Pentru ca o cura de slabire sa fie eficienta trebuie sa intelegi cateva principii de baza ale acesteia si anume: sa fie sanatoasa, echilibrata caloric dar si ca nutrienti (sa contina proteine, glucide, anumite grasimi dar si vitamine si minerale), sa nu includa infometarea si sa nu promita pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp foarte scurt (nu mai mult de 2 kg pe luna).

4. Sa nu excluzi total grasimile din regim

Grasimile in marea lor majoritate sunt nocive, insa cateva sunt extrem de utile, cum ar fi omega 3 care are rolul de a mobiliza grasmile din depozite si de a accelera scaderea in greutate. Iata deci ca si grasimile pot fi bune pentru mentinerea siluetei, insa cele care se gasesc in peste slab, ulei de masline etc.

5. Sa nu mananci foarte caloric

Chiar daca la o masa din zi ai dori totusi sa mananci mai mult, sa-ti simti burta plina, totusi incearca sa alegi alimente mai putin calorice, evitand combinatiile de grasimi cu dulciuri spre exemplu (cartofi prajiti – amidon cu ulei – creme de prajituri etc). Aceasta regula a mancarurilor mai putin calorice este insa valabila pentru toate mesele din zi.

6. Sa nu mananci o data pe zi

Cum spuneam mai sus, mesele satioase si voluminoase nu sunt indicate pentru o viata sanatoasa, caci ele duc la marirea stomacului si in timp la ingestia unor cantitati mai mari de alimente. De aceea nu se recomanda sa mancati o data pe zi si mult si totodata acest obicei activeaza aceleasi mecanisme din dietele de infometare explicate mai sus.

7. Sa nu sari peste micul dejun

Foarte important pentru organism este micul dejun, care ar trebui sa asigure un “start” energetic al zilei, astfel incat pana la orele 12 organismul sa aiba o sursa de energie alimentara. Cele mai recomandate alimente pentru micul dejun sunt cerealele cu lapte, mai ales in cazul persoanelor care lucreaza la birou. Acestea lucreaza mai mult intelectual iar creierul se hraneste cu glucoza. Cerealele reprezinta o sursa veritabila de carbohidrati cu absorbite lenta care urmeaza a fi absorbite in organism de la nivelul intestinului subtire in decurs de ore. Pentru persoanele cu o viata activa ce implica multa miscare se recomanda atat cereale, cat si oua cu branzeturi (proteine si calciu).

8. Sa nu mananci ce stii ca nu este sanatos

Pentru a te lamuri am sa fac o lista scurta cu cele mai ravnite si consumate alimente nesanatoase: mezeluri, margarina, prajituri, prajeli (cartofi prajiti), fast-food, snackuri, inghetata, frisca etc.

9. Sa nu uiti de sport

Nicio dieta nu este suficienta daca nu faci sport. Chiar daca reusesti prin dieta sa ajungi la greutatea dorita, totusi organismul, pielea, muschii sunt flasci, atoni, astfel ca imaginea ta nu este foarte frumoasa chiar daca numarul de kilograme indicate de cantar sunt dupa dorintele tale. Trebuie sa te intretii si prin sport, unde mai pui ca fara el nici nu poti duce o viata sanatoasa? Sportul de asemenea te ajuta sa nu ai predispozitie la ingrasare caci creste metabolismul bazal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri