infectie urinara cu e coli

Buna mamici. Baietelul meu a facut la 7 luni infectie urinara cu febra mare si internare in spital. L-am tratat cu antibiotic injectabil si acum dupa o luna am repetat analizele si are iar infectie urinara cu e coli. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Stiti vreun medic bun in Constanta care sa trateze bine fara sa mai recidiveze infectia?
aliadi_kidz
Postat pe 23 Aprilie 2010 09:27
ai mesaj privat
vezi ca mai era inca un topic deschis tot pe subiectul asta dar nu stiu pe unde e:(
alinakatt
Postat pe 23 Aprilie 2010 10:28
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 23 Aprilie 2010 10:38
Buna-da eu m-am confruntat cu infectie urinara la fetita mea tot cand avea 7luni prima data.A recidivat de atatea ori incat eram deja disperata si se spune ca fetitele fac mai des decat baieteii.Unul din diagnostice era deja pielonefrita acuta adik avea febra mare peste 39,inf era tot cu E colli,plangea,iritatie vulvara,apetit scazut,stare de somnolenta.Ce nu i-am dat ultima era o cura de 10zile de antibiotic iv la 24 de ore la Elias,am refuzat internarea asa ca mergeam zi de zi sa o intepe in branula;branula care a stat alea 10 zile in ambele maini,ambelew picioare pana si la frunte ca nu mai tineau venele.Dupa acest episod a,m pornit pe alte invcestigatii care aveau ca suport aceste recidive astea insemnand cistografie si urografie la Gr alexandrescu;si timp de 2 ani tot am repetat iar faceam infectii am facut cistoscopii cu colagen si deflux in fine ideea e ca avea reflux vezico-ureteral pe care pana la urma la 2ani si 6luni l-am operat,acum pe 8 mai se fac 2 ani de la operatie e f bine fata;daca vrei sa vb mai multe si sa iti dau detalii scrie-mi pe vladutiemilia@gmail.com.Sanatate multa
emilia2005_kidz
Postat pe 25 Aprilie 2010 16:46
Va multumesc fetelor de mesaje. Emilia sper din tot sufletul sa nu fie asa grav. Doar la 7 luni el a facut febra mare. In spital ajunsese la 39.7 cu tremurat si invinetit. Acum am repetat analiza de rutina si a iesit iar infectie dar acum nu are nici un simptom. Mananca foarte bine. de dormit a inceput in ultimul timp sa doarma noaptea mult dar ziua nu doarme 2 ore adunate. Fetita ta varsa? Nici nu se screme la pisu ca luna trecuta nici nu e plangacios. Acum i-am repetat analizele la alt laborator si astept sa iasa pana la sfarsitul lunii.
aliadi_kidz
Postat pe 26 Aprilie 2010 10:38
aliadi o fi bine ai sa vezi
alinakatt
Postat pe 26 Aprilie 2010 14:06
draga mea,fetita mea doar de doua ori mi-a facut febra in rest toate infectiile urinare au fost asimptomatice eu descopeream infectia deoarece timp de un an de zile ii faceam lunar analizele si ea inca purtand pampers pe atunci se simtea miros de amoniac;apropo aceste scutece fac mult rau in ceea ce priveste problemele aparatului urinar eu imediat dupa operatie am lasat-o prin casa fara pampers si am reusit sa scapam intro luna de zile de ei,nici cu servetele sa nu il stergi la Grigore daca te vedeau cu acele servetele umede le aruncau,doar apa si sapun iar daca e uneori iritat nici sapun,doar apa.Nu te baza ca nu face febra,pe roberta cine o vedea nu zicea ca e un copil cu probleme;manca normal,se juca ,oar cand mi-a facut febra era apatica,asa ca indiferent de simptome sfatuieste-te cu dr pediatru,nu stiu de unde esti dar daca esti din Bucuresti e ok;si chiar din provincie daca esti ,vreau sa iti spun ca eu vorbind cu o mamica pe forum despre RVU,ea avea fetita de 5 ani careia o ....de doctorita(nu pot jigni dar o merita)din Iasi i-a spus ca sa se impaxce cu ideea ca fetita are aceasta boala si ca decat sa spere ca o face bine mai bine sa ii scoata un certificat de handicap.Biata femeie era distrusa!Am vb cu ea cum vb acum cu tine,m-a sunat(era din Galati)am vb am linistit-o ca nu e nimic grav,a venit cu fata la Alexandrescu ,a operat-o la o luna doua dupa mine,si acum fata nu mai are nimic.Totul e sa te informezi si sa nu te lasi pe mana unui singur medic.Eu am vazut vreo patru pana am ajuns la final,bafta si iti sunt alaturi cu sfaturi si informatii.Pediatru iti piate spune ce mi-a spus si a mea mie ca pana la 5 ani chiar daca are RVU se poate reface de la sine problema e ca recidivele dese ataca in timp rinichii
emilia2005_kidz
Postat pe 26 Aprilie 2010 17:16
Din pacate nici pediatrii nu mi se par prea informati si te duc cu vorba. Macar pediatra la care am fost acum mi-a zis sa repet analizele sa fim siguri si pe urma antibiotic. Si ar fi ultima data in care i-as da antibiotic pentru ca sunt impotriva lor si pe urma voi face investigatii amanuntite. E bine ca mai putem primi informatii intre noi mamicile.
aliadi_kidz
Postat pe 26 Aprilie 2010 18:39
buna, eu am facut infectie urinara cand aveam 3 ani, pielonefrita si vulvovaginita, am fost internata in spital si mi-a trecut. dar nu stiu ce tratament am urmat. eu am facut infectia din cauza ca la rinichiul stang uretera( sper ca nu gresesc denumirea) e un pic rasucita si ridicata( defect din nastere) si urina se depozita o perioda in acea formatiune si predispunea la infectie. de atunci nu tin minte sa mai fi facut infectei, medicul mi-a zis doar sa ma pazesc de frig si sa tin zona genitala curata.
oricum, ai grija cu pampersul ca incurajeaza infectiile urinare ca e inchis si nu respira pielea si devine mediu propice pentru infectii. schimba-l mai des chiar daca nu e plin, da bebelusului sa bea mai mult, ziua poti sa-i scoti pampersul sa lasi zona sa se usuce, sa respire pielea. nu folosi scutece cu arome, nu folosi servetele umede decat cand esti undeva unde nu ai acces la apa. de fiecare data cand schimbi scutecul spala funduletul cu apa calduta si fara sapun, decat uneori folosete sapunul si la baita pune-i ceai de musetel si bicarbonat in apa.
s-ar putea ca si el sa aiba vreun mic defect la rinichi si sa faca infectie sau s-ar putea sa fie de la preput. gaseste un medic bun sa te lamureasca.
numai bine la bebeci si mamici. va pup
irene13
Postat pe 27 Aprilie 2010 21:06
apropo, ma gandesc ca se poate face ecografie sa afli daca rinichii sunt ok.
irene13
Postat pe 27 Aprilie 2010 21:17
A facut echo la rinichi cand am fost in spital si sunt in regula. Atunci avea fimoza stransa dar acum mai are doar putin si se decaloteaza de tot. Pampers folosin clasicii pampers active baby si de acum il voi spala. Am incercat sa il las de multe ori fara pampers dar inca e mic. Cand vine caldura il voi putea lasa mai mult.
Multumesc de sfaturi tuturor. Vineri voi afla rezultatul uroculturii sau daca e negativa maine.
aliadi_kidz
Postat pe 27 Aprilie 2010 22:07
Bravo,sper sa ne dai vesti bune;oricum dupa cum ti-am spus echo nu arata refluxul si exact ce spunea irene13 asa se descrie rvu la unii trece fara interventii la altii nu ,doar chirurgul decide nici macar timpul
te pup
emilia2005_kidz
Postat pe 28 Aprilie 2010 20:09
sa ne informezi si pe noi, din cate inteleg eu baietelul tau a facut infectia din cauza fimozei combinata cu pampersul, eu folosesc la fetita Drypers, am incercat mai multe scutece, dar asta mi se pare cel mai fain. stiu ca daca fimoza nu se rezolva de la sine se intervine chirurgical.
eu imi amintesc(eram mica) atunci cand eram in spital urina mea era foarte inchisa la culoare si probabil aveam si febra. insa uneori infectiile urinare sunt mascate si dau doar o temperatura subfebrila. apropo, sa mai repeti urocultura ca uneori rezultatatul e inselator.
poti lasa pe bebe fara pampers, intinde-i o patura sub care pui un celofan. il imbraci, dar fara pampers, si imediat ce a facut pipi il schimbi, sa nu raceasca. e mai greu asa, dar poti incerca.
sanatate!
irene13
Postat pe 28 Aprilie 2010 20:54
Buna fetele. Am repetat analiza si i-a iesit si la celalalt laborator e coli. Vineri dupa ce iau antibiograma mergem la doctor si voi intreba si de chirurg si de RVU. La el acum nu se manifesta nimic. Nu mi se pare ca urina miroase nici nu e inchisa la culoare. Dar dupa cum spuneati si voi se pare ca exista si infectii care nu se mainifesta. Acum doar ii voi face tratamentul cu antibiotic dar daca va recidiva dau o fuga pana la bucuresti pentru mai multe investigatii.
E imposibil sa il las fara pampers la 8 luni. Face destul de des ca schimbam multi papmpers pe zi si e foarte foarte activ. Nici cand il schimb nu sta intr-un loc in pat. El vrea sa alerge toata ziua daca s-ar putea.
Multa sanatate copiilor vostrii.
aliadi_kidz
Postat pe 29 Aprilie 2010 11:47
imi pare rau sa vad ca a iesit iarasi...sa speram ca o sa fie ultima data si ca tratamentul o sa dea rezultatele dorite
alinakatt
Postat pe 29 Aprilie 2010 12:10
aliadi, cati germeni au iesit? fa-i si un sumar de urina, daca are infectie ar tb sa apara in sumar leucocite. poate aparea la analize ca infectie dar cu germeni mai putini, si in situatia cand de fapt copilul nu are nimic insa nu s-a recoltat corect (nu i-ai curatat bine pielea inainte sa ii pui punguta, sau a trecut prea mult timp intre recoltare si procesarea probei-adica au clocit germenii singuri stand "la cald"). fa-i si o ecografie daca ai posibilitatea, dar la un medic bun (daca are ceva grav- malformatie sau reflux- ar trebui sa apara la ecografie o dilatatie undeva)
pinicuta
Postat pe 29 Aprilie 2010 12:15
Analiza i-ai facut-o la acelasi laborator?recoltarea a fost corecta?Adica in punguta sterila din care ai luat cu seringa(deasemeni sterila)si ai transvazat in urorecoltor?De ce te intreb,pentru ca studiile arata ca in 70% din cazuri contaminarea este una externa,artificiala cauzata de modul inadecvat in care s-a facut recoltarea.Daca esti sigura ca a fost bine(apropo antibiograma a fost facuta pe mai multe antibiotice ,a iesit sensibil la majoritatea?)Daca ,dupa cum spuneam esti sigura ca e un raspuns corect as zice sa nu amani consultul unui specialist,te poti duce direct la un nefrolog sau urolog acolo la tine ,el in fapt e specialistul si te consulti cu el ,nu cu pediatrul!si eu sunt bioinginer medical de profesie(de laborator) am facut medicina cu aceasta ramura si stiu ce vorbesc,desi stiam dinainte ce e cu fetita mea am apelat la specialisti!Stiu ca multi suntem sceptici,mai ales dupa ce se intampla,dar undeva trebuie sa alergam pentru puii nostri.Astept vesti,pupici
emilia2005_kidz
Postat pe 29 Aprilie 2010 18:10
Eu zic ca am facut orect recoltarea. La primul laborator nu gasisem pungulita si de aceea am repetat ca poate am gresit eu. La al doilea laborator am facut ca la carte, l-am spalat dimineata la prima ora, i-am pus pungulita fara s ao ating si ata doar ca dupa aceea am varsat din pungulita in recipient ca nu m-am gandit sa iau cu o seringa. Dupa recoltare in 15 min eram cu ea la laborator. La prima antibiograma iesise sensibil doar la 2 antibiotice din care unul mi-a zis doctorita ca nu i-l poate da ca e prea puternic pentru bebici. De aceea ea mi-a facut o lista pe care am lasat-o la laborator sa faca antibiograma si la ele. Dar abia maine iau rezultatele. Cand am sunat ieri doar mi-a zis ce infectie e si cand e gata. Oricum nu stiu in Constanta urologi asa ca tot pe doctorita o voi intreba s aimi recomande.
Multumesc inca o data pentru sfaturi.
aliadi_kidz
Postat pe 29 Aprilie 2010 21:46
si noi ne-am confruntat cu itu cu e coli.
prima data am descoperit-o cind Thea avea 10 luni.nu avea febra,dar ,in schimb,nu minca bine,nu lua in greutate normal...Cica lipsa poftei de mincare+varsaturi la bebelusi ar putea insemna itu.
noua ne-a recomandat pediatra la prima itu ciprinol 7 zile+8 zile cedax.
la 1an si 2 luni a facut febra 39,dupa urocultura pozitiva cu e coli ne-a dat14 zile cedax,dimineata uricol si seara nitrofurantoin 3 luni.
(dupa alea 14 zile cu cedax)
acum Thea are 1an si 6luni si facem uroculturi SAPTAMINAL cel mult la doua sapt.ne spalam mai des,nu mai folosim servetele umede si asteptam caldura ca sa scapam si de pampers,evitam contactul cu persoane polispitalizate....
a,mi-a mai zis pediatra sa-i dau mereu vit c,sa fie urina acida,mediul alcalin favorizeaza itu.sanatate multa!
kidz003960
Postat pe 30 Aprilie 2010 15:13
incearca sa nu mai"transbordezi"pisu din punguta in alt recipient.Eu indoi partea de sus cu buretelul si se lipeste buretel de buretel.punguta o pun intr-un pahar de plastic pina la laborator.
kidz003960
Postat pe 30 Aprilie 2010 15:25
kidz003960 u cum ai descoperit k bebele tau are infectia asta?doar k nu manca bn si nu lua normal in greutate?pt k si bebele meu nu mananca cine stie ce mult si nu a luat nici in greutate cum trebuia.am incercat dupa ce i dau san sa i dau si lapte praf pt k am zs k n oi avea eu suficient lapte.dar nu mi l bea.se satura de la san si ma repet nu mai mananca asa de mult cum manca la inceput
alessya_kidz
Postat pe 30 Aprilie 2010 15:47
alessya, in general infectiile la bebelusi se manifesta prin febra, varsaturi, urina tulbure (albicioasa asa, si tulbure), si cu miros schimbat. al meu nu pot sa zic ca nu mai avea pofta de mancare. chiar sugea f bine si lua si in greutate. daca crezi ca are ceva i-ai pipi cu pungulita (exista la farmacie pungule speciale pt recoltare de urina la bebelusi). nu il chinuie cu nimic, nu doare, , nu are ce rau sa ii faca, si te linistesti si tu
pinicuta
Postat pe 30 Aprilie 2010 16:03
pinicuta nu are nmk fetita mea,numai k am citit la kidz003960 k fetita ei nu mank bn si nu lua in greutate si dupa aceea a scr k a fst l doctor si i a zs k ate infectie cu e coli,eu i am fct alessyei analize in februarie pt k asa este aici[ italia] o groaza de analize iti da sa faci aici si i au iesit ok,aaa inca ceva i a iesit un pic mare nr de globule albe dar a zs doctorul k nu este nmk grav k asa i la copy[dar eu o sa i sp sa le mai repet pt k mi este frik]si sa revin la subiect,deci fetita mea nu are febra nu vomita/ numai k nu mai manank cum mank l incepu si in greutate nu a luat cum se i a 1 kg la ;luna[knd am fst l doctor mi a sp k nu treb sa i a 1 kg l luna dupa acm si dupa 2 luni jumatate 3 luni si k nu treb sa i dau lapte praf din moment ce ea nu plange dupa ce termina de mancat,la 2 luni jumatate cantarea 2700 acm are 3 luni si o zi.
alessya_kidz
Postat pe 30 Aprilie 2010 16:19
scuzeee am scris[ 2700,nuuu,,, ]4700 cantaarea, si am nascut o la 2930 si knd am iesit din spital cantarea 2870
alessya_kidz
Postat pe 30 Aprilie 2010 16:23
scuze, am interpretat eu gresit
pinicuta
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:01
Noi am descoperit infectia luna trecuta cand a facut febra mare. dar acum nu are febra, nu are nici un simptom. Doar atat ca el varsa. Dar am pus aceste regurgitari, varsaturi ce or fi ele pe reflux ca el asa varsa de cand il am. Nici el nu a luat excelent in greutate mai ales in ultimile luni. Uneori lua 100 de grame uneori mai mult.
Acum ne-a dat sa luam Zinat 10 zile si dupa aceea ne-a spus ca vom face profilactic cate 10 zile pe luna timp de 3 luni tratament. Dar ne-a recomandat si citoscopia. A facut cineva citoscopie la bebe asa mic? Ne-a spus ca va face anestezie generala si parca mi-e teama. Singurul doctor din Constanta care face asa ceva este Dr. Tica. Am inteles ca este si doctor ortoped. Pentru mamicile din Cta, a fost cineva la acest doctor?
aliadi_kidz
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:02
noi am facut cistografie (se baga o sonda urinara pe putza pana in vezica si baga o substanta de contrast pe ea pana se umple vezica si da pe dinafara. in acest timpse fac mai multe radiografii sa vada cum circula lichidul, daca exista obstacole pe canal, daca e vreo anomalie undeva). fara nici o anestezie. la bucuresti. urografie (substanta de contrast se baga in sange si se fac radiografii la 5 minute dupa injectare, apoii la o ora, 3 ore, si in functie de cum considera medicul se pot repeta radiografiile si la alte intervale dupa. pt urografie tre sa fie COMPLET nemancat si nebaut) si cistografie. daca vrei iti dau detalii.

daca ii dai zinnat da-i in paralel si ceva pt flora stomacala: enterol/ ecoflorina/ biotics baby, ceva din gama asta....
pinicuta
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:35
prima urografie si cistografie am facut-o cand avea vreo 9 zile copilul , 9 zile ca varsta zic, si a rezista f bine, nu a patit nimic. (repet, fara nici o anestezie, nici macar locala)

diverse operatii cu anestezie totala se fac si la nou-nascuti , important e sa fie anestezistul medic bun (sunt 9 substante care se amesteca in diverse cantitati in functie de greutatea copilului si nu mai stiu ce alti factori, si daca calculeaza bine substantele astea se pot intampla diverse...), deci intereseaza-te atent ref medicii pe mana cui intra bb

altfel nu ai de ce sa te temi de anestezie, copilul meu la 4 luni a avut prima operatie si a fost anesteziat complet timp de vreo 2 ore, iar la un an si 2 luni a doua operatie care a durat 6 ore numai operatia in sine, dar cu anesteziere si trezire din anestezie, vreo 8 ore a stat in total in sala de operatii. Acum suntem bine sanatosi. sanatate multa si daca te poot ajuta cu ceva sa imi zici
pinicuta
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:39
ma fetelor uite ca am vb atat de mult de infectie incat noaptea trecuta fetita mi-a plans si a avut dureri la mictiune, iar urina ii miroase a platic ars, am obeservat acum 2 zile ca miroase asa. pana acum nu mi-a mai facut pipi cu asa miros sau alte chestii din astea. azi a fost apatica, parca palida, nu s-a mai jucat ca inainte si una doua a stat in brate si si-a batait fundul. am fost seara la spital, ca aici e cel mai bine sa te duci la spital si am fost la consultatie, ne-a dat sa facem pipi in punguta, dar punguta nu a fost lipita bine si pipi a iesit din punga in pampers. ne-am intors ca medicul s-a dus acasa si revenim maine dimineata. trebuie sa recoltam urina. eu suspectez vecinii, ca noi aici stam in chirie si baia o mai foloseste o familie de indieni care nu au habar de igiena si se pisa peste tot si caca la fel, zau parca i-a adus apa aici sa ne fie vecini, ma gandesc ca s-o infectat fetita cu ceva de la ei, desi dezinfectez oridecate ori merg sa imi spal fata la baie. se pare ca totusi a luat ceva de la ei, ca ei au venita acum o luna sa ne fie vecini. ma sperie gandul sa ii dau antibiotice, sper sa aflu maine rezultatul sa vad ce are.
voi ce ziceti, merci
ce e cu mirosul de plastic ars al urinei?
irene13
Postat pe 30 Aprilie 2010 21:21
irene, saracuta de ea.... nu stiu ce sa zic, ai incercat totusi sa o speli cu ceai de musetel? unde locuiti? in londra? acolo sunt multi paki.... as recomanda sa cumperi totusi o olita si o cadita numai a ei, un lighenus doar al ei sa se evite suspiciunile...
aly_fab
Postat pe 30 Aprilie 2010 21:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
zona pajura-bucurestii noi-domenii-1 mai-damaroaia... 1 De la: ruschita 28 Ianuarie 2009 15:16
ALOCATII PTR.COPII SI ALTE STIMULENTE 2 De la: oto_otto 28 Martie 2009 14:50
va rog sa-mi trimite-ti si mie cartea cu diversificarea mancarii la bebe 1 De la: garbo164689 7 August 2010 13:38
buna!( pt viitoarele mamici) 1 De la: iubirici22 28 Ianuarie 2011 12:54
Braila - lapte - Topfer 2 De la: pinicuta 21 Aprilie 2009 09:47
Setari Cookie-uri