NERVII LA COPII

Buna.am si eu un baietel de 2 ani si 3 luni care nu prea vorbeste,e foarte nervos si agresiv .am fost cu el la un medic neuropsihiatru care l-a consultat,daca pot spune asa,mi-a pus mie mai multe intrebari referitoare la copil si apoi mi-a dat un tratament,desi eu cand am intrebat-o daca ar avea ceva copilul mi-a zis ca are cate ceva ,dar ca pot fi si datorita varstei care o are.propozitii nu leaga deloc,zice doar :mama,tata,caca,papa,cucu si cum fac animalele si unele pasari.i-si recunoaste partile corpului,i-mi aduce anumite obiecte care i le cer,iar mai nou,vrea sa ne imite pe noi la tot.problema mea este cu vorbitul si cu nervii.mai aveti si voi astfel de cazuri?astept raspuns.ce nu mi-a placut mie la dr la care am fost este ca desi nu mi-a dat nici un raspuns ,cum ca ar avea ceva,mi-a dat sa-i dau medicamente.
kidz000837
Postat pe 28 Mai 2010 19:57
buna mamica.
medicamente ?? ce fel de medicamente? pentru ce??
si noi am trecut prin faze din acestea pe la varsta de 2 ani... trebuie multa rabdare. eu cred ca al meu era frustrat ca nu il intelegeam, nu ii intelegeam vocabularu, dar dupa ce l-am dus la gradinita si a inceput sa aibe un program ordinat si sa fie in colectivitate s-a schimbat. pe la 3 ani a inceput sa vorbeasca in fraze, pana atunici nu rupea decat cuvinte si le pocea rau de tot.

intrebare: face crizele doar in prezenta ta si a sotului, eventual bunici?

intreb asta, pentru ca uneori din prea multa dragoste copii se pot razgaia...
aly_fab
Postat pe 30 Mai 2010 14:42
buna. sa stii ca de obicei crizele sunt in prezenta noastra, dar si cand merg intr-un magazin,la dr sau la cineva acasa la fel face.ce ma supara pe mine ,este ca se tranteste cu fundul de pamant sau da din cap special ca sa ma enerveze.iar de alintat ,nu e asa tare.am sa vad cum i-si continua comportamentul.
kidz000837
Postat pe 30 Mai 2010 17:12
Daca atunci cand face aceste crize il ignori pur si simplu...cum reactioneaza?
Poate acasa iti este mai usor sa il lasi in alta camera ca sa se linisteasca dar cand sunteti in public???//Tu cum reactionezi???

Medicul ti-a dat tratament si din cauza ca vrea sa vada evolutia lui pana la urmatoarea sedinta...cu siguranta o sa puna un diagnostic de retard usor si te trimite la logoped.Nu imi lua in nume de rau ce am zis...nu afirm ca, copilul tau e bolnav sau altceva dar astia sunt pasii care o sa ii faci cu siguranta.
Un control la neuropsihiatru consta in 1.studierea copilului (comportamental) si 2.din ce povesteste mama.Practic ar trebui sa urmati sedinte separate (individual) daca medicului ii pare suspect ceva.

Ziceai ca nu iti convine atitudinea medicului...dute la altuyl.Si medici astia nu-s batuti in cuie.
Numai bine!
alinakatt
Postat pe 30 Mai 2010 17:27
si fetita mea e f nervoasa...acum are 3 ani jumatate, cam de la 2 ani face crize. este f sensibila si face crize de nervi si noaptea in somn...incepe sa dea din maine si din picioare pana se trezeste si continua asa...
eu am constatat urmatoarea situatie: daca face vreo prostie si cineva o cearta, ii pare rau de ce a facut si ca a suparat pe respectiva persoana (mama, tata, buni etc) si atunci se enerveaza si nu stie cum sa "cerseasca" afectiunea celuilat... cam dupa 15 minuite de plans si dat cu picioarele in tot ce apuca, daca o iau incet si cu calm se potoleste si vine la mine in brate si sta linistita. ce am mai observat este ca daca eu am o suferinta fizica, nu ii spun ei nimic depsre ea, doar ma gandesc de ex: "m-e frig" (cand era racita) sau "mi-e foame" (dupa o criza de fiere) in secunda urmatoare ea zice cu voce tare: "da drumul la caldurica" sau "papa biscuite"....practic imi citeste gandurile...
poate gresim noi in comportamentul fata de ea si nu reusim sa vedem cum pricepe ea lucrurile ... nu e un copil orietat spre a enerva parintele, este cumintica, ambitioasa, ii merge mintea, insa crizele de nervi pe care le face pur si simplu ma lasa fara cuvinte...pur si simplu nu stiu cum sa reactionez... incep sa vorbesc incet despre ce minunata e luna de pe cer, ce frumos e paharul cu apa de pe noptiera etc. pana se linisteste...
ioana_d
Postat pe 7 Iunie 2010 09:32
nu cred ca trebuie sa intri in panica , fata mea are 2 ani si 7 luni si a inceput sa lege propozitii , daca se pot numi propozitii ( ceva de genu : tata pa , mama nu pa), deci rabdare multa . Referitor la nervi , cred ca toti avem propria personalitate si trebuie sa ne intelegem reciproc, ei sunt mici si la fiecare pas trebuie sa le explicam ce e bine si ce e rau in speranta ca vor intelege . este si virsta, probabil toti copilasii au o astfel de perioada.
Sanatate si numai bine
garbo074557
Postat pe 7 Iunie 2010 09:47
Buna,

Ce fel de medicamente ti-a dat doctorul? Eu sunt logoped, nu locuiesc in tara dar incerc sa te ajut. Cat de dese sunt crizele de nervi si cum se manifesta? Nu ar trebui sa te vada ingrijorata sau speriata pentru pentru ca atunci el va fi si mai agitat. Cine are grija de copil? Cu cine intra in contact copilul? Crezi ca sunt motive din care face crizele? La ce este sensibil? Ai inceput tratamentul medicamentos? Sunt schimbari spre bine ori este mai rau? Daca mergi cu copilul in natura, parc, padure, copilul se comporta la fel?

Va doresc multa sanatate. Ioana
kidz006379
Postat pe 7 Iunie 2010 10:17
Salut!

Am si eu o fetita de 2 ani si cateva zile. Nici ea nu vorbeste,ma refer ca nu leaga propozitii, insa in rest repeta orice cuvant dup noi si spune destul de multe cuvinte. Eu sunt multumita de cum se dezvolta copilul meu, e inteligent, intelege orice si nu am motiv sa ma ingrijorez ca nu leaga propozitii.
Parerea mea este sa stai linistita ca-si va da drumul sa vorbeasca, are toata viata inainte, asa avem noi tendinta sa-i comparam cu alti copii, insa fiecare se dezvolta in ritmul lui.
Cat despre nervi, nu stiu ce sa zic, la ce mod, tipa, cum se manifesta? A mea de rasftata face mici "crize" de nervi, mai ales ca acum are si un nou venit in familie, un fratior de 2 luni aproape.

Succes in rolul de mamica, multa rabdare si sanatate multa!!!
kidz002449
Postat pe 7 Iunie 2010 11:59
Buna, eu am o prietena a carei fetita de 2 ani si 2 luni nu spune decat mama, tata si inca 3 cuvinte formate din 2 silabe. aceasta familie nu se afla in Romania. specialistii de aici i-au spus mamei ca fetita este normala doar putin cam prea introvertrita. este f calma in public , acasa fiind mai tupeista putin. De asemenea am un var care pana la varsta de 5 ani nu a vorbit aproape deloc. Dupa 5 ani a inceput asa, de pe o zi pe alta...direct cu fraze. Cred ca cel mai bine ai face sa te ocupi tu de copilas, Nu il indopa cu chimicale. Ofera-i dragoste multa si rabdare cat cuprinde. Vorbeste mult cu el si ai grija sa ii oferi sansa de a intra in contact cu multi copii. I se acorda de ajuns atentie ingerasului de catre toti cei care stau cu el? de multe ori copiii au crize de nervi pentru a capta atentia. la varsta aceasta ei nu pot accepta refuzul si nici nu stiu o cale mai buna pt a obtine ce-si doresc...decat santajul prin plans, tipete si teatrul binecunoscut. Foarte multi copii sunt exagerat de nervosi din din cauza nervozitatii mamelor. Copii mici devin introvertiti sau nervosi de cele mai multe ori atunci cand parintii au conflicte la care ei participa fara voia lor. ai grija de toate aceste aspecte si va fi bine. Cu singuranta ca este un copil perfect sanatos, iar vocabularul si vorbirea vor evoula cand nu te asteti mai mult.Nu este o tragedie ca nu formeaza propozitii la 2 ani. mai gandeste-te si informeaza-te dc in familia ta sau a sotului tau au mai fost astfel de cazuri...de copii lenesi . Fetita prietenei mele este copie identica a tatalui care scoate un cuvant in 2 ore. ca si mama de altfel...si se intrebau disperati dc ce nu vorbeste copilul....
baltina
Postat pe 7 Iunie 2010 14:01
Buna mamicilor.
Am si eu un baietel de trei ani si jumatate, vorbeste foarte bine deja este la gradinita stie poezi deci in privinta asta cu vorbitul este bine. Dar referitor la crizele de nervi mi le face atunci cand suntem intr un magazin si nu i cumpar ce vrea el. L am obisnuit cam rau sa i cumpar cate o jucarie aproape in fiecare zi, iar acum cum sunt somera bugetul este mai redus. I am tot explicat ca mami nu mai are bani dar face acelasi lucru in fiecare zi cum iesim afara. Cum sa procedez?
kidz008376
Postat pe 7 Iunie 2010 14:11
nu banii sunt problema: explica-i ca are multe jucarii acasa si ca daca mai cumpara multe nu o sa mai aiba loc de ele, in plus daca el goleste magazinul nu mai raman jucarii pt alti copii. el are destule, sa lase si pt altii ca nu trebuie sa le aiba el pe toate. si il iei frumos pe sus (cu urletele lui cu tot), si plecati calmi din magazin. asa azi, asa maine, si in final se va invata ca nu toate pot fi cum vrea el si ca urlatul nu ii foloseste la nimic.
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 14:19
eventual daca incepe cu urlatul imediat ce iesiti din casa, spune-i ca nu are voie sa tipe si ca daca nu inceteaza nu mai are voie afara. si intri cu el in casa imediat, si nu mai iesiti pana nu se linisteste , si daca iar incepe intrati iar...
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 14:20
Exact asa procedez il iau urland din magazin. Sper sa inteleaga mai repede sa nu mai am scandaluri cu el. Dar este culmea ca face asa doar cu mine cu c
eilalti nu (sotul bunicii) doar cu mine la mine e problema eu l am invatat asa.
de unde esti? din ce oras
kidz008376
Postat pe 7 Iunie 2010 15:41
bucuresti. pai cu tine face asa pt ca stie ca la tine functiona. ceilalti nu ii cumparau deci stie ca nu are rost sa ceara si sa se agite ca nu ii vor cumpara oricum
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 15:43
sau uite:cand zice el ca hai sa mergem sa imi iei o jucarie tu zici:da, iubire, uite mergem sa iti luam o jucarie noua azi. si mergi cu el in parc, cautati castane, sau ghinde, sau crengute, sau frunze , sau pietricele etc. astea sa fie noile jucarii pe care i le oferi. si asa ramane si ca tine si ca el
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 16:21
sau iei cu tine in geanta o jucarie mai veche a lui (de care a uitat si nu se mai juca cu ea) si mergi la magazin, te faci ca i-o cumperi pe aia din geanta (daca vrea alta zici f bine, nu o vrei pe asta, alta nu iti cumpar: daca nu o vrei o lasam aici si gata) si nu ii cumperi alta. punct.
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 16:31
Ai niste idei bune iti multumesc, aper sa si functioneze dar la cat de incapatanat este ma indoiesc dar o sa incerc. Iar cand ajungem in parc primul lucru care l face ma duce sa l plimb cu masinutele alea mari din parc
kidz008376
Postat pe 7 Iunie 2010 16:39
de ce? iubita, pai nu el te duce, tu il duci pe el....

mergi intr-un parc unde nu sunt masinute. un parc "nud" cu vegetatie, leagane daca vrei, dar fara vata pe bat, fara masinute, fara baloane, faranimic. parc simplu nu parc de distractii
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 16:44
buna te apreciez pt faptul ca incerci sa o distragi continua tot asa multa rabdare pt ca ,nu vei reusi nimic cu pedepse sau stiu eu cearta;e inutil iao cu altceva schimba subiectul bravo
kidz008307
Postat pe 7 Iunie 2010 19:26
Buna eu am procedat altfel cu fetita mea maya cand ieseam in oras si vroia vreo jucarie eu ii ziceam hai mami mai incolo la alt magazin sunt alte jucari mai frumoase. Si ea uita de jucaria respectiva dar incercam sa evit magazinele cu jucari si a mers.
MAYATHEEO
Postat pe 7 Iunie 2010 20:06
offf nervi celor mici ,grija celor marii .la 1 an si 5 luni si ficamea se trantea pe jos se dadea cu capu de perete ,de ce ai esea an cale ,tipa ,batea din picioare ,la fel ca orce mamica ami faceam griji ,o certam ca se loveste singura ,ansa cu timpul o evitam si o lasam an pace asa ca sa linistit singura ,stiu ca baeti vorbesc mai greu ,merg mai greu ,eu tias recomanda si tie sa ai rabdare si sa renunti la medicamente
claudia_mami
Postat pe 7 Iunie 2010 21:04
al meu face crizute cand e cu altii. tine sa i se explice tot, pe loc si asta nu e mereu posibil. ieri se oprise in usa magazinului sa se uite la o morisca a unui cooler (bine, el vroia sa bage mana sa o scoata de acolo) Doar ca nu puteam sta acolo sa blocam intrarea. Incepuse o criza ( la el sunt maraieli , da din cap si ma trage de mana) pana i-am explicat ca mai sunt coolere in drum spre casa si poate sa le vada pe alea. Dar isi face cate un fix (de exemplu sa-i scoatem bananele din lapte, desi nu i-am bagat banane) si pana nu stai sa-i explici vreo 5 min. nu renunta. .Asculta explicatiile calm, dar tati si bunicii nu au mereu rabdare sa-i explice pe loc si atunci incep crizele.e si el mic, saracu'. Oricum cred ca ar merge sa-i explici de ce nu se poate si sa-i distragi atentia. kidz000837 crizele lui s-au rarit mult de cand a inceput sa vb. bine, se poate ca al tau sa fie f. frustrat ca nu poate vorbi. Aude bine? Verisorul meu s-a nascut cu o problema de auz si facea crize ca nu auzea. Cand vorbesti, da semne ca te-ar intelege?
racovus
Postat pe 8 Iunie 2010 08:15
la noi e alta problema cu magazinele. renunta fara probleme la orice jucarie sau dulce, dar tine sa le atinga pe toate, sa le ia in mana. Cand mergem la magazine gen Carrefour, nu e o probl. ca il pun in cos, dar sa mergem intr-un magazin mic, printre rafturi, no way! Ca nu pot sa iau 100000 de produse sa le pun la loc. Asa ca nu mai mergem in magazine mici, doar ca asta ma frustreaza pe mine
racovus
Postat pe 8 Iunie 2010 08:18
si nepotul meu la varsta alui tau era nervos si inca mai este ,dar nu chiar asa de mult,are acum 4 ani
mereu cand se enerva cautam sa-i distrag atentia de la motivul supararii,dar asta este si o parte din personalitatea copilului cred
nu ar trebui sa-ti faci probleme,decat daca copilul poate ar fi bolnav ,dar sa-i dai medicamente ca sa-l tampesti si sa stea cuminte nu sunt de acord
elenadumitrica
Postat pe 8 Iunie 2010 14:22
BUNA MAMICI.INCEP PRIN A VA MULTUMI PTR SFATURILE VOASTRE ,CARE POT SA ZIC CA M-AU MAI LINISTIT.AM SA INCERC SA VA RASPUND LA FIECARE CUM POT.IN PRIMUL RAND AM SA VA ZIC CA MEDICAMENTELE CARE MI LE-A RECOMANDAT DR AU FOST PIKOVIT IQ,TANAKAN SI ALINAN KINDS.DINTRE TOATE EU I-AM DAT ALINANUL SI TOTUL ESTE SPRE BINE.CELELALTE DOUA MEDICAMENTE AM INCERCAT SA I LE DAU DAR MI LE VARSA IMEDIAT SI AM RENUNTAT.SINCERA SA FIU NICI NU VROIAM SA-I DAU TANAKAN,ASA CA DACA TOT I-L VARSA ,AM RENUNTAT.CAT DESPRE CRIZE,SAU MAI REDUS.A INCEPUT SA-SI MAI DEA DRUMUL SI LA CUVINTE NOI,NUMARA PANA LA 5.MA GANDESC CA POATE NERVII ASTIA ERAU SI SUNT SI DATORITA FAPTULUI CA EL DE CAND SA NASCUT A FOST UN PLANGACIOS.PANA LA 4 LUNI JUM A AVUT COLICI,APOI I-AU DAT DINTII SI TOT ASA AM TINUT-O.ARE SI O PERSONALITATE FOARTE TARE,PANA NU OBTINE CE VREA NU SE LASA.AFARA IN PARC SE COMPORTA OK CA ORICE COPIL,UNEORI SE MAI BATE CU CATE UN COPIL CARE I-I IA JUCARIILE ,CEEA CE FAC SI ALTI COPII.EU ZIC CA TOTUL E SPRE BINE.CAT DE SPRE ALINAN, SA STIITI CA ESTE NATURIST ASA CA DACA AVETI SI VOI ASTFEL DE CAZURI EU VI-L RECOMAND.VA PUP SI SANATATE MULTA LA COPIII VOSTRI.
kidz000837
Postat pe 9 Iunie 2010 11:50
fetita mea are un an si o luna si are nervi cateodata dareu las totul pe seama dintisorilor ca mai are pana ii ies toti nu-mi fac griji spune mama tata imi cere apa cand ii e sete imi aduce sticla cu apa sa ii dau sa bea.sunt multumita deocamdata nu ma plang vedem mai tarziu si va spunem si voua. sanatate
kidz008315
Postat pe 9 Iunie 2010 16:26
ma bucur ca sunteti mai bine.Poate ca nu Alinanul l-a ajutat. eu cred ca s-a schimbat pur si simplu. toti copiii sunt nervosi mai mult sau mai putin.Au etape si etape si de la copil la copil nervii se manifesta mai mult sau mai putin....dupa cum unii sunt mai energici mai activi mai alintati sau mai putin.... Cu siguranta a fost doar o etapa. Mi-am amintit o experienta pe care am avut-o acum 2 ani cu baiatul meu... copilul meu a avut o perioada de 6 luni in care urla noaptea... visa urat si plangea, fiind.mi foarte greu sa il trezesc din starea aceea de soc. el a dormit ca un inger fara probleme toata noaptea inca de la 4 luni. dar la 2 ani a inceput sa viseze urat... am avut ceva stress gandindu-ma ca poate copilul este traumatizat de cine stie ce a vazut auzit sau facut.
cat despre alinanul acela naturist, gandeste-te ca si drogurile sunt naturiste...si fac mult rau. Nu tot ce e naturist este bun. Incearca si fara...poate nu are nevoie de nici un medicament
baltina
Postat pe 9 Iunie 2010 18:33
a, pai daca numara pana la 5 e chiar ok. Stai linistita ca-si da drumul la vorbit. Si al meu a fost mai plangacios si inca mai este. Am observat ca in zilele cand stau mult cu el, ne jucam si ii fac mici mofturi e foarte calm, asculta tot, ba chiar ma ajuta. In zilele cand am de lucru si ne jucam printre picaturi, e mai marait, mai putin dispus sa coopereze. Parca se "deconecteaza".Daca ii dau atentie 100% e un ingeras, dar cine poate face asta mereu? Oricum, fii cu el sa te simta aproape si va fi mai putin frustrat. As renunta la medicament
racovus
Postat pe 9 Iunie 2010 22:31
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 18 Iunie 2010 10:23
Am un baietel de 2 ani si 7 luni si e nervos si cred ca e de la faptu ca nu are suficiente activitati ,nu are un fratior si cred ca asta e o cauza a mai multor copii.ca am 2 prietene care au fiecare cate un copil si au aceeasi problema
,in special cand e timp urat cum e aici in italia ploua n
mai mereu......ce sa le facem incercam sa le dam mai multa atentie si mai putine certuri
garbo183256
Postat pe 20 Ianuarie 2011 16:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
lipsa poftei de mancare 6 De la: Szilvia 14 Decembrie 2009 20:53
Marar si patrunjel...?? 3 De la: felideni 10 Martie 2009 11:37
dureri menstruale inainte si dupa sarcina. 1 De la: ina_rebeca 11 Ianuarie 2010 13:09
Baia dupa varicela 3 De la: Denis29 30 Martie 2009 13:45
mamici din februarie 2008 1 De la: cris18 16 Decembrie 2008 16:14
Setari Cookie-uri