cat dureaza sa nasti?

buna ziua mamicilor....
am si eu o intrebare pentru cele care ati nascut deja... dupa ce se rup apele cat dureaza pana ce nasti?? si ce se intampla??? adica ce urmeaza??? se rupe apa... si dupa aia???
cat dureaza pana ce nasti? sau cum e?? te dilati? trebuie sa iei ceva injectie??? cum e ???? va rog sa imi raspundeti si mie!
va multumesc poop si multa sanatate
ale_micutza
Postat pe 8 Noiembrie 2009 15:09
buna...depinde de la persoana la persoana.mie nu mi s-a rupt apa, ci am sangerat. oricum cam minim 8-10 ore dupa ce se rupe apa sau apar primele simptome. dar , repet depinde de fiecare.unele nasc mai usor,altele au un travaliu greu. eu am sangerat pe la 6 dimineata in ziua cd trebuia sa nasc dupa calculele facute de doctor. asa ca nu m-am speriat. m-am trezit, mi-am facut dus, am baut cafeaua si mi-am pregatit bagajul.pe la 9 cd au inceput sa apara si contractiile am chemat salvarea. cd am aj la spital aveam deja dilatatie 2 asa ca m-au tinut acolo. pe la 12.30 mi-au facut epidurala si la 5.30 am nascut.

si asta a fost.pt mine nu a fost asa de grea nasterea.epidurala nu doare deloc,numai ca trebuie sa stai nemiscata cd ti-o face. mai dureros a fost cd mi-a scos placenta si m-a cusut.

cam asta a fost la mine

te pup si succes
horobeanu
Postat pe 8 Noiembrie 2009 16:46
Mie mi s-a rupt apa pe la 11 noaptea si abia dupa ce am ajuns la spital si mi-a facut o injectie mi-au pornit contractiile(cam dupa 3 ore).La 8 dimineata aveam dilatatie 4 asa ca dr m-a lasat sa ma dilat ca sa pot naste normal.Si stai linistita ca iti vei da singura seama de semnele nasterii.Eu eram mereu panicata cand ma duceam la baie ca sa nu nasc , dar acum stau si ma gandesc ce evidente au fost semnele nasterii.In primul rand mi s-a lasat burtica , iar apoi ori de cate ori mancam trebuia sa merg la baie ca sa fac loc pt felul 2 .Mi s-au umflat degetele de la maini si dormeam tot mai prost noaptea si parca simteam ca-mi plesneste burtica .Sa ai o nastere usoara.Te pupam
adelafistis
Postat pe 8 Noiembrie 2009 17:35
va multumesc...eu oricum mai am inca 6 saptamani (normal) va intrebam pentru k o prietena este in spital pentru a naste... adik luni ar trebui sa aiba 41 de saptamani si ieri pe la ora 11 i s-a rupt apa! poi si inca si acum e la spital si nu a nascut inca... zice k i-a facut de dimineata o injectie (nu stie ce anume) si are dilatatie 5...
pfff nu ma pricep la astea de aceea v-am intrebat si in plus nuj cum o sa ma descurc eu
ale_micutza
Postat pe 8 Noiembrie 2009 20:08
poate k ve-ti zice k sunt nebuna sau stiu eu... dar am vb cu prietena mea la telefon si mi-a zis k inca nu a nascut!
si s-a internat in spital sambata la ora 12! zice k i-a dat nu stiu ce injectie sa se dilate si s-a dilatat numai 5 cm! poi normal nu ar trebui sa ii faca cezariana???
si apoi ea cand s-a internat mi-a zis k i s-a rupt apa si azi dimineata knd am vb cu ea mi-a zis de fapt k nu i s-a rupt apa ci i-a curs un lichid galben! apoi daca inainte eram in dubii cum e cu nasterea... acum sunt pe spate
ale_micutza
Postat pe 9 Noiembrie 2009 09:55
prietena ta ar trebui in primukl rand sa vb cu dr sa i se spuna exact ce se intampla. daca i s-ar fi rupt apa, asta insemna ca pierde lichidul amniotic si copilul nu poate sa stea fara lichidul ala f mult, ca moare! deci dupa ce ti s-a rupt apa trebuie sa nasti: natural, cu cezariana, cum o fi posibil numai sa nasti !
"apa" e un lichid incolor, exact ca apa. si cand ti se rupe apa curge pur si simplu fara sa ai tu nici un control asupra sa.

daca ti se rupe apa si nu te-ai dilatat suficient ti se pot face injectii cu calciu intravenos, si perfuzii cu ocitocina ca sa grabneasca travaliul si contractiile msi sa nasti mai repede ca sa nu stea bb fara lichid in burta.

de prietena ta, nu stiu ce sa zic, sa intrebe mai clar dr ce se intampla ca trebuie sa stie si ea ce i s-a intamplat totusi!

pinicuta
Postat pe 9 Noiembrie 2009 10:53
ale_micutza eu zic sa incerci sa stai linistita deoarece la fiecare femeie e diferit. Eu am nascut cu cezariana deoarece la 40 saptamani fetita mea nu era indreptata pe canal. Pot sa spun ca am avut noroc ca nu a trebuit sa trec prin amandoua etapele. Am avut colega de camera la terapie intensiva care s-a chinuit mai bine de 12 ore sa nasca normal si pana la urma a nascut cu cezariana. Mai stiu multe cazuri asemanatoare. La noi in tara cezariana se face mai usor decat in alte tari. Am o prietena care s-a chinuit aprox 16 ore, a crezut ca isi smulge parul din cap de dureri si abia dupa ce a amenintat sotul ei ca o ia din spital i s-a facut cezariana. Intr-un final oricum s-a ajuns la concluzia ca nu ar fi putut sa nasca normal. Nasterea a avut loc in ungaria., Stiu cazuri in care femeiea dupa ce i s-a rupt apa in 3 ore a nascut normal. A fost usor si repede. Deci fiecare cu norocul ei. cert este ca si durerea fiecare o simte diferit. Daca ai un doctor cu care poti sa te intelegi ar trebui sa discuti cu el despre modul in care vei naste. Ma refer la un travaliu lung si dureros. Ei in general cam isis dau seama daca vei naste normal sau nu. Nu trebuie sa te stresezi sau sa crezi ca tot asa va fi si la tine. Eu te sfatuiesc sa discuti cu doctorul tau pasii care urmeaza sa ii parcurgi. Sa iti zica cand sa mergi la spital si sa iti explice ce si cum. Eu iti doresc o nastere usoara si de scurta durata si normal un bebe sanatos. Mult succes si curaj ca va fi bine. Oricum merita, este un dar minunat si o adevarat minune sa ai un copil.
Pitu
Postat pe 9 Noiembrie 2009 11:00
va multumesc... intr-adevar aveeti dreptate... eu in orice caz dak o sa vad k nu pot naste natural si ma chinui dejeaba o sa cer cezariana!
desi ma tem... important e sa fie bebe a meu sanatos si eu
ale_micutza
Postat pe 9 Noiembrie 2009 11:31
ale_micutza asa cum spuneau si fetele, fiecare femeie, si fiecare nastere este diferita. Mie mi s-a rupt apa exact in momentul expulsiei, practic a iesit odata cu copilul. Asa ca nu este o regula sa ti se rupa apele cu mult timp inainte.
corina_dragoi
Postat pe 9 Noiembrie 2009 11:46
ei bine nu stiu... o sa vad atunci ... si in legatura cu prietena mea.. a nascut deja... un baietel de 3 kg si ceva mno oricum o sa ma duc sa vad
ale_micutza
Postat pe 9 Noiembrie 2009 13:22
mie mi a inceput travaliul cu 12 ore inate de a mi rupe apa, tot manual.. la mine a durat enorm.. doctorita credea ca nu reusesc sa nasc , si treb sa ma bage la cezariana
vivi23ro
Postat pe 9 Noiembrie 2009 13:36
buna!iti spun si eu cum a fost la mine deoarece si eu ma temeam ffftare de acea clipa .mie mi s-a rupt apa la ora 23 sambata ,iar dr mea era de garda duminica dimineata si chiar ma chemase la un control pt ca depasisem termenul cu 2 zile.cand ti se va rupe apa o sa vezi ca iti curge lichid ca si cum urinezi dar simti ca si cum ar curge sange la menstruatie.tocmai imi facusem dus si ma epilasem pt ca a doua zi trebuia dupa cum am spus sa merg la dr.l-am anuntat pe sotul meu cu zambetul pe buze ca mi s-a rupt apa.lui nu-i venea sa creda si imi spunea sa mai asteptam pana plecam la spit pt ca nu aveam nici o durere.nu am mai asteptat am plecat si pe drum am sunat dr care mi-a zis sa merg la cam de garda unde mi s-a facut internarea si toata noaptea am stat intr-o sala si am asteptat dim pt ca dr nu a venit decat la ora 9 dim eu intre timp pierzand lichid dar neavand nici o durere.cand a venit dr mi-a pus o perfuzie de dilatare,au inceput imediat durerile dar de dilatat nu ma dilatam nici macar 4cm sa pot sa fac epidurala.abia la ora15 m-am dilatat 4cm am facut epidurala si apoi am inceput sa ma dilat fff repede si am nascut repede.nu trebuie sa te temi ai sa vezi ca totul va decurge atat de natural ca nici nu iti dai seama ca ai nascut.nu iti ascund ca o sa doara putin dar in clipele alea capeti o forta pe care eu cel putin nu stiam ca o am.sper ca nu te-am plictisit dar povestesc si imi aduc aminte cu placere de fiecare clipa legata de minunea mea de copil ffff cuminte.nastere usoara.
tuka
Postat pe 9 Noiembrie 2009 14:29
o sa iti scriu si eu cum a fost la mine cum ziceau si celelelte fete depinde de fiecare nu trebue sa te sperii daca prietena ta a nascut mai greu.La mine durerile au inceput la ora 24 contractii din 3 in 3 min(deci nu se aplica neaparat ca incepe intii la juma de oara si tot mai des pana nasti)pe la 3,30 am ajuns la maternitate si abia atunci mi sa rupt apa ,am nascut la 6,30.nu am avut dureri exagerate .deci fiecare cu norocul ei.Nastere usoara si prietenei tale sa ii traiasca bebe sa fie sanatosi amandoi
lalina
Postat pe 10 Noiembrie 2009 15:54
ale_micutza
Postat pe 10 Noiembrie 2009 17:16
sa va spun si eu cum a fost la mine...cu vreo 2 zile inainte tot simteam dureri in spate (in zona rinichilor) m-am gandit k e de la rinichi ,m-ai aveam eu dureri de astea...eu am fost foarte speriata nu stiam cum va fi si intrebam pe toata lumea cum e ,ce simti...toate imi spuneau k o sa imi dau eu seama (si mi-am dat) .deci stateam linistita ma uitam la tv si mancam ,deodata simt k m-am udat (eram singura acasa) ,m-am uitat in dreapta si-n stanga am spus m-ai astept...si iar a curs apa dar mai mult decat prima data(dureri nu aveam) mi-am dat seama k m-i sa rupt apa si l-am sunat pe sot(dar mai avea pana ajungea) asa k i-am trimis msg la mama si a venit cu taxi ea si sora mea si m-au dus la spital ...unde le-au trimis pe ele akasa si mie mi-au spus k o sa nasc...m-au pus in sala de nasteri, au inceput durerile (dar am putut si sa dorm) pe la ora 4 dim au fost mai intense si la 5 si 10 dim am nascut(de la 23 )deci 6 ore de travaliu .nu a fost asa de greu k am impins de 2 ori si a iesit ,spre deosebire de colegele de salon kre au nascut f greu.in concluzie am nascut fara injectie ...intr-adevar depinde de organism ,de varsta si si de doctori.(k multi te lasa sa te chinui dejeaba)dar in final knd vezi minunea ce ai adus-o pe lume merita. va pwp
eu_mino
Postat pe 11 Noiembrie 2009 14:23
Si eu astept de la o zi la alta sa nasc si am citit cu mare interes ce ati scris aici! Mi s-a spus ca o sa nasc normal si nu am ales sa fac epidurala pentru ca am avut probleme cu coloana si...
Chiar vroiam sa va intreb, epidurala se face in coloana?
printesa31i
Postat pe 11 Martie 2010 05:37
Da epidurala stiu ca se face in coloana. Nu am vazut eu exact ce faceau fetele cand mi-au facut epidurala,dar stiu ca-mi ziceau "sa stau nemiscata",si eu le ziceam "ce ma faca cand vine contractia", iar ele imi spuneau "sa spun", si spuneam "vineee" , iar ele se opreau din activitate .
Cand am vorbit cu doctorl am zis ca nu o sa nasc fara epidurala.Dar la spital in timpul contractiilor mi-am schimbat parerea
bau
Postat pe 11 Martie 2010 13:21
La mine au inceput contractiile la 5 ,la 6 mi-a curs putin lichid pe picioare, am plecat de acasa cu sotu cu masina la Tm,iar aproape de intrare am umplut masina de apa ,la 7 eream la spital curgea inca apa siroaie,la 8 mi-au taiat cerclajul(acel fir cusut la col ,sa nu ma dilat si sa nu pierd sarcina) iar in 6 ore am nascut.
bau
Postat pe 11 Martie 2010 13:28
buna dimineatza bau bau!
aly_fab
Postat pe 11 Martie 2010 13:30
bau, tu ai nascut normal? (nu gasesc topicul mamici on line, nu stiu unde este...)
aly_fab
Postat pe 11 Martie 2010 13:32
Am nascut normal.
Iti dau linkul ,pauza dupa http
http ://www.kidz.ro/comunitate/forum/view_topic/2365/mamici-on-line/mamici-on-line-pagina-44.html
bau
Postat pe 11 Martie 2010 13:37
eu am nascut prin cezariana nu a fost optiunea mea dar ma gandesc ca totusi e mai usor decat nasterea normala....desi daca stau bine sa reflectez..tot kinul prin care am trecut dupa cezariana.....cu furtun din ala bagat in burtica ( imi scapa acum numele )...aveam voie sa mananc numai anumite lucruri si mai mult de o saptamana am mers cocosata.... plus cu firele scoase dupa 2 saptamani,nu aveam voie sa fac baitza decat p portiuni...mai bine nasteam normal
Claudia_sonya_nicole
Postat pe 11 Martie 2010 13:45
Claudia_sonya_nicole stai linistita ca nici refacerea la nasterea naturala nu e usoara.Si eu mergeam tare rau din cauza durerilor,aproape 2 luni n-am stat in fund,nu aveam voie baie doar dush,cand mergeam la wc era un chin si pe langa noaptea nu stiam pe ce parte sa mai stau din cauza durerilor.
Difera de la o persoana la alta.
bau
Postat pe 11 Martie 2010 13:49
Claudia_sonya_nicole nasti data viit natural sa vezi cum e
bau
Postat pe 11 Martie 2010 13:50
si eu am nascut normal fara epidurala de 2 ori. Prima data a fost mai greu pt ca aveam contractii dar nu ma dilatam si a fost nevoie sa-mi faca perfuzie cu oxitocina dupa care am nascut foarte repede, aprox 2 ore. La a doua nastere a fost muuult mai usor. Mi s-a rupt apa pe la 11 noaptea dar nu aveam contractii asa ca am facut dus cu calm si am plecat la spital foarte linistita unde dupa ce m-au internat am dormit cateva ore si pe la 5 dimineata a inceput travaliul. La ora 9.45 am nascut.
In amandoua cazurile momentul expulsiei a fost relativ usor/scurt chiar daca amandoi baietii au fost mari. Primul s-a nascut cu 3,820 kg iar al doilea 4,040 kg.
La fel si refacerea, in cazul meu a fost foarte rapida. Nu am avut dureri decat vreo cateva ore. Practic Marco s-a nascut dimineata, iar eu seara nu mai aveam nimic, nici macar cand mergeam la baie.
Eu am fost norocoasa si oricum depinde mult si de fizicul fiecarei de cat de repede se reface si de cat de dura a fost nasterea.
corina_dragoi
Postat pe 11 Martie 2010 16:25
Asa e corina_dragoi fiecare e diferit. Ca eu chiar ma gandeam cand mai imi spunea cate o fata ca a nascut cu cezariana si ce bine a fost si ce repede s-a recuperat, ca poate ar fi mai usor sa nasc prin cezariana.Dar poate daca nasteam prin cezariana , eu ma recuperam greu.Cum nici macar o sarcina nu e ca alta,nici o nastere nu e ca alta ,la fel nici organismul unei femeie nu e ca organismul altei femeie.
bau
Postat pe 11 Martie 2010 16:43
bau...daca nasti o data prin cezariana....nu mai poti naste ulterior normal,chiar daca vrei....uterul nu ar rezista la o nastere normala:D ca asa am zis si eu....data viitoare,o sa nasc normal....si mi-a vent doctora cu vestea bomba
Claudia_sonya_nicole
Postat pe 11 Martie 2010 18:14
ei nu trebuie sa va temeti de nastere k majoritatea femeilor trec prin asa ceva si nu murim din asta... eu am nascut si toate au fost bune si frumoase! ma bucur k am un baietel sanatos si voinic!
ale_micutza
Postat pe 11 Martie 2010 18:23
ale_micutza..sa iti traiasca...sa te bucuri de el :X
Claudia_sonya_nicole
Postat pe 11 Martie 2010 18:42
nu as vrea sa contrazic un doctor ca nu imi permit, dar eu stiu cazuri in care o nastere naturala a fost posibila dupa o cezariana insa era o diferenta mare de varsta intre cei 2 copii. Cred ca este nevoie de mai mult timp de refacere... dar stiu sigur ca se poate. E adevarat ca se risca sa se ajunga in final la o cezariana deoarece uterul nu se dilata bine. Prietenele mele au ales insa sa "riste" si in final au reusit sa nasca natural.
corina_dragoi
Postat pe 11 Martie 2010 23:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Tuse urata la bebe 10 luni 106 De la: aly_fab 2 Februarie 2017 01:00
ajutor!!!! nu mai pot de frica!!!! 7 De la: eu_mino 16 Noiembrie 2009 02:01
coaste deformate 1 De la: alina_gatlan 2 Martie 2009 15:32
dermatita atopica 15 De la: LUMI73 12 Mai 2011 14:33
copii mici cu mamici...mai batranici! 23 De la: nicoletta_kidz 4 Iulie 2010 12:20
Setari Cookie-uri