divort civilizat sau nu

Pana la urma nu mai conteaaza ce fel de divort va fi , dar sa fie DIVORT o data , ca sa-si vad fiecare de drumul lui!
cornelia_leia
Postat pe 2 August 2011 17:03
Eu cred ca esti cam dus cu capul daca ai imrpesia ca eu fac servicii barbatilor. Oricum, felul tau de a te experima arata cam cat te duce mintea.
Berlogea
Postat pe 2 August 2011 19:34
in momentul in care ai bagat actele de divort si spui motivul atata timp cat el si-a parasit familia pt a sta cu alta femeie deja a pierdut orice sansa de a-ti lua copilul.......si daca tot ti-a spus ca sa ii spui fiului tau ca este mort inseamna ca nici nu se gandeste sa ti-l ia.......si divortul ti-l va acorda mai devreme sau mai tarziu asta daca nu cere amanari peste amanari
anytza_bdsc1986
Postat pe 3 August 2011 04:18
te grabesti cam tare anytza.
in prima faza nu-l intereseaza de copil, apoi il prinde dorul, grija si dragul.... numai asa de fantezie!
si mai e ceva...
el i-a cerut sa-i spuna copilului ca el e mort, insa magistratilor nu le poate spune asa ceva, pentru a-l scuti de pensia alimentara!
iar omul cand o sa afle ca trebuie sa plateasca 25% din venituri ca pensie alimentara, s-ar putea sa vrea el copilul! ...
sunt destule motive ce pot fi invocate pentru a lua copilul ... chiar daca a parasit domiciliul conjugal si implicit familia!
nu tin neaparat sa te contrazic.... dar nu cred ca poti fii sigura de reactzia lui pe viitor si nici de cum o sa evolueze el in fata instantzei...
imprevizibilitatea este de natura animala si el nu depaseste cu mult stadiul!
alfheim
Postat pe 3 August 2011 11:44
Vorba lunga , saracia omului......dar astia suntem noi romanii , bolnavi de logoree....
Atentie !
Cand doi oameni nu se mai iubesc , nu se mai inteleg , nu mai au lucruri si actiuni in comun , cea mai buna actiune este separarea , cu divort fara divort. Cat despre divorturi civilizate , destul de rar le intalnesti , aici tine de gradul de civilizatie si cultura al fiecarui individ.
Copilul/copiii.....ei ericum sufera , dar tot dragii de ei reprosaza. Indiferent cate facem pentru ei , tot ne vor reprosa.
Asa ca daca tot nu va mai intelegeti , divortati , mergeti fiecare pe drumul sau.
Tie ca mama iti revine greaua misiune de a creste copilul , dar si importanta misiune de a nu-l departa de tatal lui , parintii sunt unici iar copiii trebuie sa ne iubeasca asa cum suntem. Nu trebuie sa le spalam creierele , nu trebuie sa-i indoctrinam ca parintele care a ales sa plece este rau sau....bla , bla , bla.
Legea va stabili contributia tatalui la intretinerea copilului.

Si eu sunt trecut printr-un divort , avem un copil ...spun avem pentru ca indiferent de situatie , el este copilul nostru , si impreuna il crestem.
Amandoi ne-am refacut vietile , suntem multumiti acum....multi ma intreaba "cum de te mai intereseaza soarta fostei sotii ? " ....uite ca ma intereseaza pentru ca este simplu....DACA EA ESTE FERICITA SI IN NOUA FAMILIE ESTE OK , ATUNCI COPILUL MEU ESTE BINE.
Am stabilit de la capul locului ceea ce avem de facut ca sa-l crestem pe baiat impreuna si vad ca reusim cu succes....La divort a fost totul ok...am mers de mana iar dupa pronuntarea sentintei ne-am strans mainile , ne-am urat toate bune si asta a fost....nu noi suntem primii si nici ultimii care divortam.
maxxim_us
Postat pe 6 August 2011 12:09
Stai linistita ca roata se invarte.Nici cand nu te astepti.Tu divorteaza si ai sa vezi ca atunci se va schimba totul.Il pui in fata faptului implinit.In privinta copilului Dumnezeu te va intari dar este importanta si viata ta.Sa termini cu toate ce ai pe suflet.
Succes si Doamne Ajuta!
ametist_cami
Postat pe 7 August 2011 09:11
Internetul este din pacate un loc in care refulam frustrari personale,si din pacate cum intalnim pe cineva care este de alta parere decat a noastra il identificam cu CAUZA frustrarii noastre si sarim pe el /ea cu tot arsenalul sa-i dam la cap ca sa ne razbunam pentru tot ce am patit!!Desigur nici eu nu fac o "nota aparte" ,si eu m-am fript cu fosta nevasta care toata viata a fost sfatuita de mama ei sa "se mute"de la mine la unul cu stare materiala superioara,lucru pe care l-a facut dupa 25 de ani si si-a sacrificat si proipriul copil pentru asta! Pare greu de crezut,stiu,de regula se intampla mai mult invers,dar uite ca nu este o regula...iarta-ma daca am spus ce nu trebuia,si eu am vorbit prin prisma propriei experiente in care si eu am avut (si voi avea)multa suferinta,pentru ca un copil nu-l fac,il cresti si-l poti uita,decat daca esti un ne-om.Totul pleaca de la pornirea de a ne casatori fara dragoste!Sa stii ca asa este,daca nu ne-am casatorit dintr-o reala si reciproca dragoste sanatoasa ajungem ori la divort,ori la un trai duplicitar(el sau ea isi trag amant/a).Daca este o dragoste reala si asta implica si o reala pasiune carnala fata de partener/a,este gresit sa gandim"nevasta nu trebuie sa fie frumoasa,ca mi-o doreste altul",ea chipurile trebuie sa fie "doar la cratita"ca sa am eu viata linistita".Eu zic ca este gresit sa gandim asa,consider ca daca exista o casatorie facuta din inima ambilor parteneri care se iau pentru ca se iubesc nu se va ajunge aici,adica la despartire si divort.Casatoria "cu capul"fara a asculta si "glasul trupului"este o prostie care ajunge sa coste.
Gabriel1960
Postat pe 7 August 2011 09:41
...si eu am divortat de fosta mea sotie dar nu si de fetita noastra...am divortat pentru ca nu mai mergea, pentru ca pur si simplu ne consumam energia si vietile in conflicte iscate din nimic, nu mai suportam nici-unul nimic din ce facea celalalt...!
Am divortat rapid, simplu si fara scandal, i-am lasat mai mult de doua treimi din tot ce aveam fostei sotii, inclusiv apartamentul in care fetita mea s-a nascut si a crescut, totul pentru ca ea sa aibe confortul cu care a fost obisnuita iar mama ei sa fie linistita si sa o poata creste asa cum se cuvine. Prin sentinta de divort mi s-a impus o pensie alimentara legala dar prea mica pentru a ajuta la cresterea unei fetite asa ca in acest moment cuantumul sumelor trimise lunar este cel firesc si necesar, mai mult decat dublul hotarat! Pentru ca, am divortat de sotie dar nu si de fetita, pentru ca fosta este mama copilului meu iar daca ei ii este bine, ii este bine si copilului meu! Si pot sa va spun ca este o mama extrem de devotata, fetita mea a intrat a patra la colegiu acolo unde si-a dorit, este cuminte, frumoasa si dupa patru ani de cand am plecat inca ma iubeste desi nu i-am fost alaturi in multe din momentele importante ale vietii ei...
Cu fosta vorbesc la telefon destul de des, in interesul copilului, i-am cunoscut si actualul prieten cu care am o relatie civilizata, ne salutam, mai bem cate o cafea uneori, cred ca e de bun simt din moment ce el contribuie la cresterea copilului meu...
Si eu sunt implicat intr-o relatie, si eu cresc copil altuia, dar din pacate acest adolescent creeaza probleme, isi doreste independenta inainte de a fi pregatit sa o aibe, a fost invatat ca i se cuvine totul fara a da nimic in schimb... din pacate pentru el, a ramas si corigent peste vara la cateva materii, refuza sa invete, traieste o viata mai mult decat boema, la 16 ani are pretentia sa doarma in fiecare week end la prietena lui de cincisprezece ani ( ce parinti o fi avand si fata aia?). Desi nu sunt de acord cu toate astea, mama lui, o femeie extraordinara ce are insa o slabiciune nejustificata pentru acest baiat, ii ingaduie de fiecare data, in baza promisiunilor lui ca "o sa- invat, fiu cuminte, fac, dreg, etc" sa faca ceea ce vrea...
Saptaman trecuta din nou si-a incalcat cuvantul iar cand mama lui l-a luat la rost a inceput sa ridice vocea la ea, sa o sfideze cu un tupeu greu de imaginat! Fireste ca nu m-am putut abtine si am inervenit, poate un pic mai violent verbal, de corectii fizice nici nu poate fi vorba, cred ca e injositor sa bati... la care cel caruia i-am dat sa manace in ultimii ani a inceput sa ma amneinte ca ma calca in picioare, ca data viitoare ma omoara... 'nenteles ca sunt doar vorbe, am o talie solida, sunt fost sportiv, nu pot lua in serios aceste amenintari dar m-au deranjat cumplit dat fiind ca veneau de la cine veneau...
Cireasa de pe acest tort a fost ca m-a amenintat ca ma va spune lui taica-sau, cum ma port cu el...si ca-mi va arata el mie... si nu mai departe de sambata seara am fost intr-un club iar la plecare ghici cu cine m-am intalnit...? Cu taticul revansard! Care s-a si repezit la mine sa-mi dea una cu capul (din pacate la altceva nu cred ca-i slujeste) dar am avut abilitatea de a evita atat lovitura cat si un scandal... Sunt o persoane oarecum publica, lucrez undeva unde buna reputatie in societate conteaza iar eu nu-mi permit la varsta si pozitia mea sa ma iau la tranta prin cluburi...Nu mi-e teama de bataie ci de penibilul situatiei, cum arata doi barbati de 40 de ani carandu-si din senin pumni si picioare in mijlocul unui club de fitze ?
Ca sa nu mai spun ca ne-a amenintat cu distrugerea, ca si cum a distruge pe cineva ar fi la in demana unui sfertodoct oarecare... Ma rog... chestii retarde, la nivelul infantilitatii lui cronice...Problema e ca acum copilul sau mi-a iesit de tot de la suflet, nu vreau sa-l mai vad in casa mea, pur si simplu nu mai vreau sa cresc un dusman in devenire...Nu-l pot goni pentru ca as distruge-o pe mama lui, as pleca eu dar cei care ar suferi am fi eu si mama lui, ce sa fac?
garbo001386
Postat pe 8 August 2011 11:38
vede-ti voi..,urmarile unui divort in care sunt implicati si copii, sunt devastatoare..,chiar daca nu imediat..
nimic nu va mai fi la fel..,dar nimic..
chiar daca trambitzam ca ne despartim de sot/sotie,nu si de copil..,trecutul ne va urmari vrem nu vrem..,iar mai devreme sau mai tarziu,ne vom izbi si de consecinte..
de asta imi tot "racesc" eu tastele pe aici,si sunt impotriva divortului..
eh..,dar ce stiu eu..,sunt doar un "fixist"..(right girl's..? )..he he..

roby_cado
Postat pe 8 August 2011 12:54
A aparut noual cod legislativ. Care nu are in vedere starile emotionale. El , daca are martori si un avocat bun ,poate invoca ca a plecat de acasa dint cauza ta. Cu atat mai mult ca este cu mama sa. De multe oeri cainele pleaca de acasa din cauza stapanului. Ca, il bagi la inaintare pe copil.., spun multe despre tine. Asta va sesiza si instanta. lasa copilul sasi v ada de copilarie. Doi oameni se cearta din vina amandurora. Ai gresit tu candva............., nu cred ca tu esti sfanta si el diavolul.
dorina27
Postat pe 8 August 2011 15:39
A aparut noual cod legislativ. Care nu are in vedere starile emotionale. El , daca are martori si un avocat bun ,poate invoca ca a plecat de acasa dint cauza ta. Cu atat mai mult ca este cu mama sa. De multe oeri cainele pleaca de acasa din cauza stapanului. Ca, il bagi la inaintare pe copil.., spun multe despre tine. Asta va sesiza si instanta. lasa copilul sasi v ada de copilarie. Doi oameni se cearta din vina amandurora. Ai gresit tu candva............., nu cred ca tu esti sfanta si el diavolul.
dorina27
Postat pe 8 August 2011 15:39
roby, tu nu esti fixist, tu esti batman, nene...
bref, pretinzi ca doi oameni care nu mai au nimic in comun, care sunt nefericiti, care merg pe drumuri diferite, sa ramana impreuna, asa nefericiti cum sunt, doar de dragul copilului
care copil, simte ca ceva e in neregula, si simte al dracului de acut ca traieste intr-o familie disfunctionala
lasa...tu nu accepti alt punct de vedere decat al tau, nu iti poti imagina ca problema e mai nuantata pentru copilul ala
ai putea sa intrebi un copil care a trait intr-o asemenea familie disfunctionala, cat de fericit a fost
ai putea sa ma intrebi pe mine de afurisitele alea de traume...traume capatate in numele "sfintei familii"...si cam cum m-am simtit eu, copil fiind, stiind ca parintii mei se urasc de moarte
michelle_
Postat pe 8 August 2011 20:31
da' stai!
tu de fapt, ai vrea ca ireparabilul sa nu se intample niciodata...sentimentele sa nu dispara, iubirea sa nu se duca...sa ramana totul inghetat ca in momentul casatoriei
ei, vestea rea e ca oamenii evolueaza, cu sentimente cu tot, care pot ramane aceleasi, sau nu...
vestea foarte rea, e ca viata nu iti ofera garantii
da' p-asta parca ti-am mai spus-o, nu?
michelle_
Postat pe 8 August 2011 20:36
386, cu toata parerea de rau, tu esti adultul dintre tine si acel copil si tind sa cred - repet, doar tind sa cred, poate gresesc - ca pe undeva vina implicita pentru situatia in care s-a ajuns e a ta.
Mi-a sarit in ochi inca de la primele fraze : "contribuie la cresterea copilului MEU", "cresc copilul ALTUIA".
Fals. Cresti copilul femeii pe care o iubesti. Nu "al altuia". E persoana cea mai importanta din viata ei. Ai acceptat un rol pentru care se pare ca nu erai pregatit. Copilul "altuia"va simti - instinctiv - cum il pozitionezi. Orice copil , in locul lui, va reactiona la fel - atita timp cit pentru tine nu este decit un intrus in viata voastra.
Ai fi putut sa profiti de experienta ta de viata sa ii devii un prieten mai mare. Sa vezi in el toate razvratirile specifice pe care le-ai trait la virsta aia si sa incerci sa iti aduci o contributie pozitiva in evolutia lui - nu negativa. Nu iti cere nimeni sa ii fii tata, are unul - dar un om intelept ar fi gasit o cale de a-i deveni prieten. Asa cum pentru tine situatia nu e simpla, nici pentru el nu e.
quasaria
Postat pe 8 August 2011 20:47
"..tu de fapt, ai vrea ca ireparabilul sa nu se intample niciodata...sentimentele sa nu dispara, iubirea sa nu se duca...sa ramana totul inghetat ca in momentul casatoriei.."


in sfarsit..,cineva care intelege cam ce bolborosesc io p'aci..
da..,ideal asa ar fi..
numai ca, trebuie sa fim capabili pentru asta..(ma refer aici la micile compromisuri)..
dar deh..,cine mai are rabdare in secolul vitezei..?
roby_cado
Postat pe 8 August 2011 20:53
sigur ca te inteleg, mami...nu-s deloc tampita...tu tinzi spre un ideal, si iti vine greu sa accepti ca afurisitele astea de sentimente se schimba, se modifica, se transforma in altceva
sigur ca toti ne-am dori sa fie frumos, sa fie mirific, sa fie ca in basme, da' uite ca viata, realitatea ne ofera altceva
sa stii ca am avut marele privilegiu sa cunosc o familie, amandoi la 94 de ani, casatoriti de 68 de ani, care se iubeau, care inca se iubeau, cel putin aparent asa era
dar totusi, m-am intrebat de multe ori, ce vise aveau ei ingropate in suflet, si daca iubirea lor chiar era reala sau era doar o aparenta
pana la urma, in fiecare dintre noi exista vise, si dorinte, si trairi care raman doar ale noastre

si roby, idealul nu are nicio legatura cu compromisurile, sa stii
poti face compromisuri, dar asta nu iti garanteaza ca simti la fel, intelegi? cel mult, poti sa pretinzi fata de tine si fata de celalalt, ca totul e inregula, chiar daca de cele mai multe ori nu este
si cand ajungi sa faci asta, ai nevoie de o scuza care sa iti justifice atitudinea
iar scuza cea mai la indemana sunt copiii...iti spui ca de dragul lor te sacrifici alaturi de cineva pentru care nu mai ai decat afectiune si respect, dar nimic mai mult
sunt multe nuante, robitza...multe...iar noi oamenii platim prea mult tribut societatii si unor anumite cutume...suntem conventionali si lasi...si ce e mai rau, e ca de cele mai multe ori intelegem exact adevarata dimensiune a lasitatii si nemerniciei noastre
michelle_
Postat pe 8 August 2011 21:05
eh..,stiu..,multe ale dreaq..,si fiecare vorbeste dupa cum le vede..
roby_cado
Postat pe 8 August 2011 21:10
nu dupa cum le vede, mami...ci dupa cum le simte...in carne, si in suflet
ma surprinzi, roby...simt o duiosie de mama fata de tine...ca duiosia aia fata de un copil ajuns adult, si care refuza sa se maturizeze...care se incapataneaza sa creada
of, viata asta e o mare courva, este?
michelle_
Postat pe 8 August 2011 21:15


nu bre..,viata nu e courva deloc..,noi..,oamenii suntem..
roby_cado
Postat pe 8 August 2011 21:19
exact! suntem imperfecti, maicuta
cand ai sa accepti asta, ai sa renunti sa mai crezi in tinerete fara batranete si dragoste pana la moarte
michelle_
Postat pe 8 August 2011 21:21
ma mi_, te-am cam dat lipsa la inventar ...!
si vezi ca mi-am tras nishte poze la diverse... de numa numa .. .:)
alfheim
Postat pe 8 August 2011 21:33
s'a zarghit iar site-ul, si posteaza cate doua....
pfffff....
cand te rogi de el sa mearga... cand il pridideshte vrenicia...
alfheim
Postat pe 8 August 2011 21:33
wifo..,acilea tind sa te contrazic nitzel..
daca renuntam sa credem in astea..,traim pentru ce..?
ma si vad cu paharul de bautura in mana mormaind.."ce rost are?"..
trebuie sa crezi..,altfel ramai cu nasu' in tzarana..,acolo unde te-au azvarlit altii..
ma rog..,stii tu..,nuantze..
roby_cado
Postat pe 8 August 2011 21:36
alfi, am fost la un mm de al doilea preinfarct, mi-au cedat toate, am venele facute praf de la perfuzii, si nici acum nu sunt bine
ultimul lucru la care m-am gandit a fost garbo
si despre ce poze bombani tu? hmmm?
michelle_
Postat pe 8 August 2011 21:37
ce poaze, alfule??
me_,
esme
Postat pe 8 August 2011 21:40
roby, sa crezi e una, sa persisti in a crede in ceva utopic e alta
ce vrei tu e nerealist...si nu numai ce vrei tu, dragule...
stii care e ironia? ca si eu cred, dar la mine chestia imbraca alta forma
iar eu macar am acceptat ca dorintele mele sunt nerealiste

pentru ce traim? pentru copii, normal
nu asa ne mistificam toti? nu asa ne scuzam lasitatea?

esme, sunt intr-o stare "de-aia"...
de fapt, gresit! persist in stare "de-aia"
si eu, batman ca robitza...de-aia nu ma iau de el
michelle_
Postat pe 8 August 2011 21:41

wow..
imi pare rau sa aud asta..
pai cre' ca ar fi timpul sa "divortezi" de jack ala mami..,si sa te certi la cutite cu cafeaua aia..
apropo..,ce au zis aia..?,mai ai sange in cafea..? (haz de necaz )..
roby_cado
Postat pe 8 August 2011 21:42
roby, eu daca ma uit la sticla de jack, ma imbat...da' sa mai beau...
cafea? mda...am evoluat, am trecut la ness cu cola...poate, poate...desi n-am eu norocul ala, se pare
si inainte sa ma intrebati, da...fumez...3 pachete
si gura! sa nu va aud carcotind
michelle_
Postat pe 8 August 2011 21:46
fa-te mai incolo,bre roby,sa-ncap si io in barca aia care ia apa la greu...
cum care?
aia a utopistilor...

clony..
mai baga-mi o perfuzie de realitate in stanga,ca-n dreapta am biblia,smirna si tamaia..
precizilla
Postat pe 8 August 2011 21:47
me_, incep sa constientizez tot mai mult ca uneori o lectie de egoism nu ne-ar strica!
esme
Postat pe 8 August 2011 21:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Virgin la 22 de ani 1 De la: garbo_500345 18 August 2019 18:07
Pescarusi... 34 De la: sora_ilsi 20 Februarie 2013 19:59
Bulina sau patratelul rosu 39 De la: garbo215245 18 Septembrie 2011 16:41
sex 9 De la: mia79x 3 Iulie 2009 20:45
RACTOR 69- IMBUNATATESTE-TI VIATA SEXUALA 61 De la: quasaria 2 Mai 2011 23:47
Setari Cookie-uri