi doi,apoi cinci,apoi iar cinci,apoi au uitat numarul pentru ca au inceput sa se obisnuiasca prin tari straine si crede-ma chiar o duc foarte bine fata de noi,restul,....eu zic asa faci ce-ti dicteaza inima,mintea si te sfatuiesti si cu sotul tau...pentru ca asa este cel mai bine...si dupa ce asezati pe o coala de hartie motivele PRO si CONTRA...vedeti cum se inclina balanta....numai sa nu va ganditi prea mult timp ca s-ar putea sa mai existe un risc,,,,sa pierdeti trenul...se vor face si in anul urmator disponibilizari in masa in Romania si oferta s-ar putea sa fie mica in comparatie cu cererea...chiar si pentru specialisti IT.eu iti urez succes.
danutzadana2006
Postat pe 20 Noiembrie 2011 20:02
Dupa cate inteleg vorbesti la modul ipotetic, devreme ce nu ai vazut cu propriii ochi contractul. Asa cum au spus si altii mai sus, si cifra salariului ( 3.000 euro) si cea a duratei contractului sunt neuzuale in China in acest moment. Asadar: dat fiind ca e vorba de viata voastra, trebuie citit contractul inainte de a hotari ce faceti. Orice contract se negociaza, deci nu vad de ce nu s- ar negocia si acesta.

Privind din alt unghi: voi singuri decideti ce faceti cu viata voastra. De ce nu China, intr- o lume internationalizata, in care occidentalii se duc si se stabilesc in China fara mari intrebri de vreo 15- 20 ani? Comunism/ capitalism ? Totul e atat de relativ, ca nu merita discutat prea mult; de ce sunt chinezii comunisti? Vedeti un pic ce tip de proprietate exista in China si va veti schimba total parerea; tipul de contract pe care il veti semna nu are nimic comunist in el, e un contract.

Mergeti acolo ca straini si aveti sansa de a avea o viata ca in paradis.

Sigur ca e alta lume, dar si daca te muti oriunde in alta parte tot alta lume este, chiar si dintr- un oras in altul in Romania ...

Daca doriti sa invatati chineza, va pot ajuta, fac cursuri de aceasta limba inclusiv on- line. Acum sunt aglomerata. dar daca veti vrea neaparat, imi pot gasi timp de pilda sambata dupa- amiaza tarziu. Cel mai bine veti invata limba acolo, desigur.
Oricum, trebuie sa aveti idee de civilizatia de acolo, deci sa va informati un pic in aceasta privinta.
Astept vesti.

garbo188170
Postat pe 20 Noiembrie 2011 20:10
eu nu as pleca nici pentru 20000 euro!
acolo ai viata in pericol! Gandeste-te la cutremure tunami si alte pericole care sunt acolo in afara de limba si ciudateniile lor!
garbo072285
Postat pe 20 Noiembrie 2011 21:17
DRAGA MEA,DACA AS AVEA VIRSTA TA,AS PLECA..TREBUIE SA TE GINDESTI CA VIITORUL COPILULUI TAU ESTE F.IMPORTANT..LIMBA SE INVATA ..SUNTETI TINERI.VA DORESC TOT BINELE DIN LUME...DECIZIA VA APARTINE..
elarim
Postat pe 20 Noiembrie 2011 21:44
De la: Juna, la data 2011-11-17 21:56:05Ingeras, din informatiile pe care le-am cercetat, europenii primesc in jur de 4000 de euro in China.

Ratusca, am luat in calcul ca in scurt timp China ar putea intrece America. Totusi, e o schimbare atat de radicala!




in viitorul apropiat multe se vor schimba pe mapamond,pe si cu terra.indiferent de cat de radicala ti se pare o schimbare,daca sunteti siguri pe voi si sansa va cheama,nu scapati trenul,sa nu regretati apoi.nimic nu este intamplator in viata.eu asa as face.am multe cunostinte care invata chineza,japoneza ca sa obtina contracte in lumea asiatica.bafta si intelepciune.alege cu mintea nu cu sufletul.
ratuscaceaurata
Postat pe 20 Noiembrie 2011 21:57
Noi am trait 3,5 ani la Shanghai, si ne-a placut foarte mult. Limba Chineza nu este asa de grea precum pare, eu am reusit sa o invat la nivel de supravietuire (ma descurac la cumparaturi, calatorii, expozitii, restaurante etc...) doar in cateva luni. Avem amintiri foarte frumoase, dar nu mi-ar fi placut sa traiesc acolo toata viata. Nu trebuie sa-ti fie frica sub nici o forma de sistemul comunist, nu se compara in nici un fel cu cea ce a fost la noi pe vremea lui Ceausescu si a securitatii, acolo este total diferit (in sensul pozitiv al cuvantului). Ar mai fi o sansa enorma pentru copilul vostru sa inceapa scoala in limba Chineza! Chinezii sant extrem de buni si talentati in IT!

Dar contractul oferit mi se pare extrem de ciudat. Ori este o gluma, ori cineva e pus pe facut misto. Niciodata nu s-a mai auzit despre un asemenea contract care pe deasupra sa mai fie si serios!
Deci, ATENTIE!!!
umblataprinlume
Postat pe 21 Noiembrie 2011 00:50
Buna......Ce pot sa-ti spun este ca eu sint cu sotul pe un contract de un an,asta la inceput si dupa ,un contract de trei ani.Avem deja doua luni aici,dar mie nu-mi place deloc.M-am saturat de ei .Ce ma mai motiveaza este ca mi-am facut niste prieteni europeni la hotel.Singura nu pot sa ies,sotul meu este la lucru,este foarte greu.Sint multe de povestit................Sincer numar luniile sa ne intoarcem acasa.Si sotul meu la lucru este foarte stresat,unul munceste si 5 stau linga el si se uita.Norocul lor este ca sint multi ,ca altfel,nimic..................ma abtin.Daca crezi ca stai bine cu nervii,poti sa incerci,dar sa nu face-ti greseala pe 20 ani.Da ,traiul aici este foarte ieftin,dar pentru ce?Cam asta ,am avut de spus.by
garbo069673
Postat pe 21 Noiembrie 2011 06:31
Buna.

Eu am stat in China 1 an si daca as avea ocazia m-as intoarce oricand acolo. Pentru straini ofera conditii foarte bune. Trebuie negociat de la inceput ca pe langa banii primiti sa i se asigure cazarea si mancarea. In felul asta, banii ii raman in totalitate.
Iar viata in China este foarte ieftina. Mancarea, lucrurile...

Este o oportunitate grozava si eu va sfatuiesc sa profitati de ea.
jullyrok
Postat pe 21 Noiembrie 2011 08:38
sint de parere ca trebue sa ne iubim tara sa muncim si sa fim fericiti acolo unde ne-am nascut
nuticostin
Postat pe 21 Noiembrie 2011 10:10
da
carmen_marinela
Postat pe 21 Noiembrie 2011 12:05
De la: nuticostin, la data 2011-11-21 10:10:37sint de parere ca trebue sa ne iubim tara sa muncim si sa fim fericiti acolo unde ne-am nascut



Ca sa fie mai aproape de adevar, as trunchia fraza pe ici pe colo, pana ar ramane asa

*sint de parere ca trebue sa ne iubim (...) si sa fim fericiti (...)*

Sigur, e doar parerea mea.


nathalie
Postat pe 21 Noiembrie 2011 12:22
nathalie... de acord...
vorbim despre iubiri oarecum mai palpabile si... mai intense...:))
eu_geminy
Postat pe 21 Noiembrie 2011 13:35
Eu as pleca in secunda 2. Am o fosta colega din generala care s-a specializat in cantoneza sau mandarina, nu mai stiu exact, si din cate mi-a povestit e foarte bine. Cel putin pentru straini. Oricum China va deveni in scurt timp liderul economic mondial.
sierra_ig
Postat pe 21 Noiembrie 2011 13:44
Eu_geminy,

sigur.
sky is the limit.
nathalie
Postat pe 21 Noiembrie 2011 13:44
nu cred, Nat...
n-ai auzit de "Nunta in cer"?!...:)

PS: de Mircea Eliade...:P
eu_geminy
Postat pe 21 Noiembrie 2011 13:46
.[/quote] am auzit ca acolo te lasa sa ai doar un singur copil,,,restul te obliga statul sa ii avortezi......eu as pleca in austalia,,,sau in alte state..numai in china si japonia nu[/quote]

Ingerule, populatia chineza nu are voie mai mult de un copil!
Femeia asta pleaca cu familia la munca nu vrea cetatenie chineza....nu se aplica aceleasi reguli celor care lucreaza acolo.

JUNA, cam mult 20 de ani! In China unde anume, e foarte important locul in care mergi.
Daca nu ar fi 20 de ani conditia de baza eu as accepta dar asa nu stiu ce sa iti spun

adeline
Postat pe 21 Noiembrie 2011 14:15
gaseste informatii despre oras,daca acolo exista scoli particulare in engleza,si cat costa.
aduna informatii deci despre oras,il poti vedea si pe net,pe youtube,video.
apoi,ce va doriti voi?
20 de ani inseamna o viata.
copilul tau va fi adolescent acoloi,si va trai prima iubire acolo.
chineza va invata usor,sigur,daca e asa de mic.
el se va adapta.
cu voi cum ramane?
banii nu sunt totul,poate diferenta de culktura,limba,e prea mare.
nu poate sa mai caute,poate gaseste ceva prin europa,nu asa de departe....
contractul e pe 20 anio,dar se poate sigur si rezilia.
in caz de boala de ex,ce se face?
se intampla si de astea.
d
daniilia
Postat pe 21 Noiembrie 2011 19:09
bagati o clauza in contract in cazul in care nu va adaptati.o ocaziek asta mai rar
minehaha
Postat pe 21 Noiembrie 2011 21:27
De la: ingerasulluptator, la data 2011-11-18 19:33:14
De la: Juna, la data 2011-11-17 10:19:14Nu e o gluma, intrebarea e destul de serioasa si sa va explic de ce. Sotul meu, specialist in IT, a inceput sa isi caute de munca in afara, dorind, de fapt, sa plecam cu familia. Oferta vine din China. Un salariu in jur de 3000 de euro, chiria platita de angajator. Dar contractul e pe 20 de ani. Am cautat tot ce se putea gasi pe net despre China. In afara dictaturii socialiste nimic nu pare sa fie contra. Dar mi se par multi 20 de ani, ma sperie limba. Copilul nostru ar trebui la anul sa mearga la scoala.
Voi ati merge in China sau nu? De ce? Ma inereseaza simple pareri personale. Multumesc.
am auzit ca acolo te lasa sa ai doar un singur copil,,,restul te obliga statul sa ii avortezi......eu as pleca in austalia,,,sau in alte state..numai in china si japonia nu
niko23nov
Postat pe 21 Noiembrie 2011 23:52
Buna! Am vazut intrebarea ta si as vrea sa-ti impartasesc parerea mea , fundamentata pe experientele de care am avut parte in ultimii 4 ani datorita activitatii pe care o desfasor si a implicat 6 depalsari, de durate diferite.
Poate ca am devenit subiectiv in ceea ce priveste China, dar este vorba de intalnirea cu o mare civilizatie, mare nu doar la propriu, intalnire care mi-a aratat cat de multe prejudecati avem inoculate si cat de putine lucruri cunoastem despre acest popor ce are in urma o istorie fabuloasa si o cultura asimilata si transpusa in viata de zi cu zi .
Este o alegere care ar trebui facuta nu numai in functie de criteriile materiale, care nu sunt de neglijat in acest caz, dar mai ales in functie de disponibilitatea de a descoperi o civilizatie complet diferita de cea europeana, si pe o afinitate fata de spiritualitatea orientala, mult mai introspectiva , mai echilibrata si mai integratoare.
Perioada mi se pare foarte lunga si , tocmai din aceasta cauza, trebuie sa aveti o atractie deosebita fata de aceasta lume deosebita, provocatoare si solicitanta in egala masura, datorita diferentelor culturale, care pot face ,in prima faza, dificila intelegerea raporturilor si uzantelor.Un fapt pozitiv este ca , in general, chinezii sunt foarte prietenosi, respectuosi fata de europeni, si dornici de a se face utili . In cazul in care observa si simt un interes real, nu de fatada , fata de cultura lor, devin si mai calzi si deeschisi spre a te ajuta sa-i intelegi.
Gastronomia chineza este de-a dreptul senzationala, si extrem de sanatoasa, avand putine in comun cu ceea ce se gateste in restaurantele din Europa, si as spune infinita, eu reusind sa cunosc pana acum aproape de 200 de feluri de mancare diferite!
Daca locatia va fi in Shanghai sau Beijing, chiar nu veti avea de ce sa va faceti griji, existand o oferta deosebita in ceea ce priveste petrecerea timpului liber-muzee, parcuri, shopping, servicii si restaurante,si comunitati cosmopolite de expati.In plus ,China are atractii turistice in toate zonele , de la nord la sud si de la est la vest, problema fiind distantele, ce pot fi strabatute numai cu avionul, dar si aici stand foarte bine, la costuri mai miult decat rezonabile.
Ar putea fi o experienta deosebita, dar perioada este destul de lunga, insemnand aproape jumatate din viata activa a oricaruia dintre noi.
Un contract de 5 sau chiar 10 ani, ar fi de ales cu ochii inchisi, pentru ca acolo se vor intampla , in continuare, evenimente care vor marca acest secol, dar 20 de ani... nu stiu ce sa zic...aici este doar alegerea voastra...
Mult succes si...inspiratie!
Sorin
garbo233329
Postat pe 22 Noiembrie 2011 02:10
Salve.Eu locuiesc in Sheniang,cu sotul meu pentru un an ,are contract.Mie imi este greu aici.Locuieste cineva in sheniang?
garbo069673
Postat pe 22 Noiembrie 2011 04:51
as merge maine in China, ce poate fi mai rau decat la noi?, cred ca nimic.
laurabradis
Postat pe 22 Noiembrie 2011 14:00
atatea discutii...contract pe 20 de ani? nu va pune pe ganduri?
logic
Eugenia69
Postat pe 22 Noiembrie 2011 14:17
Nu exista contract pe 20 ani . Atentie la clauzele stipulate !
reyya
Postat pe 22 Noiembrie 2011 15:26
China importa materie cenusie e adevarat , iar unul care isi cunoaste valoarea nu ar fi dispus sa semeneze asa ceva ...dar ma inndoiesc sincer ca exista contract cu o asemenea durata , de regula contractele si salariu se negociaza si evident se reinooiesc.
reyya
Postat pe 22 Noiembrie 2011 15:30
Eu sincer da, as pleca. Asa cum a mai zis cineva China e o putere si cu toate astea oamenii de acolo sunt modesti. Un alt plus este faptul ca sunt spirituali, isi invata copiii sa fie asa, deci si copilul tau va deveni asa, mediul te modeleaza. Problema se pune daca iti mai doresti copii, desi cred ca pentru o taxa anuala ai putea sa mai ai unul, iar 3000 euro pe luna e oricum peste un salar mediu in China.
Decizia finala iti apartine...urmaza-ti vocea inimii.
garbo032507
Postat pe 23 Noiembrie 2011 00:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna ziua 1 De la: maxalina 22 August 2012 20:51
destin/soarta/Providenta 21 De la: garbo_woman 12 Noiembrie 2018 17:22
Replica la un sibiect anterior... V-ati da sotia/iubita unui alt barbat, pentru o noapte de amor, daca ati fi compensati cu 1 milion de euro? 13 De la: picaturaderoua 21 Decembrie 2010 17:34
:D 10 De la: Jojolin 24 August 2010 16:30
ce inseamna sa ai caracter. Si importanta lui 26 De la: ingerasulluptator 29 Martie 2013 13:51
Setari Cookie-uri