infectie urinara cu e coli

Si totusi, e ciudat mirosul acela....ma gandesc, oare nu e vreun loc accesibil ei unde tii tu ...anumite chimicale ...sau medicamente? mirosul acela trebuie sa aiba o explicatie, cumva... Paote totusi nu ajungeti la antibiotice, si o sa-i treaca.
Ai putea incerca baite cu aburi, si cu ceai de musetel.... Poate ajuta-ntr-un fel sau altul....
aly_fab
Postat pe 30 Aprilie 2010 22:06
Noi incepem azi tratamentul si luam si protectis in acelasi timp.
Chiar nu e nici o mamica din Constanta care sa imi poata spune ceva de Dr Tica Constantin? Am tot cautat pe net dar putine sunt scrise despre el.
Dureaza o citoscopie? Poate as putea da o fuga la Bucuresti si sa ma intorc in aceeasi zi pe urma.
aliadi_kidz
Postat pe 1 Mai 2010 07:47
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 1 Mai 2010 08:30
Aliadi,cistoscopia da se face sub AG este o interventie care consta in introducerea unei sonde pe uretere dar pana acolo trebuie sa treci prin cistografie-care inseamna radiografierea ureterelor si asa se vede daca piticul are sau nu RVU,pentru ca el trebuie sa urineze dupa ce i se pune sonda si in acel timp se face poza,daca nu face pipi e mai greu pentru ca o sa il tina pana cand face daca e un medic bun,daca nu iti poate spune ca nu poate face si ti l-a chinuit degeaba;eu am facut multe asemenea interventii cu Roberta la trei luni le repetam timp de 1an si jumatate,e greu dar te clarifica asupra diagnosticului;ele se pot face si la privat dar cu trimitere si la dr specialist radiolog.Ti-am raspuns si pe mail,Aliadi,numai bine!!si apropos-"transbordarea"fie ea si intre ghilimele este cu totul altceva decat transvazarea
emilia2005_kidz
Postat pe 1 Mai 2010 09:36
Cistoscopia se face dupa un set de analize complex-tine cont ca se face o anestezie,si necesita spitalizare minim o zi;cistografia-dureaza ca si manevra in jur de 20-30min dupa care filmul iese cam in doua ore,apoi interpretarea ti-o face medicul,dar aici se fac programari in prealabil si de asemenea analize,pt ca se face o foaie de internare in ambulator
emilia2005_kidz
Postat pe 1 Mai 2010 09:39
Am incurcat eu citoscopia cu cistografia. De cistografie era vorba. In constanta stam jalnic la capitolul bebelusi. Nu exista nici un spital privat nici un laborator privat numai pentru bebelusi. S-au deschis doua maternitati private si chiar i-am spus unui medic ginecolog de acolo ca pentru comoditatea mea nu as da o mie de euro acolo dar pentru investigatii serioase la copilas as face orice sa stiu ca e bine tratat.
aliadi_kidz
Postat pe 1 Mai 2010 10:00
noi am fost la grigore alexandrescu si ne-a facut cistografia acolo. fara nici un fel de anestzie dupa cum am zis. de durut nu doare f tare (dupa cum am aflat de la alti pacienti ..adolescenti, care puteau sa si descrie senzatiile). doare cand ii pune sonda. sonda se baga pe putza si depinde cat de stramta are el puta si cat de "curat " e canalul (daca sunt sau nu obstacole pe drum), dar de pus sonda se pune in ..10 minute (adica dupa ce o pune se linisteste repede copilul). cu sonda pe puta mergi la radiologie (unii chiar acolo , la radiologie , baga sonda), si mai intai ii face o radiografie copilului asa cum e el atunci, ve4zica fiind goala pt ca urina iese prin sonda cand i-o pune, dupa care conecteaza sonda la o perfuzie cu substanta de contrast si tu va trebui (in timp ce tii si copilul nemiscat) sa dai drumul la perfuzie atunci cand ti se va spune. substanta asta de contrast merge pe furtun pana la vezica, umple vezica si incepe sa dea pe dinafara. Nu are nici o importanta daca copilul a facut sau nu pipi inainte de toata operatiunea asta, vezica se umple cu substanta de contrast si apoi substanta iese singura pentru ca evident nu mai are loc in vezica si incepe sa curga pe puta pe langa sonda. Copilul o sa planga, evident, pt ca e speriat si nu stie ce i se intampa si de ce. Tu nu trebuie sa te sperii. La un moment dat o sa iti spuna asistenta sa scoti sonda: tragi de ea pana iese. Poate chiar iese singura in timp ce "urineaza" copilul substanta de contrast, mie mi s-a intamplat si asa.
Atat doar sa tii cont sa intrebi medicul daca nu trebuie o doza-2 de antibiotic dupa cistografie, pt ca prin cistografie se impinge in sus urina si sa nu se infecteze (nu stiu daca am explicat corect, e imaginea pe care mi-am facut-o din ce ne-a zis noua dr: al meu avea reflux, deci urina se intorcea inapoi spre rinichi)


Ca si pregatire, nu trebuie nimic special. Se face internare dar nu stai peste noapte acolo. O sa i se ia sange, pipi (ca tot ii baga sonda si evident atunci cand ii baga sonda, daca are ceva in vezica, pipi iese pe sonda afara, asa ca poate fi f usor coletat, si in conditii sterile (adica sonda e sterila, si pipi nu atinge pielea de pe putza sau o punga sau mai stiu eu e de unde ar putea iesi microbi falsi la analiza).

Poti sa ii dai sa bea si sa manance, atat doar ca noua nu ne-a facut niciodata cistografie fara UROGRAFIE in prealabil. Urografia arata cum functioneaza rinichiul (dupa cat timp incepe sa proceseze sunbstanta de contrast, dupa cat timp o elimina complet din organism, si daca exista acumulari de substanta undeva in rinichi), pe cand cistografia vizeaza strict partea "de jos": eliminarea din vezica. Pt urografie copilul tre sa fie COMPLET nemancat si nebaut (al meu prima data avea o saptamana si l-au tinut nemancat vreo 10 ore t ca nu stiu ce problema aveau la radiologie si tot intarziau, iar el trebuia sa fie complet nemancat si nebaut!), adica incepand de undeva la 4-5 noaptea sa nu ii mai dai NIMIC (presupunand ca esti programata de dimineata la urografie). Pt ca daca ii dai sa bea sau sa manance il chinui degeaba cu iradierea, ca nu o sa se mai vada substanta de contrast ci pete de lichid din ce a consumat, si atunci tre sa o iei de la capat a doua zi.

Inca ceva: in general se fac la diferenta de o zi urografia si cistografia.Daca la cistografie apare inca substanta de contrast ramasa de la urografie (adica rinichiul nu a reusit sa scoata tot in intervalul asta), cistografia se amana, se asteapta pana este eliminata complet prima substanta.

Cel putin asa a fost cu noi. Si acum suntem bine. Anestezii nu ni s-au facut deloc, nici macar locale. A, daca crezi ca esti cumva graviduta pune-l pe tati sa intre la radiografie cu bebele!
pinicuta
Postat pe 1 Mai 2010 11:27
am fost azi dimineata iar la medic, am luat analizele de la laborator si a iesit infectie (ironia sortii). la bacterii nu scrie decat "many", nu e specificat ce anume. apare la albumine pozitiv si un plus, iar la hemoglobina apare la fel pozitiv si 3 de plus, medicul nu mi-a explicat semnificatia, era cam ursuz, a trebuit sa-l trag eu de limba. la noi e prima data cand patim asa ceva cu fata, sper sa fie si ultima. am fost trimisi sa facem si ecografie la rinichi si vezica, au iesit bine, totul e normal. pip al ei tot miroase a scurtcircuit sau a plastic ars. in rest ni s-a dat antibiotic sirop: SUPRAX.
sincer nu am inteles de ce a facut infectie, eu tot imi susupectezi vecinii cu care impartim baia. fetita are cada ei, si prosopul ei si toate cele ale ei, dar am mai lsat prosopul in baie, iar eu spal fata la fund sub jet de apa, deci numai daca am atins ceva din baie, ca robinetul, clanta usii, prosopul dca nu a fost cumva utilizat de vecini. oricum pediatrul ne-a zis ca nue de la baie, e de la pampers, cand face ea caca si mai multe nu mi-a zis. incercam sa ne obisnuim cu olita si o las cu fundul gol prin casa. vad ca azia fost ok, ca de obicei, ceva neplaceri la urinat si atat.
eu stau momentan in Dubai si poate fi si de la caldura plus pampers.
irene13
Postat pe 1 Mai 2010 13:54
aliadi, tie totusi nu ti-a recomandat pediatrul cicumcizie pentru baietel? sau nue cazul? multa sanatate si rabdare ca toate se vor rezolva:)
va salut
irene13
Postat pe 1 Mai 2010 13:58
aly_fab merci pentru sfaturi si preocupare. da ii fac baita cu musetel si bicarbonat. oricum eu am fost mereu atenta cand o spal la fund si putulica sa nu aiba reziduri, dar zilele trecute am cam fost plecata si a avut grija de ea sora sotului, se poate ca nu a spalat-o bine, nu stiu ce sa mai spun...
oricum nu mi-a facut febra, e activa si mananca azi, ieri a fost mai slut. noi incercam sa ne facem organismul puternic, ii dau vitamine si sucuri. ii dau oua de prepelita si a fost foarte bine pana acum, a avut ceva dureri de burta si crampe cand am intarcat-o, ca a refuzat sa bea altfel de lapte, dar de atunci a fost bine.
pup
irene13
Postat pe 1 Mai 2010 14:06
irene13, imi pare rau ca ati ajuns la antibiotice.
cred ca ai dreptate, cu caldura si pampersul.... incearca sa o lasi cu pasarica goala cat mai mult timp..
aly_fab
Postat pe 1 Mai 2010 18:21
Mersi inca o data fetelor de raspuns. Decalotarea lui Alex mai are putin sa fie totala. Am intrebat daca ar putea fi de la o fimoza ca asa ni se spusese prima data dar acum cica nu e cazul ca e chestie de putina insistenta cu penseta daca nu isi da drumul singura in timp. Nu se pune problema de operatie. Noi am inceput azi cu antibioticul si ne-a recomandat ca in a 5 a zi de la antibiotic sa facem iar o urocultura sa vedem daca actioneaza acest medicament. Sper sa fie bine. Saptamana viitoare iau legatura si cu doctorul care face cistgrafia si sa vad ce imi zice.
E greu sa fie copilasul bolnav dar sa speram ca nu e ceva grav si se rezolva usor. Sanatate la toti copilasii.
aliadi_kidz
Postat pe 1 Mai 2010 21:14
Ce am tot uitat sa intreb.Si daca are reflux baietelul ce se intampla mai departe. Se da tratament sau neaparat operatie?
aliadi_kidz
Postat pe 1 Mai 2010 22:06
pai refluxul are o cauza: fie "supapa" dintre vezica si uretere nu functioneazqa bine, fie exista o obstructie pe puta, fie..nu stiu.. (gasesti pe net o gramada de teze pe tema). astea se opereaza. eu una nu am auzit de reflux care sa se trateze medicamentos, dar ncii expert nu sunt. asteapta sa vezi ce iti zice medicul despre copilul tau, nu te alarma in avans degeaba
pinicuta
Postat pe 1 Mai 2010 23:18
alessya,noi itu am descoperit-o din intimplare,pt ca Thea nu facea febra , iar cum am mai zis nu minca bine ,nu lua in greutate bine,mai varsa,era palida,galbioara pe linga nasuc.eu am crezut ca-i anemica.si anemia da lipsa poftei de mincare.la noi la prima itu ,pediatra ne-a zisca,probabil ,a facut subfebrilitati,de aceea nu ne-am dat seama.
eu sper sa nu ai probleme,din ce-ai spus greutatea e ok(in primele4 luni tb sa creasca in medie cu 750g/luna),dar nu te costa mare lucru sa-i faci cite o urocultura din cind in cind,pt ca fetitele sint mai predispuse la itu .
kidz003960
Postat pe 2 Mai 2010 11:26
aliadi,cind a facut Thea a doua itu (si speram si ultima)pediatra ne-a spus ca daca se mai repeta itu trebuie sa-i facem cistografie.m-a cuprins disperarea si atun ci am mai fost la un pediatru urolog care m-a linistit.asta,urologul,mi-a spus ca asa cum sint copii care au probleme respiratorii frecvente altii au predispozitii pt itu;i-a mai facut o eco si mi-a spus sa mai lasam cistografia.(am o cunostinta,are 30 ani,cu itu toata viata ei si cu reflux vu,acum si-a rezolvat probema,i-a pus o supapa ,ca sa mai scape de itu,ca vrea un bb)
kidz003960
Postat pe 2 Mai 2010 11:53
nu este normal sa stai o viata cu reflux si infectii nerezolvate, refulx inseamna ca urina se intoarce ini rinichi, unde stagneaza si se infecteaza. si ataca rinichiul in timp. trebuia actionat mai devreme, nu la 30 de ani
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2010 15:22
Pinicuta are perfecta dreptate ITU recidivante in timp afecteaza ireversibil rinichii ducand in final la insuficienta renala,dializa si ulterior transplant;nu este de joaca si cred din suflet ca merita sa treci prin "focurile iadului"ca sa ai un diagnostic corect si astfel o rezolvare;am vazut la urologie la Grigore o fetita de 8 luni cu dializa,era din Buzau,facuse cateva infectii urinare(normale dupa pediatra ei ,din cauza pampersului)a tot lasat-o pana fata a intrat aproape intro stare de coma si pentru asta era pe dializa de 10 zile,nu stiu ce s-a intamplat dar stiu ca mama ei era disperata;nu va speriati dar cu rinichii nu e de gluma,pot spune chiar ca e cea mai serioasa problema;in salon cu noi era un baietel cu nefrostoma facea 40grade febra stateau infirmierele cu gheata pe el ,cu un amestec de antib in perfuzie( ca nu iesise antibiograma) si nu reuseau sa il stabilizeze si multe,multe cazuri,nu are rost sa vb aici;numai bine tuturor
emilia2005_kidz
Postat pe 2 Mai 2010 15:58
nefrostoma am avut si noi, depinde de la caz la caz. si depinde mult de medic, daca stie sau nu ce face. noi am avut noroc si am scapat fara alte complucatii, alti pacienti au avut situatii mai complicate ale aceleiasi boli (megureter bilateral cu reflux dreapta)
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2010 16:32
important e sa mergi la un medic BUN care stie ce face, si a ajungi la el LA TIMP. Apoi, sa ai incredere in medic si in Dumnezeu, sa urmezi intocmai sfatul medicului, sa urmaresti si sa raportezi medicului toate reactiile copilului, si se rezolva toate, chiar daca dureaza pana sa ai certitudinea ca ai scapat .
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2010 16:33
Emilia, la ce medic ati fost voi? (Noi la Laura Topor).
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2010 16:35
kidz 003960 iti multumesc mult.si eu sper sa nu aive nmk/knd ma duc la doctor o sa i spun sa mi dea sa fk. pt linistea mea.pupici,pa p;a
alessya_kidz
Postat pe 2 Mai 2010 17:06
Ce citesc aici sincer ma ingrozeste. De fapt ma ingrozeste incompetenta medicilor si superficialitatea cu care trateaza bebelusii. Baietelul meu a tot varsat de cand il am. cand a inceput sa verse mai mult am fost cu el la mai multi pediatrii si toti spuneau ca asa fac toti bebelusii. Cand am vrut sa ii fac analize au zis ca nu imi fac ca imi chinui copilul degeaba si imi pare rau ca atunci nu mi-am ascultat instinctul de a-i face macar urocultura si coprocultura cum vroiam. Chiar si in spital cand am fost desi a facut 39.7 au spus ca intrarectal nu e chiar asa grav si ca e de la infectie dar nimeni nu m-a indrumat spre alte analize si alte investigatii. Nu stiu daca e coincidenta sau nu. De doua zile ii dau lui Alex antibioticul si azi nu a mai varsat deloc.
Poate si noi mamicile suntem prea protectoare si prea meticuloase cand vine vorba de orice ni se pare anormal la copilas dar uneori e bine sa ne ascultam instictul desi 4 pediatrii iti spun ca gresesti.
aliadi_kidz
Postat pe 2 Mai 2010 19:05
regurgitarea (ca da un pic afar dupa ce suge) nu e grava. dar daca varsa in jet atunci clar ceva nu-i in regula...
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2010 19:24
El nu dadea in jet puternic afara. Regurgita dupa fiecare masa chiar si dupa 3 ore. Nu foarte mult cantitativ caci a luat totusi in greutate. Dar nu era zi fara sa dea afara, chiar si cand am inceput diversificarea cu alimente mai solide.
aliadi_kidz
Postat pe 2 Mai 2010 20:36
pai dupa 3 ore nu cred ca se mai considera regurgitare, ca dupa 3 ore deja s-a si digerat mancarea... ce sa mai regurgiteze? regurgirtareea se produce fiindca bebele inghite si aer pe langa laptic. si cand soate aerul iese si laptic pe langa . dar la 3 ore distanta nu stiu ce sa zic... Oricum sper sa nu descoperi nimic grav, adica sa nu se chinuie prea tare, sa scape usor
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2010 20:57
aliadi,cauta un laborator privat bun si fa-i analize cite vrei si din pisu si din kk.mie pediatra mi-a zs ca" dinozaurii"astia (coli, proteus...)trec prin peretele intestinal in uretra.
kidz003960
Postat pe 3 Mai 2010 11:33
asa e. al meu facea infectii urinare la un moment dat (bine, el a avut o problema din nastere ) , nu mai stiu ce ii iesise la analize, si mi s-a zis ca de la caca. Ca daca e cumva constipat se dilata colonul si atingand ureterele se face transferul de germeni (ceva de genul). Adica nu neaparat ca avea ceva in kk, dar evident tranferul de substante straine (straine ureterului) in ureter a provocat infectia. Si prin urmare pe viitor sa am grija sa nu fie constipat (desi el nu prea e constipacios asa).
pinicuta
Postat pe 3 Mai 2010 11:58
Analizele le-am facut la laboratoare private. Si al meu a fost constipat mai tot timpul cat a fost micut. Si cel putin doamna doctor Dumbrava cand mergeam la ea intreba razand tot asa constipat si tot asa varsa? SI avea un singur raspuns... lasa ca se regleaza cand creste el. Ai nostrii doctori constanteni chiar nu stiu mai multe?
aliadi_kidz
Postat pe 3 Mai 2010 12:52
stii, culmea, ai zice ca un medic trebuie sa vada si sa stie, si sa gaseasca solutii. dar unii nici macar nu vad ce e sub ochii lor, si nici macar cand sunt atentionati! eu stiam din timpul sarcinii ca avem o problema, dar neonatoloaga din maternitate nu a vrut sa faca nimic, a zis ca e totul bine, ca urineaza si ca deci e in regula. (noroc cu dr cu care am nascut, ca a pus pila la alt medic bun de acolo care i-a facut imediat ecografie, a vazut evident tot ce trebuia vazut (si care de altfel se vazuse inca dinainte de a-l naste) si ne-a trimis la dna dr topor. daca nu erau oamenii astia nu stiu unde ajungeam. la dr topor au venit tot felul de cazuri, din care o fetita cu reflux, care mersese pe la multe spitale laudate (printre care si marie curie) unde i s-a zis ca fetita plange si face crize pt ca de la suzeta i se face aer in burtica, sau ca asa e ea rasfatata, sau ca nu are infectie dar hai totusi ssa ii dam antibiotic etc. Si biata de ea era la un pas de dializa: avea rinichii umflati de urina stransa acolo, si i se dilatasera si alte organe din cauza ca nu se mai eliminau bine toxinele...

mare pacat ca se scot "medici" pe banda rulanta la facultati care dau diplome contra cost si cand ajunge pacientul la ei, se duce cvasi-sanatos si pleaca mai bolnav decat venise...
pinicuta
Postat pe 3 Mai 2010 13:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
INDEMNIZATIA COPILULUI 2 De la: alex2007 26 Iunie 2010 23:35
tatici si analize 3 De la: alinakatt 11 August 2009 15:26
Impactul stresului organizational asupra femeilor insarcinate 1 De la: kidz000932 10 Mai 2009 20:24
MAMICA 11 De la: office_salinasusesi_ro 5 Februarie 2010 14:49
gabriela 15 De la: andrajuganarucalin 25 Martie 2009 10:58
Setari Cookie-uri